Kedvencelte 42

Várólistára tette 93


Kiemelt értékelések

Röfipingvin

2. évad után

„Ugye tudod, hogy most vallottál be egy bűncselekményt?”

Zseniális. Pedig unalmas és száraz is lehetne, elvégre a poros jogról szól, és amúgy is „csak” spinoff sorozata a Breaking Bad-nek. De nem! Ez annyira de annyira zseniálisan van összerakva és Bob Odenkirk annyira remekül hozza nekünk a simlis, de alapvetően jószándékú (?) Jimmy Mcgill-t, hogy nem lehet nem szeretni.

Mr_White 

Az első évadot néztem végig egyelőre.
Ugyanarra a sémára van felhúzva, mint a Breaking bad, de sebaj, mert működik. Mit működik, remek.

Na, közben megvolt a 4. évad is, egyelőre kitart a színvonal. Na jó, most lehetne vitatkozni azon, hogy egy ilyen föld alatti építkezést végre lehet-e hajtani ennyi emberrel, teljesen észrevétlenül (szerintem nem), de a dráma nagyon életszerű, vagy legalább is olyan, amilyennek egyesek az életet képzelik. ;) Most már csak ki kell bekkelni a következő évadig, ahol megszületik Saul Goodman.

Mesemondo

A második évadot is végignézve megint megállapítom, hogy ez a sorozat kerekebb, pontosabb, jobban szerkesztett, és szerethetőbb, mint a Breaking Bad volt. Érzelmileg árnyalt, a karakterek sokoldalúak, a történet pedig egyszerre szórakoztató és szívszorító. Van róla elméletem, hogy miért nem akkora jelenség, mint a Breaking Bad spoiler, de néhány díjat nagyon megérdemelne.

dontpanic

Sok benne a lélek, ami jó, de még több benne a zenés montázs, amiknek köszönhetően hosszú, hosszú, feleslegesen és repetitív módon hosszú jelenetsorok alatt nézhetünk valamit, amit hatodannyi idő alatt is tökéletesen megértenénk, valami semleges és nem túl megkapó zenei kísérettel.
Ezeket nem értettem, már a Breaking Bad is hajlamos volt túlmutatni valamit, amit a néző már rég megértett, de itt, főleg az eddigi három szezon közepetáján ezt aztán csúcsra járatták. Kicsit olyan volt, mintha nem lett volna elég ötlet a megvalósításhoz, és ilyen alibizésekkel kellett volna kitölteni az időt.
A harmadik évad végére ezek hál'istennek kicsit megcsappannak.

Egyébként kellemes kis sorozat, bár átütőnek nem mondanám. A karakterek kedvelhetők, a készítők itt is sokat játszanak a moralitás, illetve a kedvelhetőség kérdésével.
Annak a kérdését feszegeti, hogy vajon az embernek sikerülhet-e kibújni a bőréből, létezik-e fejlődés a moralitás, jellem és mentális problémák szintjén.
Hát, azt tudjuk, Jimmy/Saul hova (nem) jut, így különösen érdekes figyelni és drukkolni neki mindenezek ellenére is.

Mike pedig az amerikai sorozatipar egyik legnagyobb ajándéka a nézők számára, néha már azt kívánom, bár az én nagypapám lenne és vigyázna rám a háttérből. :))

Bazil 

Lassú volt időnként, de viszont voltak benne nagyon jó pillanatok is. Mike története talán még érdekesebb volt, mint Jimmy/Saul-é. Különben is, hogy lesz belőle Saul? Kissé jobbat vártam persze, a BB után, de érdekel, mi lesz a továbbiakban. Így nézem majd tovább, ha lesz mit. 8/10

A második évad után:
Hú, ez milyen jó volt!
Nem kell ezt már a BB-hez hasonlítgatni, mert egyedi, sajátos atmoszférája van, ami egy-két dologban hasonlít az anyasorozathoz, de önállóan is tökéletesen megállja a helyét.
Aki látta előzetesen a BB-t, az azonnal kezdjen neki! Meg aki nem látta, az is. Legföljebb majd ez után pótolja.
Nem is nagyon kell ragozni: a szereplőgárda tökéletes, a zenéket szuperül válogatják össze, és a történet is nagyon érdekes.
Én megszerettem ezt a bohókás ügyvéd-figurát, és a körülötte élő és lélegző többieket is!
Ilyenkor sajnálom, hogy mennyit kell várni a következő évadra. 10/10
Harmadik évad: 10/10

Almost_Zed 

Örültem, amikor kiderült, hogy Vince Gilligan a Breaking Bad befejezése után elindít egy spin-off sorozatot is. A dörzsölt, nagy dumás ügyvéd, Saul Goodman a BB-ben is jó mellékszereplő volt, ez a sorozat róla szól, megismerhetjük hogy honnan indult (még Jimmy McGill-ként), hogyan alapozta meg karrierjét, ami természetesen tele van buktatókkal, de simlis karaktere garantáltan szórakoztatóvá teszi. Még egy szereplő ismerős lehet Breaking Bad-nézőknek: Mike, akivel itt kerül közelebbi ismeretségbe.
Tetszett az első évad, várom a folytatást!

2 hozzászólás
kivimango

1. évad:
Ugyanazt a hangulatot hozza, mint a Breaking Bad. Igényes az egész sorozat. Feltűnnek benne a Breaking Bad mellékszereplői is, ami még érdekesebb élményt nyújt. Cselekmény szempontjából nagy csattanókkal nincs teletűzdelve, viszont szépen alakul a szál, minden apró új információ egyre jobban magyarázza a karaktert, Bob Odenkirk remek színész, és a szerep is tökéletesen illik hozzá.
Részletesebben: https://mizuvelem.blog.hu/2018/10/06/bettercallsaul

Orsolya_Tikászné_Gárdos

remélem folytatják, mert ez így nagyon nem fair! Csak klikkekgettem ,keresgéltem, hogy hol a következő rész.
Szeretem az ilyen kedves, jó szándékú, érzelmes csibészeket: Jimmy. és nem szeretem az önző, egoista, öntelt alakokat: Chuk. De a színészi alakítása remek.
Még arra is figyelnek, hogy a két testvér mimikája, grimaszai, manírjai egyformák legyenek.
A Breaking Badben nekem hank volt a kedvencem. kedves alkotók nem lehetne itt is szerepeltetni.!? Csak egy kicsit?!
Előre is köszi!


Népszerű idézetek

Mr_White 

Mi a különbség a kullancs és az ügyvéd között?
A kullancs a halálod után leszáll rólad.

2. évad 5. rész – Rebecca

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján