Csábítunk és védünk (Beépített szépség 2.) (2005) 273

Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous
115' · amerikai · akció, vígjáték, krimi 12

Az előző szépségversenyen történt bevetése és új média-szerepköre különös személyiség-torzulásokat indított el a korábban legendásan slampos Gracie-nél. A szükségesnél nagyobb fontosságot kezdett tulajdonítani a külsejének és ennek következtében igencsak elpuhult. Amikor azonban legjobb… [tovább]

Képek 12

Szereposztás

Sandra BullockGracie Hart
Regina KingSam Fuller
Enrique MurcianoJeff Foreman
Diedrich BaderJoel Myers
Eileen BrennanCarol Fields
Elisabeth RöhmAgent Janet McKaren
William ShatnerStan Fields
Heather BurnsCheryl Frasier, Miss Amerika
Treat WilliamsWalter Collins FBI igazgatóhelyettes
Dolly Partonönmaga

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 22

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

Emerson 

Az első rész tetszett a maga nemében, de már kételkedem, hogy tényleg jó volt-e. Mert ez… ez nagyon infantilis volt. Bullocknak jól állnak a tökös csajos szerepek, de ez a celebdíva, amit rittyentettek belőle? Okádék. Végig azt vártam, hogy lehulljon a lepel, hogy ez csak álca, de nem. Szenvedtem mint a kutya, akit tüllruhába öltöztetnek.

Valentine_Wiggin 

Szórakoztatónak szórakoztató, nevettetőnek nevettető, de igazából pont az veszett ki Gracie karakteréből, amiért az első filmre azt írtam: „Életem filmje”. A határozott, cinikus, harcias, talpraesett, és emellé kissé igénytelen és fiús FBI ügynökből egy folyamatosan a kinézete miatt aggódó Barbie baba lett. Oké, fejlődik, és a végére talál valamilyen arany középút félét, amin egyszerre nőies és vagány, de a személyiségváltozása egyrészt irreális, másrészt kegyetlenül idegesítő. Fullert viszont bírtam, nem fog olyan közel állni hozzám, mint az első rész Gracie-je, de azért most ő hozta a fiúsabb stílust, és óriási volt, hogy a kismillió allergiájával pont nem egy érzékeny nebáncsvirág lett, hanem egy igazi harcos. A történet kellemes, ahol kell, kellően abszurd is, a poénok pedig ülnek. Ha nem az lenne az előzménye, ami, azt mondanám, remek délutáni vígjáték, így kicsit lehúzza, hogy milyen alapokon építkezhetett.

Lilla99 

Az első részt rengetegszer láttam és hatalmas kedvencem. A folytatáshoz most volt szerencsém először és szerencsére nem csalódtam. Pedig bevallom, az értékelések alapján valami nagyon rosszra számítottam. Szerintem nem volt az. Jól hozta az előző rész színvonalát, mind humorban, mind a történésekben. Örültem az ismerős szereplők felbukkanásának és az újakat is nagyon szerettem. Igen, Gracie tényleg elvesztette már azt a tulajdonságát, ami miatt szerettük, de ezt csinálták belőle. Az elején még ugyanolyan volt, mint az előző részben is. Aztán spoiler. Nagyon bírtam Fullert, tetszett ahogy Gracie és Fuller kapcsolata alakult a történet során. Illetve Foremant és Joel-t is nagyon bírtam. Rengeteget nevettem rajtuk. Először azt hitem, hogy valamilyen módon Collins spoiler, de ebben tévedtem. Ennek ellenére, spoiler. Rajta kívül viszont minden szereplőt és karaktert nagyon szerettem. Szerintem ez is újranézős lesz nálam, akárcsak az első rész.

Kemiviki 

Nem igazán tetszett. Gracie karaktere kifejezetten idegesítő lett ebben a részben. Kár volt folytatni szerintem.

Kiss_Melinda_Éva 

Már másodjára megnézve jobban tetszett, mint elsőre. Azért az első rész még mindig jobb, de egyre elviselhetőbbnek érzem ezt a filmet is.

farkas_niki 

Sokszor láttam már ezt a filmet, és szerintem még sokszor is fogom :D Imádom ezt a történetet, a karaktereket, Sandra Bullock alakításáról nem is beszélve! Könnyed, vicces, szórakoztató film

Lex

Egye-fene alapon megnéztem, ha már leadták ezt a részt is a tv-ben.

Messze nem szeretem annyira, mint az 1. részt. Ha jobban belegondolok, a tamponos jeleneten kívül nem sok emlékezetes pillanat van benne. Az ott szenzációs volt, de ennyi. Na jó, talán még a táncolós jelenet.

Nekem az előző részben is elegem volt már Miss Cheryl Frasier-ből, erre itt is megkaptuk, na de mindegy (vajon az eredeti hangja is ilyen tapétavakarásra késztető?). Gracie új társát (várj, fel kell lapoznom a nevét), Sam Fuller-t viszont nagyon csíptem. :D Gyakorlatilag ő volt most a kemény csaj Gracie helyett, aki megint átváltott cicababába.

A történet sokkal kevésbé volt érdekes és nem is volt annyira ütős. Mondhatni egyszerű is volt, és spoiler Szerintem ez a film egy tökéletes példája annak, hogy mikor nem kell folytatni egy történetet. Pláne, hogy rögtön az elején azzal a szánalmas jelenettel nyitunk, hogy spoiler

Egyszer-kétszer meg lehet azért nézni.

ÁrnyékVirág

Egy sikeres film folytatásának mindig nehéz dolga van, és ebben az esetben a folytatás elbukott. Gracie karaktere fárasztó és idegesítő lett, nem is értem, hogy mi ez az állandó 180 fokos változás nála. Volt pár jó poén, de messze elmaradva az első részről, és nagyon hajazva a Női szervekre – szerintem ott később megint felhasználtak egy csomó ötletet innen.
No, de szeretem Sandrat, úgyhogy megnéztem ezt is. Gyúrok a kitüntetésre :)


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Jeff: Elnézést, csak fülig szerelmes vagyok…
Fuller: Én nem haragszom, csak mindjárt hányok.

ÁrnyékVirág

Fuller: Plenty of guys have broken up with me. You just beat them up and move on.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján