Kedvencelte 3

Várólistára tette 52


Kiemelt értékelések

Eszter_Lina24

Bevallom őszintén, úgy írom most ezt azt értékelést, hogy az eredeti Skamből és A Skam Franceból is csak a 3. évadot néztem meg, mert na… Isak&Even *-* Szóval nem látok mindent át teljesen, de azért elmondom, amit gondolok :'D

Érdekes volt az eredeti után ezt az évadot is megnézni, mert egyszerre voltak egyformák és nagyon eltérőek.
Imádtam az eredetit, Isaknak és Evennek olyan kémiája van, hogy azután Ellioték labdába se rúghattak, akármilyen jók voltak ők is. Mégis… Nekem a norvég helyenként kicsit kevés volt, bár itt szerintem már a kulturális különbségek mutatkoznak meg, Franciaország mégiscsak közelebb van, több a közös, hasonlóbb a látásmód. Rengeteg jó dolgot felvetnek a norvégok és egyszerre imádtam és idegesített, hogy milyen valós volt. Isak állandó zavartsága, hogy lassan mondta ki a dolgokat, mert igenis nehéz, ha kamasz vagy és vannak érzelmeid :'D Mégis a francia volt az, ami ki is fejtette igazána problémákat aztán persze itt is volt olyan, amin csak úgy átrohantak, mindenféle megállás és reakció nélkül, nade mindegy.
Ami még a norvég skam mellett áll, hogy szerintem színészi játék felülmúlhatatlan, vagy csak egy-egy francia szereplőnek sikerült utolérni.
Amit viszont a Skam Fr részére írnék, azok az apró részletek, a kidolgozott cselekmény. Egyrészt más is volt az eredeti után, ami nagyon üdítő, másrészt nekem, aki nem látta az előző részeket, sokkal több infót elárult a korábban történtekről és a szereplők személyiségéről egyaránt.
Mert egyébként a Skamnek megpróbáltam megnézni az előző évadait, de annyira rossz volt, hogy nem bírtam. A francia viszont még lehet azt is meg/eléri nálam, hogy folytassam a sorozatot.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján