Kapcsolódó zónák

Skam

25 tag · 21 karc · Utolsó karc: 2019. december 22., 08:27 · Bővebben


Kedvencelte 155

Várólistára tette 240


Kiemelt értékelések

Zakuro 

Egy hét alatt bedaráltam..És most minden olyan üres lett.
Na, de lássuk is ezt a csodát!

1.évad: Kicsit döcögősen indult. Nem különösebben kedveltem meg Evat és Jonast, ellenben Nooraval, Isakkal és Sanaval. Mint baráti társaság hamar belopták magukat a szívembe :3

2.évad : Na, ez már határozottan jobb volt! Noora sokkal szerethetőbb figura, mint Eva, bár néha már untam, hogy rengeteget veszekszik, kifogásokat gyárt, hisztizik, de hé, ilyenek vagyunk! Azonkívül ez az évad elég komoly témákat pedzeget tabuk nélkül, de ez általában elmondható a sorozatról, hogy nem idealizál. Keményen az arcunkba vágja, hogy igen, a fiatalok isznak, igen, a fiatalok füveznek, igen, a fiatalok annyira isznak és füveznek, hogy utána azt se tudják, hol vannak, és bárkit lekapnak. William meg igazán…mit mondhatnék? Nagyon jó fej és helyes spoiler A vége még idillinek is mondható, spoiler

És a csúcspont: 3.évad-avagy amiért egyáltalán elkezdtem nézni. Oké… nem kertelek: azt hiszem, beleszerettem Isakba és Evenbe. Hihetetlenül aranyosak, jó rájuk nézni, passzolnak egymáshoz. Az évad során Isak hosszú utat jár be, mire elfogadja önmagát. Imádtam, amikor végre bevallotta, és a barátaival úgy beszéltek róla, mint minden más, teljesen hétköznapi dologról- szívmelengető volt, amikor a haverjai adták neki a tippeket, mit írjon Evennek, vagy spoiler, vicces volt :DD. Ez az évad sem idealizál, sőt. De ettől életszagú: az életben sem minden csupa móka, kacagás, és vattacukor. Sokszor rettenetesen nehéz, sokat küzdünk, küszködünk, de ezért érdemes élni :33
Ui: plusz pont a pattanásokért, és egyéb szépséghibákért. Végre egy sorozat, ami nem csak mondja: fogadd el magad (miközben minden szereplő tökéletes arcú/alakú és hajú), hanem meg is mutatja: tessék, így is lehet kinézni: kócosan, pattisan, elkent sminkkel, ducin, van ilyen. És fogadd el, mert ettől színes a világ!

4 hozzászólás
Andi 

Néha eléggé meg tudok magamon döbbenni, hogy hogy tudok egy sorozatot ilyen hamar befejezni..Nagyon jó, volt és nagyon sajnálom, hogy nem folytatják.A szereplők szerethetőek voltak, és hát „a suli lúzerei” csapat a kedvenc.A párosok nagyon el voltak találva.Néha kiszámitható volt, de megengedett egy ilyen jó sorozatnál. :D

Zahra 

Can't stop, won't stop.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Jéééééééézusom. Zseniális. Imádtam. Kéne egy figyelmeztetés, hogy függőséget okoz xdd
Egy szimpla gimis sorozat, mégis sokkal több annál. Valósághűen mutatja be a tinédzserek életét, azok pozitívumaival és negatívumaival. Amit még kiemelnék, az az, hogy milyen kendőzetlenül beszél a sorozat mindenről. A szexről, drogokról, bulizásról, melegekről és hát a vallásról. Amikor Sana és Yousef a vallásról beszélgettek, az valami hihetetlen volt ♥
Szerintem az első évad lett a leggyengébb, Evát nem sikerült annyira megkedvelnem. Állandóan kavar valakivel.
A második és a harmadik évad lett a kedvencem, mindegyik párost imádtam. spoiler tökéletesek együtt, olyan jó volt nézni őket. Noora közömbösségét és sorozatos elutasításait az elején már kicsit soknak éreztem, de aztán végre összejöttek. Aztán jött a harmadik évad, ahol szertefoszlatták reményeinket a párost illetően.
spoiler a legeslegcukibb páros, akiket valaha láttam. Tetszettek a párhuzamok a Rómeó és Júliával, valamint a különböző évadok között. Egyszerűen zseniális.
És akkor ott van az utolsó évad Sana narrálásával. Gondoltam, hogy róla fog szólni az egyik évad, volt benne potenciál és hát milyen jól tették, hogy meg is csinálták. Sana hite hihetetlenül erős, örültem, hogy többet is megtudhattunk a kultúrájáról. És hogy olyan jóban lettek Isak-kel.
Hihetetlenül erős barátságokat mutat be a sorozat, tűzön-vízen átmennének a másikért és ez szerintem elég ritka. Ütős egy csapat egytől egyig lenyűgöző személyiségekkel. Örültem volna, ha több szereplő életébe is nagyobb bepillantást nyerhettünk volna, mint például Noora lakótársaiéba.Kicsit hiányzott, hogy amikor egy adott szereplő narrálta az évadot, bizonyos szereplők eléggé a háttérbe kerültek és alig szerepeltek az évad során.

A sok feldolgozást meg nem értem. Ha le akarják kopizni a sorozatot, annak semmi értelme, úgyis az eredeti lesz a legjobb. Ettől nem lesznek népszerűek a feldolgozások, inkább lehúzzák majd a SKAM rajongók.

kitti0824

Bedaráltam egy hét alatt. Ha ez mond valamit…:D
Amikor elkezdtem az első évadot nézni, a fene se gondolta, hogy ennyire megszeretem.
De beszippantott, és nem tudtam abbahagyni.
Ez úgy tökéletes ahogy van. A lassított felvételekkel. A lassú beszédekkel. A veszekedésekkel…
Hogy tulajdonképpen 10 percig azt figyeljük, hogy egy csaj telefonozik benne XD
A zenék állati jók benne. Mindig tökéletesen passzol az adott hangulathoz.
Az összes szereplő a szívemhez nőtt. Még azért el tudnék képzelni egy-két évadot..Mások szemszögéből. :D Vilda-Eskild-Jonas..Például :)
Megszerettem a végére William-et is. A végére megszerettem Eva és Jonas párosát is.
És bár Chris egy tuskó, mindig mosolyognom kellett, akárhányszor bejött a képbe..:D
Hiányozni fog a sorozat. Ki tudja. Lehet egyszer majd újra nézem *-*

https://media2.giphy.com/media/xUA7baPYVz3bCzDrtm/giphy.gif…
https://i.pinimg.com/736x/ef/63/d2/ef63d2f2b3c8212f4de6…
https://i.pinimg.com/originals/c2/a9/10/c2a910075e0064a…
https://i.pinimg.com/originals/2a/92/8b/2a928b778592a9f…
https://i.pinimg.com/originals/8b/c1/15/8bc1157161be0c0…

Ui.: A sulidokit mégis ki vette oda fel? XD Van papírja róla hogy orvos? :DDD

Nihilchan 

1. évad: Viszonylag hamar megszoktam a számomra ismeretlen norvég környezetet és nyelvet. Gyorsan berántott a történet, szimpatizáltam a szereplőkkel és nagyon hétköznapinak, ezért jól eladhatónak és tálalhatónak találtam az egészet. Néha Eva idegesített kicsit, de kezdésnek jó volt.

2. évad: Abszolút kedvenc, főleg Noora miatt. Ha a személyisége nem lett volna szimpatikus, akkor is öröm lett volna már csak nézni is. William nem nagyon nőtt a szívemhez ebben az évadban sem, de szerintem működött a párosuk. Többé-kevésbé.

3. évad: Még a másodikat is überelte. Egyrészt nagyon tetszett, ahogy Isak magára talált, másrészt úgy tudott bemutatni elég komoly témákat, hogy közben végig szerethető és viszonylag könnyed maradt. Nagyon kedveltem őt és Event is.

4. évad: Szerintem az egész sorozatban Sana volt az egyik, ha nem a legérdekesebb karakter, éppen ezért nagyon örültem, amikor rájöttem, hogy ő is kapott egy évadot. És mégis, úgy érzem, ennél sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni a lányból és a történetéből is. Őszinte leszek, én itt sokszor unatkoztam.

Mindent összevetve nagyon tetszett a sorozat. Tetszett a felépítése és a cselekménye. Őszinte, szókimondó és mindennapi; a tinédzserekhez szól és az ő életüket és problémáikat mutatja be. Első blikkre kicsit vadnak tűnt nekem az egész norvég mentalitás, de a magyar középiskolai valóság sem jobb vagy sokkal másabb. Nekem ez felnőttként is nagyon élvezhető és szerethető volt, a második és a harmadik évad pedig simán újranézős.

2 hozzászólás
ziara

Nekem ez most abszolút tízes. Mélyen megérintett, komolyan.

Röfipingvin

1.évad
Ugyan nehezen rázódtam bele, de mindenképpen folytatom! Ezek a norvégok tudnak valamit!

2. évad
Ha ilyen volt a második évad, bele sem merek gondolni milyen lesz a harmadik… Kicsit furcsa felnőttként nézni ezt a sorozatot, mert én már annyi de annyi mindent másképpen csinálnék. Viszont igen, a kamaszok, fiatal felnőttek sok esetben ilyenek. És ettől lesz ez a sorozat ennyire őszinte.

3. évad
Indítottak már petíciót, hogy ne a negyedik évad legyen az utolsó? Aláírnám…

4. évad
Azt hiszem egy pár hét és kezdem elölről..

UViki 

Amikor először elkezdtem nézni a SKAM – et, még jóval fiatalabb voltam, mint most.
Nagyon tetszett az első és a második évad, a harmadik erős közepes, az utolsót viszont egyáltalán nem szerettem.
Valós és komoly tini problémákról van szó, amikről nem árt néha beszélni, mégis nem ez volt, ami megfogott benne. Chris, Eva, Noora és William a szívemhez nőtt, viszont sokan annyira gázul viselkedtek, hogy az valami hajmeresztő.
Ennek ellenére ajánlom, viszont a kezdeti 8 csillagból egyet levonok az utolsó évad miatt.

Szeszj 

Imádom ezt a sorozatot, már nagyon régen elakartam kezdeni, csak mindig más volt, meg nem nagyon volt időm se. De most úgy voltam vele hogy elkezdem mert nagyon érdekel hogy milyen ez a sorozat. És nem csalódtam, nagyon jó mert őszinte, és jól bemutatja hogy milyen a tinik élete így mondva. És nem azt mutatja be hogy minden csili-billi hanem igenis vannak komoly problémák.
1.évad: Eva volt ebben az évadban a főszereplő, nagyon jól bemutatta hogy mit hogyan lehet elrontani, de nagyon nagy karakter fejlődésen ment át Eva, igaz hogy sokat hibázott, de végül rájött hogy mi a jó neki. A zenék valami brutálisan jók, annyira jó zenéket raknak be és annyira illik az adott pillanathoz.
Kedvenceim: Egyértelműen az ötös, onnan is legjobban Noorát kedveltem meg, de jó szereplő Eva, Chris és Sanna is, meg persze Vilde is csak neki voltak egy kis bukkanói. Isakot is bírtam, akkor is amit tett, meg megkedveltem Iben-t is. De a legnagyobb kedvenc nekem egyértelműen Christoffer, hát nem tudom de én úgy imádom azt a gyereket, mindig az vártam hogy ő jelenjen meg a képernyőn! :D https://68.media.tumblr.com/36ef459e86d2d40910d273ea224…
Akit annyira nem bírtam az nekem William volt, elég idegesítő és bunkó volt. Meg Jonast sem kedveltem meg annyira.
Már nagyon kíváncsi vagyok a következő évadra! :D
2.évad: Ez az évad is jó volt, jobb is mint az előző, érdekes dolgok voltak benne, és nagyon érdekes problémák is, amik egyébként tényleg ma folynak, jó hogy feldolgoztak ilyeneket. Jobban megismerhetem Noorát, meg persze Williamet is amin nagyon jó is volt! :D
Kedvenc szereplőim: Az ötös még mindig, nagyon jó csapat és nagyon összetartóak is. William is nagy kedvenc lett, nagyon rendes gyerek, jól összeillenek Noorával, Isak, meg Jonas is kedvencem lett, Marit is megkedveltem.Meg Eskildet is, nagyon bírtam a csávót, rettentően! :D De hát még mindig Christoffer a nagy ássz nálam! :D Imádom! :D https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/2a/1d/1f…
Akit nem bírtam az William bátyja, huu egy szemét ember, az már biztos.
Alig várom a harmadik évadot! :D
3.évad: Rettentően jó volt, nagyon izgalmas, és megható volt, érdekes problémákat feszeget és olyan dolgokat vitt bele az író ebbe az évadba amiről sokan nem szeretnek beszélgetni, vagy csak elítélik ezeket. Annyira örülök hogy megtaláltam ezt a sorozatot, rég láttam ilyen jót, ami nem csak arról szól hogy ki kivel van együtt meg ilyenek, hanem tényleg a való életről, szerintem rettentően jól meglett csinálva. Isak és Even pedig a legédesebb pár, annyira szeretem őket együtt. Sajnálom hogy spoiler. Sajnáltam hogy az ötös most ilyen keveset szerepelt benne, de ez van.
Kedvenceim: Az ötös még mindig, Isak, Even nagyon imádom őket, Jones, Magnus, Mehid, Eskild, Linn, de a fan még mindig Christoffer nem tudom mért imádom ennyire, de nagyon, igaz hogy nagyon keveset szerepelt, de remélem majd a következőben többet szerepel. Azért hozok róla még egy képet! :D https://fanparty.ru/fanclubs/herman-tommeraas/gallery/3…
Akit nem kedveltem az Even volt barátnője, meg talán Emma, nem tudom engem idegesített.
Jaj alig várom hogy láthassam a 4-dik évadot! :D
4-dik évad: Eddig a legjobb évad, annyira tetszett hogy bemutatták, hogy milyen Sana élete vagyis milyen egy muszlin élete, olyan problémákat feszengetek amikről mindenképpen beszélni kell, ezért imádom ezt a sorozatot. Nagyon de nagyon hiányozni fog, mert annyira megszeretem a szereplőket, annyira szívemhez nőttek, mikor először láttam, akkor nem gondoltam hogy ilyen nehéz lesz elengedni ezt a sorozatot. :(( :)) Fantasztikus sorozat, fantasztikus szereplők, valós problémák. Mindenkinek csak ajánlani tudom! :D
Kedvenc szereplőim: Noora, Sana, Vilde, Eva, Chris, Christoffer, Isak, Even, Yousef, Eskild, Linn, Elias, Jones, Magnus,William meg mindenki! :D
Nekem ez a sorozat többször nézős az már biztos, IMÁDOM! ^-^ https://www.google.hu/search…:

2 hozzászólás
Kikiriki

ISAK ❤

A Skam azok közé a sorozatok közé tartozik, amelyek igazán nagy hatással voltal rám. Amelyek teljesen feje tetejére állították az életemet, hiszen másra nem is tudtam gondolni. A harmadik évad vált kedvencemmé, hiszen voltaképp Isak és Even miatt kezdtem bele a sorozatba. Egyszerűen imádtam! Isak hihetetlenül aranyos, kedvenc színészemmé vált, mert konkrétan szerelmes lettem a karakterébe! ❤ De azért Even se semmi, meg hát ketten együtt az igazik :3


Népszerű idézetek

Kikiriki

Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.

Kikiriki

Isak: Amikor gyűlöletet találsz, te magad is gyűlölni kezdesz másokat.

Zakuro 

Sana: Minden embernek ugyanannyi értéke van a földön. És egy személyt sem lenne szabad kibeszélni a háta mögött, bántani, elítélni, vagy gúnyolni. Szóval, ha valaki a vallást használja a gyűlölete kinyilvánításaként, ne hallgass rá! Mert a gyűlölete nem a vallásból ered, hanem félelemből.

Zakuro 

– Minden ember egy sziget. És csak egyetlen híd van köztük: a beszéd.

Zakuro 

Elias: Hol alhatok?
Jonas: A szobában Isakkal.
Elias : Én fogok a meleg sráccal aludni?
Isak: Miért nevez engem mindenki melegnek?
Elias: Mert meleg vagy.

molly_

Szerintem az élet olyan, mint egy film. És te lehetsz a rendezője a saját életednek.

Kikiriki

Sana: War doesn't start with violence. It starts with misunderstandings and prejudice.

liliannahorvath

Eva: A Pletykafészek egyik epizódjában vagyok?
Noora: Eva, tudod, hogy utálom azt a sorozatot

2. évad 3. rész – Er det noe du skjuler for oss?

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján