Télapu (Télapu 1.) (1994) 229

The Santa Clause
97' · amerikai · dráma, vígjáték, fantasy

Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Tim AllenScott Calvin
Eric LloydCharlie Calvin
David KrumholtzBernard
Wendy CrewsonLaura Calvin Miller
Judge ReinholdDr. Neil Miller
Hirdetés

Kedvencelte 42

Várólistára tette 20


Kiemelt értékelések

Charityy 

Nagyon szuper karácsonyi film. Igaz, hogy nincs sok valóságalapja, de egy ilyen filmnél nem is az a lényeg. Hangulatos, bár a manók nekem kicsit furcsák voltak. A kisrác meg nagyon aranyos :)

Pandalány

Kötelező eleme a karácsonyi készülődésnek ez a film,idén sem maradhatott ki!Kívülről fújom a szöveget,ismerem a poénokat és a szebbnél szebb zenéit,mégis megunhatatlan.

Sister

Kedves film, ami igazi karácsonyi klasszikussá nőtte ki magát az évek során. Én csak pár éve láttam először, véletlenül találtam rá a tévén. Azóta is szívesen megnézem, ha épp adják, mert tudom, hogy szórakoztató, olykor ugyan kissé divatjamúlt (főleg az effektek tekintetében), de ennek ellenére kellemes szórakozást és kikapcsolódást nyújtó film. Ráadásul nemrég jöttem rá, hogy Tim Allen hangja itt is a fantasztikus Szakácsi Sándor!!

scheszti

Az egyik nagy kedvenc, nem maradhat el így Karácsony előtt! :))
Az ötlet zseniális, a film humoros és megható és bűbájos. Charlie pedig irtó cuki!!!! :D

Sicc

Gyermekkorom kedvence, de máig szívesen nézem!:):)

Valcsa

(2013.dec.30.)
…ééés igen, még mindig a karácsonyi filmek vannak nálam terítéken. :) De ilyenkor mindig így van: már karácsony előtt elkezdem, és kitart a kedv év végéig (nálam többnyire amúgy is addig van karácsony, míg a fa itt van a szobámban, szépen felöltöztetve – elég csak ránéznem, és máris kész a karácsonyi hangulat, még szilveszterkor is :) ).
A jó film időtálló: ha gyerekként tetszett, felnőttként is fogod szeretni, és tökmindegy, hogy cirka 20 évvel ezelőtt készült, elég esélyes, hogy még a mai gyerekek is szívesen nézik. :) Van, ami soha nem megy ki a divatból. Na, nálam (a Reszkessetek, betörők! mellett) a Télapu a másik ilyen nagy klasszikus karácsonykor, amit muszáj megnézni. :) Lehet bármilyen nonszensz ez a film, vagy akármilyen régi, én nagyon szeretem. ^^

Lilla99 

Number 1 karácsonyi film. Mondjuk bevallom, nagyon sok karácsonyi filmet titulálok így. Évek óta az egyik kedvencem. A három közül, az első sikeredett megint a legjobban. Szinte már fejből tudom a történetet és a szöveget. Nagyon szeretem a szereplőket. Imádom azokat a jeleneteket, amikor az Északi-sarkon vannak. Igaz a valóságban eléggé kicsi esély (konkrétan 0) van rá, hogy ez megtörténjen,de elvégre ezért szeretjük a karácsonyi filmeket. Ezer meg egyszer újranézős.

krlany 

Hát nem is tudom… elég szívás Télapónak lenni… de legalább a fiad istenít, míg mindenki más idiótának néz… aranyos, de a manókommandó elég gáz… viszont a kakaórezsó a szánban, nagy ötlet.

vudura06

Nem tudom, hogy ez hogy lehet, de még sosem láttam. :O
Nekem nagyon tetszett. :) Persze voltak apró hibái, de nekem akkor is tökéletes volt. :)

viky0222

Kiskoromban valamiért utáltam a filmet, de már nem emlékeztem miért, így mostanában megnéztük. Hát még mindig nem világos, miért nem tetszett, tökéletes karácsonyi vígjáték. A színészek jók, Charlie nagyon aranyos, az egésznek megvan a hangulata, ami ilyenkor kell.


Népszerű idézetek

Little_Monster 

Neil: Scott, mi volt az utolsó dolog, amit együtt csináltatok, mielőtt karácsony este lefeküdtetek?
Scott: Pálinkát ittunk, kukkoltuk a szomszéd nőt, játszottunk a pisztolyommal, megpatkoltunk egy macskát. Azután elmentünk csajozni.
Felolvastam neki!
Neil: Miből?
Scott: Stephen Kingből.

Little_Monster 

Charlie: Miért kell nektek állandóan veszekedni?
Scott Calvin: Nem veszekedtünk, csak édesanyád énekelt. Megtévesztően hangzik, ugye? Mint a macskák.

Little_Monster 

Scott Calvin: Tanuld meg szépen kisfiam, mindig legyen kéznél tűzoltókészülék a konyhában.
Charlie: Ekkora tüzet még sohasem láttam.
Scott Calvin: A pulyka mérges állat.

Little_Monster 

Scott: Hol találom?
Laura: A szobájában űzi a szokásos játékot. Piros sapkában és kalucsniban ugrándozik az ágyon
Scott: Nem az érdekel, hogy Neil mit csinál. Hol van Charlie?

Andro 

Judy: Nem érted a lényeget. Hiszem, ha látom és látom, ha hiszem. A gyerekeknek nem kell látniuk ezt a helyet, akkor is tudják, hogy létezik. Egyszerűen tudják.

Andro 

Scott: Már harminc éve nem hiszek a Télapóban.
Judy: Ezen nincs mit csodálkozni. A legtöbb felnőtt nem hisz a csodákban. Egyszerűen elfelejtik a gyerekkorukat.

Andro 

Bernard: A karácsony szelleme a gyerekek szívében van.


Folytatása

Összehasonlítás

Télapu


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján