Az Álmosvölgy legendája (1999) 600

10 díj · 15 jelölés

A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak. Mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértetjárta helyekkel, éji babonával. Ide érkezik 1799 egyik vészjósló napján New… [tovább]

angol

Képek 44

Szereposztás

Johnny DeppIchabod Crane
Christina RicciKatrina van Tassel
Miranda RichardsonLady van Tassel
Michael GambonBaltus van Tassel
Casper Van DienBrom van Brunt
Ian McDiarmidLancaster doktor
Michael GoughJames Hardenbrook jegyző
Christopher Leebíró
Jeffrey JonesSteenwyck főtiszteletes
Christopher WalkenA Fej Nélküli Lovas

További szereplők

Kedvencelte 160

Várólistára tette 217


Kiemelt értékelések

Sydney 

Nagyon izgalmas, a 100 perc csak úgy elillan, észre sem veszi az ember és már sajnos vége is.
Teljesen máshogy dolgozza fel a Fejnélküli lovas legendáját, mint a sorozat, illetve fordítva, hiszen a film volt előbb. Christopher Walken azokkal a fogakkal… félelmetes!!
Ez az Ichabod Crane is lökött kissé, vagy csupán korának meg nem értett zsenije (esetleg mindkettő) és el is küldik a ködös, unalmasnak tűnő Álmosvölgybe, hogy kinyomozzon egy egyszerű gyilkosságot, ami a későbbiekben még elég sok fejtörést okoz hősünknek.

5 hozzászólás
pvik13 

Olyan élvezetes és látványos!! és basszus még fordulatos is :D Annyira jó hogy amikor Johhny Depp egy Tim Burton filmben benne van abból egy kb 80% alatti alkotás nem lehet. Hiszen mind a 2 színvonalas és tehetséges. Depp konkrétan a film mozgatórugója, de a kis srácban is van azért némi talentum :3

Nihilchan 

Nagyon hangulatos alkotás, teljesen beszippantott és mire észbe kaptam, lement a film háromnegyede. Egyáltalán nincs benne üresjárat, itt nem fog unatkozni a néző. A főszereplők nagyon jól működtek; Johnny Deppnek egyébként is remekül állnak Tim Burton világai. Az már csak bónusz, hogy milyen jól nézett ki. Igazán bánom, hogy eddig nem szavaztam bizalmat a filmnek, mert végül nagyon kedvemre valónak találtam. Ez abszolút nekem való hangulatú történet.

Szeszj 

Ezer éve várólistás valahogy mindig csak toltam a filmet, úgy voltam vele hogy nem fog tetszeni pedig nagyon szeretem Tim Burton munkáit, főleg amiben Johnny Depp is szerepel! Megint csak rácáfoltam magamra mert tetszett a film, izgalmas, rejtélyes, és fordulatos volt.
A történet is érdekesre sikerült, főleg hogy miért is spoiler, a spoiler gyanakodtam a film közepe felé de aztán teljesen másra terelődőt a gyanúm!
Maga a film atmoszférája is nagyon hangulatos lett, ez a sötét, ködös idő nagyon jól lett ábrázolva és a zene még sokat hozzá adott!
A szereplők is nagyin jók voltak, Johnny Depp szerintem ebben a szerepben is remekelt, de Marc Pickering is ügyes volt! Christopher Walken fura volt így látni de szerintem jól hozta a szerepét!
Igazából egy színészre volt csak panaszom Christina Riccire, de igazából nem is panasz egyszerűen csak idegesített és nem tudom megmondani miért! :D
Örülök hogy végre időt szakítottam rá, biztos hogy máskor is megnézem majd! ^^
https://media.tenor.com/CHfwEwDJWLEAAAAC/sleepy-hollow-…
https://media.tenor.com/Ff2aO-9Aka0AAAAd/sleepy-hollow-…
https://media0.giphy.com/media/2IrRXpmB6Unrq/giphy.gif…
https://media.tenor.com/images/efe1bf327daf760246b4937a…

Zahra 

Én ezt eddig miért nem láttam?! Imádom Johnny Deppet és persze Tim Burton sem utolsó. Ilyen nevek mellet hogy is lehetne rossz a film, ha még a történet is egyedi és borzongató?
Voltak benne ijesztő részek, de alapvetően nem az a halálrarémülős horror, inkább a történetvezetésen van a hangsúly.
Szép a képi világa a levágott fejekkel együtt xd

Törpillaa 

Nekem nagyon tetszett a film. Már egyszer láttam gyerekkoromban, de még mindig tetszik. Imádtam Johnny Deep alakítását, és annyira jól nézett ki. A film nagyon érdekes, rejtélyes, és izgalmas, látványos. :)

danlin 

Nagy kedvencem ez a film a nyomozással és a különleges hangulatával, egyszerűen megunhatatlan. Depp egyik legjobb alakítása a különc Ichabod Crane, aki modern technikával és tudomány segítségével nyomoz.

Sicc

Szeretem Tim Burton rendezéseit és látványvilágát. És ha még Johnny is benne van….előjön belőlem a rajongó:P:D Főleg ennél a filmnél………..

UViki 

Egészen élveztem.
Jó volt az alapkoncepció, érdekes volt a történet, bár az kissé zavart, hogy nekem egy csomó minden nagyon kiszámítható volt.
Johnny Depp és Christina Ricci már ilyen fiatalon is nagyon tehetségesek voltak, abszolút átérezték az egészet.
Jól szórakoztam rajta, ajánlom bátran!

bornerbianca

Megunhatatlan, időtálló. A film, amit évente legalább egyszer muszáj újranéznem.
Horrornak talán nem nevezném, nem az a tipikus rémisztgetős film. Itt inkább az atmoszféra zseniális, a misztikum ami körbelengi az egész kis várost.
A fiatal Johnny Deppet pedig minden alakalommal visszasírom, százszorosan inkább Ichabod Crane, mint Jack Sparrow….


Népszerű idézetek

Kiskakukk 

A gonosz sok álarcot hord. És egy sem olyan veszélyes, mint az erény álarca.

katy_swartz 

-Mi az amiben hisz?
-Ész és értelem, ok és következmény. Nem kellett volna idejönnöm ahol racionális elmémre rá cáfolt a szellemvilág.

system456 

Hadd jegyezzem meg, hogy nem zavar a foglalkozása, és ha nem banya… bánja


Népszerű triviák

UViki 

A színészek, Christopher Walken és Martin Landau nem kaptak pénzt Az Álmosvölgy Legendája (1999) című filmben nyújtott szereplésükért, mindketten csak együtt szerettek volna dolgozni Tim Burtonnel.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Az Álmosvölgy legendája (1999)

Az Álmosvölgy legendája (1999)

Kapcsolódó művészek: Christopher Walken · Tim Burton · Martin Landau


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján