200 első randi (2018–2019) 85

A sok humorral és érzelemmel fűszerezett sorozatban a harmincas éveiben járó, kissé szétesett és slampos Luca mindennapjait követhetik nyomon a nézők. A szingli lányt villámcsapásként éri húga eljegyzése, és ha ez nem lenne elég, véletlenül meghallja édesanyja csípős megjegyzését azzal… [tovább]

magyar
magyar
magyar

Képek 54

Szereposztás

Gáspár KataLuca
Kovács PankaZita
Pápai ErikaIldikó
Trokán PéterDénes
Szerednyey BélaGéza
Sajgál ErikaOlga
Mészáros AndrásMárk
Kékesi GáborFélix
Simon ZoltánErik
Sárközi-Nagy IlonaAdél

További szereplők

Kedvencelte 31

Várólistára tette 89


Kiemelt értékelések

Röfipingvin 

Egészen jó, agyműködést nem igénylő, viszont kikapcsolódást nyújtó sorozat.Többnyire elégedett voltam vele, de ez az utolsó rész mi volt? Miért kell ekkora drámával befejezni???
És egyáltalán: hatvan rész… szerintem tök jól le lehetett volna zárni… Persze, ha egyszer beindul a szekér.

5 hozzászólás
Saku28

Én vagyok az, akit a világból ki lehet kergetni a „magyar filmiparral”… ettől függetlenül néha szembe jön velem a hamvaiból feltámadó magyar filmgyártások egy-egy darabja és legnagyobb meglepetésemre ez már a bemutató után is érdekesnek tűnt. És igen. Egy magyar sorozat, ahol nem a pucérkodás teszi ki a 90%-ot és nem ocsmányul bemutatott szoftpornó jelenetek. Se nem a tajparaszt káromkodás. Hát van remény?!
Oké, nem hibátlan. Hozza a műfaj minden kliséjét, de valahogy annyira bájosan naivan teszi ezt, hogy magamat is megleptem mennyire megszerettem. Ha ilyen filmeket/sorozatokat sikerülne gyártani, még a végén megváltozik a véleményem az ország filmipari színvonaláról. :D

Lione 

(1. – 60.) Gyáááá, hogy lehet így ezt befejezni… nagyon remélem, hogy nagyon hamar folytatják, mert (bár nekem kicsit döcögősen indult, de) teljesen ráfüggtem. :) A legtöbb színész jó volt, fontos témákat boncolgattak aranyos humorral, mindenki szerethethető és senki sem tökéletes.

Az számomra kicsit negatívum, hogy bár Kata nagyon-nagyon jó Luca, nem kedvelem ezt a kitömésesdit, amikor még a kitömött verziója is teljesen normális testalkat, meg különben is, tök vékony a karja meg a nyaka, így ez a dolog, hogy a tokája meg a súlya miatt nyavalyog Lucaként, semennyire sem hiteles számomra. Ezt leszámítva imádtam, és redheads rulz! :)

Második évad: Tetszett, hogy mélyebbre mentek a témákban… de ez az összecsapott, felületes záró rész, ez mi volt???

Chris90

1. évad (1-60. rész)

Az az igazság, hogy a telenovella olyan távol áll tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől. Azokba az amerikai szériákba sem nagyon kezdek bele, ami 16 rész/évad felett van, sőt, ha több évados, akkor esélyt sem adok neki, mert tapasztalataim szerint 30-40 részben lehet úgy elmesélni egy sztorit, hogy az végig fenn tartsa az érdeklődést. (De van, hogy az is sok.) Napi sorozatba meg végképp nem kezdek, de mivel magyar, gondoltam adok egy esélyt az első résznek. Ami nem igazán győzött meg, voltak gyenge színészi alakítások, és a kiindulási pont sem tűnt olyan erősnek, hogy arra egy 60 részes sorozatot lehessen építeni. (És félig-meddig igazam is volt, de erről majd később.) Aztán úgy voltam vele, hogy még két-három részt megnézek, és kaszálom. Azonban a 2-5. rész abszolút beszippantott, egyre inkább kezdtem megszeretni a sorozatot, a karaktereket, és azon kaptam magam, hogy folyamatosan azt várom, hogy mikor tudom folytatni. (Ha napok maradtak ki, akkor képes voltam egy hétvége alatt ledarálni a teljes heti adagot.) A színészek egyre jobban belejöttek a szerepükbe, meg az sem volt utolsó szempont, hogy sok kedvencem benézett egy-két rész erejéig. Abszolút nem hibátlan, sokszor életszerűtlen (nem csak a fordulatok, de maguk a reakciók is), és a forgatókönyvíróknak is nem egyszer elborul az agyuk a párbeszédek megírásakor. Viszont! Egy csomó jó dolog van ebben a sorozatban. Például a főszereplő Luca, akivel szerintem az átlagember nagyon könnyen tud azonosulni. (Bár itt megjegyzem, hogy attól, hogy a kitömött párnától úgy néz ki, mintha terhes lenne, a lába, a karja és az arca ugyanúgy vékony marad, így kicsit túlzás, amikor molettnek vagy kövérnek titulálják.) Az egész sorozatnak az lett volna a lényege, hogy Luca elfogadja magát, és bemutassa, hogy egy tök átlagos csajnak is lehet boldog párkapcsolata, mert nem minden a külső. Ezt úgy-ahogy szépen felvezették, de aztán egyszer volt egy töréspont, és onnantól kicsit elindult lefelé a sorozat minősége. Nem azt mondom, hogy a 60 rész a tökéletes hossz (mert kevesebből is ki lehetett volna hozni), de annál tovább felesleges húzni. Egészen a 40. részig egy jól és logikusan felépített sztorit kaptunk, de feltehetőleg akörül döntött úgy a Viasat, hogy berendelik a 2. évadot, így a szálakat nem kezdték el lezárni, inkább nyújtották a sztorit, mint a rétestésztát. Félő, hogy a folytatásban már nem sok mindent tudnak kezdeni a szereplőkkel, azon kívül, hogy irreálisabbnál irreálisabb helyzetbe hozzák őket, meg abszolút meg fognak változni a karakterek jellemei. Nem tudom, hogy akarok-e még egyszer hatvan részt, mert bár nagyon szerettem a sorozatot, és kíváncsi vagyok a lezárásra, de ha nem fog előrehaladni a sztori, akkor kénytelen leszek kaszálni.
Viszont, amiben élen jár a sorozat, és ami miatt nagyon örülök, hogy elkészült, az a LMBT-helyzet kezelése. Példátlan módon kapunk meleg- és leszbikus szálat is, ráadásul mindkettőnél van csók jelenet, és ez igen ritka (előbbi de főleg!). Ráadásul hitelesek, abszolút normális módon kezelik mindezt, ráadásul Lali karakterével az elfogadás és a felvállalás nehézségeit is bemutatják. Aztán ott van még Rozina karaktere, aki transznemű, vagyis férfiként született, de mostanra már nővé operálták. Ilyenekről ritkán beszélnek az emberek meg a média, ezért is tartom fontosnak, hogy ez a sorozat élen járt ebben.
Szóval összegezve, jó kis sorozat ez, de bár képesek lettek volna a siker ellenére is nemet mondani a folytatásra, és zárták volna le az egészet szépen.

Lucy 

Néhány kisebb baki ellenére, amik miatt inkább 9-es ez egy igazi vidám lendületes jó kis sorozat. A magyarok közül talán ez a kedvencem (az Egynyári kalanddal karöltve). Luca és barátai, családja nagyon a szívemhez nőttek. Kár, hogy csak két évad lett belőle tudtam volna tovább nézni még.

Madárka_ 

1. évad: Hosszú ideje nem volt olyan sorozat, ami odaszögezett minden este a tv-hez, de a 200 első randinak sikerült. A mai magyar sorozatok egyik legjobbja szerintem, hozza azt, amit kell. Szórakoztat.

Amivel nem voltam kibékülve, az az évad befejezése. Valamint engem egy idő után nagyon zavart, hogy egy napon belül, az egyik jelenetben Lucán „x” ruha van, aztán a másikban már „y”, aztán megint „x”, megint „y”. Ehhez még párosult a frizura is. Bár lehet csak én voltam erre érzékeny.

A kedvenc szereplőim viszont Olga, Géza és Artúr. Mindig van egy jó beszólása valamelyiküknek. :)

Morcant

De fog hiányozni ez a bohókás sorozat! Nagyon megszerettem, a szereplők zseniálisak egytől egyig. A legizgalmasabb részek a 2. évadban voltak, de igazából az utolsó pár rész kivételével mindegyik nagyon tetszett. A vége is jó volt, csak miután spoiler, de az utolsó epizód jól lezárt mindent. Én mondjuk néztem volna még! Egyedül Zita szálában csalódtam, mivel az első évadban oké, hogy eljátszották ezt a „nem találom az utam, nem tudom, hogy hozzá akarok menni Erikhez” szenvedését, spoiler
Viktort nagyon-nagyon megszerettem, spoiler

Timcsibaba77

Kellenek az ilyen könnyű, de mégis életszerű limonadé sorozatok. És igen, mi magyarok is tudunk nagyon jó, szórakoztató filmeket csinálni. Én most nézem másodszorra, és imádom

ananiila

Második évad jobban tetszett. A végén Luca a legellenszenvesebb fickót választotta, de ahogy viselkedett az utolsó részekben meg is érdemelte. ;)
Nagyon kevés magyar sorozatot bírok megnézni, ez a ritka kivételek egyike volt. Azért jó, hogy 2 évad után elengedték.
Nekem az öregek voltak a kedvenceim. Sajgál és Pápai lenyűgöző nők és nagyszerű színésznők, de nekem a Trokán-Szerednyei páros is tetszett.
Összességében jó háttérműsor volt.

Basset

A sok nyomoronc esti magyar sorozat közül ez egy jobb eresztés. Bár a főszereplő csajt nagyon nem bírom, szerintem a színész is elég gáz, de a többiek jók! Szerednyei és Trokán Péter párosa nagyon klassz, sőt, az a négyes (+ a két csaj) különösen tetszik, látszik, hogy ők már régen profik.
Az ismeretlenek közül még a meleg srác a kedvencem (Bence), meg a bamba fickó a rádióban…, aki nem tudom, ki, és a statisztikus Tamás, de amúgy egész rendben vannak a többiek is. Kár Lucáért… :(
A sztori amúgy éppúgy semmilyen, mint a többi esti filmben, de valahogy itt kompenzálják a színészek…

Update: Miért lett ez ennyire rossz…? Logikátlanságok, azt se tudom, kit kell szeretni meg utálni… Eddig Reginát utálni kellett, most szeretni kell, vagy mi…? A nyomozás…, bakker, kesztyűben kiszedi a nyomozó, aztán odahajítja Lucának, hogy vigyed. Majd a Kálvin téren felrobban a kezedben, kit érdekel… Az is szánalmas, hogy lassan már mindenki kavar mindenkivel. A „kedvenc” szereplők vagy unalmasak lettek (Márk, Félix, lassan az öregek is), vagy kiíródtak (Félix anyja…, imádtam). Ráadásul a film üzenete sem az már, hogy találd meg a szerelmet minden áron, hanem hogy randizz fűvel-fával, idegbeteggel, degenerálttal, apjával, fiával, komával, sógorral…, lehetőleg feküdj le vele még aznap, osz maj lesz valami…
Kár érte… :(


Népszerű idézetek

Constance

Kriszti: Pepe, valami szörnyű dolgot hallottam.
Pepe: Az előbb beraktam egy mulatóst, de nem gondoltam, hogy felhallatszik.

1. évad 12. rész – Hatalmas igazságok
walksdowonders 

Luca: Ahogy a nagymamám mondta, a dolgok legyenek áttekinthetőek, a csoki pedig jó tömény.

kirimatou 

Félix: Még szerencse, hogy vannak olyanok is, akiknél első pillantásra átjön a külcsín és a belbecs is.
Roland: Aztán meg, hála istennek, te nem tartozol közéjük.
Félix: Miért, te mit gondoltál rólam?
Roland: Hát… Elsőre azt, hogy… Seggfej vagy. Aztán másodjára is.

1. évad 37. rész – Hercegnök és békák
walksdowonders 

Ildikó: Hallod a madárcsicsergést?
Dénes: Hallom, de majd megszokom.

walksdowonders 

Gyuri: Olyan vagy, mint egy kislány.
Adél: Nem is! Apa! Szólj rá!

2 hozzászólás
kirimatou 

Adél: Mit csinálsz?
Roland: Nem tudom, csak azt hittem, hogy…
Adél: Mit hittél?
Roland: Mit tudom én, hát simogatod az arcomat, meg nézel rám ilyen nagy szemekkel, meg a dekoltázsod… Bocsánat, hogyha félreértettem, végülis három napja szexeltünk, dobj csak rám egy metoo-t!

1. évad 26. rész – Hazatérés
Saku28

Ildikó: Tudod te mennyit kér egy magánnyomozói iroda egy hűtlen férj követéséért?!
Géza: Miért, a hűséges olcsóbb?

Constance

Bandi: Még sose győztél, pedig már húsz éve csináljuk.
Roland: Ilyen a nagy számok törvénye.
Bandi: Milyen?
Roland: Nem tudom, csak úgy mondtam.

walksdowonders 

Simon: Amikor először megláttam Kareszt azt hittem, hogy ő az utolsó uruk-hai Középföldéről.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján