Szívek szállodája (Szívek szállodája) (2000–2007) 640

Gilmore Girls · Gilmore girls
45' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték, sorozat 12
7 évad · 153 rész

0 díj · 9 jelölés

Az amerikai kisváros kedvesen különc hőseivel együtt élhetjük át a temperamentumos, vonzóan fiatal mama, Lorelai és 16 éves lánya, Rory kalandos mindennapjait. Lorelai egy szállodában dolgozik menedzserként. Itt főszakács Lorelai legjobb barátnője, Sookie, aki él-hal a munkájáért, és ez gyakran… [tovább]

Képek 120

Szereposztás

Lauren GrahamLorelai Gilmore
Alexis BledelRory Gilmore
Scott PattersonLuke Danes
Melissa McCarthySookie St. James
Kelly BishopEmily Gilmore
Edward HerrmannRichard Gilmore
Keiko AgenaLane Kim
Liza WeilParis Geller
Jared PadaleckiDean Forester
Milo VentimigliaJess Mariano

További szereplők

Szívek szállodája (2000–2007)

További stábtagok

Gyártó
Dorothy Parker Drank Here Productions
Hofflund/Polone
Warner Bros. Television

Streaming
Netflix

Kapcsolódó zónák

Gilmore Girls – Szívek szállodája

196 tag · 76 karc · Utolsó karc: 2024. április 27., 10:22 · Bővebben


Kedvencelte 594

Várólistára tette 203


Kiemelt értékelések

Coffee

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, minden nyáron újranézem az összes részt. Ilyenkor mindig kicsit stréberebb akarok lenni annál, mint amilyen egyébként vagyok (voltam).

2015.07.09.
Az éves újranézések módszere: dvd-lejátszón, kb. 10 éves dvd-ket nézve. A férjem a haját tépi már attól, hogy – egyébként ő nem nézi, csak kényszerhallgatja – megállítom, röhögök, és: „Apa, figyelj kicsit, ez egy nagyon vicces rész lesz.” Vagy elindul egy rész, mondanak két mondatot, és: „Apa, majd ennek a résznek a végén ide tudsz figyelni? Hatalmas poén lesz!”. Többször teszi fel a kérdést egyébként, hogy ha kívülről tudom, akkor miért nézem újra, és miért nem csinálom azt, hogy lepörgetem magamban a vicces eseményeket, jókat röhögök filmnézés helyett is, és ugyanaz a hatás. Pedig nem…
A lányom mesét követel, mire a válaszom az újranézés idején: „Ó, kicsim, nem lehet, most Szívek szállodáját nézünk… Egy rész után egy mese. Jó így?” Általában belemegy.

2 hozzászólás
Pandalány 

❤Életem sorozata❤
Olyan számomra ez a sorozat, mint egy menedék. Bármikor szívesen nézem, mert mindig felvidít, bármi is történt épp velem. Egyszerűen biztonságérzetet ad újranézni. :* Már nem számolom, hogy hányszor láttam, főleg az első négy évadot. Sorozatok jöhetnek-mehetnek, vannak nagy kedvenceim, de számomra mindig is a Gilmore girls marad a sorozatok sorozata.❤ Humoros, eredeti figurák, akik kicsit lököttek, kicsit furcsák, de végtelenül szerethetőek. A szórakoztatás mellett azonban megvannak benne az igazi érzelmek, a valóságos problémák, bonyodalmak és nehézségek.
A két főszereplő szerepére pedig tökéletesebb színésznőket nem is választhattak volna, mint Lauren Graham és Alexis Bledel. Olyanok, mintha a valóságban is anya-lánya lennének. :)
Elfogult vagyok a sorozattal, ugyanakkor számomra mindig az első 7 évad marad az igazi, a 10 év utáni 4 rész szerintem kissé félresikerült.

Update: a sokadik újranézés után is fedezek fel benne olyan apróságokat, amiket még sosem vettem észre.

1 hozzászólás
ptagi 

Könnyed, csajos, vicces, szórakoztató – azóta is keresem, mivel tölthetném be az űrt, amit hagyott maga után….

1 hozzászólás
NaNa_88 

Nem tudom mennyinél tartok az újranézéssel, de ez is egy olyan sorozat, amit életem végéig újra és újra meg tudok nézni. Az egész egy kerek történet, nem hagy megválaszolatlan kérdéseket. Kedves, vicces, okos, drámai. Megunhatatlan. :)

„Ha (…) megjelenik valakinek az életében, ott is marad örökre. Személyes tapasztalatból tudom, hogy ez mekkora ajándék.”

MFKata

Oké. Meg vagyok győzve. Imádom Lorelait, Roryt és Luke-t. És a stílusukat… pont ez kell most a lelkemnek :DDD

4 hozzászólás
Zahra 

Egyszerűen imádom. Végtelenül humoros és szeretnivaló.
Imádom az összes szereplőt egytől egyig. A lányok kávéimádatát, Emily-t, az egyetemi kalandokat, ahogy Rory felnő a szemünk láttára és ahogy a személyisége változik.
Nem tudok róla mit írni, csak dicsérni lehet ♥♥ Zseniális az egész sorozat, rengetegszer újranézős! Olyan jó felfedezni a közös tulajdonságaimat a lányokkal, az is meglehet, hogy sok mindent tőlük vettem át. Bár a könyv-, kávé- és filmimádatom már előtte is megvolt :D

Valcsa 

Éééés vége. Megint. :( Én úúúgy néztem volna ezt még évekig (új epizódokkal), komolyan kár, hogy csak 7 évad készült belőle. :( Ezt a 7 évadot viszont már nem is tudom, hányszor néztem újra: először középsulis koromban láttam, aztán elkísért főiskolára is (vittem magammal a koliba a dvd-lejátszómat :D), és most, „felnőttként” is gyakran előkerülnek ezek a dvd-k. :)
Engem ez az utolsó rész mindig úgy megríkat, nagyon hozzám nőtt mindegyik szereplő, ezt az epizódot meg mintha direkt erre hegyezték volna ki, hogy az ember vörösre bőgje a szemeit. :( A befejezéssel összességében én speciel elégedett vagyok, spoiler
Kedvenc részt tudnék mondani, sőt, CSAK kedvenc részt tudnék mondani, de ha ezt elkezdeném sorolni, akkor az egész napom rámenne erre az értékelésre… :D Egyszerűen imádom ezt a sorozatot, úgy, ahogy van.
Vicces, nőcis, könnyes-mosolygós, és nagyon emberi.

6 hozzászólás
Dreamer_

Legkedvencebb sorozatom, a hibái ellenére is mindig meg tud nevettetni. Az első három évadot szeretem a legjobban, szinte már kívülről fújom, de sose fogom megunni. :)
(I ♡ Jess)

Emilie

Elég ijesztő azt mondanom, hogy régebben akkora rajongója voltam a sorozatnak (még a sötét középkorban, amikor még a tévé volt a menő, és nem a facebook), hogy még egy találkozót is lemondtam miatta?

MrsCumberbatch 

Ez rosszabb mint egy szappanopera!

Komolyan meglep mennyien használják az aranyos és a kedves szavakat erre a sorozatra. Megkérdezhetném, hogy miért?

Rory egy gusztustalan hisztis rbanc aki mindig másra nedvesedik mint akivel éppen jár, féltékeny mindenkire aki boldog NÉLKÜLE. Mindenkinek csak parancsolgat, ha valami nem úgy történik ahogy ő akarja vergődik. Ha valaki elmondja neki az IGAZSÁGOT hisztizik… Amíg meg van neki valaki addig leszrja, amint ”elveszíti” és az mással boldog, vergődik és próbálja megfúrni a kapcsolatot… Gusztustalan tyúk… Mellesleg könnyen irányítható és mindenkinek meg akar felelni.

Lorelai bár aranyos, hogy kis bohókás de amúgy viszont iszonyat idegesítő hogy SEMMIT nem vesz komolyan. Még temetésen is csak röhögcsélni tud. Luke elvileg haverja de mindig csak szekálja, megkeseríti az életét és tönkre teszi a kapcsolatait. Soha nem láttam még ennyire szívből örülni valakit amikor egy állítólagos haverja szakít mint amennyire vigyorgott Rory és Lorelai. És ekkora vergődéseket sem láttam mikor kapcsolatuk lett. Első perctől kezdve azon voltak hogy tegyék tönkre. Undorító. Ne mondja nekem senki hogy ez lappangó szerelem. Ha akkora gyáva vagy hogy nem mersz szerelmet vallani nincs jogod megfúrni más kapcsolatát. Ha már megfúrod vallj szerelmet. A lányával ellentétben ő pedig senkire nem hallgat, egy jó tanácsot sem fogad meg. Buta mint a sgg.

A nagyszülők önző manipulatív dögök. Két rész erejéig talán normálisak de aztán hatványozottan szörnyűek.

Misel egy kis paraszt de imádom. Kirk egy vicces karakter de ő is sok lesz elég hamar…. Luke papucs. Dean papucs.

Lane és Sookie aranyosak, de ők nem kapnak annyi szerepet, hogy miattuk lehetne aranyosnak nevezni a sorozatot. Sőt. Sookie-n kívül egy normális karakter sincs ebben a sorozatban.

Magára az anya-lánya kapcsolatra lehet mondani hogy aranyos, de az is inkább annak tűnik akinek nem jó a kapcsolata. Szerintem már inkább beteges mintsem aranyos.

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

Valcsa 

Lorelai: Ötéves koromban volt egy csúnya fülgyulladásom. Egy hétig feküdtem és nagyon szomorú voltam. Ezért erősen kívántam, hogy történjen velem valami csodálatos. Másnap reggelre leesett a hó. Biztos voltam benne, hogy egy jótündér csinálta nekem, ajándékba.
Luke: A szüleid soha nem meséltek az időjárásról?

1. évad 8. rész – Szerelem, hó és háború
Valcsa 

Rory: Lane találkozni akart Toddal, nem mondta el otthon, ezért hallgattam, így neked sem kellett hazudnod.
Lorelai: Te hazudtál azért, hogy nekem ne kelljen?
Rory: Igen…
Lorelai: Istenem, tényleg az enyém vagy…!

1. évad 12. rész – Dupla randevú
Valcsa 

Emily: Itt az ideje, hogy randevúzzak.
Lorelai: Ó, Uramisten!
Emily: Randevúzni akarok!
Lorelai: Férfival?
Emily: Nem, menyéttel. Még szép, hogy egy férfival!
Lorelai: Ezt nem hallottam…
Emily: Miért ne randizhatnék?! Eladható árucikk vagyok!
[…]
Emily: Lorelai, elég, segítened kell! Évtizedek óta nem csináltam ilyesmit, nem emlékszem a dolgok menetére. Vegyük át lépésről lépésre. Meglátsz egy férfit. Odamész hozzá, és azt mondod…?
Lorelai: … helló?
Emily: Ez nem túl tolakodó?
Lorelai: Dehogy, így érzékelteted, hogy nyitott vagy a társas érintkezésre. Ez alól kivétel, ha egy menyéthez közeledsz, mert akkor, úgy hiszem, elég felkínálnod a hátsó feledet.

(5x9 – Egy túl jól sikerült köszönés)

5. évad 9. rész – Egy túl jól sikerült köszönés
Valcsa 

Lorelai: Figyelj, van itt valaki, aki abnormálisan közel jött hozzám, később hívlak!
Rory: Jó, üdvözlöm Kirköt!

(5x10 – Puskin jóval helyesebb)

5. évad 10. rész – Puskin jóval helyesebb
1 hozzászólás
Dreamer_

Ugyanis az az igazság, hogy öl nem létezik. Gondolj bele! Megvan, amikor ülsz, de nincs meg, ha felállsz. Na és vajon hová tűnik? Nem tűnik sehová! Vagyis soha nem is volt! Tehát az öl csak illúzió…

1 hozzászólás
justafairytale 

Emily: Tetszik ez a szín! Mi ez?
Lorelai: A neve Gonosz Némber.
Emily: Jaj, menj már. Mondd, hogy lehet ilyen nevet adni egy rúzsnak?
Lorelai: A Szakadt Ribanc már foglalt volt.

2. évad 16. rész – Üdítő hétvége
MFKata

– Pedig van a srácban valami…
– Na igen, kromoszóma-hiány!

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján