NCIS: Los Angeles (2009–2023) 49

A Los Angelesben működő, különleges ügynökökből álló csapattal már megismerkedhettünk az NCIS elmúlt epizódjaiban. Amikor is Callen ügynök a tapasztalatával és tudásával segítette a tengerészeti nyomozók egyik munkáját. Ezúttal azonban a csapat többi tagjának életébe is betekintést nyerhetünk.

magyar
magyar

Képek 18

Szereposztás

Chris O'DonnellCallen különleges ügynök
LL Cool JSam Hanna különleges ügynök
Daniela RuahKensi Blye
Linda HuntHenrietta 'Hetty' Lange
Peter CamborNate "Doc" Getz
Barrett FoaEric Beal
Eric Christian OlsenMarty Deeks
Miguel FerrerOwen Granger
Claire ForlaniLauren Hunter
Christopher LambertMarcel Janvier

További szereplők

Kedvencelte 31

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Ha már a sima NCIS sorozatról egy egész ömlengést írtam, akkor igyekszem itt is összeszedni a gondolataimat. Elvégre a sima sorozatot azért kezdtem el nézni, mert a Los Angelest már rengetegszer láttam. Annak ellenére, hogy kvázi ugyanarról szól a két sorozat, mégis teljesen máshogy közelítették meg. Míg a simában csak úgy cserélődnek a szereplők, minden évadban elvesztünk egy-két fontos karaktert – akár meghal, akár otthagyja az NCIS-t, itt kvázi ugyanazzal a négyessel foglalkozunk minden évadban. az elsőn kívül, na Ez hol előny, hol pedig hátrány. Előny, mert nem kell elengedni a már megszeretett karaktereket. És nem kell percekig zokognom a haláluk miatt. Callen egy elég bonyolult ember, a sorozat elején nem tudja honnan jött, hová tart, egyáltalán mi a teljes neve, semmihez sem akar ragaszkodni, mert nem akarja elveszíteni, és bár ő a vezető ügynök, szintén nem akar másokra támaszkodni. Szépen lassan, kis lépésekben kezd el változni, Sammel még jobban összekovácsolódni, elkezdeni értékelni a csapatát, és elkezd randizni is (ami szintán elég durva dolgokhoz vezet). Bírtam a csípkelédésüket egymással, egyik kedvenc jelenetem, amikor Deeks megvicceli Samet, és Callen Sam háta mögött lepacsizott vele. Sam egy igazi elit, komolyan, nem tudom hogyan esett a választás a rapper LL Cool J-ra, amikor Sam szerepére kerestek valakit, de huhh. Nagyon szeretem a mimikáját és az egyenes hozzáállását, de ő is Callennel együtt a legjobb, mert akkor kiderül, hogy van humora is. Kensit is bírom, bár négyük közül ő a legsemlegesebb nekem, mindenesetre nélküle nem lenne ilyen jó ez a csapat. És akkor Deeks. Őszintén, miatta kezdtem el az elejétől nézni a sorozatot, mert nagyon bírom őt. A viselkedését, a szövegeit, azt, hogy nem érdekli mások mit gondolnak róla, a szócsatáit a többiekkel… mindent. És azért az ő háttere is tartogat csavarokat a nézőknek. spoilerÉs ide írom, hogy örülök annak, hogy Kensi és spoiler összejöttek, még akkor is, ha egyértelmű volt. De én szeretem őket együtt, még akkor is, ha az együtt lévő spoiler majdnem minden kliséjét ellőtték velük kapcsolatban. Ericet és Nellt is nagyon bírom, a kis zseni geek duót, szerettem őket együtt. spoiler
Ugyanakkor az, hogy nincsen nagy karaktermozgás azt is jelenti, hogy egy idő után ugyanazokat a problémákat veszik elő újra és újra. Sam begőzöl, mert úgy tűnik egy elit elithez nem méltó dolgot tett. Valami gond van Sam családjával. Deeks háttérbe szorul, mert Sam és Callen megint ügyködik valamin. (Ezért is értékelem a Deekses epizódokat. Kensinek és spoiler párkapcsolatai gondjaik vannak. Kensi megsérül és kevesebbet szerepel mert a színésznő terhes lett És persze a sorozat kedvenc vesszőparipája: Callen és az oroszok. Callen és a gonosz oroszok. Callen és az orosz családja. Callen és Arkady. Callen és Ana. Callen és egyéb oroszok, akik vagy gonoszok vagy nem. Callen és Hetty oroszul beszélnek. Jó, ez utóbbi egy kicsit már túlzásnak tűnhet, de tényleg, a sorozat felében minimum ez a fő konfliktusforrás.
„Callen: Annyit tudok, hogy egy orosz kémre vadásznak.
Deeks: Végül csak elkaptak?
Callen: Nem vicces.”
Mindenesetre ezek között is vannak jó részek, csak egy idő után talán unalmas lesz ez a recept, mert lehet, hogy eddig jól bevált, de azért mindent meg lehet unni egy idő után. De az első 10 évadot legalább háromszor láttam már, szóval tényleg tud valamit a sorozat, még ha a karakterek problémái olykor önismétlőek, mégis szeretem őket és a csipkelődéseiket, és persze Hettyt. Egyszerűen imádom azt a nőt, valami zseniális. Hiába olyan alacsony és néz ki törékenynek, mégis alig akad olyan ostoba ember, aki szembe mer szegülni vele, vagy hűséges testőrével Callennel. De Hettynek nem is kell más védelme, a levélbontókésével képes bárkit megfélemlíteni. Minden hibája ellenére imádom a sorozatot, és remélem, hogy jó lesz majd a lezárása is.

Zoja009 

A kis kócos (Eric Christian Olsen) a legjobb benne. Összetartó, vicces csapat, akik mindig megoldják a problémát, legyen szó bármiről.

Sunshine 

NCIS-ek közül a kedvenc csapatom (aztán Gibbsék, végül a Kinges banda), és az egyik kedvenc nyomozós sorozatom is.
A sima nyomozás mellett vannak gyors/rövid beépülések, ami szerintem csak dob rajta. Mindegyik karaktert lehet valamiért szeretni (nálam a kedvencek: Deeks, Hetty, Callen), vagy épp sajnálni, izgulni érte, stb.
Ha lenne listám azokról a sorozatokról amiknek fájna a törlése/befejezése, vagy olyan, hogy melyik menjen még legalább tíz évig… ez állna az első helyen. Már úgy a szívemhez nőtt.

Kincsanna 

Mindig süt a nap, de mégsem utálom miatta az egészet :)
Mindig van valami apróság, ami emlékezetes marad egy-egy részből: egy Nell-poén, egy Hetty-beszólás, egy ugratás… Ez azért meglepő egy lövöldözős-nyomozós sorozattól :)

ThePaleEmpress 

1. évad: Azta. Évek múltával is ugyanolyan izgalmas, félelmetes, vicces… :) Szerintem minden csillagot megérdemel, a tíznél is többet. Szerettem, hogy az eredeti NCIS sorozatból átruccant egyszer Abby, többször Vance igazgató. Azt hiszem azt is el kéne kezdenem.
2. évad: Többet megtudtam és ezek alapján még jobban magába szippantott a sorozat. :) Kedvelem Marty-t és most már Nell-t is, bár eleinte idegesített. Sam és G, megbolondítottak. <333 És persze akció is volt, nem kevés. Egy pillanatra sem untam, bár volt némi secondhand embarrassment.
3. évad: Több, volt a secondhand embarrassment, mint az előző évadban, de nagyon szerettem.
4-5. évad: Erre a két évadra sem tudok rosszat mondani. :) Miguel Ferrer miatt kicsit furcsák voltak, a halála miatt mondjuk. Az ötödik évad 13. része az egyik kedvencem.
6. évad: Mint mindig, izgalmas volt, de kicsit túl sok volt a szekunder szégyen, amikor már én ütöttem volna le valamelyiküket. És hát a Callen családja, múltja utáni kutatás…kezd az agyamra menni. Túl hosszúra nyúlik a szál, valahol jó lenne már elkötni.
7. évad: Kevesebb lett a szekunder szégyen, több az akció és a vége felé megint annyira imádtam, mint amikor az első évadokat néztem. Ide nekem a többi részt is. :)
8. évad: It was one hell of a season… First we lost Owen, now Michelle…


Népszerű idézetek

csgabi 

Nem az a kérdés, hogy a háború és a kínzás mit tesz az ellenséggel, hanem hogy mit tesz velünk

judybee 

Callen: Annyit tudok, hogy egy orosz kémre vadásznak.
Deeks: Végül csak elkaptak?
Callen: Nem vicces.

12. évad 11. rész – Orosz, orosz, orosz
judybee 

Nell: Ön meditál, uram?
Kilbride: Maga szerint meditálok, Ms Jonas?
Nell: Úgy vélem talán meditálhat, hogy lazítson vagy…
Kilbride: Én nem meditálok. Alkohollal lazítok, mint a normális emberek.
Nell: Értettem!

12. évad 17. rész – Tükörország
Sunshine 

Kensi Blye: Én vagyok a legjobb első randis csaj, a legjobb tulajdonságokkal: vicces, kacér, bájos, ízléses, spontán.
Sam Hanna: Mint én.
Callen: A másodikon?
Kensi Blye: Hanyag, unott, kimért, türelmetlen és feszült.
Sam Hanna: Mint G.

1. évad 3. rész – Ragadozó
Sunshine 

Hetty Lange: Nem a múltja határozza meg magát, hanem az, hogy mit választ.

Kicsicsillag95 

ügynök: – Vád alá helyezem, vegyék őrizetbe mert a megtévesztésével akadályozza a nyomozást. [Sam-et]
Callen: – Várjon, én kértem tőle, hogy hazudjon. Most lelkiismeret furdalásom van de aggódtam hogy Blye ügynök és Deeks veszélyben lehetnek.
Granger: – Nem, ez a hal a fejétől bűzlik. Az én tervem, az én parancsom. Egy fékezhetetlen megalomániás vagyok. Finoman a bilincsel, érzékeny a csuklóm.
Nell: – Jó, az igazat megvallva. Én fenyegettem meg Hanna ügynököt, hogy bántalmazom ha nem hazudik önnek.
ügynök: – Ön fenyegette őt?
Nell: – Azt mondtam összeverem ha nem teszi meg.
Sam: – Halálra rémisztett.

7. évad 7. rész – An Unlocked Mind
zuna19 

Marty Deeks: Ilyen a házasélet, én alszom te falsz.

11. évad 1. rész – A sors döntse el
Sunshine 

Marty Deeks: Felvegyük vagy kiszállítják? Kensit, nem az ebédet.

Sunshine 

Owen Granger: Ez burkolt fenyegetés, Hanna ügynök?
Sam Hanna: Nem volt burkolt.

Kicsicsillag95 

Kilbride: – Ez az iroda olyan mint egy moszkvai vasútállomás csúcsidőben! Van itt olyan akit semmi nem köt az oroszokhoz?
[Eric jelentkezik]
– Rakja le a kezét Beale, itt sem dolgozik!

12. évad 18. rész – Két Igor

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján