Kedvencelte 67

Várólistára tette 239


Kiemelt értékelések

Serafina_Darion 

Horrort. Moziban. Soha többet.
Viszont itthon, napvilágnál, bármikor. :D
Nagyon jó volt ez a film. És tényleg egy gyönyörű horrort kaptunk.
Kedvencem a ház volt, a végén lévő „cicaharc”. A 19 században tudtak a nők verekedni. :D Meglepő és csavaros volt a történet. Bár azt már az elején levettem, hogy Kedves Mr. Sharpe és drága húga füle mögött van valami vaj.
A látványra panasz nem lehet, a szellemek kellően parásak. (Szelíd lelkemnek borzasztóan parásak :D) A zenék szépek, a karakterek jók, a férfi színészekre kellően csorgattam a nyálam. :D És a női színésznők is nagyon megnyerőek. :)
Pöti megjegyzés: azért néhol leül a film.

7 hozzászólás
Nihilchan 

A filmben egyetlen dolog félelmetes; a kiszámíthatósága. Az elejétől olyan, mint egy nyitott könyv de nem is akar túl titokzatos lenni, mert minden egyértelmű benne. Én nagyon szeretem Guillermo del Toro alkotásait a látványuk és a hangulatuk miatt, de ebből némileg hiányoltam a misztikusságot. A régi ház és a kosztümök csodálatosak és remekeltek a színészek is. Igaz, hogy néha arra eszméltem, hogy nem a cselekményre figyelek csak gyönyörködök Tom Hiddlestonban, szóval némileg hosszabb ideig tartott megnéznem a filmet, mint amennyi alapból a játékidő. Tetszett a hely és a helyzet, de ingerszegényebb, mint amire számítottam.

Lunemorte 

Remek színészi alakítások, gyönyörű képek, gótikus hangulat. Kicsit sem félelmetes, viszont nagyon érdekes és nem bugyuta történet. Sokáig nem mertem megnézni a cím miatt, azt hittem valami könnyed/gagyi film lehet. Tom Hiddleston pedig kedvenc színészem lett.

duracell

Nagy elvárásaim voltak a filmmel kapcsolatban (fogalmam sincs, miért), de sajnos sikerült alulmúlni őket. A díszlet, a kosztümök és a színészek kifogástalanok voltak, de a történet… olyan szinten kiszámítható volt, hogy még azt is előre megmondtam spoiler. A szellemek tényleg nagyon ijesztőek voltak, főleg Edith anyja, de azért örülök, hogy nem volt túl horrorisztikus a film. Kétségtelen, hogy nagyon egyedi hangulata van, de én vontatottnak éreztem, és egy idő után le tudtam volna csapni Edithet az értetlensége miatt (nem látjuk a fától az erdőt-effektus). És nem érti tesóm, miért panaszkodom, hogy szinte az összes kitalált INFP karakter életképtelen. Hát itt egy tankönyvi példa. Na jó, spoiler, de ez nem menti fel a korábbiak alól. :D Így első ránézésre elég egyszer nézős kategória, de pár év múlva biztos ráfanyarodom még egyszer.

47 hozzászólás
krlany 

Nos, én egy félős nőszemély vagyok, horror, vagy nem horror, azért én szorongattam időnként a kispárna csücskét. Persze, mint olyan, nem pont azoknál a részeknél, ahol „kellett volna”, mint pl. szellemek vagy nyikorgó ház, hanem az olyan egyszerű kis életképeknél, mint amikor csikorgó kanállal kevergetjük a teát, vagy épp Lucille nézésétől (most először gondolom azt, hogy ez a nő tényleg ért a színész mesterséghez) futott végig a hátamon a borzongás. Ezzel csak azt akartam mondani hogy így vagy úgy, de működött a film. Sikerült beszippantania… és ez nem kis mértékben köszönhető a látványnak, leginkább a háznak (bár a büdös életben nem vennének rá, hogy benne lakjam, mondjuk nem is fenyeget ez a veszély;)), és a gyönyörű jelmezeknek, amelyeknek köszönhetően mesében éreztem magam időnként, de legalábbis a tudorkori angol udvarnál Edith puffos ujjú ruhái láttán.
Mia Wasikowska-t – így két film után – nem tartom valami nagy színésznőnek, és nem igen tud lázba hozni, amit csinál, de azért most irigyeltem egy kicsit. Mit nekem a csodaszép ruhái, de bakker egy viaszhengeres tölcséres gramofonnal játszadozhatott!
Amivel kicsit meg jól összezavartak, az a bálon lévő keringő, amit bemutatott Hiddleston barátunk angol módra… erre megszólal a 3/4-es bécsi… hozzáteszem jogosan, mert angol keringő majd csak a századforduló után létezett, csak hirtelen nem jött át, mi az angol benne, hiszen ennyi erővel amerikai is lehetett volna a csaj után szabadon… tudom, szőrözöm, de én hamarabb felfigyelek a muzsikára, mint férfifőszereplőnk bájára!:D
A karakterek számomra nem elég kidolgozottak, és tulképpen időnként önmaguknak ellentmondanak, csakhogy a film tudjon gördülni. pl. itt van Edith, aki tökös csajból, naiv szöszivé vált, majd harcos amazonná spoiler, mi van?!, az utolsó spoiler jelenetről nem is beszélve… de ugyanez vonatkozik Alanra is, aki tudja, hogy spoiler mégse fordul meg a fejében, hogy vigyázzon magára…
Ezzel együtt is, nem volt ez rossz, és valamiért Az Álmosvölgy legendáját juttatta eszembe… talán újra kellene néznem…

mandu 

Már nagyon régóta meg szerettem volna nézni és végre le tudtam tölteni. Mivel holnap költözünk, gondoltam kikapcsolok egy kicsit és nem gondolok semmire. Csak bedugtam a fülest, lekapcsoltam a villanyt és átadtam magamat a filmnek…
Nem tudom mit írhatnék. Kikészültem. Erre rá kell hangolódni, bele kell merülnit. Őszintén szólva borzasztóan gyönyörű volt. Szomorú, néhol megható, keserű és reménytelen. Képtelen vagyok megfogalmazni a gondolataimat. Ha kíváncsiak vagytok a filmre, akkor nézzétek meg. Ne az előzetes miatt, ne mások véleményére hagyatkozva, hanem az élményért, ami magába szippant és nem enged napokig. Kötelező.

LoneWolf 

Gyönyörű díszletek és korabeli jelmezek, emellett pedig magával ragadó hangulat jellemzi végig, de ettől még erősen Psychó szagú az egész, vagy nem is tudom mihez hasonlítsam a történetet, de láttam már hasonlót ebben biztos vagyok. Ami a szellemeket illeti, csupán arra szolgáltak, hogy főhősnőnket megóvják, hiszen a való életben, egy reális szituációban magától nem jött volna rá a cselre és maga is az áldozatok közt végezi, továbbá számomra érthetetlen, hogy pl.: Az előzőt miért nem figyelmeztette a 2 elődje? Értem én, hogy Mia Wasikowska csodálatos teremtés, de tipikusan az amcsi tinifilmekbe szánt naív hősnő, akikkel tele vannak a mozik. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy Tom Hiddleston karakterével ismét igyekeztek behülyíteni pár fiatalabb lányt, akik még az igazira várnak azzal, hogy még a legbutábbak is találhatnak egy mentálisan kissé zavart, könnyedén irányítható, jóképű úriembert, aki majd a szerelmükért megváltozik… Ah, te jó ég! És még csodálkoznak, hogy nem találnak normális pasit, ha direkt ilyenekre 'vadásznak'. Ezen felül egyszerűen nevetségesnek találtam ezt a 'mindenki leszúr mindenkit'-féle huzavonát, amit igazán megvághattak volna. Úgy tűnik Del Toro sem a régi már.

6 hozzászólás
Mentavirág

Valószínűleg nagyon bolond vagyok, amiért ennyi pontot adok erre a filmre, de a maga őrült kis módján nekem nagyon tetszett. :D Vannak hibái, nem is kevés, de ahogy telik az idő, valahogy egyre inkább érzem úgy, hogy szívesen újranézném. Bár azt hiszem, hogy felesleges a horror besorolás, és jobb lett volna, ha kevesebb vérrel és más befejezéssel egy szimpla romantikus thriller kerekedik az egészből, de elfogadom így is. Nagyon tetszett az elején a romantikus találkozás, Edith egyébként tipikusan azt a nőt testesíti meg, aki szerelmes lesz, és ettől szó szerint eldobja az agyát, mert ellepi a fejét a rózsaszín köd, és nem látja a tök egyértelmű összefüggéseket. :D Kifejezetten idegesített, hogy tudjuk, átverik, és haragudtam is emiatt Thomasra, bár később azért sejtettem, hogy talán végre kezd érzéseket táplálni, és akkor már nagyon aranyosnak találtam őket. (Bár alapból nem értem, Charlie Hunnamet hogy lehet ennyire nem észrevenni? :D Jó, nyilván ha Tom Hiddleston akarna magával vinni, akkor én is mennék, de hát már ott volt jó ideje Charlie a színen, na mindegy. xD) Lucille olyan kiborító, szeretem Jessicát, de most egy péklapáttal volna tudtam lecsapkodni, annyira irritált ez a karakter. (Mondjuk látszott is, hogy nincs ki a négy kereke.) A vége picit „brutálisabb” lett, mint amire vártam, kb. az egyetlen dolog, amin meglepődtem, mert a többi azért kiszámítható volt. Szerintem érdemes megnézni, még csak azt sem mondom, hogy egyszer nézős, mert olyan jók a díszletek, a kosztümök, meg minden, hogy simán elnézegetem, még akkor is, ha a történet nem egy nagy dobás. Keserédes mese, megtoldva sok-sok művérrel. Kihagyhatatlan ajánlat, de tényleg! :D

abby 

Kezdeném azzal, hogy ez a horrornak titulált film egyáltalán nem horror. Persze vannak szellemek, meg ijesztő hanghatások, de ennyiben ki is merül az egész. Kicsit csalódott vagyok, mert el kell ismernem, hogy nagyok voltak az elvárások az előzetes után. Szóval azt hiszem először kezdem a pozitívumokkal:
– A díszletek, jelmezek gyönyörűek, maga a ház is eszméletlenül jól néz ki
– Tom Hiddleston szokás szerint fantasztikus és hát öhm látványnak sem utolsó szerelmes nemesemberként
– Jessica Chastain-től pedig szabályosan féltem többször is, főként a végén lévő catfight jelenetnél volt nagyon jó (többször kellene ilyen jellegű „negatív” szerepeket vállallnia)
Amiben sajnos gyenge az egész az maga a történet, a kiszámíthatóság még nem is lenne baj, de egy csomó kihagyott ziccer van benne. A közepe felé valahogy leül az egész és a végső lelepleződésig csak csordogál, pedig tényleg annyi mindent lehetett volna hozzárakni.
Mindezek ellenére azért kellemes élmény volt és valószínűleg nem egyszernézős darab.

kiruu 

Hát hozzám nem jutott el Guillermo del Toro állítólagos zsenialitása. Szerintem egyszerűen beteg ez a film. Romantikus szempontból tuti nem normális, és szereplőink ismét súlyos mentális problémákkal küzdenek. Azt hiszem abbahagyom a próbálkozást, és elengedem G filmjeit. Nem nekem találták ki őket…


Népszerű idézetek

Sunshine 

Edith apja: Akik itt ülnek, mindannyian becsületes munkával jutottak ide. Na jó, lehet, hogy nem mind, mivel Mr. Ferguson ügyvéd, de erről még ő sem tehet.

Sunshine 

Edith Cushing: Te mindig a múltba tekintesz. Engem nem találsz ott. Itt vagyok.

Sunshine 

Edith Cushing: Hazudtál nekem!
Thomas Sharpe: Igen.
Edith Cushing: Megmérgeztél!
Thomas Sharpe: Igen.
Edith Cushing: Azt mondtad, hogy szeretsz!
Thomas Sharpe: Ez igaz.

Letti23 

Lucille: The things we do for a love like this are ugly, mad, full of sweat and regret. This love burns you, and maims you, and twists you inside out. It is a monstrous love and it makes monsters of us all.

Belle_Maundrell

Thomas: A tökélynek nincs helye a szerelemben.

Sunshine 

Edith Cushing: Talán valamit csak akkor látunk meg, amikor eljön az ideje.

ABloom 

A világ kegyetlen, minden meghal…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján