Újra virul a fityula (Apáca show 2.) (1993) 201

Sister Act 2: Back in the Habit
107' · amerikai · vígjáték, musical 12

Deloris Van Cartier (Whoopi Goldberg), a legvirgoncabb egykori apáca, polgári foglalkozását tekintve bárénekesnő nem felejtette el az apácákkal töltött mulatságos napokat. Visszahívják, hogy segítsen egy bajba jutott katolikus iskolán és énekkarán. Az énekkart fel akarják számolni, de az iskola… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Whoopi GoldbergDeloris
Kathy NajimyMary Patrick nővér
Alanna UbachMaria
Barnard HughesFather Maurice atya
Mary WickesMary Lazarus nővér
James CoburnMr. Crisp
Michael JeterIgnatius atya
Wendy MakkenaMary Robert nővér
Sheryl Lee RalphFlorence Watson
Maggie SmithTisztelendőanya

További szereplők

Kedvencelte 44

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez tetszett, bár az első rész jobb. De ez sem olyan rossz, vicces, humoros a szokásos Whoopi Goldberg színvonal. Szórakoztató ez a nő, és ebben is jól nyomta. :-)

Lilla99 

Nagyon, nagyon nagyon tetszett. Annyira imádom az ilyen stílusú filmeket. A gospel továbbra is óriási kedvenc. A téma pedig nálam egyértelműen bejött. Imádom az olyan filmeket, amiben egy problémás, lázadó gyerekekből álló csoportot spoiler. Bár ezeknél mindig elgondolkozom rajta, hogy tényleg csak 20-25 diákon múlik spoiler. Minden esetre tényleg imádtam a filmet. A szereplők szuperek voltak; a visszatérőek és az újak is. A dalokat is nagyon jól megválogatták. Hatalmas kedvenc lett.

Andro 

Sokszor újranézős film. Éppen most néztem meg… nem is tudom hányadik alkalommal. Fantasztikus folytatás remek dalokkal, mulatságos egyben tanulságos történettel. Jó volt viszontlátni a kedvenceket.

Valcsa

Olyan ez a film, hogy ha nem készült volna el, akkor se ért volna senkit sem tragédia. Fájóan sablonos és kiszámítható. Az előző rész nálam 2-vel több csillagot kapott, ez nem igazán nyerte el a tetszésemet, nagyon erőltetett volt már, a zenék se jöttek be (tény, hogy a gospel alapból nem a szívem csücske…).
Rita anyjával meg én részben egyet tudtam érteni, már mindenki énekes akar lenni (ez ment több mint 20 évvel ezelőtt is, de most ezek a tehetségkutatók csak súlyosbítottak rajta)…

8 hozzászólás
Lulu23 

Igen, erre is igaz, hogy a folytatás egy kicsit mindig gyengébb, főleg egy olyan kerek sztorinál, mint az eredeti Apáca show.
Mindazonáltal Whoopi játéka és a sok fülbemászó zene, a fiatalok játéka megmenti a filmet.
A kiinduló sztori gyengébb, érezhető, hogy sokat izzadtak a storyboard fölött az alkotók, ebből kifolyólag sem az izgalom feszültsége, sem a katarzis kitörése nem csap olyan magasra. Sokkal inkább a gyerekek emberi sorsa kap hangsúlyt.
Tulajdonképpen inkább hajaz a Veszélyes kölykökre, mint az első Apáca show-ra, ami az alkotások évszámát tekintve elgondolkoztató. Úgy látszik, hogy a kilencvenes évek állami iskoláinak helyzete több alkotót is cselekvésre ösztönzött, és legyártottak pár megoldáskereső filmet ami alternatívát mutat a fiataloknak.
Mindemellett a zene és a gospel, az egészséges versengés és a művészi álmok kergetése harmóniában van a színészi játékokkal és a történetvezetéssel, így sokkal tartalmasabb filmeket kapunk, mint a közelmúlt Step-up típusú filmjei, és mégis elindul a film valahonnan és meghatározható benne a fejlődés kiteljesedése.

BlackSwan

Az első film jobban tetszett, de ez sem rossz. Jó volt viszontlátni a kedvenc apácaimat. :) Bàr a gospel műfaj tetszik, a kivülálló hisztis libàt nem kedveltem, az anyjával, valahol egyet tudok érzeni. Sok a „tehetség”, de itt kellett az összefogás az iskola fennmaradásáért.

Ancsúr 

Az első rész sokkal jobban tetszett, és az sem volt épp megnyerő számomra, hogy megváltozott Deloris magyar hangja.


Népszerű idézetek

Valcsa

Mary Patrick nővér: Anyukám mindig azt mondta, hogy semmi sem lehetetlen, ha sohasem veszíted el a hited – és ha mindig van nálad egy szép nagy tekercs cellux.

Andro 

Deloris: Ha nem tanultok, ha nem képezitek magatokat, nem értek egy fabatkát sem.

Andro 

Deloris: Ha lenni akarsz valaki, ha célod van az életben, akkor ébredj fel és figyelj! Mert a kőkemény világ vár rátok odakinn, és senkit sem fog érdekelni, hogy milyen menők voltatok.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján