Az Álmosvölgy legendája (1999) 511

Sleepy Hollow
105' · amerikai, német · dráma, fantasy, horror, rejtély 16 !

10 díj · 15 jelölés

A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak. Mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértetjárta helyekkel, éji babonával. Ide érkezik 1799 egyik vészjósló napján New… [tovább]

angol

Képek 15

Szereposztás

Johnny DeppIchabod Crane
Christina RicciKatrina van Tassel
Miranda RichardsonLady van Tassel
Michael GambonBaltus van Tassel
Casper Van DienBrom van Brunt
Ian McDiarmidLancaster doktor
Michael GoughJames Hardenbrook jegyző
Christopher Leebíró
Jeffrey JonesSteenwyck főtiszteletes
Christopher WalkenA Fej Nélküli Lovas

További szereplők

Kedvencelte 155

Várólistára tette 202


Kiemelt értékelések

Sydney 

Nagyon izgalmas, a 100 perc csak úgy elillan, észre sem veszi az ember és már sajnos vége is.
Teljesen máshogy dolgozza fel a Fejnélküli lovas legendáját, mint a sorozat, illetve fordítva, hiszen a film volt előbb. Christopher Walken azokkal a fogakkal… félelmetes!!
Ez az Ichabod Crane is lökött kissé, vagy csupán korának meg nem értett zsenije (esetleg mindkettő) és el is küldik a ködös, unalmasnak tűnő Álmosvölgybe, hogy kinyomozzon egy egyszerű gyilkosságot, ami a későbbiekben még elég sok fejtörést okoz hősünknek.

5 hozzászólás
pvik13 

Olyan élvezetes és látványos!! és basszus még fordulatos is :D Annyira jó hogy amikor Johhny Depp egy Tim Burton filmben benne van abból egy kb 80% alatti alkotás nem lehet. Hiszen mind a 2 színvonalas és tehetséges. Depp konkrétan a film mozgatórugója, de a kis srácban is van azért némi talentum :3

Nihilchan 

Nagyon hangulatos alkotás, teljesen beszippantott és mire észbe kaptam, lement a film háromnegyede. Egyáltalán nincs benne üresjárat, itt nem fog unatkozni a néző. A főszereplők nagyon jól működtek; Johnny Deppnek egyébként is remekül állnak Tim Burton világai. Az már csak bónusz, hogy milyen jól nézett ki. Igazán bánom, hogy eddig nem szavaztam bizalmat a filmnek, mert végül nagyon kedvemre valónak találtam. Ez abszolút nekem való hangulatú történet.

Charityy 

Én ezt eddig miért nem láttam?! Imádom Johnny Deppet és persze Tim Burton sem utolsó. Ilyen nevek mellet hogy is lehetne rossz a film, ha még a történet is egyedi és borzongató?
Voltak benne ijesztő részek, de alapvetően nem az a halálrarémülős horror, inkább a történetvezetésen van a hangsúly.
Szép a képi világa a levágott fejekkel együtt xd

Ascyra 

Ez a film Tim Burton termetette varázslatos és sejtelmes atmoszférájával, egy gigászi és őrülten tehetséges párossal: egy bájos, ám kevésbé szűzies angyal-boszorkány és egy kissé zakkant, de szemérmetlenül vonzó, ellenben egy kissé magának való férfiú kettősével, ez a film maga a csoda. Nem lehet szavakba önteni, mert erre amúgy sincs szó, ahogy az érzéseket sem tudjuk sokszor leírni, csak két érző egymásra kacsintásában lelhető fel a pillanat, amikor rádöbbennek, igen, ezt az érzést már mindketten ismerik. Olyan – általam imádott és szájtátin vágyott – világba sodor magával a történet, ahol gótikus elemek vegyülnek a steampunk világ technológiájával és semmihez sem hasonlító hangulatával. Zseniálisan eltalált vegyület: olyan módon szippant magába, hogy az ember legszívesebben örökre ebben a világban maradna, ő is ezekbe a ruhákba bújna, terelgetné a komor fák közt, a terméketlen talajon a juhokat, be az erdőbe, hogy a köd nyaldossa a lábát, hogy dísztelen ágak kotorjanak bele olykor a hajába és mélabús-rideg szél fújjon a szoknyája alá, megdidergetve a lelket is. Nehezemre esik elmondani és csak visszafogottan, mint saját titkom dédelgetve mondom: olyan ajándék nekem ez a film, olyan vigyázva őrzött emlék a Sleepy Hollow, amit mélyen a szívembe zártam, a lelkembe fogadtam és ami nagyon sokáig elkísér, (remélem életem végéig) és szerethetem és mondhatom: vannak még csodák ami a filmes világot illeti. ♥

Törpillaa 

Nekem nagyon tetszett a film. Már egyszer láttam gyerekkoromban, de még mindig tetszik. Imádtam Johnny Deep alakítását, és annyira jól nézett ki. A film nagyon érdekes, rejtélyes, és izgalmas, látványos. :)

danlin 

Nagy kedvencem ez a film a nyomozással és a különleges hangulatával, egyszerűen megunhatatlan. Depp egyik legjobb alakítása a különc Ichabod Crane, aki modern technikával és tudomány segítségével nyomoz.

Sicc

Szeretem Tim Burton rendezéseit és látványvilágát. És ha még Johnny is benne van….előjön belőlem a rajongó:P:D Főleg ennél a filmnél………..

szymba23 

Nem volt annyira rossz, bár bevallom őszintén, ha nincs a Halloween-i kihívás, akkor biztos nem nézem meg.
Johnny Depp szereplése fura volt, nem láttam még ilyen filmben, de teljesen magával ragadott a gótikus világ és a történet is.

Popovicsp87 

Nagyon nem jött be.
A képi világa nagyon jó, igazi „burtonös”, gótikus, sötét. Ehhez nagyon jól megy Elfman zenéje.
Viszont a történet nagyon nyögvenyelős, szinte vánszorog, a misztikum sem tudott megtartani.
Deppel nem tudom, hogy mi van, néhol jól játszik, de sokszor átfordul a ripacskodósabb formájába. A többi színész jó, hozzák a kötelezőt, még a kisebb szerepekben is.
Egyes jeleneteknél nagyon látszik a beállított póz, ezért sokszor kiszámítható a film.
Horrornak gyenge, vígjátéknak véres és rossz.

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

system456 

Hadd jegyezzem meg, hogy nem zavar a foglalkozása, és ha nem banya… bánja

katy_swartz 

-Mi az amiben hisz?
-Ész és értelem, ok és következmény. Nem kellett volna idejönnöm ahol racionális elmémre rá cáfolt a szellemvilág.


Népszerű triviák

UViki 

A színészek, Christopher Walken és Martin Landau nem kaptak pénzt Az Álmosvölgy Legendája (1999) című filmben nyújtott szereplésükért, mindketten csak együtt szerettek volna dolgozni Tim Burtonnel.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Az Álmosvölgy legendája (1999)

Az Álmosvölgy legendája (1999)

Kapcsolódó művészek: Christopher Walken · Tim Burton · Martin Landau


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján