Cheese in the Trap (2016–2016)
Forgatókönyvíró

Gyártó
tvN

Streaming
Rakuten Viki

Kedvencelte 10

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

pvik13 

Nem igazán fejel bele nagy témákba, csak egyetemisták próbálják megoldani a gondjaikat kisebb nagyobb sikerrel. ¯_(ツ)_/¯ Némi romantikával megfüszerezve bár Seol és a drága papírdarab Jung között annyi szikra volt mint amikor meggyújtom a tűzhelyet (ㆆ _ ㆆ) On the other hand, igaz nem egy nagy second lead syndrome, de Baek In Ho volt az egyetlen karakter a gárdából akinél úgy éreztem halad is valahová a karakterefejlődése. ^-^ Igazából, Seol-t itt annyira nem kedveltem meg mint a webtoonban, itt kicsit túl megérthetetlennek éreztem, de Kim Go Eun-nak jól állt azért ez a vörös haj :D After all, nagy nyomot nem hagyott bennem de nem felejtem el Baek In Ho gyönyörű zongorázását :3

Rab_Csenge 

Nem volt egy átlagos romantikus történet, hol tetszett, hol nem. A webtoont már régóta elszeretném olvasni, ha jól tudom az jobb ennél, előrébb is hoztam kicsit az olvasandók listáján :D

Theana 

Nehézkes egy utat jártam be ezzel a doramával, mert az első 8-10 epizódig egyáltalán nem fogott meg semelyik karakter, mindegyikőjüket vagy idegesítőnek, vagy pszichopatának, vagy szerencsétlennek tartottam, ráadásul a történet sem kötött le egyáltalán. Friss egyetemistaként viszont minden érdekel, ami egyetem, mert új és más és blabla, úgyhogy az egyetemi környezet és hangulat miatt el kezdtem érdeklődni iránta, plusz nem szeretek doramát abbahagyni csak úgy. (Ahhoz tényleg borzasztóan rossznak kell lennie.) Jajhát igen, és a zongora. Az örök gyöngyszem nekem. Aztán idő közben egyre több mondanivalója lett, megmagyarázott sok mindent előzőleg és teljesen más képet adott a sorozatról, magáról a történetről. Valószínűleg a webtoon miatt, de nem is az a velős dorama, amit megszoktam. Éreztem benne ezt a képregénystílust, ha van ilyen, például a magába beszélést vagy, hogy nem közelítettek az érintős, csókos jelenetekre hatszázmilliószor. Noha a történet egyáltalán nem hatott rám, nem is értettem igazán, hogy merre megy néha, a karakterekben láttam nagyon a spirituszt. Annál a résznél győzött meg a sorozat, hogy mégsem volt hiába, hogy végigszenvedtem magam nemtudom hány részen, amikor tudatosult bennem, hogy spoiler. Kifejezetten érdekes volt nézni ezt a folytonos évődést és karakterfejlődést a részek alatt. Nagyon aranyos párt alkottak, lehetett volna belőle egy sima romcom is a plakát alapján, de ez sokkal több volt annál. Nyilván a háttértörténet megint a gyerekkori trauma és a múlt, ami még a jelenben is rányomja a bélyeget az életükre és nem tudnak tőle szabadulni, szerintem ez a szál tök érdekes volt. Nehezen tudom összekapcsolni az egyetemes résszel, mintha két teljesen külön sztori lenne, szerintem kevés is egy kicsit az átfedés, de ha nagyon akarom, akkor látom benne. Az biztos, hogy nem azt adja, amire számít az ember, sem az elején, sem a végén. (Ez a plakát tényleg becsapós, mert egy cukormázas vígjátékot sugall.) Jól mutatja, hogy mennyire félreérthetünk egy adott helyzetet, ha nem vizsgáljuk meg közelebbről, vagy pont hogy ha nem látjuk az egész képet.
A színészek nagyon jól megragadták a karaktereiket, pedig nem volt mindig könnyű dolguk. Lee Sung Kyungnak hatalmas gratula, csoda, ha nem ment már a saját agyára is. Go Eun-t például itt láttam először még anno, és azonnal meggyőzött, nagyon illett hozzá ez a szende karakter. A srácok is remekeltek szokás szerint.
Van egy elméletem, miszerint ez a Büszkeség és a balítélet egy feldolgozása, mert Jeong jelleméből hiányzik az alázat, Seol pedig mindig mindent félreértett és ítélkezett. Nem tudom, hogy ezt csak én látom-e bele, vagy az írónő burkoltan tényleg belegondolt valami ilyesmit, de ha így is volt, szerintem ez baromi ötletes, bár én csak a két karaktertípusban látom a hasonlóságot. :D Az ost szép dallamos, jó hallgatni egy tavaszi délelőttön, de egy esős őszi napon is el tud merülni benne az ember.
És hát a vége. Komolyan kezdem már saját magamat is untatni azzal, hogy mindig kiakadok a befejezéseken, de én ezt egyszerűen nem tudom szó nélkül hagyni. Olvastam róla, hogy az írónőnek elég kevés beleszólása volt a forgatásba, szinte semmi, és hogy a vége nem is a webtoon alapján készült, mert a befejezés még nem íródott meg. És ez látszik. A 15. epizód vége annyira… drasztikusan és wtf módon végződött, hogy onnan elvesztettem megint az összes pozitív véleményemet, amit próbáltam összehozni és megfogalmazni a sorozat alatt. Átment a szokásos drámázásba, majd 20 perc alatt mindenkit bemutatnak és happy life. Hát kösz. Én tényleg nem értem, hogy miért kell ilyen függővégeket írni, amikor úgyis tudják, hogy ebből a büdös életben nem lesz második évad, mert nagyon ritkán készül… vagy vannak olyan kedvesek és hagyják a rajongók képzeletére bízni a sztorit? Nagyon kedvesek.

NaNa_88 

Eleinte nagyon zavart, hogy minden szereplő hangosan gondolkodik. Ezt volt a legnehezebb megszoknom. A történet tetszett, a szereplők a helyén voltak. spoiler Volt egy kis furcsasága, ami talán annak köszönhető, hogy adaptáció. De tetszett. Örülök, hogy végre rászántam az időt.

Shad 

Nem egyszerű véleményezni. Először is le kell szögeznem Park Hae Jin miatt kezdtem el nézni, de végül Seo Kang Joon, aki végig ott tartott. Sztoriban nagy meglepetések nincsenek, régi nagyon mély „elfekélyesedett” sebek szakadnak fel, kiderül a koreai egyetemen elég sok az elmeroggyant:D Igazából nagyon nehezen rázódtam bele a sorozatba-kellett 6-7 rész, aztán mikor már vitt a történet a végével nem-igazán voltam kibékülve…spoiler annyi megválaszolatlan kérdés… talán tényleg el kéne olvasni a webtoont:D
Karakterek? huhh Park Hae Jin jól alakítja a pszichót ezt már régóta tudom:P hát itt olyan jól csinálta, hogy igazából úgy éreztem ő a másod „gonosz” férfi:D Baek In Ho egyszerűen imádni való volt, édes, kedves,erős, kétségbe esett és mégis magabiztos. Mondjuk én képtelen lettem volna köztük választani… Amit viszont nem értettem, hogy mégis mi a fene volt Hong Seol-ba, amibe minden férfi belezúgott… tényleg nem… azon kívül, hogy nagy kitartása van semmi… Egyetlen jó pont, hogy tényleg nagy jellemfejlődésen megy keresztül. Ez Yoo Jung-nál is jelen van, de nagyon lassan és csak a végén jön rá valami gond van vele. Seol két jó barátját nagyon csíptem főleg Eun-Taek-et:D (minő meglepetés:P) és akit ki nem állhattam az In Ha és Jung apja… Egyiknek elviselhetetlen személyisége, másik pedig ahogy megnyomorította a gyereke lelkét…
Nehezen rázódtam bele, ettől függetlenül találtam megint egy-két színészt akinek mazsolázhatok a filmjeiből:P

Sakara 

Már nagyon rég óta el akartam kezdeni ezt a sorozatot, de mindig szembejött velem más, ami jobban felkeltette az érdeklődésemet, ezért folyamatosan csak halogattam ennek az elkezdését. Ha az egészet nézem, akkor szerintem egy jó kis sorozat: szórakoztató és nincs teljesen elcseszve az egész, a történet egész jó és a szereplők mindannyian rendben voltak a karakterüket illetően. Egy szóval nem végignézhetetlen.
Az eleje nehezen indult be számomra, kellett pár rész mire én is bele tudtam kapcsolódni a történésekbe, de után kicsit felpörögtek a dolgok, így nem untam végig az egészet. A sorozatnak ezen kívül szerintem baja, hogy folyamatosan hagynak nyitva maradt, nem megválaszolt dolgokat, legalábbis nekem volt pár olyan momentum, amit nem tudtam hova rakni. És ha már a bajoknál és nyitva maradt dolgoknál tartunk: a végét ennél jobban nem is cseszhették volna el a készítők. A végére én már ott tartottam, hogy gondolkozni sem volt kedvem arról, hogy mi is történhetett a nyitott kérdések esetében.
Nem lett a kedvencem, de egynek elment, nem végignézhetetlen.

kkata76 

Kicsit sok a pszichopata ebben a sorozatban, és rég utáltam karaktert ennyire, mint Baek In Hat. (Ez valószínűleg azt jelenti, hogy jól játszott a színésznő). Park Hae Jin jó volt, jobb, mint amiben eddig láttam. A történet érdekes… egyszóval jó kis sorozat, érdemes megnézni.
A plakát viszont szerintem nagyon félrevezető: sokáig azért halogattam a sorozatot, mert nem akartam ilyen rózsaszínes-romantikus vígjátékot nézni. Aztán amikor elkezdtem, rájöttem, hogy nem az.
Egy csillagot csak a vége miatt vontam le, jó lett volna, ha kicsit jobban kidolgozzák. A színészek itt is remekelnek, mint általában a koreai sorozatokban, de ki is emelném Park Hae Jin, Kim Go Eun és Seo Kang Joon játékát, mindhárman remekek voltak (meg ahogy Kang Joon zongorázik!) és Nam Joo Hyuk is aranyos volt.

krlany 

Hát voltak furcsaságai… nem egy tipikus koreai sorozat, viszont nekem nagyon tetszett. még akkor is, amikor egyiket, másikat jól megtéptem volna… In Ho lett a kedvenc. Hisztis nővére a Doctors-ban is hülye picsát játszott, úgy tűnik, fekszik neki ez a karakter. A főhős kiscsaj viszont nem volt az igazi. Hiányzott az belőle, ami miatt két csávó is beleszeretett papíron… kerestem mi lehet az, de nem találtam…
A vége fura… remélem lesz majd folytatása… vagy lehet el kellene kezdenem olvasni a webtoont? http://www.webtoons.com/en/romance/cheese-in-the-trap/e…

2 hozzászólás
Röfipingvin

Egyszerű, de mégis érdekes. Aranyos és mégis helyenként furi. Viszont nagyon tetszik, hogy egy csomó hagyományos dorama elemet hanyagol (pl nem nézünk meg minden kicsit is romantikus, vagy a történetvezetés szempontjából fontos momentumot hatszáz kameraállásból, 4-5x lassításban), és hogy egyelőre minden storyline érdekel.

Úgy szeretném, hogy In Ho-nak is happy ending lenne…

Egyetlen dolog zavar: nem tetszik, amit a sunbae csinál, mérges vagyok, de aztán zokszó nélkül elfogadom a magyarázatot és megígérem, hogy többet nem kételkedem… ez sokadjára azért már unalmas…

Vannak azért itt gyerekbetegségek, de valami miatt megtudom ezeket bocsátani ^^

Éljenek boldog hármasban!!!!!! utálom, amikor mindkét választás kedvemre való…

Unalmassá válik ez a folyton ismétlődő forgatókönyv. De legalább lélektanilag haladtunk. Kíváncsiságom azért továbbra is elég éber.

Miért nem adnak heti 5 részt?! xD
És rég láttam ilyen jó színészi gárdát, ahol mind a főszereplőkkel, mind pedig a mellékszereplőkkel így meg lennék elégedve…
http://snitt.hu/filmek/chijeu-in-deo-teuraep/en-es-a-film/rofipingvin

Nagyjából így változott hétről-hétre a véleményem a sorozattal kapcsolatban.
Amit elöljáróban tudni kell, hogy ez egy webtoon (netre írt manga/manhwa/képregény) élőszereplős sorozatverziója, amit egy kisebb koreai kábeles tévétársaság készített (és folyamatosan bukkannak fel sorozatok a koreai tévézés ezen zugából, a nagy társaságok – KBS, SBS – érzik is ennek a hatását, szóval megjelent a konkurencia). Ha érdekel itt lehet olvasni, követni: http://www.webtoons.com/en/romance/cheese-in-the-trap/list… De azt fontos tudni ez még nem befejezett, tehát a vége is nagy valószínűséggel eltér attól, ahogy a sorozat véget ért. Legalábbis a webtoon írója ezt szeretné, szerette volna: http://goo.gl/6Q6WnK

Tehát fiatal gazdag fiú, fiatal középosztálybeli lány, egyetem. A fiú okos, közkedvelt, bár néha furcsa, a lány okos, megvan a maga baráti köre, de nem egy extrovertált típus. A fiúnak megtetszik a lány, a lány ezt nem igazán tudja hova tenni, de aztán kialakul a románc. És aztán belép a két fontos support-role és borulnak a dolgok…
Ahogy fentebb írtam a történetvezetés hagy némi kívánnivalót maga után, mert ugyanazt az elemet forgatja csak: Yoo Jung tesz valamit, ami adott esetben morálisan elítélhető, Hong Seol nem helyesli, nem érti, magyarázatot akar, majd egy-kettőre megért mindent, megbocsát és szeressük egymást tovább. Szerintem ez azért egyrészt nem ilyen egyszerű, másrészt negyedjére – annak ellenére, hogy más szituációban, más szereplőkkel történik – unalmas is, hogy csak ez okozza a feszültséget, ill. akarja előrevinni a doramat.
Ettől függetlenül viszont, annyira jól hozták a színészek a karaktereiket, hogy hétről hétre ott ültem az internet előtt és néztem az aktuális részt, részeket. Tehetségét sem Park Hae Jin-nek, sem pedig Kim Go Eun-nek nem vitatom, de igazándiból a Baek-testvéreket játszó színészek viszik a pálmát. Mind Seo Kang Joon, mind pedig Lee Sung Kyung kellemes meglepetés volt nekem. Bár utóbbi, aki In Ha-t játszotta, az elején rettenetesen idegesítő volt, de a 15. részre olyan szinten összeállt a karakter, és ezáltal a színésznő repertoárja is, hogy leesett az állam. Tény, hogy a két főszereplő karakterének van egy-két fő jellemvonása, amit a történet alakulása miatt muszáj volt előtérben tartani és ezért nem láthattunk sokféleséget a színészi játékban, de ettől függetlenül is azt kell, hogy mondjam, ha ugyanarra a szerepre jelentkezne Go Eun és Kang Joon, hát nagy valószínűséggel Kang Joon kapná meg a szerepet. Legalábbis a Cheese in the trap-ben mutatott játéka alapján tuti.

A héten elkezdtem olvasni a webtoont, és bár még nagyon az elején járok, kikapcsolódásnak tökéletes. Nem tudni mi lesz a vége, hisz még rajzolja az alkotó, de egy alternatívánk van: a sorozaté. Meg kell, hogy mondjam nekem egy pöppet csalódás volt. Vagy inkább fogalmazzunk úgy: lapos volt. Tény, hogy ennek valószínű az az oka, hogy így nem spoilerez az olvasóknak, nem ütközik az alkotóval, ettől függetlenül kicsivel bátrabbak lehetettek volna a sorozatkészítők. Bár van egy rendezői változat is, lehet, hogy érdemes belekukkantani, mi lett volna a készítők igazi befejezése: http://goo.gl/Mwp9kJ.


Hasonló filmek címkék alapján