Kedvencelte 30

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

blackbeakwitch 

Ugyanolyan hamar elrepültek ennek a sorozatnak az epizódjai, mint Alexa és Katie gimis évei, pedig úgy néztem volna még pár évadot belőle. Hihetetlenül aranyos, vicces és érzelmes kis sorozat volt. A lányok kapcsolata irigylésre méltó, szerintem ilyen barátság a valóságban nem is igazán létezik. Minden karakter nagyon szerethető volt, hisz mindannyian hozzáadtak a sorozathoz egy pluszt, imádtam a lányok családtagjait is, ők 7-en egy nagy család voltak együtt, akik szerették és támogatták egymást mindenben.
Rengeteget nevettem és mosolyogtam, mindig jó hangulatom volt ettől a sorozattól, ugyanakkor volt olyan is, hogy megríkatott, de pont ezért imádtam ennyire. Felmerült benne pár komoly téma, mint pl. a rák, pánikbetegség, továbbtanulás, őszinteség, szülő-gyermek kapcsolat stb. de egyikbe sem mentek bele túl mélyen és ez pont így volt jó, hiszen átadták ezeknek a témáknak a fontos üzenetét és lényegét, mégis aranyos, könnyed és szerethető maradt.
Számomra túl hirtelen ért véget, úgy éreztem nagyon elsiették a legszebb időszakot, mégpedig a végzős évet, túl kevésnek éreztem, de gyönyörűen lezárták a sorozatot, úgyhogy nem panaszkodom, ígyis a kedvencek között landolt. :) ♥

Tárnok_Emese

Nagyon sokáig halogattam ennek a sorozatnak a megnézését,nem tudom miért.Nagyon szerettem volna valamit angolul nézni,és mivel láttam,hogy ez egy viszonylag rövid sorozat 20 perces részekkel illetve nagyon jó értékelésekkel gondoltam kezdjünk bele.És nem bántam meg.2 hétig tartott bedarálnom(igazából 1-2 nap alatt az évadokat csak a drága suli nem engedte mindig,hogy kedvemre nézzem),és az első résztől fogva tudtam,hogy nekem ez tetszeni fog.Magának a sorozatnak megvan az a tipikus comfort show hangulat,a amit én olyannyira kerestem amióta befejeztem a Gilmore Girlst.(újranézése enyhíti fájdalmam,de nem teljesen ugyanaz) és ebben a rövidke sorozatban megtaláltam.Akárhányszor leültem elé jobb kedvem lett,a szereplőkkel együtt nevettem,és sírtam teljesen elfeledkezve a külvilág problémáiról .Hihetetlenül a szívemhez nőtt ez a sorozat ez alatt a 2 hét alatt,pedig én eddig abban a tudatban voltam azok a sorozatok nőnek igazán az ember szívéhez,amik rengeteg évadot megéltek,és sok ideig nézzük őket.De nem.Ez a sorozat a maga 39 részével borzasztóan hamar belopta magát a szívembe.Szerettem a poénokat,azt hogy gimnazista éveket ölelte fel a történet ,és hát a szereplőkről már ne is beszéljünk.Vagy hát beszéljünk hiszen van mit mondani róluk.
-Alexa&Katie: Az elején abszolút Katie volt a kedvencem,hiszen nagyon sok mindent feláldozott Alexáért egy hihetetlen csupaszív karaktert ismerhettünk meg benne.De ahogy múltak az évadok Alexát is sikerült legalább ugyannyira megkedvelnem ,mint a stílusa miatt,és a hozzáállása a dolgokhoz akkora erőt sugárzott ,amekkora kevés embernek van. Hihetetlen mennyi mindenen átment,és mindvégig milyen erős volt,csodálatra méltó,hogy végig kitartó volt. Kicsit sajnálom,hogy a kosárlabdával kapcsolatban nem láttunk többet a végén :( Gyönyörű barátságuk volt ,bárcsak több ilyen létezne a valóéletben.Mindkettejüket úgy szerettem ahogy volt,minden kis apróságukkal együtt.
-Dave,Lori,Jen:Fantasztikus volt ez a hármas :D Akkora színt vittek a sorozatba imádtam az ő barátságukat is,a saját kis személyiségüket,és ahogyan hozzáálltak a dolgokhoz.Dave beszólásain nagyokat röhögtem(és az utolsó részben meg is ríkatott rendesen).Lorit úgy imádtam ahogy volt,rengeteg mindent tett a családért,és neki is szuper humorérzéke volt.Jenről akkor már ne is beszélve :D Ő volt talán az egyik legviccesebb,és nagyon drukkoltam,hogy végül sikerüljön elmennie legalább egy randira :D Rengetegszer magamra ismertem bennük.Nagyon jó volt látni,hogy Alexáék mellett ők is milyen közel állnak egymáshoz,még ha kicsit más módon is.
Jack&Lucas: Jack szerintem valami haláli figura,olyan beszólásai voltak,hogy gyakran csak néztem,hogy wow:mekkora király ez a kiscsávó.Nagyon szerettem minden megmozdulását ,az őszinteségét.Lucas szintén nagyon szerethető volt,és jó volt látni mennyire szereti Alexát,még ha nem is mutatta ki annyira feltűnően,de az apró gesztusok mindent elárultak.(illetve baromi jó hangja van)
-Szeretném itt megemlíteni a barátokat:Dylan,Ryan,Aiden,Spencer.
Dylant nagyon szerettem a kockahumorával együtt eléggé szomorú voltam amikor szakítottak Alexával :( Nem is nagyon tudnék választani közte meg Spencer között ,mert tényleg mindkettejüket imádtam.Nagyon érdekes húzás volt,Spencert belehozni a történetbe,de úgy gondolom sok olyan dolgot tudott tanítani Alexának amire szüksége volt,és szerintem nagyon kiegészítették egymást.
Ryant igazából nem tudom mennyire illik ide sorolni,hiszen ők mindig inkább barátok voltak talán Katievel,mint egy pár.Ez egy olyan dolog volt ,ami nem tetszett.Elég nagy felhajtást csináltak az összejövetelükből utána pedig nem is láttunk belőlük semmit ,és már szakítottak is :( Pedig egyébként nagyon bírtam Ryant nagyon viccesek voltak Katievel.Aztán jött Aiden*-*Hát Aiden egy csoda.Ha abszolút kedvenc barátot kéne választanom ő vinné a prímet. Valahol tetszett,hogy náluk lassabban alakultak ki a dolgok,ugyanakkor sajnáltam is hiszen csak két részt látthattunk belőle,és Katieből :( Alexát mindig többet mutatták a pasijaival,és szerintem ez elég igazságtalan volt :(
De a lényeg,hogy összejöttek végül ,hatalmas shippem lett
-Itt még megemlíteném Berryt ugyanis olyan Luke Danes vibeot adott,a szarkazmusával meg a kávézójával együtt,hogy WOW :D
Egyébként mindegyik szereplő sajátságos volt,és szerethető a maga módján.
Tetszett,hogy a gimis éveiket kísértük végig ugyanakkor sajnáltam.,hogy kevés rész volt,és nem mutattak be mindent olyan részletességgel :( Lehet így kellett lennie,de rossz volt mikor fél éveket csak úgy kihagytak a sztoriból,nem mutatták nyáron mi történik nem meséltek Katie londoni utazásáról.
Sejtettem,hogy a vége az lesz ,hogy külön egyetemre mennek,drukkoltam Katienek a színészet miatt,de szerettem is volna ha együtt mennek egyetemre is :( De a lényeg,hogy mindketten az álmaikat követik. (viszont mit tanult végül Alexa?)
A vége hihetetlen érzelmesre sikerült,teljes emotion cunami nagyon szépen megcsinálták gyönyörű zárás volt.
Örülök,hogy végigkísérhettem a Cooper és Mendoza család életét,hatalmas élmény volt.

2 hozzászólás
sofiasaymun 

Nem túlzok, ha azt írom, hogy imádtam ezt a sorozatot – első résztől kezdve, egészen az utolsóig. Alexa és Katie kapcsolata igazán különleges volt, minden embernek szüksége lenne egy olyan barátra, akire minden helyzetben – legyen az éppen jó vagy rossz –, számíthat. Tetszett, ahogy a rák mellett szót ejtettek a pánikbetegségről, illetve a továbbtanulás nehézségeiről is, és az hogy mindegyiknek az üzenetét jelentősebb huzavona nélkül közvetíteni tudták. A két család viszonya annyira csodálatos volt számomra, mindenben támogatták egymást, és olyan szerethetőek voltak külön-külön, de legfőképp együtt. Velük együtt nevettem, sírtam, izgultam.
Nálam ez a sorozat tuti újranézős, most is elég nehéz őket elengednem…főleg azért, mert még néztem volna további részeket, de ennek ellenére gyönyörű lezárást kapott, meg is könnyeztem.

MrsCumberbatch 

Nagyon aranyos kis sorozat. Bár őszintén én azt hittem több rész fog szólni a rákról. Bár, lehet elég volt ennyi. Így legalább egy könnyed kis vígjáték lehetett. Kedves és aranyos. Bár, pár tinis hisztit túl kell élni. Ez ezzel jár ha ilyen filmet néz az ember.

Bancsurka

Úristen! Ez az új kedvenc sorozatom. És már megint azt kérdezem magamtól, miért vártam ezzel ilyen sokáig? Nagyon imádtam. Vicces volt, de emellett nagyon megható is. És csak awww… Már alig várom a 2. évadot! :D <3
spoiler

A 4. évad után:
Úgy éreztem muszáj kiegészítenem az értékelésemet, így, hogy befejeztem és befjeződött a sorozat is. Ennél jobban talán nem is csinálhatták volna meg a lezárást. Az egész utolsó évad, a rövidsége ellenére, hihetetlenül jó lett. A végzős évnek is megvannak a nehézségei és ebben az évadban szerintem minden benne volt, aminek benne kellett lennie. Imádtam! Szinte végig könnyben úszott szemem és nem egyzser előfordult, hogy az arcom is. Nagyon sokat fejlődött a sorozat, pedig az elején is már nagyon jó volt. Borzasztóan életszerű az egész. Katie és Aiden részeit különösen imádtam. Az utolsó rész pedig egyszerűen csodálatos és gyönyörű volt❤ ❤

S_Bíborka 

Irigy vagyok, hogy az életben 100-ból 1 barátság ilyen. Feltétel nélküli. Viszonzott. És örök. Ez a két lány megtanított arra, hogy az élet nem mindig tejföl. Vannak kemény napok. És még annál is keményebbek. De azokon a napokon is lássuk azokat, akik ott vannak mellettünk és támogatnak. Ez a sorozat a szívem leghőbb vágyát vetítette ki. És remélem egyszer lesz egy, ha nem több hasonló barátságom.

Dombi_Petra 

Amennyire nehéz volt nézni az elején, olyannyira megszerettem a 3. évad végére. A sok nyafogás még mindig kiakasztó benne, de jó kis kikapcsolódást nyújt :)

ZPetra

Egy évad volt ebből is betervezve, de szerintem a későbbiekben folytatom, mert nagyon jónak tűnik, és kezd érdekelni a szereplők sorsa.
Könnyed kikapcsolódásnak tökéletes a maga kis néhol szomorú, néhol pedig vicces történetével.

minnie

Sose gondoltam volna, hogy egy tini sorozat fog a kedvenc sorozataim közé belépni.
Imádtam. minden. egyes. percét.

viky0222 

Az első résszel már beleszerettem ebbe a sorozatba, és tudtam, hogy kedvenc lesz majd. Egyszerűen annyira jól van megírva, és olyan jók a karakterek, hogy nem lehet nem szeretni. Nagyon jól tartotta végig az egyensúly a komoly témák és a vicces részek között, egy percig sem lett túl sok vagy éppen túl komolytalan. Nagyon tetszett, hogy főleg az eleje, az első két évad azt hiszem a reményre fókuszál. Megmutatja milyen is küzdeni a rákkal, nem csak annak, akit diagnosztizáltak, hanem a közvetlen környezetének is akár, de közben sokkal inkább reményteli, mint szomorú. Az utolsó évadban pedig különösen tetszett, ahogy spoiler

Minden komolysága ellenére mégis elég könnyed kis sorozat, vicces, jók a poénok, és a szereplők pedig nagyon szerethetőek. Imádtam Alexát és Katie-t is, a barátságukat pedig még jobban. De minden egyes szereplő sokat adott a sorozathoz, Lori, Lucas, Dave, Jennifer és Jack is. Nagyon jól hozta a sorozat a kapcsolatok bemutatását, a családi és a baráti szeretet és támogatást is.

Külön öröm, hogy nem húzták el, mert ugyan elég rövid, de azt hiszem nem is kellett belőle több. Mindegyik részt élveztem (persze itt is volt, amit jobban és amit kevésbé), és szépen zárták le a történetüket. Örülök, hogy nem akarták továbbvinni a középiskola után, mert az sosem szokott jól elsülni. Biztosan meg fogom nézni újra.


Népszerű idézetek

Zahra 

Alexa: It's hard to feel like yourself when no one treats you like yourself. I may have been the girl with cancer but it was still me, both things were true.

bkata12 

Alexa: I'm not a math problem, okay? I don't have to make sense.
Alexa: But I do!

1. évad 12. rész – Karácsonyi bál - 1.rész
Papp_Fanna8 

Katie anyukája: Édesem. Tudom, hogy azt mondtam bármit elérhetsz az életben, amit akarsz. De ez csak egy mondás…

1. évad 3. rész – Kosárlabda

Hasonló filmek címkék alapján