Hazudj, ha tudsz (2009–2011) 129

Dr. Cal Lightman (Tim Roth) zavarba ejtően jól olvas az emberek arcából, gesztusaiból és reakcióiból. Egy zseni, aki olyan apró rezdüléseket is észrevesz, amit a gépek sem jeleznek. Dr. Cal Lightman előtt nem érdemes hazudni. Ezt a képességét hol is kamatoztathatná jobban, mint a rendőrségen,… [tovább]

angol

Szereposztás

Tim RothDr. Cal Lightman
Kelli WilliamsDr. Gillian Foster
Brendan HinesEli Loker
Monica RaymundRia Torres
Hayley McFarlandEmily Lightman
Mekhi PhiferBen Reynolds ügynök
Kristen ArizaHeidi
Jennifer BealsZoe Landau
Jennifer MarsalaAnna
Max GreenfieldDamien Hardy

További szereplők

Kedvencelte 83

Várólistára tette 117


Kiemelt értékelések

Sisyll

Nálam telitalálat ez a sorozat.
Imádom Lightman stílusát, meg magát a témakört is, amivel a sorozat foglalkozik.
Elég sok bűnügyi sorozatot láttam már, de itt éreztem először, hogy kivételesen van is mit tanulni a látottakból.

Marcsi 

Az első évad nagyon érdekes és az ember nem tudja megállni, hogy ne elemezze a frissen megszerzett tudásával a családtagjait, sőt saját magát. Tim Roth, tökéletesen játssza a bogaras magának való zsenit és még Horatio Caine hadnagy (CSI Miami) is megirigyelné a folyamatos oldalas nézését! :D
Ami sajnos az elkaszálásához vezetett szerintem, az az, hogy unalmas lett. Minden részben megtaláljuk a hazugság nyomait és sajnos a 10. résztől ezek ugyanazok. Mikor már az ember lánya betéve tudja mit jelentenek az egyes mimikák, megjelenik az Ezt már láttam érzés…
Ettől függetlenül az első 1-2 évadot mindenképpen ajánlom. Kitartóaknak mehet az egész! ;)

Lunemorte

Tim Roth eddig is a kedvenc színészeim egyike volt, de ez a sorozat után még inkább a szívemhez nőtt. (Fejforgatás forever!!!)
Maga az alapsztori érdekesnek mondható, egyedi a maga módján a krimisorozatok között pszichológiai szempontokból. Sajnos nem tart sehova a cselekmény és a vége is semmilyen. Többször is érthetetlen vagy túl egyszerű volt a cselekmény. Viszont Dr. Cal Lightman miatt gyakran majdnem magamra öntöttem a kávét/teát nevetés közben.

vudura06 

A Lie to me egy érdekes, izgalmas és szórakoztató sorozat. Legalábbis engem szórakoztatott. :D Sajnálom, hogy véget ért, még szívesen néztem volna.

bornerbianca

Emlékszem először sulis időkben találkoztam a sorozattal, akkoriban pont volt munkahelyi kommunikáció órám is és nagyon érdekesnek találtam, hogy mennyi mindent le lehet szűrni az ember gesztusaiból, hogy mennyi mindent közlünk a testbeszédünkkel, amit nem is akarunk. Így rövid időn belül le is daráltam az egészet.
Igazából ha egy rövidebb sorozat lenne megkapná tőlem a maximális csillagot, viszont amilyen érdekes volt az első évad, a többiben sajnos már nem tudott újat mutatni, nem volt meg az a plusz, ami odaláncolna a képernyő elé, így a végét már csak becsületből néztem meg.
Tim Roth remek választás volt a főszerepre, de szerintem le a kalappal az összes színész előtt. Nem lehet egyszerű dolog egy az ember számára teljesen természetes mimikát, gesztust, rezdülést hitelesen a vászonra vinni.
Egy esélyt mindenféleképpen megérdemel, akit érdekel a téma bizonyára még tanulhat is belőle.

Ankió 

Huhh, rákattantam :) Zseniális.
Láttam korábban a bemutatóját a tévében, már akkor megjegyeztem, hogy ez érdekes lehet. Most egy kihívás miatt kezdtem el nézni és nem bírtam abbahagyni. Késő éjszakáig néztem, csak még egy részt, csak még egyet…..
Nagyon csodálatra méltó, hogy vannak ilyen emberek, akik ránézésre tudják, ki mikor hazudik, vagy mond igazat. Legalábbis nekem, aki sokszor nem veszem észre ezeket az apró jeleket.
Lightman személyisége roppant összetett, egy zseni a fickó, de néha rohadtul idegesítő is tud lenni. Bár olyankor is mindig kiderül, hogy igaza volt, mikor bunkón viselkedett, sokszor a hozzá közel álló emberekkel is. Kicsit Dr. House-ra emlékeztet :D

Badiga

Abszolút favorit ez a sorozat, sajnálatos, hogy 3, évados lett szinte évekig elnéztem volna még..

Rhyme

Már kétszer néztem végig, s mindkétszer nagyon tetszett. Lightman is egy tipikus őrült zseni, s ettől olyan jó a sorozat. Kár, hogy nem készítettek belőle több évadot, lett volna még mit megmagyarázni. Egy idő után kezdett kicsit sablonossá válni, mert nem volt egy olyan alaptörténetszál, ami elég érdekes legyen, hogy összekösse az egyes epizódrészeket. Ettől függetlenül nagyon tanulságos volt főleg az első évad.

dorcika

1 évadot néztünk eddig húgommal. Alapvetően érdekes a sztori, de ugye az egész egy nagy kamun alapszik (mert hát a hazugságot nem lehet viselkedéses jegyek alapján megállapítani), szóval a forgatókönyvnek, vagy a karaktereknek nagyon erőseknek kellene lenniük, de nem azok. A legjobban Loker idegesít, ilyen ember a világon nincs, és a készítőknk se kellett volna egy külön szereplőt szánniuk arra, hogy bemutassák, a kegyes hazugság és a kussolás szociálisan pozitív dolgok. De a többi szereplő se nőtt a szívemhez, Cal különösen awkward ezzel a velociraptoros fejforgatásával. Az epizódok meg sokszor teljesen logikátlanok és életszerűtlenek, ld öngyilkosságos rész.
Szóval ha nincs más lehet nézni, de ne várjatok tőle nagy dolgokat.

piciszusz 

Az első pár rész nagyon tetszett, aztán bedöglött. Ugyanolyan volt az összes rész, kitalálható volt. Abbahagytam.


Népszerű idézetek

Sunshine 

– Nem rajong az esküvőkért, ugye?
Cal:- Nem. Nem bízom bennük. Házasság a végük.

Lunemorte

– Menjen a francba!
– Mennék, de sajna dolgom van…

3. évad 3. rész – Piszkosul hűséges
Emerson 

– I love weddings. They're such a beautiful celebration of love and hope. Plus there's cake.
– Bride's pretending she's a virgin, the groom's pretending he's found „the one”, and the in-laws are pretending they like each other. It's Christmas for liars.
(1x04 'Love Always')

Lunemorte

– Még működik a kémia maga és a volt felesége között.
– Csernobilban is működik…

2. évad 13. rész – A teljes igazság
Lunemorte

– Alig várom a holnapot!
– Mi lesz holnap?
– Napról napra szebb vagyok!

3. évad 5. rész – Dalol a madár
Lunemorte

– Jól áll neked a halál.

3. évad 9. rész – Bolondok hajója
Sunshine 

A kérdés soha nem az, hogy hazudunk-e. Hanem, hogy miért.

1. évad 1. rész – Beavatás
Theana 

Dr. Cal Lightman: Bocs, hogy mindig rájövök.
Emily Lightman: Nem mindig jössz rá.

1. évad 3. rész – A gyanú árnyéka
Theana 

Dr. Cal Lightman: Az igazság az arcunkra van írva.

1. évad 1. rész – Beavatás
Lunemorte

– Hallom új könyvet ír. Már alig várom!
– Igen? Ne itt várd meg!

3. évad 6. rész – Vakhit

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján