Reszkessetek, betörők! (Reszkessetek, betörők! 1.) (1990) 923

Home Alone
103' · amerikai · vígjáték, családi 12

0 díj · 4 jelölés

Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek – Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene két ügyefogyott betörő mászik be hozzá… [tovább]

angol

Képek 20

Szereposztás

Macaulay CulkinKevin McCallister
Joe PesciHarry
Daniel SternMarv
John HeardPeter McCallister
Catherine O'HaraKate McCallister
Roberts BlossomMarley
John CandyPolak Romanski
Gerry BammanFrank McCallister nagybácsi
Terrie SnellLeslie McCallister nagynéni
Devin RatrayBuzz McCallister

További szereplők

Kedvencelte 262

Várólistára tette 22


Kiemelt értékelések

Zahra 

Nem érdekel, ki mit mond, nekem akkor is tetszik. Egyike a kedvenc karácsonyi filmjeimnek és ez nem is fog változni. Bár a folytatások már nem a legjobbak, ez örök kedvenc marad. Jó, igaz, hogy vannak benne érdekes jelenetek, meg hát hogy felejtheti otthon az ember a saját gyerekét, de ezektöl el lehet tekinteni és igen is élvezhetö, humoros film. A pizzafutáros jelenet a kedvencem :)

Yuuko 

Már fejből tudom, minden évben megnézzük. Ahogy egyre idősebb vagyok, úgy veszek észre benne egyre több olyan dolgot, aminek nincs értelme/nem tetszik. De igazából a gyerekkorom karácsonyainak mindig meghatározó része volt. Úgyhogy sok szép emlékem van a filmről. (Még ha csóri betörők már az elején megmurdeltek volna a valóságban.)

bonnie9 

Tudom, hogy az utóbbi években illik nem szeretni ezt a filmet, de a 80-as évek szülötte vagyok, (többek közt) ezen (is) nőttem fel. Bár a felnőtt énem No. 1 filmje a Karácsonyi vakáció, nem tudom és nem is akarom tagadni, hogy a mai napig szeretem ezt is. Fogalmam sincs, milyen lenne, ha most látnám először. Valószínűleg találnék egyetértési pontokat a nem kedvelőkkel és simán tudnék a filmmel kekeckedni és belekötni. De századjára látom. Most már a gyerekeimmel együtt. És jól esik velük nevetni. :)

5 hozzászólás
Pandalány

Ez a film majdnem egyidős velem. Minden évben megnézem. És hogy miért? Az utolsó 10 percéért. Fantasztikusan szép szerintem, amikor az anyuka végre hazaér,illetve az egész család. Különösen az tetszik, amikor Kevin kinézve az ablakon integet a szomszéd bácsinak. Megható :)
Ezért a pár pillanatért minden évben végignézem a filmet függetlenül attól, hogy mekkora a médiás felhajtás körülötte. És az a sűrű hóesés!! Mikor lesz itt ilyen?!

Gorkie

Örök kedvenc! :)
Még mindig tudok nevetni rajta, megunhatatlan.

Zakuro 

A klasszikusabbnál is klasszikusabb karácsonyi klasszikus :DD Első alkalommal a legjobb látni, de ha nincs más, háttérzörejnek ez is tökéletes, némely jelenete sokadjára is vicces (és most ne ejtsünk szót arról, hogy a való életben, ezek után a csapdák után, ember nincs, aki életben maradt volna a fináléra).
Amire viszont idősebb fejjel ébredtem rá, az az, hogy tulajdonképpen szerencsétlen Kevint tényleg utálja a családja, ráadásul indokot se kapunk arra nézve, hogy mire fel ez az általános ellenszenv. Kezdve a Kevin, szánalmas, hogy mindent másnak kell megcsinálnia helyetted! (talán ha nyújtanátok neki némi segítséget, akkor egyedül is boldogulna… Ja, és még csak nyolc éves!), a Nem tudsz kopogni, te kis takonypóc?-on át a Most nézd meg a gatyámat, te kis gonosz vadállat!-ig (Jézus, mintha gyilkolt volna szerencsétlen gyerek… Az angolban egyébként jerk-nek nevezi, ami talán még durvább). Abban a jelenetben egyébként, ahol ez utóbbi elhangzik, szerintem még olcsón megúszták a dolgot: ennyi idősen nekem enyhe emetofóbiám volt, ha valaki nekiállt volna hányás hangot imitálni előttem, lehet, ténylegesen kidobom a taccsot, ott helyben, rögtön :DD Az is durva, hogy, miután a család Párizsban héderel, Kevin meg egyedül odahaza, a bátyja annyival reagálja le a dolgot, hogy: Most majd megtanulja, milyen a való élet! És miért kéne máris megtanulnia, csak nyolc éves! Igazából a legnagyobb gond az, hogy az egész család úgy tesz és úgy kezeli a főhőst, mintha Kevin egy, már a negyvenes éveiben járó, de még mindig a családi házban élősködő, teszetosza kis cucu lenne, aki önállóan semmit nem képes elintézni – de közben meg csak egy nyolc éves gyerek!
Talán nem is csoda, hogy, mielőtt hívná a rendőrséget, előbb rendesen helybenhagyja a betörőket – talán rajtuk élte ki a családja okozta frusztráltságot :DD
Mindent összevetve: azért nem egy rossz film, ha nem is annyira kiemelkedően jó, hogy minden évben ránk ömlesszék.
Nekem ugyan elég pár évente egyszer is belenézni, a karácsony Kevin nélkül is teljes a számomra :3

2 hozzászólás
krlany 

Én ezt régen sem szerettem, és a megszépítő messzeség, vagy a nosztalgiafaktor sem javított rajta, még mindig bugyuta… de azt pláne nem értem, hogy miért kell minden karácsonykor leadnia a TV-nek. Ezt azért majd magyarázza el nekem egyszer valaki tudor. Vicces? Nem. A család együttlétéről szól? Nem. Szeretetről szól? Ugyancsak nem. Szép film? Pláne. Szóval mi az, amit annyira belénk kell sulykolnia, hogy nem lehet más filmre lecserélni? Ne légy olyan balfék, hogy otthon felejted a gyereked? Pláne karácsonykor?

9 hozzászólás
Oroa 

Imádom, legjobb karácsonyi film. MEGUNHATATLAN

Nevra

Imádom Catherine O'Hara-t!!!
Karácsonyi hagyomány nálunk. Jót nevetünk rajta mindig.
Joe Pesci meg óriási!


Népszerű idézetek

Timi

– Ki a fene az?
– A Kis Nérótól küldtek, uram, meghoztam a pizzát.
– Tedd le a küszöbre, és tűnj a büdös francba!
– Oké. De hát mi lesz a pénzemmel?
– Miféle pénzzel?
– Óóó… tudja, a pizzáért fizetni kell, uram!
– Nem viccelsz, pajtás? És mennyivel tartozom?
– Ööö… tizenegy dollár nyolcvan lesz.
– Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!
– Olcsó János!
– Hé! Tízig számolok, hogy eltüntesd a szemem elől azt az ocsmány, sárga, halszagú pofádat egyszer s mindenkorra! Vagy telepumpállak ólommal! Egy, kettő… tíz!…
– Tartsd meg az aprót te mocskos állat!

Aprile

– Áldd meg ezt a magas tápértékű, mikrohullámú makarónit, és azokat, akik árengedménnyel árusították. Ámen.

Aprile

– Egek ura, mivé lett a világ. Megbüntetik Szentestén a Télapót. Legközelebb a húsvéti nyuszit oltják be veszettség ellen.

1 hozzászólás
Aprile

Kate: Hogy tehettünk ilyet? Otthon felejtettük.
Peter: Ugyan, dehogy, drágám, csak elszámoltuk.
Kate: Hát milyen anya vagyok én?
Frank bácsi: Ha ez megvigasztal, én is otthon felejtettem az olvasó szemüvegemet.

1 hozzászólás
Timi

– Hamuripők, hol a cipőd?
– Állj már üresbe, hogy van toll a füledbe?

2 hozzászólás
heyreka

Kevin: Jóváhagyta ezt a fogkefét az Amerikai Fogászok Szövetsége?

Aprile

Kevin: Már ha meg nem sértelek, nem vagy te egy kicsit öreg ahhoz, hogy félj?
Marley, a hólapátos: Sok mindenhez lehet egy kicsit öreg az ember, de ahhoz, hogy féljen, soha!


Folytatása

Összehasonlítás

Reszkessetek, betörők!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján