Csak színház és más semmi (2016–) 36

A sorozat a teátrum világába kalauzolják a nézőt, bepillantást engedve a kulisszatitkokba. Ármány, szerelem, féltékenység, szakmai irigység a színpadon és azon kívül.
Három szatirikus hangvételű történetszál bonyolódik párhuzamosan, amelyek alkalmanként összefonódnak, és a híres díva… [tovább]

magyar

Képek 7

Szereposztás

Schell JuditBáthory Alinda
Csányi SándorFazakas Barnabás
Hábermann LíviaGizus
Szervét TiborIvánszky Dénes
Szávai ViktóriaLajtai Petra
Vecsei Miklós HasiMókus Peti
Mikecz EstillaTatai Lili
Fehér TiborKőváry Dániel
Lovas RoziPalotás Nóra
Géczi ZoltánVárbíró Zsolt

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 17

Várólistára tette 50


Kiemelt értékelések

Sister 

Bevallom, egy hirtelen ötlettől vezérelve kezdtem neki. Igazából megláttam, hogy elkezdték ismételni az elejétől a Dunán, és gondoltam, miért ne, tegyünk vele egy próbát. Már az első rész után teljesen megvett kilóra, és azóta csak egyre jobban a szívemhez nőtt a Komédiás Színház egész társulata. Élén egy bohém, kissé naiv igazgatóval, Dénessel, akit a zseniális Szervét Tibor alakít. De nem csak őt emelném ki, hanem mindenkit, merthogy a szereposztás valami egészen elképesztően tökéletes. Mindenki, kivétel nélkül mindenki hozzátesz a sorozat sikeréhez. Csányi Sándort eddig is kedveltem, de most még jobban, rendezőként különösen szimpatikus és emberséges karaktert játszik. Schell Judittal hadilábon álltam, de itt újfent bebizonyította, hogy különösen jó párost alkotnak Csányival. Külön szerettem Lajtai Petra karakterét, a szétszórt, de okos és szellemes Szávai Viktóriát, ő volt az egyik kedvenc szereplőm. Lovas Rozi, Tenki Réka, Vecsei Mikiiii, és Mikecz Estilla – csak néhány név a mellékszereplők közül, akiket szintén érdemes kiemelni.

A sorozat könnyed, szórakoztató, romantikus, időnként drámai vonallal is párosul. A második évadbeli csattanót már régóta sejtettem, így lehetnek lyukak a forgatókönyvben, de annyira jólesett ez a könnyed szórakozás, hogy nem rovom fel. Nekem ez így kerek egész. :) És úúúgy várom a harmadik évadot!

Little_Monster 

Határozottan nem akartam ezt a sorozatot nézni, mondván, én nem növelem a közmédia nézettségét. Ennél jobban csak írni nem akartam róla, most meg tessék. Így foszlanak semmivé az ember elvei. Többek között a Csányi-Schell duó miatt mondtam mégis igent, valamint egy Leszbicsók a közmédián című cikk is nagy húzóerőnek bizonyult. A párhuzamosan és nagy sikerrel futó RTL-es Válótársakhoz képest ez kevesebb részből állt, láthatóan kisebb költségvetésből készült, mégis meglepően színvonalasra sikerült. Az említett leszbi csókból 3 is elcsattant a részek során és az egész kérdést olyan meglepő liberalizmussal és felvilágosult felfogással kezelték, ami előtt nem mehetek el szó nélkül. Kezdjük ott, hogy a nő dolga a szülés. Ugyebár. Na már most itt nem hogy nem ez a nő dolga, hanem karrierjük csúcsán levő nőket mutat be a sorozat, nem is egyet. Ezek a nők mernek lépni, ha arról van szó, hogy boldogok legyenek. Nem tűrnek, hanem mernek önzőek lenni, és azt tenni, ami nekik jó. És akkor elérkeztünk a leszbikus szálhoz, ami nem több egy ártatlan csóknál, amit Jucink olyan átéléssel játszik el, hogy az egész értékelésem minimum egy csillaggal többet kap csak emiatt. Ez mind teljesen szokatlan a közmédiától, hát még ami ezután következik, miszerint nem a sátánizmus példájaként emlegetik a képernyőn látott homoszexuális fertőt, hanem a világ legtermészetesebb dolgaként, amit nem próbálnak tagadni, ha szóba kerül. Nem képezi ez megítélés vagy diszkrimináció tárgyát, megtörtént, mert jó volt, és kész. Az egészben számomra ez volt a legszívderítőbb, örülnék, ha lassan a melegek létezése a magyar képernyőkön is teret kapna, mert ez egy nagyon jó irány. A történeten látszott, hogy nők írták, sőt az egyik rendező is nő volt (magyar viszonylatban ismét szokatlan), de ez nem ártott neki. Nem lett gagyi, voltak benne fordulatok és a színészek is jól játszottak. Remek szórakozás volt, kellemesen sok humorral és happy enddel, az év egyik legpozitívabb csalódása eddig.

A második évad olyan kiemelkedően és felháborítóan rossz volt, hogy kedvet kaptam az egész értékelés törlésére. Még a végén valaki kedvet kap, megnézi az első évadot, majd a másodikat, és ilyen csalódásnak senkit nem akarok kitenni. A rossz hírt pedig előre közlöm, lesz harmadik is. Egyelőre én a sokkból próbálok magamhoz térni, mert nem tudom, hogy valami, ami jó, hogy romolhat el ennyire. Megnéztem direkt, és a készítőket nem cserélték le. Ennek ellenére a második évadban mindent felrúgtak, ami az elsőben olyan üdítően jó volt. A párbeszédek olyan szürkék voltak, hogy annál még a Harry Potter Binns professzora (aki szellemként a halálosan unalmas mágiatörténetet tanítja) is több átéléssel beszél. Ezek a párbeszédek rendszerint a Barátok köztöt juttatták eszembe, és ez nem jó. Nagyon nem jó. Ehhez jön még az is, hogy a nagy részüket utószinkronizálták, de egyrészt rosszul, másrészt feleslegesen. Kínlódás volt nézni, ez az igazság. A történetből minden lendület és logika kiveszett, az első rész végén egyértelművé vált a nagy csavar, amit csak az ötödik részben lepleztek le, addigra viszont kifejezetten idegesítővé vált, hogy milyen hülyének nézik a nézőt. A Csányi-Schell duó azért hozta az elvárhatót, ami miatt legalább az ő jeleneteik nézhetőek voltak. Viszont az első évadban elhintett leszbikus szállal semmit nem kezdtek, szinte kínosan kerülték, majdnem hogy tagadták. A nő dolga ebben az évadban már egyértelműen a szülés volt, ezzel pedig szisztematikusan leromboltak minden pozitívumot, amit az első évad képviselt. Végtelenül elszomorított, amit láttam, hogy erős nők feláldozva saját vágyaikat és terveiket, behódolnak és megbocsátanak a férfiaknak, remélve, hogy majd boldoggá teszik őket.

2 hozzászólás
Röfipingvin 

Nagyon vacilláltam, hogy hat vagy hét csillag legyen. Meg is mondom, hogy miért. Egyrészt kiemelkedik a kereskedelmi csatornák átlag népbutító szarai közül, ám mégis tud a magyar sorozatgyártás azért ennél jobbat is (gondoljunk csak az Aranyéletre vagy a Válótársakra).
A szereplőgárda szerintem nagyon jó volt, tetszettek a számomra ismeretlenek is. A helyszínek, és a helyszínek arányai is rendben voltak. A fő történetszál mind két évad esetében egy-egy darab színpadra állítása, a színházi élet kulisszái főleg egy laikusnak szintén nagyon érdekesek.
Az, ami viszont csak mínuszolja a csillagok számát az a fájdalmasan egyszerű forgatókönyv. Borzasztóan kiszámítható volt. És persze egy ilyen típusú, kaliberű sorozattól nem azt várom el, hogy mittomén hány pontot ugorjon az IQ-m és mennyi kapcsolódó szakirodalmat akarjak elolvasni, de azért nagyobb kreativitást el tudtam volna viselni.
Szóval, ha lesz harmadik évad, akkor meglesz a péntek esti programom.

4 hozzászólás
Nyra

Egyre jobbak a magyar sorozatok! És úgy érzem jó irányba haladunk.
Jó, hogy olyan dologról csinálunk sorozatot, ami a mi világunkhoz közel áll, és a színház pont ilyen. Gratula hozzá, remélem folytatódik!

Bazil

Meglehetős klisé halmaz, és „váratlan” húzások, életszerűtlen helyzetek és párbeszédek, és a végeredmény, miként a darab a filmben címe is: Édes kis semmiség.
Viszont egynek bőven elment, és üdvözlendő, hogy élesedik a sorozat-verseny a hazai mezőnyben.
És nagyon jó, hogy vannak JÓ és TEHETSÉGES fiatal magyar színészek, és szintén JÓ és TEHETSÉGES ráadásul SZÉP fiatal magyar színésznők!
A kissé idősebbek meg hozzák a megszokottat, bár a 'Csak szex…' valahogy szórakoztatóbb és viccesebb volt.
Folytatásra felkészülni?

2. évad: 10/8

ananiila

Jobb volt, mint a Válótársak, az egyáltalán nem kötött le. Csányit nagyon unom, de most nem szerepelt annyit, hogy idegesített volna. Jó volt végre új arcokat is felfedezni. A színházat szeretem, így érdekelt a színhely miatt is ez a sorozat.
2.évad:
Sokkal visszafogottabb volt, mint az első, nem is volt olyan jó. Különösen Petra szála volt furán elcseszett, pedig az első évadban az ő története volt a legjobb.
Köszönet ennek a sorozatnak Lovas Roziért és Szávai Viktóriáért.

justafangirl 

Általában nem vagyok kibékülve a magyar filmekkel/sorozatokkal, de ez tetszett. :D


Népszerű idézetek

[névtelen]

Petra: Apáca leszek. Jézusról legalább tudom, hogy nagykorú.

jancsibohi 

– Megint azt álmodtad, hogy bezárták a színházat?
– Igen.
– Gondoltam. Össze-vissza dobáltad magad.
– És leestem?
– Nem. Lerúgtalak. Olyan hangokat adsz ki ilyenkor, mintha torkon harapott volna egy zombi.

1 hozzászólás
linaa18 

Alinda: Szerelmi drámára a legjobb. (Italt tölt.)
Barna: Nincs dráma.
Alinda: Te aztán megértő vagy.
Barna: Igaziból tegnap este szakítottunk. Na utána le is ittam magam.
Alinda: Miért?
Barna: Lili rájött, hogy még mindig oda van a mókusokért.

[névtelen]

Barna: Te simán odaadod neki a darabomat?
Dénes: Ha a vesémet kéri, azt is odaadtam volna.

[névtelen]

Erzsi: És ez mennyire biztos, Dénes?
Dénes: Biztos csak a halál…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján