NCIS – Tengerészeti helyszínelők (2003–) 67

NCIS: Naval Criminal Investigative Service
41' · amerikai · dráma, sorozat, krimi 16
19 évad · 421 rész

Az NCIS a tengerészeti helyszínelők elit csapata, amely a haditengerészethez köthető bűncselekmények után nyomoz Leroy Jethro Gibbs különleges ügynök vezetésével, aki valaha maga is a tengerészetnél szolgált.

angol
magyar
angol

Képek 18

Szereposztás

Mark HarmonLeroy Jethro Gibbs
Michael WeatherlyAnthony DiNozzo
Cote de PabloZiva David
Pauley PerretteAbigail Sciuto
Sean MurrayTimothy McGee
David McCallumDr. Donald "Ducky" Mallard
Rocky CarrollLeon Vance
Chad LindbergJoey Peanuts
Vik SahayAjay Khan / ... (2 episodes, 2013-2014)
Olesya RulinKim Troutman

További szereplők

Kedvencelte 52

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Nem hittem volna, hogy ennyire meg fogom szeretni ezt a sorozatot. És azt sem gondoltam, hogy ennyire tudom majd utálni egy-egy húzása miatt. Eredetileg csak azért kezdtem el, mert befejeztem az NCIS: Los Angelest, és épp nem volt más hasonló sorozat, amihez kedvem volt. Úgy voltam vele, hogy megnézek pár évadot, aztán simán abbahagyom, 18 évad egyszerűen túl hosszúnak tűnt. Aztán nem tudtam abbahagyni a nézését. Megígértem magamnak, hogy majd a 13. évadnál abbahagyom, és így is voltam vele, egészen az évad végéig. Muszáj volt folytatnom az új évad első részét, aztán pedig már miért hagytam volna az első résznél abba? Ezt tényleg minden utána következő évadnál eljátszottam, mígnem egyszer csak nem volt újabb évad. Nem volt újabb rész. És én pedig itt ülök a 18 évad utolsó része után, ami NEM mellesleg egy baromi idegesítő függővég volt, és csak nézek magam elé. Mi volt ez? DE KOMOLYAN MI VOLT EZ?! És hol a következő évad? Gibbs karaktere már az előző évadban elég megfáradt volt. Vagyis már előtte is, de akkor még kevesebb időt szántak rá. De ebben az évadban mondjuk úgy, hogy elkezdtek tőle elbúcsúzni, és ez fájt. Mert őszintén, rengeteg karaktert vesztettünk el ebben a sorozatban. És most nem a részenkénti egy biztos halottra gondolok, hanem fontosabb szereplőkre. Sokan meghaltak közülük, én nagy részüket megsirattam,spoiler, míg mások „csak” elhagyták az irodát, de őket is nagyon nehezen tudtam elengedni. spoiler És az volt a legszomorúbb, hogy nélkülük is ment tovább a sorozat. És szinte ugyanolyan jól. Jött helyettük Palmer, McGee, Vance, Bishop, Torres, Kasie és őket is nagyon megszerettem. És így a 18. évadban kiderült, hogy Gibbs nélkül is működne a történet. De a karakterek ezt nem így látták, és emiatt az utolsó évadot egy kicsit gyengébbnek érzem. Gibbs a jelen állapotában már nem igazán hiányzik ide, már nem ő az egyetlen biztos pont, mégis ott van, de ahogy a Bishoppal való beszélgetése is mutatja, már valahogy nincs meg köztük a kapocs, ami eddig mindig ott volt, bármit is tettek közben. Mindenesetre kíváncsi vagyok, mi lesz a 19. évadban, már ideje méltón lezárni ezt a történetet, remélem sikerülni fog. A legtöbb szereplő nagyon a szívemhez nőtt, az elején Tony, így a végére pedig Palmer és Torres lett a kedvencem. A lányok közül Abby, Ziva és Bishop, de Abby ugye már elment, míg az utóbbi kettő hölgynek a végső karakteríve nem igazán tetszett. spoiler Rengeteg love interest van ebben a sorozatban, ami 18 évad és már nem is tudom a sorozatban mérve mennyi idő után sacc 16+ év ez nem is meglepő. Tony és a rengeteg csaja, Gibbs és a tiszavirág kapcsolatai után igazi felüdülés volt McGee tartós kapcsoltata spoiler, nagyon szeretem őket együtt, de okulva spoiler féltem őket is.
Persze, néhány karakterről nagyon egyszerű megmondani, hogy kinek a helyére fog lépni, elég egy kaptafára épülnek fel, hiszen Tony helyett jött Torres, aki szintén sármos, magabiztos és rossz a kapcsolata az apjával. Illetve Zivát váltotta Bishop, aki első ránézésre nem volt ugyanolyan amazon, mint Ziva, de ami késett, nem múlott bár tette volna… ehh, így előreláthatóan B helyett jön Jessica a 19. évadban, amit spec nem bánok, mert nagyon zabos vagyok jelenleg Bishopra spoiler Míg Abby helyére Kasie jött, mindkettőjüket szeretem, de Kasie már-már túl szerencsétlen, mintha ezzel próbálnák mutatni, hogy ő NEM Abby. Pedig azért nyilván mindannyian különböznek egymástól, és pont ezért lehet őket kedvelni, néhányan nagyon jó karakterfejlődést kapnak, mint McGee, aki egy szerencsétlen zöldfülűből igazi vezérré nőtte ki magát vagy éppen csak úgy ahogy vannak nem lehet őket nem szeretni (Torres, Palmer, Clayton T-T). Minden hibája ellenére nagyon szívemhez nőtt a sorozat, nem is az aktuális ügyek miatt – amik elég széles skálán mozognak, a full unalmastól a (naggyon izgalmas és rengeteget sírtam rajta) zseniálisig –, hanem a karakterek interakciói miatt néztem.

DE HOL AZ ÚJ ÉVAD?!
ÉS GIBBS HOGY AZ ÉLETBE SZEDTE KI A HAJÓT A NYOMORULT PINCÉJÉBŐL?! KIBONTOTTA A FALAT, VAGY MI?!

2 hozzászólás
ptagi 

Az eddig magyarul fellelhető részeket már mind láttam (párszor….), és újabban megnézem már azokat is, amik még csak angolul elérhetőek.
Mert szeretem.
Igazából az egyes nyomozós esetek már egyáltalán nem hoznak lázba, tulajdonképpen megvan a forgatókönyv: Gibbs beszól, hogy halott tengerész, indulunk, a helyszínen DiNozzo és a 4. ügynök (ez ugye mindig változik) fotóznak, McGee a kütyüket vizsgálja, Doki megmondja a halál pontos idejét, és mire visszaérnek az irodába, Abby félig feldolgozta a bizonyítékokat. Menet közben minden adatbázist feltörnek, Gibbs kioszt néhány taslit, felváltva eljátszák a szuperhős ügynököt, majd hepiend és kész.
Nem is ezért nézem.
Hanem mert olyan szépen bontakoznak ki a karakterek. Azért így 12 évad után már van íve a jellemüknek, egyre inkább róluk szól (számomra) egy-egy epizód, semmint magáról az ügyről.
És mert egészen őszintén megszerettem őket. (na jó, DiNozzot kicsit jobban :P )

7 hozzászólás
krlany 

Én bírom ezt a sorozatot, napi levezetésnek tökéletes.
13. évad
Örülök annak, hogy spoiler kiírták a sorozatból, elfáradt, meghízott. De amúgy mindenki olyan nyúzott spoiler. Bishop-ot még mindig nem bírom, igazából csak töltelék. Kéne némi vérfrissítés!;)

2 hozzászólás
KillerCat

Egész jó kis sorozat,Helyszínelők függőknek kötelező! Abby a legjobb :-)

4 hozzászólás
desertangelable 

Ez már a sokadik helyszínelős sorozat, éppen ezért nekem ebben már egy-két szereplő karaktere nagyon erőltetett. Valahogy annyira hiteltelenek a szerepben, és amúgy is annyira túljátszák, hogy inkább idegesít, mintsem szórakoztat. A copfos csaj annyira laza akar lenni, de annyira nem az. Sok.


Népszerű idézetek

AniTiger 

Ziva – A nő jobbat érdemel… Borzasztóan ronda ez a paca.
Tony – Pacák.
Ziva – Többesszám?
Tony – *sóhajt*

(V/106)

1 hozzászólás
nettikeee

Gibbs: Kötögetsz?
Abby: Próbálok. Cipőcske lesz Jimmy és Brina babájának.
Gibbs: Az még eltart pár hónapig.
Abby: Ez is.

11/3

11. évad 3. rész – A radar alatt
nettikeee

Tony: Azt mondod, érzelmileg instabil vagyok?
McGee: Inkább érzelmileg selejt…

nettikeee

Ziva Tonynak: Autógyilkos vagy.
Gibbs: Mindenkinek kell egy hobbi.

10/23

10. évad 23. rész – Kettős vakság
Sunshine 

Nick Torres: Még mindig megőrjít az az e-mail?
McGee: Dehogy őrjít meg, csak… bosszantó.
Nick Torres: Megnyugtassalak?
McGee: Hah?
Nick Torres: Ezt nézd meg.
[megmutatja, hogy 98.843 olvasatlan e-mailje van]
McGee: 98.000 olvasatlan e-mail?
Nick Torres: Majdnem 100.000.
McGee: Hogyan? Miért?
Nick Torres: Amikor beépültem én sosem néztem rájuk, tudod. Így sosem értem be magam. És egyszer csak szimplán feladtam.
McGee: Hogy alszol éjjel?
Nick Torres: A hátamon. Pucéran. Bírom a friss levegőt.

14. évad 6. rész – Shell Game
2 hozzászólás
Sunshine 

– Ha 24 órát dolgozol, hol tudsz megismerkedni bárkivel is?
– A templomban.

1. évad 1. rész – Az elnök különgépe
ptagi 

Dr. Mallard: If you going through hell, keep going!

14. évad 13. rész – Keep Going
3 hozzászólás
ptagi 

Gibbs: Keep your friends close, and the crazies even closer!

Tartsd közel a barátokat, és az őrülteket még közelebb!

14. évad 14. rész – Nonstop
Sunshine 

Gibbs: Tedd, amit tenned kell…
Anthony DiNozzo: És higgy, amiben hinned kell.

13. évad 24. rész – Első a család

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján