Sangsogjadeul (2013–2013) 73

The Heirs/ The Inheritors/The One Trying to Wear the Crown/Withstand the Weight – The Heirs/He Who Wears the Crown · 상속자들
60' · dél-koreai · dráma, romantikus, vígjáték, sorozat 15 !
1 évad · 20 rész

Kim Tan egy bonyolult családi háttérrel rendelkező vállalatörökös, aki történetünk kezdetén az USA-ban végzi tanulmányait, nem túl nagy lelkesedéssel. Napjait inkább a szörfözés és a bulizás tölti ki, s egy ilyen „átlagos” napon felfigyel a szerencsétlenül járt Cha Eun Sang-ra. A lány csak a… [tovább]

koreai

Képek 29

Szereposztás

Park Shin HyeCha Eun Sang
Lee Min HoKim Tan
Kang Min HyukYoon Chan Yeong
Kim Woo BinChoi Young Do
Kang Ha NeulLee Hyo Shin
Choi Jin HyukKim Won
Krystal JungLee Bo Na
Wang Ji WonYang Da Kyung
Park Hyung ShikJo Myung Soo
Kim Mi KyungPark Hee Nam

További szereplők

Kedvencelte 24

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

crissy 

Huh. Hát elég hullámvölgyes volt maga a sorozat és a kapcsolatom is vele.
Az elején rendesen élveztem a tini drámát, s szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki számára guilty pleasure egy ilyen sorozat, de egy idő után már nagyon untam a szerelmi háromszöget. A sorozat közepéről csak annyi maradt meg, hogy a két alfa macsó egymás között ráncigálják Eun Sangot. Rengetek mellékszereplő volt, rengeteg potenciállal, s a sorozat címéből kiindulva azt hittem, hogy rajtuk lesz a lényeg, mint mondjuk a Gossip Girlben, de sajnos a sok mellékszereplőből nem hozták ki azt, amit ki lehetett volna.
Végülis vissza hozta a kedvemet a sok dráma, ami Tan családja körül forgott, mert úgy éreztem, hogy ekkor érkezett meg a sztori valahova, ahol le is telepedett, s akkor minden mást háttérbe is szorított. A karakterekről sokat nem tudok mondani, nagyon sablonosak voltak, a ML-en és SL-en kívül talán Bo Na-ban volt még egy kis szín. Annak viszont örülök, hogy ennyi ismerős név fordult meg a sorozatban, mert rendesen örömöt okoz az a tudat, hogy ez a dráma után mindegyikkel láthatunk jobb sorozatokat.
Nagyon sokat vaciláltam a 7 és 8 csillag közül, s végül megállapodtam egy felkerekített 7,5 csillagban.

Theana 

Nem is tudom, mi méltót írhatnék ide. Mindig megkönnyezem a végeket, mert hozzákötődtem a sorozat szereplőihez, ilyenkor kicsit nehéz elengedni őket. A zenék szépségesek (bár néha kicsit túlzásba vittek egyes dalokat), mint ez a dorama is. Van benne egy irtó aranyos ship, akiktől olyan fangörcsöt kaptam, mint még három hónapja, amikor először láttam.

Ennek ellenére sajnos nem tudom elengedni a hibákat, amiket felfedeztem benne. Sok mellékszálat kaptunk a készítőktől, de hiányoltam a részletességüket a sorozat ideje alatt. Így a vége felé rendeződtek a dolgok, és nem mondom, hogy kapkodott, de a futamideje alatt keveslettem a mellékrészeket. Ráadásul a nagyon bonyolult főszálak is elég egyszerűen lettek lezárva. Továbbá a tinidráma sem az én terepem, azoknál a jeleneteknél sokszor inkább csak végigszenvedtem, mint élveztem. Valaki szereti őket, valaki nem. Én az utóbbi közé tartozom.

Mindezek mellett vannak benne szomorú és megható, megdöbbentő és dühítő jelenetek, és sajnos nem mindenki kapott olyan véget, amilyet megérdemelt volna. Na mindegy. Nagyon örülök, hogy végül rászántam magam a dorama megnézésére, igazi élmény volt, cseppet sem bánom. Végezetül pedig: https://www.youtube.com/watch… A végén még elkezdem elölről.

2 hozzászólás
Littlegirl 

Bár még tavaly szeptemberben láttam a sorozatot, mégis emlékszem minden egyes részletére. Az első epizódtól kezdve nagyon tetszett és teljesen belemerültem a világába. Habár Kim Tan szerintem nagyon egocentrikus volt, mégis félre tudta tenni, amikor Cha Eun Sang a közelében volt. Cha Eun Sang pedig egy nagyon lelkiismeretes és bátor lány volt, aki mindent megtett azért, hogy édesanyjának ne jelentsen tehert, valamint ott segített neki, ahol tudott.
Mind a ketten teljesen más környezetbe nevelkedtek, más volt a családi hátterük, eltérő ellenségeik voltak és más-más terhet cipeltek a vállukon. Mégis, át tudták segíteni egymást a nehézségeken. Igaz, néhány akadályt azért sodort eléjük az élet.

Shad 

Azt hiszem mindent elmond, hogy három este alatt ledaráltam a sorozatot:) a 9 csillag pedig két okból adtam. Az egyik Cha Eun miatt volt, bár kellett a történetnek és az elején nagyon is megértettem mit miért csinált, de csak a leges legvégén vette elő a bátorságát és állt ki magukért. Néhol sajnos előkerültek a tipikus hollywoodi klisék, és volt pár rész, ahol úgy éreztem csak az időt húzzuk.Viszont nézzük a jó dolgokat: Az amiért mégis odaszegeződtem a monitorhoz az Lee Min Ho és Kim Woo Bin játéka volt.
Kezdem Kim Woo-val gyűlöltem, tényleg egyszerűen annyira visszataszító karaktert formált, hogy rendesen utáltam:) Tudtam, hogy a „családja” miatt olyan amilyen, de nagyon sokára értette meg a lényeget, viszont akkor ahogy szépen lassan rájön a helyes útra egyszerűen nem lehetett nem bele szeretni…fantasztikusan játszotta a karakterét.
A másik oldalon ott van Lee Min Ho, az összetört testvér/fiú, aki még a saját anyját sem vállalhatja fel. Nincs senkije és semmije, mikor rátalál Cha Eunra. Nehéz megérteni valakinek, akinek mindene megvan milyen az, amikor nincs választásod, amikor a pénz beszél. Persze, ahogy az ember elnézi a sorozatot és tudja ez a világ tényleg ilyen kegyetlen a gazdagok körében is, rájön a pénz nem minden. Az elején azért szerettem Lee Min játékát, mert játékos volt, flörtölős, megmentő:) aztán mikor visszatért Koreába védelmező, szerelmes, saját útját kereső:) az apjával való konfliktusnál és következményeinél összetört, élni nem akaró fiú(itt szerintem zseniális volt) , majd a legvégén a talpára álló férfi, aki teszi amit tenni kell. Imádtam nézni a játékát.
A karakterek többnyire szerethetőek voltak, a végkifejlet tipikus koreai dráma, még a happy end is keserédes. Nekem rendesen fájt a szívem két dolog miatt:( ettől függetlenül nagyon tetszett:)

Wello_Book

Nem értem, hogy mi a fészkes fenéért nem neztem meg eddig.?

3 hozzászólás
Hannah 

Mivel szeretem az ilyen sorozatokat, ezért az sem volt kérdés, hogy ez is tetszeni fog. :)
Viszont mégis ha erre a sorozatra gondolok az jut eszembe, hogy tudott Eun Sang minden második másodpercben sírni. De ha ettől eltekintek, maga a sztori tetszett, Kim Tan és Young Do is nagy kedvenceim lettek és akit még ki szeretnék emelni az Myung Soo, neki nagyon bírtam a szövegét. :D
Igazából bármikor újra tudnám nézni. :)

AnnaSz

Első találkozásom volt a koreai sorozatokkal, de rögtön beszippantott. Nagyon más, mint amihez hozzászoktam, nem nagyon éreztem hasonlóságot az amerikai sorozatokkal, de nem bántam. Tetszett és kész.

Röfipingvin 

Nem rossz, nem rossz, de mind Shin Hye és mind Min Ho tud azért ennél jobbat is…

Krenai 

Jó volt, csak… a végefele kezdtem unni, ha három-négy résszel kevesebb lenne, akkor sokkal jobban tetszett volna, így nem tudok csak jóérzéssel gondolni erre a sorozatra sajnos.

a_ndreaa

Minden kis hibájával együtt imádtam. Park Shin Hye eddig is az egyik nagy kedvencem volt, de ezzel a szerepével végleg belopta magát a szívembe. Még inkább megkedveltem, mint anno a Heartstrings főszerepében. Na és a másik főszereplőnk… Lee Min Ho teljesen új volt még számomra, eddig még hallani sem hallottam róla. Habár Park Shin Hye is elég jól hozta a szerepét, mégis Tan karaktere volt az, aki miatt ha akartam se tudtam volna abbahagyni a sorozatot. Min Ho szerintem rettenetesen tehetséges, egyszerre szerettem belé és a doramába is.
A sorozatot boncolgatni nem akarom, mert igen is vannak hibái, de mégis, nekem így volt tökéletes. Szerintem nem meglepő az a kis üresség, amit akkor éreztem, amikor befejeztem az utolsó részt; 20 epizód alatt eléggé a szívemhez nőttek mindannyian. Kim Woo Bin és Kang Min Hyuk főként, imádom a tehetséges mellékszereplőket. :)
Tetszett a keserédes befejezés, ami ha jól vettem észre, a doramák sajátossága: még ha happy end is van, az emberben benne marad egy kis szálka. Bennem ebben az esetben kettő is maradt. Akit érdekel, vajon mi lehet ez a kettő, az nézze meg a sorozatot, bár enélkül is csak ajánlani tudom.


Hasonló filmek címkék alapján