Táncos a sötétben (2000) 74

Dancer in the Dark
140' · francia, amerikai, angol, német, holland, svéd, dán, norvég, finn, izlandi · dráma, musical 16

2 díj · 2 jelölés

A hazáját elhagyó naiv, ugyanakkor szeretetreméltó özvegy, acélgyári munkásként kívánja előteremteni fia számára a szemműtéthez szükséges pénzt. A betegség örökletes. Az anya egyre inkább csak a sötétségben tapogatózik. De mindenáron küzd, hogy gyermeke elkerülhesse azt, amit ő már nem tud. Az… [tovább]

angol

Szereposztás

BjörkSelma
Catherine DeneuveKathy
David MorseBill
Peter StormareJeff
Jens AlbinusMorty
Vladica KosticGene Jezkova
Cara SeymourLinda Houston
Stellan Skarsgårdorvos
Hirdetés

Kedvencelte 32

Várólistára tette 103


Kiemelt értékelések

Annamarie

Az egyetlen film (eddig), amin hangosan sírtam, mint egy gyerek. Annyira megrendített.

EBrody

Björk és Lars a legjobb páros, akik szétszaggatnak.

Blissenobiarella 

Általában a falat kaparom a musicalektől, de ezt roppantul élveztem. Björk játékát élvezet nézni, és bár zeneileg sosem találtunk egymásra, a hangja mindig tetszett – így hallgatni is az volt számomra.
A látvány jóformán puritán, a hangulat egészen más világba kalauzol – miközben a szereplők, a történet mégis megkapóan hétköznapiak.
Fantasztikus, különleges műalkotás.

spoiler

woolfe

Ez a film. Te jó isten, ez a film! Hogy Lars és Björk tehetsége milyen tökéletesen fuzionál! Abszolút mestermű. Véletlenül sem szeretnék lelőni poénokat, de aki szeretne hiteles alkotást látni az anyai szeretetről és a női sorsokról, annak ezt a filmet egyszerűen látnia kell. Két különc, a zsenialitás határán belül mozgó művész hibátlan alkotása.

velvet

Én már nem akarok több filmet megnézni, ezt soha semmi se fogja felülmúlni. Selma módját követve le kellett volna állítani valahol, hogy örökké tartson…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján