Válótársak (2015–2018) 95

Sáfár Bálint, a sármos ingatlanügynök félrelép a szomszédasszonnyal, ezért felesége, Zsófi – akivel két közös gyermeket nevelnek – kirakja a szűrét. A férfi beköltözik egy eladásra váró, üresen álló házba. Éppen aznap, amikor Hatvani Joci, a felújítással megbízott ezermester is ugyanitt húzza… [tovább]

magyar

Képek 27

Szereposztás

Stohl AndrásSáfár Bálint
Lengyel TamásHatvani Joci
Scherer PéterJakab Dávid
Balsai MóniJakab Tamara
Földes EszterVándor Szonja
Gubás GabiSáfár Zsófi
Tóth AndreaJakab Noémi
Dobó KataLeonóra
Kozma ÁkosSáfár Balázs
Stock MarcellJakab Dani

További szereplők

Kedvencelte 35

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

Sister 

Nem hittem volna, hogy létezik igényes és szórakoztató magyar sorozat, ami nem kínos és erőltetett. A Válótársak nem csak hogy szórakoztató, de nagyon is komoly témákat pedzeget. Nem tudom, milyen egy válás, szerencsére ez kimaradt az életemből. Ez a 10 rész bemutatja, hogy milyen az, amikor a férfiak és a nők a maguk módján próbálják feldolgozni ezt a folyamatot. Ki támadásba lendül a gyerekeiért, mások fűvel-fával lefekszenek, vagy éppen élik az életüket békességben. Itt kifejezetten a férfiak szemszöge kapta a nagyobb teret, a nőkét kevésbé tudtuk megismerni. Ez pl. lehetne egy következő sorozat ötlete is. :) Én biztos vevő lennék rá!
Noha meglehetősen súlyos dolog áll a középpontban, ezt ügyesen lazították a vicces és emberi jelenetek. A színészek játéka tökéletes volt, de tényleg. Ritka az ilyen összhang egy sorozat kapcsán, de itt mindenki beleadott mindent. Balsai Móniról el nem tudtam képzelni a Liza után, hogy képes kiabálni és ridegen viselkedni. Scherer Pétert eddig csak néhány filmkockában láttam, de azt hiszem, Jakab Dávid szerepe tökéletesen illett hozzá. Na és itt van a sokakat megosztó Stohl András is. Az egy dolog, hogy milyen magánemberként, de színészként kifogástalan. Itt abszolút rászabták a csapodár Sáfár Bálint szerepét. Aki nekem nagy meglepetés volt, az Lengyel Tamás. Őt eddig nem ismertem, de hármójuk közül nekem ő volt a legszimpatikusabb. :) Pláne, hogy ott volt neki Csülök is! Hát nem egy mindennapi fazon, az tuti. :)) A másik két hölgy főszereplő is, mind Gubás Gabi, mind Földes Eszter kiegészítették a már említett színésznők/színészek munkáját. Tényleg megvolt az összhang, mindenütt, érzékelhetően. Teljesen bedarált, pedig én csak egy egyszerű kis semmiséget vártam. A házak pedig fantasztikusan szépek, főleg a főház, ahová a srácok is beköltöztek. :) Szerintem érdemes megnézni, engem meggyőzött.

Little_Monster 

Sokat kellett várni egy színvonalas magyar sorozatra, amit nem csak a HBO előfizetői élvezhetnek, hanem igényesebb milliók is. Kellemes szórakozás volt, néhány poénnal, korrekt alakítással, de mégis a legmeglepőbb a színvonal volt. A barátokköztös RTLtől nem vártam volna ilyet, így a képi világ abszolút pozitív csalódás. A filmes sztereotípiát sajnos csak erősíti, mert teljes mértékben a férfiak a főszereplők, a nők csak 1-1 jelenetben asszisztálnak. Nincs kibontva a történetük, az ő drámájukról semmit nem tudunk meg, pedig egy ilyen alapszituációban (párok szakítása) ők is ugyanolyan elszenvedői a történteknek, mint a férfiak. Balsai Móni hanyagolása, és kinézete külön fájó pont, hisz ő egy budai milliárdos feleségeként kicsit jobb bőrben is lehetne. Az egész alaphelyzet azt a felső középosztályt ábrázolja, ahová mindenki nagyon szeretne bekerülni, de tisztességes munkával egy élet alatt sem fog. Ez egyfelől szomorú, másfelől viszont öröm, hogy nem a tipikus, szürke magyar valóságot látjuk, hanem egy ettől jóval elrugaszkodottabbat. Jó kis holland alapanyagból várakozásoknak megfelelő volt az első évad, sajnos a másodikról ez már nem mondható el.

Elfogyott a lendület és a történet is. Nagyjából egy helyben áll minden és a cím ellenére a sorozat mindenről szól, csak a válásról nem. Persze, a párok külön vannak, akadnak is a kapcsolatokban bonyodalmak, de valahogy mindenki megmaradt a saját mókuskerekében, önmaguk ismétlése volt az egész második évad. Aki idegesítő volt eddig is, az csak még idegesítőbb lett, a karakterek jelleme nem fejlődik, a történet nem tart sehová. A második évad második fele olyan nem várt gyengülést mutat, hogy néha a hosszan kitartott jelenetek és óriási közhelyek között azt gondolom, nem kéne harmadik évad.

Röfipingvin

Sokkal jobb az átlag magyar sorozatoknál, érdekesek a karakterek, van humor, és a színészek is egész jók. Nyitott a vége, remélem lesz folytatás.

2. évad után
Tulajdonképpen mondhatom azt, hogy megugorta az első évad szintjét. Abban viszont már nem vagyok biztos, hogy csak ennyi elég e egy harmadik évadhoz… Illetve, ha lesz, akkor a nézők – legalábbis az én – elvárásai szerintem elég magasak lesznek.

2 hozzászólás
Barby2005 

Szerintem az egyik legjobb magyar sorozat. (Ha nem a legjobb.) Imádtam minden egyes részét, imádtam a szereplőket, a történetet. 10/10

KyKy

Érdekes sorozat volt. Határozottan nem nézek magyar sorozatokat, erre is véletlenül találtam rá még pár éve, gondoltam, belenézek, milyen lehet, és hát nem tudom… Szóval nagyon vegyes érzéseim vannak, néha jókat nevettem az abszurd jeleneteken, néha pedig kiakasztott a rengeteg szexista megjelenítés. A nők borzasztóan lettek beállítva, szinte egytől-egyig, a feleségek közül is talán Zsófi volt a legnormálisabb, de ha nem túl nagy elvárásokkal nézzük, akkor végül is szórakoztató és elvan vele az ember.
A minőség határozottan (és meglepően) élvezhető, felveszi a versenyt a külföldi sorozatokkal, arra nem lehet panaszom. A színészek játéka is jó, mindegyikük jól hozza a szerepét, szóval egyszer mindenképp érdemes megnézni, de azért a kedvenctől nagyon messze áll.
A végével nem vagyok még kibékülve, nagyon gyorsan és elvarratlanul zárul ahhoz képest, hogy évek óta pörögtek ők is a dolgokon.

Kontra_Judit 

Az egyik legjobb magyar sorozat a párkapcsolati krízisekről, a válóperek undorítóságáról, az új kapcsolatok létesítéséről sok-sok humorral és persze szexel fűszerezve :)
Mind a hat főszereplő istenien játszik!!!

Valcsa

(2016.12.02.)
No, hát megnéztem az 1. évadot. :) És azt kell mondjam, nagy-nagy pozitív csalódás volt számomra ez a sorozat. :) Nem is tudom, mikor láttam legutóbb olyan magyar sorozatot, ami ennyire tetszett volna.
Amellett, hogy komoly témákat feszeget, még humora is van, nem is akármilyen. :)
A szexjelenetek se zavartak egyébként, mivel úgy gondolom, a sorozat témájából kifolyólag kikerülhetetlen ez a dolog…
A jelenetek szuperül lettek megkomponálva, nem olyan izzadságszagú, mint a magyar cuccok zöme… :/ A színészekre se lehet panasz. Stohl András remekül hozza ezt a (látszólag) lelketlen pernahajder-figurát, Scherer Pétert imádom Dávid szerepében. :D Jocival (Lengyel Tamás) viszont nem igazán tudok mit kezdeni, számomra ő az igazi szürke kisegér a csapatban. :/ A karaktere is eléggé „érdekes”: csapong össze-vissza, még maga sem tudja eldönteni, hogy spoiler Zsófi karaktere az egyik kedvencem ebből a társaságból: vele valószínűleg sok nő tudna azonosulni, sajnos. :/ Ő A Családanya, aki szívét-lelkét kiteszi a családjáért, spoiler. Tamara meg pont az ellentéte. Én őt képtelen vagyok megérteni. spoiler Szonjáról meg inkább nem mondanék semmit, mert bár Földes Eszter kitűnően hozza a szerepet, Szonja karaktere akkor is iszonyú irritáló spoiler
Dávidnak és spoiler én személy szerint drukkolok. :) Zsófi remélem végérvényesen spoiler. Joci meg, úgy őszintén, túlzottan nem érdekel, én már most meguntam spoiler
Amúgy meg Csülök for president. :D Hát valami imádnivaló, ahogy a legénylakásban labdázgat. :)) (az más kérdés, hogy én személy szerint nem tartanék ilyen „állatkát”, pláne nem bent… :D)

Chris90 

Az 1-2. évadról egyben:

Az alapötlet nagyon jó, a színészeket is sikerült jól kiválogatni. A sorozat egyedüli hibája a forgatókönyv. Tele van logikai bakikkal, mint például, hogy Szonja a második évad elején közli, hogy terhes, megy a huzavona az abortusz körül (itt kiderül, hogy a tizenharmadik hétben van), évad végére pedig meg is születnek az ikrek. Ezzel nem lenne semmi gond, csak a többi szereplő életében ez a hat-kilenc hónap nem mutatkozik (Tóth Andi karaktere két éve „majdnem tizenhat” éves), plusz kb. örök nyár van itt. Vagy egy másik: Joci nem tud olvasni, ennek ellenére simán ír sms-t meg jogsija is van, aminek a megszerzéséhez azért kell tudni olvasni. A férfi szereplőknek nem igazán tudtak jellemet, karaktert adni, szegények nem is tudnak mit kezdeni vele, csak úgy elvannak. Ez alól kivétel Scherer Péter karaktere, aki – a színész játékának is köszönhetően – üde színfoltja a sorozatnak. Szerintem az írók is őt szeretik a legjobban, mert csak neki tudnak változatos történetet írni (Kovács Patrícia aszexuális karaktere és Balsai Móni zseniálisan alakított feleség szerepe.) Bálint és Joci ugyanolyan egysíkú a 20. részben mint az elsőben, és ez valószínűleg így is marad. Szerencsére (?), bár nem ez lenne a sorozat lényege, de a nők lubickolnak a szerepeikben (már amennyire a forgatókönyvírók engedik őket). Igaz, hogy Balsai Móni karaktere 20 rész alatt olyan pálfordulatot vett, mint amekkorát Bree Van de Campé a Született feleségek 8 évada alatt, de legalább nekik adnak egy kis pluszt. A férfiaknál megelégednek a sztereotípiákkal, amik húsz éve sem voltak már igazak. Ennek ellenére üdítő kis sorozat ez, de könyörgöm, Kovács Patríciát hozzák vissza majd a sorozatba!

A 3. évad után:

Az utolsó évad tulajdonképpen semmi újat nem hozott, ami azért sajnálatos, hogy egy 30 részes sorozatot is csak megszokásból néz már az ember. Valahol azonban mégis bámulatos az a teljesítmény, hogy a szereplők 3 évad egy cseppnyi jellemfejlődésen sem esnek át, ugyanott vagyunk, mint a legelső részben. A 3. szezonban is csak Scherer Péternek tudta izgalmas szálat íni, én nagyon bírtam Arankát. Scherer és Balsai Móni kettőse viszi el egyébként a hátán a sorozatot, ők lubickolnak a szerepben. Földes Eszter még az egyedüli, rajtuk kívül, akinek igazi színészi kihívást jelent a karaktere, de jól csinálja, mert nagyon idegesítő volt. Joci ugyanolyan töketlen és hülye, mint eddig, Bálint logikája meg teljesen kiakasztó, Gubás Gabi meg legalább szép. A logikai bakiktól ismét a falat kapartam: a szereplők többször mennek vacsorázni, majd utána fényes nappal meg is beszélik a történteket. Az is alap ennél a sorozatnál, hogy miközben az egyik szál folytonos, kb. egy óra történéseit mutatja be, addig a másiknál akár napok is eltelhetnek. (Vagy hónapok, ugyanis Jocibnak egyik részről a másikra már a következő havi bölcsi-díjat kell fizetnie, miközben a többiek időzónájában még csak egy nap telt el.) Az utolsó részben meg a kedvencem, hogy Dávid mondja a titkárnőjének, hogy adja fel a levelet elsőbbségivel, tértivevénnyel, majd amikor látja, hogy az nem érti, miről beszél, mondja, hogy majd elmegy ő, aztán meg bedobja az utcai postaládába (amit pont az extra feladás miatt nem lehetne).

Sajnálatos, hogy ilyen középszerű lett ez a sorozat, mert a fényképezése nagyon jó, igazi színészek játszanak benne, de a forgatókönyv banalitásával senki sem tud mit kezdeni. Plusz kaphatott volna egy normális lezárást is.

dorinasenkar

A legjobb magyar sorozat, amit láttam. Ebből kéne több rést készíteni, nem a Barátok közt és társaiból.
Karakteres, vicces és emberei szereplők, mindennapi problémákkal, amelyeket megpróbálnak megoldani vagy helyrehozni több kevesebb sikerrel.
Ami nem tetszett az Sátor Zsófi karaktere, és maga színésznő alakítása sem. Egyszerűen irritált Zsófi, mint szereplő. Annyira magasztalva volt, hogy giccs kategóriába emelkedett már. Aki nekem a legszimpatikusabb volt, az Dávid és Tamara volt. Ezért is örültem a záró epizódnak. Remélem lesz harmadik évad, én nagyon várom.
Plusz pont a sorozatnak Nagy Ervin és az ő általa játszott karakter. :)

EsteeNotlauder

Stohl rajongók ne olvassák!!

Eddig sem volt nagy kedvencem színészként sem Stohl András,de ezután a sorozat után…
Meg kell hagyni egész jól alakította a szerepét, de valahogy nekem nem tetszett.

1.évad: jól indult, Bálint alapból nem szimpi (de ezt előre tudtam mert Sothlt sem bírom) meg egyébként is egy félrek*rogató idióta… Szonja kurv@ idegesítő, Zsófit sajnálom és nem is értem miért nem dobta ki előbb Bálintot
2.évad: hozta az 1.évad színvonalát, egyre jobban utálom Bálintot ha ez lehetséges úúúgy megverném (és úgy jár mintha seggbe b@szták volna -.-) Szonja még idegesítőbb mint volt szívesen lekevernék neki, Joci meg egyszerűen idióta hogy nem teszi helyre az idióta Szonját, Dávid-Tamara párosa viszi szerintem az évadot és az egyetlen épeszű ember Zsófi
3.évad: Véééééégre még több Pétert kapunk :) Aranka egy idegesítő vén pics@ (úgy érzem ebben a sorozatban mindenki idióta) Bálint egy gerinctelen, sunyi, rohadtul önző undormány, Szonja annyira önző hogy nincsenek rá szavak.
NEM TETSZETT A VÉGE :(


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Dávid: Csak nem tudom, mért kell minket belekeverni.
Bálint: Azért, mert barátok vagyunk. És a barátok védik egymás seggét, még a börtönzuhanyzóban is.

3. évad 3. rész
Krenai 

Joci (Bálintról): Szerintem szerelmes.
Dávid: Saját magába. De már régóta.


Hasonló filmek címkék alapján