Kedvencelte 3

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

Shad 

Őszintén lehet, hogyha ezt a sorozatot maratonozom nem dobnám rá a tízest kapásból, de minden héten alig vártam az új részeket és én ezt nagyon szerettem :) Nagyon szoktam értékelni az ilyen összetartó kis közösséget/családot egy-egy sorozatban. Ahhoz képest milyen mélypontról indulunk mindkét oldalról annyira könnyen lépésről lépésre haladunk előre. Rettentően értékeltem azt, hogy ahhoz képest, hogy ez egy romantikus vígjáték, mennyire jól ötvöződött a hátsó krimi szállal, mennyire mély témákba/drámákba is ment bele a mostani diákok életéből. Milyen nehéz nekik , nem elég az iskola nyomása, a fáradtság a plusz óráktól, de ott van a szülői nyomás is és néha a szeretet legalább annyira nyomasztó tud lenni, mint az érzelmi zsarolás, erőszakos módszer.
Karakterek? imádtam az összeset:) a kis étterem négyes fogata… Haeng Seon, aki tinédzser fejjel még szinte gyerekként „megörökli” az unokahúgát (ez nem spoiler az első részből kiderül), a nyakába szakad az autista bátyja (aki nem mellesleg a maga nemében irtó aranyos és nagyon örültem, hogy ő is boldog önálló véget kapott), akiket össze és fenn kell tartania. Ebbe egyetlen támasza a négyes fogat utolsó tagja a legjobb barátnő. Mindig irigykedem kicsit az ilyen életre szóló legjobb barátnőknél, hogy bármilyen szar is a helyzet rá számíthatsz. Ezen kívül nagyon színes lett Hae Yi baráti társasága is, úgyhogy nem is egy szerelmi szálért izgulhatunk:D és ott van Chi Yeol a maga iszonyatos magányával, ahogy a munkába menekül…először nem tudtam eldönteni akarom-e a szerelmi szálat, mert bár jól működtek valahogy nem tudtam elképzelni őket együtt… az első csókig:D ugyancsak élveztem, hogy szép lassan alakult a kapcsolat, nem durr bele szerelem első látásra. Az elején igencsak megnehezítették egymás életét, de mivel szükségük volt egymásra így folyamat kompromisszumokat kötöttek:D ezen kívül viszont mikor rájöttek az érzéseikre nem jött az évekig tartó huzavona ahol egy csókon is szemérmeskedünk…
Kinek? romantikus vígjáték, szerethető és utálható karakterekkel, bár mély témákat is feszeget minden probléma szinte dráma nélkül oldódik meg, legtöbbször Haeng Seon látásmódja miatt, majd Chi Yeol csendes, erőteljes támogatása miatt. Lehet csak jókor kapott el ez a sorozat, de én tényleg nagyon szerettem , úgyhogy nagyjából bárki nézheti:)

pormacska

Nem volt rossz film, de összességében nekem a színészek mentették meg. Igazából nem sok minden történik benne, aztán ott a kötelező sorozat gyilkosos szál, amivel nem nagyon tudtam mit kezdeni, kissé már unom, hogy mindent ezzel akarnak feldobni… ( Vagy csak én nyúlok mindig bele? )

De a legnagyobb csalódás, hogy a matematika, mint olyan kiaknázatlan lehetőség maradt benne, megmaradt annyi, hogy a főszereplő egyenletek előtt magyarázott az òráin, és ennyi.
A részek címei alapján azt hittem, ez egy nagyon kreatív kis sorozat lesz, ahol összehozzák a matekot, meg a romantikát, de ez egy kiaknázatlan lehetőség maradt. Úgyhogy kissé csalódás – de azért nem rossz…

Betűfaló 

Se-A anyja kiborító. Láttam már pár ellenszenves karaktert, de ő benne van a top 3-ban az biztos. Jegeltem a sorozatot, amikor az idióta lánya miatt spoiler. Kellett kb 2 hét, hogy lehiggadjak, és folytassam, pedig még az elején járok.
Amikor meghalt az az arrogáns srác, nem is tudom… Borzasztó volt, amit akkor is művelt. Teljes gyászban mindenki, se oktató, se diák nem tudott koncentrálni, mégis megvétózta az igazgató döntését, és órát tartatott. Gusztustalan egy nő.
Rajta kívül eddig elvagyok a sorozattal, bár az ajánló alapján vidámabbnak gondoltam.
Szegény Asperger szindrómás nagybácsit nagyon sajnáltam a gofrizós eset miatt. Amúgy fogalmam nincs, miért bántak vele úgy. Mi van abban, ha valaki minden reggel ugyanarra a nyomorult gofrira vágyik?

Még mindig nem fejeztem be, de nehezen haladok vele. Átment ilyen krimiszerű valamibe, és ez most nekem nem hiányzott a másik alapvetően gyilkosos sorozat mellé… Nem is tudom, erről miért nem írnak sehol. Azt hittem ez max társadalmi drámát tartalmaz, de egy romantikus sorozat.

Elég rég parkolópályára tettem a gyilkosos szál miatt, nem tudom, mikor fogom folytatni. Úgy érzem, mintha átvertek volna, és elment tőle a kedvem.

Még két rész van hátra. Nyögvenyelősen megy ez nekem nagyon, pedig izgalmas. Ez már tényleg abszolút nem romantikáról szól, hanem 100% krimi. :(

Na, miután spoiler Annyi mindent sűrítettek az utolsó két részbe, csak kapkodtam a fejem. spoiler A romantika letarolta az utolsó részt konkrétan. :D Kicsit ez a sok döntés, történés már sok is volt. spoiler
Se-A először idegesítő volt, aztán félelmetes spoiler
A két srác kapcsolata is olyan szép íven haladt, jó volt látni. spoiler
Őszintén? Nagyon nem erre számítottam. Ezért kissé csalódtam, és sokáig elhúztam a nézését. Ettől függetlenül mégis ajánlom, mert nagyon fordulatos, izgalmas, van benne pici romantika, sok társadalom kritika, nagyon jó kapcsolati dinamikák, fejlődések mindenféle viszonylatban (pl. testvéri, iskolai, szülők egymás között – nem párkapcsolati! –, munkatársi, baráti, párkapcsolati…).
A csillagozással bajban vagyok. Nem tetszett úgy, mert alapvetően nem szeretem az ilyen típusú sorozatokat, de közben nagyon jól sikerült, tehát aki szereti az ilyesmit, annak ezt látnia kellene. Vegyük úgy, hogy nem szerettem, de díjazom a belefektetett nagyszerű és sok munkát, mert itt tényleg mindenki kitett magáért.


Hasonló filmek címkék alapján