Batwoman (Arrowverzum 10.) (2019–) 22

Kate Kane sosem tervezte, hogy Gotham új törvényenkívüli igazságosztója legyen. Három évvel azután hogy Batman rejtélyesen eltűnt, Gotham helyzete reménytelen. Társadalmi igazságosságra való törekvésével és őszinteségével felfegyverkezve, Kate Batwomanként suhan végig Gotham sötét utcáin. De ne… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Ruby RoseBatwoman (Kate Kane)
Camrus JohnsonBatwing (Luke Fox)
Nicole KangMary Hamilton
Meagan TandySophie Moore
Rachel SkarstenAlice
Elizabeth AnweisCatherine Hamilton-Kane
Dougray ScottJacob Kane
Rachel MaddowVesper Fairchild
Sam LittlefieldMouse
Christina WolfeJulia Pennyworth

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

227 tag · 458 karc · Utolsó karc: 2021. február 27., 20:18 · Bővebben

Arrowerzum

15 tag · 24 karc · Utolsó karc: 2021. február 20., 16:35 · Bővebben


Kedvencelte 3

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

alexakarola 

Hm, elég vegyes érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban. Élveztem, de több dolog is volt, ami idegesített, ami leginkább az írók sara szerintem. Plusz a szereplőkkel sem voltam azért egészen megelégedve, például számomra Ruby és Sophie között a kémia egyáltalán nem volt meg, nem szerettem őket együtt. spoiler
Ruby Rose, nem játszott annyira jól, de olyan nagyon rosszul sem azért, inkább azt gondolom, hogy maga a karaktere volt rossz, kicsit gyerekes, önfejű stb., nem az a bajom, hogy vannak hibái, mert az mindenkinek van, de úgy egyáltalán nincs meg benne semmi ahhoz, hogy így ő legyen Batwoman, nem tudok rá felnézni, nem igazán tudom tisztelni, egyszerűen számomra egy nagyon gyengére sikerült karakter lett. Sophie karakterét pedig kifejezetten utáltam az elején, az utolsó részekre kezdtem megbékélni vele, amikor kevesebb screen time-ja volt és egy bizonyos illetővel shippeltem őket. Azért a végére már pozitívabb lett nekem is.

Na, de akkor már megemlítem a kedvenc szereplőket is. Akit mindenképpen ki kell emelni mind karakterben, de legfőképpen színészként, ez Rachel Skarsten, azaz Alice. Színészkedésben egyértelműen a legjobb az egész sorozatban! Egyszerűen fantasztikus!! Szerintem a lehető legjobb színésznőt választották a szerepre, hihetetlenül jó! A karakteréről azért ennyire áradozni már kevésbé tudnék, de azért összességében az is elég jó. Azt sajnálom, hogy a végére viszont már túlerőltették és egy olyan irányba vitték már el, ahová nem biztos, hogy el kellett volna. Az ő viselkedése sem volt mindig koherens a korábbiakkal, de ez szintén megint az írók hibája.
Másik nagy személyes kedvencem Mary. Neki nincsen olyan nagy szerepe, annyira rengeteget nem játszik, de mégis karakterben a kedvencem és bár nem olyan sokat tud mutatni magából a színésznő, de őnála is azt érzem, hogy nagyon király választás volt a szerepre. Nagyon drukkoltam a testvéri kötelék elmélyülésének. Most nem tudom, hogy azzal is mi lesz.
És végül harmadik, akit jobban szerettem, az Julia. Bár ő nem sokat játszott összességében, de amikor igen, azt mindig nagyon bírtam, egy igazi badass nő, nagyon szép és nagyon bírom az akcentusát.

Aminek nagyon örülök a sorozat kapcsán, hogy végre van egy leszbikus szuperhősünk (és ez nem egy nagy deal), és az egész leszbikus téma olyan természetes ebben a sorozatban, hogy ilyet alig látni. Ezt tartom a sorozat legnagyobb előnyének. spoiler

Tuti elkezdem majd a második évadot is, mert megesz a kíváncsiság, hogy ezt hogyan fogják megoldani, plusz a kedvenc szereplőim miatt is szeretném folytatni. Félek, hogy rosszabb lesz, mint az első évad volt, de közben pedig reménykedek, hogy mégsem és, hogy valahogy mégis tetszeni fog.
6,5 csillagot adnék neki szívem szerint.

4 hozzászólás
Rémálom 

1. évad: Batwomant bírtam a bemutatkozó epizódjában még az előző évados Arrowverzum crossoverben, így nagy reményekkel kezdtem ennek a sorozatnak, és hát… na, nem egy kezdetleges Arrow, nem egy komoly és komor Gothames sorozat, de nekem Gothamhez sosem illett más mint egy őrült hangulat, és itt az megvan. Noha a képi világ és a logikai bakik egy nagyon kis büdzsés sorozatra emlékeztetnek (mert az is :P), a sorozat szórakoztató, és leginkább a karakterek közötti kapcsolatra épít (köztük a gonoszok és jók hasonlóságára és ilyesmik). Igazság szerint a romantika baromi unalmas és rossz, igazán kihagyható lenne, kár volt itt is erőltetett voice overekkel kezdeni a részeket, és olyan nagy történetvonal igazán nincs, bár Alice, mint gonosz feldobja a sorozatot, nélküle ennyire nem élvezném ezt. Akinek nem kedvenc toposza a gonosz, aki megrögzötten üldözi (szereti???) a főhőst és vice versa, annak ez annyira talán nem való.

Megjegyezzem, hogy mennyi negatív kritika éri ezt a sorozatot, mert nem tudják, hogy Batwoman ténylegesen leszbikus karakter a képregényekben? ^^ (Minek nézi olyan és ad rá 1 csillagot, aki szerint a leszbikusoknak nem kéne képernyőn lenni? :DDD) Amúgy Sophie tépelődése a szexualitása miatt, és ugyanez néhol amikor előkerült Kate-nél kifejezetten jól volt tálalva.

Értékelés: 8★
Kedvenc részek: –

7 hozzászólás
Sunshine 

1. évad
Gondolom nem leszek túl népszerű ezzel, de én bírom… ami engem lepett meg a leginkább.
Bevallom, én Batmant sosem tudtam hova tenni. Igazából csak egy fickó denevérjelmezben. Nincs szuperereje, nem különösebben vicces (az Alfréd, amennyire emlékszem)… de a bankszámláját elfogadnám.
Szóval úgy voltam ezzel a Batwoman koncepcióval, hogy „úgy sem tud csalódást okozni”. Azt nem, de a kellemes meglepetés viszont összejött.
Az első egy-két rész elég semmilyen volt számomra, de aztán felvettem a fonalat, sőt, arra is rájöttem, hogy ha egyszerre több részt nézek, nekem úgy az igazi.
Ruby színészkedésén az elején morogtam, de vagy javult, vagy megszoktam, nem tudom. :)
Kate nem rossz karakter. (Egyelőre) nem túl mély, de nagyon igyekszik megmenteni akit csak tud. Néha elbukik… de ezzel mind így vagyunk.
Alice elképesztően idegesítő és szórakoztató egyszerre. Résztől függ, hogy merre billen a mérleg, de úgy vettem észre, hogy az évad végére egy kicsit szelídebb lett.
Mouse nem t'om hova lett, de maradjon ott. A hajamat téptem tőle.

Fremy18 

Nem régen kedztem el nézni, most tartok a 6. résznél és azt kell mondani, hogy nem rossz ahhoz képest, hogy az imdb értékelése nagyon alacsony. Pedig mikor megnéztem az első részt azt mondtam, hogy újra meg kell néznem, mert nem nagyon kötött le, de adtam neki 3 hetet és most már tetszik. És szerintem, ahhoz képst, hgy így lehuzták még is kapott egy második évadot és van egy olyan érzésem, hogy 3. évadot is fog, de lehet hogy tévedek.

UPDATE
Én nagyon csalodott vagyok, hogy a 22 rész helyet csak 20-at kapok és még Rubi Rose is el megy..
Én azt hittem többet kitudnak hozni ebből a sorozatból, de úgy néz ki, hogy nem. Nagyon kíváncsi leszek rá, hogy mit kezdenek a második évaddal. Hogy rakják bele az „új” batwomant és persze ki lesza az..

35 hozzászólás
Dawn_Silver

Nem volt annyira rossz ez a sorozat, még akkor sem, ha nem indult valami fényesen. Részről részre egyre jobb lett, és izgalmasabb! A szuperhősök közül talán Batman-t és Superman-t kedvelem a legkevésbé, Batwoman viszont eléggé belevaló. Pontosabban Kate az, aki szimpatikus nekem. Ruby teljesen jól hozta a karakterét még ha nem is briliáns színésznő. Most, hogy megtudtam, hogy kiszállt a szerepből, számomra valószínűleg itt vége is a sorozatnak, mert mást nem tudnék megszokni. Kár érte.


Népszerű idézetek

Sunshine 

Alice: A red wig? And I'm the crazy one.

Sunshine 

Kate: Password still „Alfred”?
Luke: Hey!
Kate: You might want to change that.

Sunshine 

Kate: My dad was running from his pain, but I was running, too, toward everything that didn't want me… a military academy, a private army, my own father. I spent 15 years searching for a place I fit, and I think I've finally found it.
Some see fear, others hope. I see the freedom to be myself, to play by own rules. I believe you're going to come home one day, Bruce, and before you kill me for borrowing a few of your things, I want you to read my story because it's only just begun.

Sunshine 

Alice: Well, I came to crash the party. Turns out our host beat me to it.

Kicsicsillag95 

Alice: – Van egy sejtésem, hogy nagyon idegesítő leszel jól gondolom?
Kate: – Nagyon.

Sunshine 

Luke: You are seriously not supposed to know what's down there.
Kate: So I have this thing with rules.

Sunshine 

Mr. Kane: That's why I didn't want you to be a Crow… because I'm selfish and overly protective, and I'm terrified and because you're all I have left, Kate, and I don't want to lose you, too.

Sunshine 

– Thought you were Batman.
Kate: You wish!

Sunshine 

Kate: The city needs Batman, and I am not Batman. But maybe I'm better because I'm here.

alexakarola 

– So, the Good Lord didn't make enough hard for you? Not enough to be a woman in color, not enough to come from nothing, not enough to have to prove your damn word to the world every time you wanna be part of it? Huh? This on top of this?
– I didnt ask for this. Just I didn't ask for any of those things, but each of them made me who I am.

1. évad 14. rész – Grinning From Ear to Ear

Hasonló filmek címkék alapján