Hazudj, ha tudsz (2009–2011) 92

Dr. Cal Lightman (Tim Roth) zavarba ejtően jól olvas az emberek arcából, gesztusaiból és reakcióiból. Egy zseni, aki olyan apró rezdüléseket is észrevesz, amit a gépek sem jeleznek. Dr. Cal Lightman előtt nem érdemes hazudni. Ezt a képességét hol is kamatoztathatná jobban, mint a rendőrségen,… [tovább]

Szereposztás

Tim RothDr. Cal Lightman
Kelli WilliamsDr. Gillian Foster
Brendan HinesEli Loker
Monica RaymundRia Torres
Hayley McFarlandEmily Lightman
Mekhi PhiferBen Reynolds ügynök
Kristen ArizaHeidi
Jennifer BealsZoe Landau
Jennifer MarsalaAnna
Max GreenfieldDamien Hardy (1 episode, 2010)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 61

Várólistára tette 61


Kiemelt értékelések

Sisyll

Nálam telitalálat ez a sorozat.
Imádom Lightman stílusát, meg magát a témakört is, amivel a sorozat foglalkozik.
Elég sok bűnügyi sorozatot láttam már, de itt éreztem először, hogy kivételesen van is mit tanulni a látottakból.

Marcsi 

Az első évad nagyon érdekes és az ember nem tudja megállni, hogy ne elemezze a frissen megszerzett tudásával a családtagjait, sőt saját magát. Tim Roth, tökéletesen játssza a bogaras magának való zsenit és még Horatio Caine hadnagy (CSI Miami) is megirigyelné a folyamatos oldalas nézését! :D
Ami sajnos az elkaszálásához vezetett szerintem, az az, hogy unalmas lett. Minden részben megtaláljuk a hazugság nyomait és sajnos a 10. résztől ezek ugyanazok. Mikor már az ember lánya betéve tudja mit jelentenek az egyes mimikák, megjelenik az Ezt már láttam érzés…
Ettől függetlenül az első 1-2 évadot mindenképpen ajánlom. Kitartóaknak mehet az egész! ;)

bornerbianca

Emlékszem először sulis időkben találkoztam a sorozattal, akkoriban pont volt munkahelyi kommunikáció órám is és nagyon érdekesnek találtam, hogy mennyi mindent le lehet szűrni az ember gesztusaiból, hogy mennyi mindent közlünk a testbeszédünkkel, amit nem is akarunk. Így rövid időn belül le is daráltam az egészet.
Igazából ha egy rövidebb sorozat lenne megkapná tőlem a maximális csillagot, viszont amilyen érdekes volt az első évad, a többiben sajnos már nem tudott újat mutatni, nem volt meg az a plusz, ami odaláncolna a képernyő elé, így a végét már csak becsületből néztem meg.
Tim Roth remek választás volt a főszerepre, de szerintem le a kalappal az összes színész előtt. Nem lehet egyszerű dolog egy az ember számára teljesen természetes mimikát, gesztust, rezdülést hitelesen a vászonra vinni.
Egy esélyt mindenféleképpen megérdemel, akit érdekel a téma bizonyára még tanulhat is belőle.

vudura06

A Lie to me egy érdekes, izgalmas és szórakoztató sorozat. Legalábbis engem szórakoztatott. :D Sajnálom, hogy véget ért, még szívesen néztem volna.

Badiga

Abszolút favorit ez a sorozat, sajnálatos, hogy 3, évados lett szinte évekig elnéztem volna még..

Rhyme 

Már kétszer néztem végig, s mindkétszer nagyon tetszett. Lightman is egy tipikus őrült zseni, s ettől olyan jó a sorozat. Kár, hogy nem készítettek belőle több évadot, lett volna még mit megmagyarázni. Egy idő után kezdett kicsit sablonossá válni, mert nem volt egy olyan alaptörténetszál, ami elég érdekes legyen, hogy összekösse az egyes epizódrészeket. Ettől függetlenül nagyon tanulságos volt főleg az első évad.

dorcika

1 évadot néztünk eddig húgommal. Alapvetően érdekes a sztori, de ugye az egész egy nagy kamun alapszik (mert hát a hazugságot nem lehet viselkedéses jegyek alapján megállapítani), szóval a forgatókönyvnek, vagy a karaktereknek nagyon erőseknek kellene lenniük, de nem azok. A legjobban Loker idegesít, ilyen ember a világon nincs, és a készítőknk se kellett volna egy külön szereplőt szánniuk arra, hogy bemutassák, a kegyes hazugság és a kussolás szociálisan pozitív dolgok. De a többi szereplő se nőtt a szívemhez, Cal különösen awkward ezzel a velociraptoros fejforgatásával. Az epizódok meg sokszor teljesen logikátlanok és életszerűtlenek, ld öngyilkosságos rész.
Szóval ha nincs más lehet nézni, de ne várjatok tőle nagy dolgokat.

Emese_Szalai 

Egyszer már végignéztem azt a sorozatot. Az első évad fantasztikus volt! A második már kevésbé. És a harmadik meg… nem is tudom. Egyáltalán nem az, amit vártam. Valahogy az egész félrement. És az utolsó rész nagyon lezáratlan maradt. Komolyan, mintha a mondat közepén lenne vége a résznek, pedig még tök sok mindent szeretne elmondani. Ezért a két csillag levonás.
Az alapötlet nagyon jó. Tim Roth nagyon jó színész és egy nagyon jó karaktert hozott létre!

piciszusz 

Az első pár rész nagyon tetszett, aztán bedöglött. Ugyanolyan volt az összes rész, kitalálható volt. Abbahagytam.


Népszerű idézetek

Sunshine 

– Nem rajong az esküvőkért, ugye?
Cal:- Nem. Nem bízom bennük. Házasság a végük.

Emerson 

– I love weddings. They're such a beautiful celebration of love and hope. Plus there's cake.
– Bride's pretending she's a virgin, the groom's pretending he's found „the one”, and the in-laws are pretending they like each other. It's Christmas for liars.
(1x04 'Love Always')

Theana

Dr. Cal Lightman: Bocs, hogy mindig rájövök.
Emily Lightman: Nem mindig jössz rá.

(1. évad, 3. rész)

Theana

Dr. Cal Lightman: Az igazság az arcunkra van írva.

(1. évad, 1. rész)

Theana

Dr. Cal Lightman: Viszket az orrunk, ha titkolunk valamit.

(1. évad, 1. rész)

Theana

Dr. Cal Lightman: Oké, semmi suskus, ígérem. Heló, Dan.
Dan: Heló, Dr. Lightman!
Dr. Cal Lightman: Le akarsz feküdni a lányommal?

(1. évad, 1. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján