Sóhajok (2018) 6

Suspiria
145' · amerikai, olasz · fantasy, horror 18

Susie Bannion, a tehetséges fiatal amerikai táncos 1977-ben Berlinbe érkezik a Markos Tanz Companyhoz, ahol épp akkor tűnik el rejtélyes körülmények között az egy tag, Patricia. Madam Blanc, a társaság forradalmi művészeti vezetőjének segítségével Susie elképesztő haladást ér el, miközben… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Chloë Grace MoretzPatricia
Tilda SwintonMadame Blanc
Dakota JohnsonSusie Bannion
Mia GothSara
Jessica HarperAnke
Renée SoutendijkMiss Huller
Olivia AnconaMarketa
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 111


Kiemelt értékelések

fayakezdet

Erős kilences. Ritka manapság az ennyire jó film szerintem. Az 1977-es filmmel sokszor találkoztam már, ilyen olyan filmes fórumokon, de valahogy sosem jutottam el a megnézéséig. Pedig abban az időben olasz ország kiemelkedő volt a horror műfajban. Nem tudom mennyire lenne más értékelésem ha azt látom, de így azt kell hogy mondjam, ez egy remek film. Pedig általában a remake-ek pocsékok szoktak lenni… Elég sok kérdőjel maradt bennem a film megnézése után, aminek most utána is nézek. Negatívum hogy volt egy két üresjárat, de annyira ez sem volt zavaró. Ajánlani tudom csak.

BeL1eVe

Ebből kell még egy pár újranézés, hogy összeálljon a kép. De az biztos, hogy amit láttam az egyszerűen lenyűgözött. Szerintem a Verbinski-féle Ring óta nem láttam ennyire vérprofin levezényelt horror remake-et úgy hogy tisztelettel adózik Argento kultfilmjének is.
Egészen pazar történetmesélési metodikát használ Guadagnino, amit megtámogat olyan mesteri fényképezéssel, vágással, Thom York meditatív dallamaival, hogy az valami bámulatos.
A színészek is kitettek magukért. Tilda Swinton duplázó szerepben fantasztikusan jó, de Dakota Johnson is remekelt. Nem csodálom hogy megterhelő volt neki a forgatás. Amit itt tánckoreográfia címszó alatt leművel az szenzációs.
Felváltva tud a film nyomasztani, adagolni a misztikumot, rémálomszerű víziókkal bombázni és szívszorító lenni. Olyan jelenetek (spoiler nélkül) mint az első hosszabb táncjelenet, a Volk előadás, a finálé vagy az epilógus szerintem instant klasszikus.

Tami_Buzás

$@!#%! Valahogy így jöttem ki a mozibol és még most sem tértem magamhoz.Szorongás,hidegrázás,de közben mégis valami fenkölt érzés .
Lélegzetemet vissza tartva néztem sokszor.Az egész olyan volt végig ,mint valami badtrip .Thom yorke zenéje ehhez nagyban hozzásegített.imádtam.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján