kicsibogár


Összes kitüntetés 21

Kedvenc filmek 37

Csodapark (2019) Agymanók (2015) Igazából szerelem (2003) Reszkessetek, betörők! (1990) Gondos bocsok (1985) Mary Poppins (1964) Dogma (1999) Drágán add az életed! (1988) Addams Family – A galád család (1991) Az Álmosvölgy legendája (1999)

Kedvenc sorozatok 48

CSI: A helyszínelők (2000–2015) NCIS – Tengerészeti helyszínelők (2003–) Szívek szállodája (2000–2007) Anna (1985–1985) Anna (1987–1987) Anna 3. – A történet folytatódik (2000–2000) Stranger Things (2016–) Őrülten finom (2020–) Édes Magnóliák (2020–) Everwood (2002–2006)

Kedvenc művészek 13


Éppen nézett sorozatok


Utolsó karc

kicsibogár
Kőszörny Dumbledore ajtaja előtt

Sziasztok!

Új tanév, és én is hozok nektek egy ajánlót, ami nem más, mint a Crazy Delicious „gasztro” műsora. Azért tettem zárójelbe a gasztrót, mert ez nem csak az ételekről szól, hanem sokkal többről. Ez a sorozat izgalmas, gyönyörű a képi világa, inspiráló és sokat lehet belőle tanulni.
A sorozat beharangozója is azt mondja, hogy „üdvözlünk ebben a csodás világban, ahol minden ehető…” Ez az új világ gyönyörű így eye-candynek is tökéletes, hogy ezzel a sorozatjunkie-s kifejezéssel éljek :) Rögtön ott van a műsorvezető, Jayde Adams türkizkék ruhája, igaz nekem a türkizkék a kedvenc színem, de tény, hogy illik ebbe a világba. A hölgy humora pedig fergeteges, ami nem meglepő, mert humorista. Egyik kedvenc momentumom, amikor nyuszi van ölében, teljes nyugalomban és boldogságban. Tulajdonképpen a Mennyországot (is) jelképez(het)i a kert, ahol az Istenek várják a Mennyei fogásokat.Az Istenek hármasa Carla Hall,Heston Blumenthal,Niklas Ekstedt.
Mindhárman tekintélyek a szakmájukban, én csak Heston Bulmenthalt ismertem a sorozat előtt. Heston jó értelemben zakkant, aki látott tőle bármilyen műsort, tudja miről beszélek. Gyönyörű világokat képes teremteni, mert ő az aki a tökéletességet keresi, még egy lágy tojás elkészítésében is. Maximalizmusához megfelelő kreativitás is társul, igazi gasztro tudósnak nevezhető. Ajánló az ajánlóban, de Heston lakomái is megér egy külön beharangozót, mert ételekből létrehozott lakomái művészeti alkotások, viccesek, meghökkentőek és biztosan nagyon finomak.
Carla Hall egy amerikai séf, több tévéműsorban is felbukkant már. Korábban modellkedett és éttermet is vezetett.
Niklas Ekstedt svéd séf és étterem menedzser. Ekstedt több három Michelin csillagos éttermben is gyakornokoskodott,többek között a spanyolországi El Bulliban. Ez egy impozáns étterem, igazi gasztro-laboratóriummal, nagy álmom oda eljutni egyszer, és nemcsak megkóstolni a menüsort, hanem a laboratóriumban is körülnézni. :)
A műsorban három tehetséges, de nem szakmabeli szakács méri össze tehetségét nehéz és kreatív feladatokban, amihez a hozzávalókat a csodaszép és ehető kertből szerzik be.
Itt nem is a verseny a fő motívum, bár nem elhanyagolható, hogy a legügyesebb szakács a végén megnyeri az arany almát, amit a három, impozáns zsűritagoktól kap meg.
Nekem mégis a képi világ a legfontosabb, és a versenyfeladatok kiosztásakor én is elgondolkodom, hogy mit főznék adott helyzetben, és bevallom, vannak helyzetek, amikor a képzeletem elszabadul, és kreatív ötleteim vannak, de olykor előfordul, hogy csak néztem a sorozatot, és nem jutott eszembe semmi. No de szakácsainknak mindig vannak ötletei, és gyönyörűbbnél gyönyörűbb fogásokat alkotnak, amik nemcsak ételek, hanem művészeti alkotások is.
A verseny során három különböző feladat van, és ezt meghatározott időre kell teljesíteni. Jayde az időparát is kellő humorral és emberséggel kezeli. Ez igaz a zsűritagokra is. Annak ellenére, hogy nézem a Konyhafőnököt, mert sok apró fogást tudok belőle tanulni, sokkal jobban szeretem az olyan külföldi gasztro műsorokat, ahol nem a ledorongolós stílus a nyerő. Több nehezítő tényező is előkerül a verseny során, ezért érdemes már az elején megcsillogtatni a tudást és a kreativitást. Az utolsó feladat általában összetettebb, és több idő is van rá, cserébe csodaszép ételkölteményeket láthatunk. Sokszor a zsűrinek is nehéz meghozni a végső döntést, annyi szép és jó közül kell választaniuk, Persze végül mindig egyvalaki kapja meg az almát…
Akinek kedve támadt belenézni, itt a sorozat bemutatója:
https://www.youtube.com/watch…

Házam spoiler

Kapcsolódó filmek: Őrülten finom (2020–)

Őrülten finom (2020–)

Kapcsolódó művészek: Jayde Adams · Heston Blumenthal · Niklas Ekstedt · Carla Hall