Egynyári kaland (2015–) 60

Az Egynyári kaland című ifjúsági mini-sorozat hat frissen érettségizett fiatal – három lány és három fiú – balatoni kalandjait követi nyomon. Az egész nyarat a Balaton partján töltő fiatalok a szünidő alatt dolgoznak, szerelembe esnek és különféle izgalmas kalandokba bonyolódnak.

magyar
magyar
magyar

Képek 20

Szereposztás

Vecsei Miklós HasiPéter
Rubóczki MárkóBence
Héricz PatrikGábor
Schmidt SáraZsófi
Dobos EvelinDóra
Döbrösi LauraFanni
Kerekes Vicadoktornő
Mucsi ZoltánGáspár
Fullajtár AndreaIlona
Hirtling IstvánKarsai

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Egynyári kaland

4 tag · 0 karc


Kedvencelte 29

Várólistára tette 89


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

1 évad: 10/10 Nagyon meglepett, hogy ennyire, de ennyire jó magyar sorozatba futottam bele. Nagyon nagyon pozitívan csalódtam benne.
Maga a történet sablon sztori, de mégis a karakterek és az őket játszó színészek úgy magukkal ragadják az embert. Annyira jól összeillik ez a csapat:)
Meg kell vallanom az elején nekem Dóra és Peti karaktere nagyon ellenszenves volt. Nem igazán szeretem a gazdag szülők piciny gyermekeit, akiknek semmi gondjuk nincs az életben. És az elején nagyon ezt tükrözték. Szerencsére később megnyíltak és szerethetővé váltak ők is.
Legnagyobb kedvencem Bence, Zsófi és Gábor lett.
A főcímdal zseniális lett :) Azóta is egyfolytában ezt dúdolgatom :)
Sajnálom, hogy csak hat részt kaptunk belőle, de hatalmas lelkesedéssel várom a következő hatot.
2 évad: 10/5 Meg kell vallanom, nem tetszett az irány amit a sorozat felvett. Nem hiszem, hogy például ami Dórival történt a kocsiban az nagyon kellett volna ide. Plusz Zsófi és Bence dolga se tetszett, s nem azért ami történt, hanem Bence reakcióján és a szenvedés a végén.
Aztán Luca… Hihetetlenül utálom, s irritál az a nő.
Levi, Dóri és Gabika volt az a 3 karakter ebben az évadban aki nem hülyült meg és önmaga maradt.
Összecsapott évad lett, teljesen elvesztette azt a kellemes hangulatot amit az első évadban annyira megszerettem benne.
Remélem a 3. évadban összeszedi magát a sorozat, mert még egy ilyen évad után én kaszálni fogom.

linaa18 

Hogy én már megint mennyit tudok írni :D

1. évad – 10* : Én lepődtem meg a legjobban, hogy tetszik :D
Könnyed, laza, humoros és nagyon fiatalos.
Amikor megnéztem azt mondtam, hogy na ilyennek kellene lennie elvileg egy fiatalokról készült mai sorozatnak. Nem olyannak, mint amilyen a Középsuli (2015–) vagy a Holnap tali, a pábeszédek életszerűek voltak, nem volt fölöslegesen beletolva egy csomó hülyeség, amit a „felnőttek” elképzelnek gondolom az előbb említett két csoda alapján, hogy ezt képzelik a fiatalokról, tök jó volt, hogy nem volt nem volt fölös dráma* (dráma volt, de nem felesleges) és nem a cigi-pia-szex-drog négyesre hegyezték ki a sztorit, mintha az volna a mindennapi, hanem egy normális történetet írtak, arról, hogyan is lesz barátkozik össze hat fiatal és KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, hogy nem kavart mindenki mindenkivel! nem hiszem el, hogy ezt meg kell köszönni, pedig de!.

A karakterek közül Peti és Dóra először nem voltak szimpatikusak, aztán már-már kedvencekké váltak. Tök aranyos volt Bence és Zsófi is. Fanni is teljesen oké volt, bár én még várom azt a pluszt, ami miatt Döbrös Laura instant kedvenc manapság ne értsetek félre jó a lány, én még csak itt meg a Félvilág (2015)ban láttam, ja és a Társas játékban, a karakterei kicsit hasonlóak, leszámítva a cirka 100 évet, az Aranyéletet meg még nem néztem meg, hátha akkor majd megértem. Ó és Gábort is bírtam, olyan kis suta, kocka bár ugye nem látjuk, hogy kocka volna-e tényleg, de mindegy. Szóval mindenki szerethető a főszereplő karakterek közül és tökre örülök, hogy tényleg színészeket (színész tanulókat, szfe, pmsza) szedtek össze a szerepekre, mind nagyon ügyesek voltak. Ugye alapból csak Laurát láttam már máshol, meg Vecsei Mikit a Csak színház…ban, szóval sejtettem, hogy itt is jó lesz.
A mellékszereplők is tök jók voltak, senki sem volt túl sok hála az égnek még a túltolt karakterek se voltak hiteltelenek (a vizibicklis Balázs se volt igazán gonosz pl) vagy prolik, teszem azt Kálloy Molnár vagy Mucsi, aki jó színészek, de nagyon nem szeretem, mikor túltolják a karaktereiket rendezői utasításra vagy forgatókönyv miatt, itt tök jó volt a balansz.

A sztori pedig bár nem volt egy nagy durranás, de pont elég volt ahhoz, hogy kedves és szerethető legyen, kikapcsoljon, de még se szívja le az ember agyát.
+ Jó az opening és a zene
* Nagyon jó húzás volt, hogyan zárták le spoiler. Ő döntött, okos érett döntés volt azok után, amik történtek és végig vele voltak a barátai, segítették, de nem avatkoztak bele a végén, mert ezt neki kellett meglépnie.

(--)
2. évad – 7* : Nem akartam ezt leírni, de le kell. Én még nem szerettem bele és ábrándultam ki egy sorozatból két hét alatt. Na most igen.
Minden amit szerettem az első évadba, a csapat jelleg, az összekovácsolódás, a közös hülyeségek emlékeztek, Gabi meg az eltűnt Jókai, ami a leggyengébb volt ott, bulik az itt hiányzott. És behoztak egy másik szemléletet, ahol megcsalások, szétrobbant kapcsolatok, mindenkinek minden rossz-vonal van. És oké, legyen erről is szó, meg a komolyabb témák, de annyira rémesen volt tálalva, érintőlegesen, hogy nem bontották ki, nem is tudták volna. Egy laza nyári sorozatból, ne akarjunk Skinset csinálni, na. Olyan volt, mintha nem tudta volna a forgatókönyvíró/rendező, hogy hány éveseknek és milyen stílusban készít sorozatot, volt egy így képzeljük a mai fiatalságot, és a rájuk leső veszélyeket, de nem bontom ki, mert ez laza nyári sorozat.
Amúgy meg a karakterek OOC lettek nem kicsit, pl. Peti, akkor kétszer mikor megjelent (ami, igen, megesik, ha más író visz tovább egy sztorit, és ezért kell a mélységesen lenézett „jó-fanficírói” attitűd, hogy beletudj helyezkedni a már létező karakterekbe, tudj a fejükkel gondolkozni, meg érezd a történet ritmusát.
A karakterekről, Fanni nekem nem hiányzott, Petiért meg kár, hogy totál ooc lett ő is, főleg az utolsó részre, annyira fura volt, az első évadhoz képest. Zsófi és Bence fájdalmasak lettek az első évadhoz képest, pedig milyen jól indult. Dóra, az önmaga maradt nagyjából, szerencsére. Gabi olyan semmilyen volt, hogy az is fáj, oda lett az őrülete, amit úgy bírtam benne. Újak közül meg Levit szerettem, Lucát már fenntartásokkal, az apjukat viszont bírtam :D
Az is fárasztott, hogy a sztori tulajdonképpen nyitva hagyott/megfeledkezett a nagy párkapcsolati dráma közben egyéb szálakról is. Mit fog Luca csinálni ősztől, mondjuk.
De amúgy itt egy nagy ki-kivel akar összejönni/szakított-drámává alakult, míg az első évadban azért voltak egyéb dolgok. (Gabi meg a strandfelügyelő viszály, vizibiciklis Balázzsal a maffia kapcsolatok :D, Bencéék az étteremben stb.)
A végén meg ez a Bence elindul világgá, tök oké, de ő egyetemre jár, nem? És a családja?
Amúgy ugye a helyieken kívül senkinek nincs családja, mert mindenkinek tök oké, ha a gyerek június 15-augusztus 25 közt a Balatonon van és nem látják, nyáron se. Szó se esik róluk. Az előző évadban volt legalább egy-egy mondat.

+ A szocreál opening nem jött be, első részhez még oké lett volna, mint na ez az új évad, de utána visszajöhetett volna a klasszikus.
+ Ó és vannak céltalan jelenetek meg képek, amiket nem értem, csak úgy voltak, hely kitöltőnek.

5 hozzászólás
ananiila

Az első évad valahogy jobban tetszett, talán azért mert újdonság volt. A második évadban kevésnek találtam a vicces jeleneteket és túl soknak a drámát.
Viszont meglepően jók a fiatal színészek.

Rise 

Nagyon pozitívan csalódtam.
Igazából teljesen véletlenül akadtam rá a sorozatra, de már amikor meghallottam a főcímdalt (ami amúgy nagy kedvenc), akkor tudtam, hogy nekem ezt néznem kell.

A színészekre egy rossz szavam sem lehet. Komolyan, le a kalappal!
Teljesen természetesnek hatottak a párbeszédek. Elsőre ez fogott meg nagyon.
Másodszor (ami lehet, hogy csak az én mániám) a kiejtés. Annyira szépen beszéltek a, hogy jó volt hallgatni is. :)

Ami még nagyon tetszett, hogy nem volt teljesen kiszámítható. Persze, az ember gondolja, hogy valaki összejön valakivel, de szerencsére nem ez határozta meg az egész történetet, hanem az egymással kialakított kapcsolatok is előtérbe helyeződtek.

Szóval aki egy kis kikapcsolódásra vágyik, annak szívből tudom ajánlani. Nem kell nagy elvárásokkal nekiülni, hiszen nem is ez az egész célja.

Lexy

Persze, nem tökéletes, ahogy semmilyen más sorozat sem, de ez legalább a miénk, és igazán büszkék lehetünk rá; nagyon jól összehozták. Véleményem szerint az összetétel teljesen rendben van: gyönyörű tájak, jóképű srácok és helyes lányok, és egy kedves kis történet. :)

Bianka

Ilyen jó magyar sorozattal még nem találkoztam. Egyszerű volt, de mégis jó. Bár az utolsó részben csalódtam, mi volt az 10 a perc a többi 50 perchez képest? #azért a főcímdal volt a kedvencem.:D#

2 hozzászólás
a_ndreaa

Tetszett. Rég mondtam ezt magyar sorozatra, ha egyáltalán néztem, de ez a történet most nagyon elnyerte a tetszésemet. Alig várom már a következő évadot.
Voltak benne apró hibák, de amit teljesítenie kellett/teljesíteni akart, az nálam telibetalált. Ha fogalmazhatok így, volt egy álmatlan éjszakám miatta, ugyanis ha itt nem is úgy van jelölve, de egy éjszaka alatt néztem meg az évadot. :D Most pont valami ilyenre volt szükségem, örülök, hogy rátaláltam a történetre.

Sister

A húgomnak köszönhetően találtam rá erre a sorozatra, úgyhogy az első három részt le is toltuk egyben. Meg kell mondjam, nagyon szeretem az efféle tinglitangli, tini beütésű sorozatokat, pláne, ha még magyar is. :) A szereplőket nemigen ismertem, de utánuk kerestem, és kiderült, hogy korban elég közel állnak hozzám, ezért is hozták ilyen jól az elvárt szerepeket. Nem is tudom, volt-e olyan, akit nem kedveltem, mert mindenkit sikerült megkedvelni a 6 rész alatt. A zenéje meg valami egészen fenomenális, Balázs Ádám baromi nagyot alkotott ezzel a marimba betéttel. Húúúh, még a hideg is kirázott – jó értelemben! Tiszta libabőr, imádom az ilyen zenéket. :)
Most csak azt sajnálom, hogy még egy csomót kell várni a második évadra. De nagyon remélem, hogy lesz, mert kíváncsi vagyok a folytatásra!!

• 2. évad: Szomorú és fáj ezt leírnom, de nekem is csalódás. :( Amennyire vártam, annyira szenvedtem időnként. Rettenetesen depresszív, sötét és kilátástalan volt. Értem én ezt a didaktikus vonalat, de az első évadban pont azt szerettem annyira, hogy olyan laza volt, felhőtlen, igazi balatoni nyár feelingű. Ennek már tényleg nyoma sem volt. Az új szereplők közül Luca jól játszott, de a karaktere rettentően idegesített, Levit viszont nagyon megkedveltem. Zsófi egy kiállhatatlan perszóna lett, azt csodáltam, hogy Bence még talál benne bármit, amiért szeretheti. Kettejük drámája élethű volt, hiszen távkapcsolat után megint együtt lenni fura lehet, de azért ennyire nem jellemző, hogy az ember kifordulna önmagából. Ezt túlzásnak éreztem. Dobó Katát már minden sorozatba beszuszakolják, természetesen innen sem hiányozhatott. Ennyire azért nem jó színésznő… Viszont a Levi-Luca papát én is csíptem, ő legalább jó fej volt. :) Az egész évad hemzsegett a szomorú szálaktól, szinte minden tönkrement, ami eddig jól működött. Nem lesz újranézős, ennek ellenére remélem, hogy a harmadik már vidámabb lesz! Kérem vissza Hasit!

BeerSeeGirl

Az első évadot imádtam! Legalább 2x végig néztem. Nagyon jó volt a történet, a szereplők.
A második évad se volt rossz, de érződik rajta, hogy az első évad sikere miatt készült csak,ez már nem annyira tetszett.
A harmadik évad…. Mintha nem is ugyanaz a sorozat lenne… Nem tetszenem a szereplők, a történet se túlzottan. De most már csak kíváncsiságból is megnézem.

vikcsoo

Imádtam az egész sorozatot! Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ilyen jó sorozatot tudtak csinálni a magyarok. Csak azt sajnálom, hogy 6 részes.
A nehézségek és a viszályok ellenére egész jól kijöttek egymással a szereplők. A karakterek is jók voltak. Remélem lesz folytatás.


Népszerű idézetek

Gabriella_Balkó

Gábor apukája [Gábor anyukájának]: Te, Gabi világgá megy.
Gábor anyukája [Gábornak]: Járdán menjél!

Kemiviki 

Zsófi: Ebbe ki evett bele?
Bence: Neked is jó reggelt! Természetesen én, mert az enyém.
Zsófi: Ohh szóval téged is Zsófinak hívnak?
Bence: Hát ha éhes vagyok akár Esmeralda-nak is hívhatsz.

Krenai 

Zsófi: Szóval egy óriási buborékban üldöztél egy pasit?
Dóra: Hát igen, manapság nem lehet decens módon ismerkedni.

kiruu 

Jó érted, nem azt mondom, hogy miniszoknyában pucolja a krumplit, de hát azért mégis.

Gabriella_Balkó

Bence: Jó napot! A főnök urat keresném.
Gáspár: Pénzt vissza nem adunk, a hús és a zöldség friss, ma vettük a piacon, jobbra találja a panaszkönyvet.

Kemiviki 

Gábor: A kiegyensúlyozott táplálkozás egyik, ha nem a legfontosabb eleme, a vitamin dús reggeli energia bevitel. S ez itt a gabonapelyhek Hamingwaye.

[névtelen]

Bence: Szóval lemosol?
Zsófi: Mint bálnazsírt a monszun.
Bence: Úgy érted, bálnaszart.
Zsófi: Az én hasonlatom. Úgy értem, ahogy akarom.

agivagyok

Dóra: Az egész világ úgy van berendezve, hogy párban egyszerűbb legyen.

[névtelen]

Gáspár: Hány kisegítő van évente?
Bence: Egy?
Gáspár: Na, hogy kitaláltad, és mennyien vannak mögötte a sorban?
Bence: Sokan?
Gáspár: Sokan. Úgyhogy megbecsülöd magad, vagy holnapra itt lesz helyetted valaki más, te meg mehetsz szépen haza anyucihoz vagy apucihoz, érted?
Bence: Persze.
Gáspár: Mire vársz? Holnap délben itt, kendővel, köténnyel, szirszarral.

[névtelen]

Balázs: Hallgatok, mint szűz lány a lucernásban.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján