Sóhajok (2018) 6

Suspiria
145' · amerikai, olasz · fantasy, horror 18

Susie Bannion, a tehetséges fiatal amerikai táncos 1977-ben Berlinbe érkezik a Markos Tanz Companyhoz, ahol épp akkor tűnik el rejtélyes körülmények között az egy tag, Patricia. Madam Blanc, a társaság forradalmi művészeti vezetőjének segítségével Susie elképesztő haladást ér el, miközben… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Chloë Grace MoretzPatricia
Tilda SwintonMadame Blanc
Dakota JohnsonSusie Bannion
Mia GothSara
Jessica HarperAnke
Renée SoutendijkMiss Huller
Olivia AnconaMarketa
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 98


Kiemelt értékelések

BeL1eVe

Ebből kell még egy pár újranézés, hogy összeálljon a kép. De az biztos, hogy amit láttam az egyszerűen lenyűgözött. Szerintem a Verbinski-féle Ring óta nem láttam ennyire vérprofin levezényelt horror remake-et úgy hogy tisztelettel adózik Argento kultfilmjének is.
Egészen pazar történetmesélési metodikát használ Guadagnino, amit megtámogat olyan mesteri fényképezéssel, vágással, Thom York meditatív dallamaival, hogy az valami bámulatos.
A színészek is kitettek magukért. Tilda Swinton duplázó szerepben fantasztikusan jó, de Dakota Johnson is remekelt. Nem csodálom hogy megterhelő volt neki a forgatás. Amit itt tánckoreográfia címszó alatt leművel az szenzációs.
Felváltva tud a film nyomasztani, adagolni a misztikumot, rémálomszerű víziókkal bombázni és szívszorító lenni. Olyan jelenetek (spoiler nélkül) mint az első hosszabb táncjelenet, a Volk előadás, a finálé vagy az epilógus szerintem instant klasszikus.

Tami_Buzás

$@!#%! Valahogy így jöttem ki a mozibol és még most sem tértem magamhoz.Szorongás,hidegrázás,de közben mégis valami fenkölt érzés .
Lélegzetemet vissza tartva néztem sokszor.Az egész olyan volt végig ,mint valami badtrip .Thom yorke zenéje ehhez nagyban hozzásegített.imádtam.

fayakezdet

Erős kilences. Ritka manapság az ennyire jó film szerintem. Az 1977-es filmmel sokszor találkoztam már, ilyen olyan filmes fórumokon, de valahogy sosem jutottam el a megnézéséig. Pedig abban az időben olasz ország kiemelkedő volt a horror műfajban. Nem tudom mennyire lenne más értékelésem ha azt látom, de így azt kell hogy mondjam, ez egy remek film. Pedig általában a remake-ek pocsékok szoktak lenni… Elég sok kérdőjel maradt bennem a film megnézése után, aminek most utána is nézek. Negatívum hogy volt egy két üresjárat, de annyira ez sem volt zavaró. Ajánlani tudom csak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján