Fekete hattyú (2010) 678

Black Swan
108' · amerikai · dráma, thriller, rejtély 15 !

7 díj · 33 jelölés

A visszahúzódó, anyja árnyékában élő balerina Nina elnyeri a Hattyúk tava előadás címszerepét. A művészeti vezető Leroy tökéletesnek titulája a lányt a szerepre, azonban kétségei vannak a lány képességeit illetően a fekete hattyú megformálásban. Mindkét szerep más egyéniséget igényel, azonban… [tovább]

angol · magyar

Képek 51

Szereposztás

Natalie PortmanNina Sayers / The Swan Queen
Mila KunisLily / The Black Swan
Vincent CasselThomas Leroy
Winona RyderBeth Macintyre / The Dying Swan
Barbara HersheyErica Sayers
Sebastian StanAndrew
Ksenia SoloVeronica
Benjamin MillepiedDavid
Sarah HayCorps De Ballet
Toby HemingwayTom

További szereplők

Kedvencelte 199

Várólistára tette 345


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Húha. Nagyon kemény, nagyon nyomasztó, de szimplán zseniális. Teljesen beszippantott, le sem tudtam venni a szemem a filmről. Gyakorlatilag megbabonázott. Natalie Portman egyébként is nagy kedvencem, de ebben a filmben különösen remekül játszott. Erős hatást gyakorolt rám, szerintem feledhetetlen élményt nyújtott. Imádtam.

Szeszj 

Nagy kedvenc ez a film. Elég lélek őrlő, egyben Zseniális. Mindig is tudtam hogy Natalie Portman remek színésznő, de az itteni alakítása kiemelkedő. Lenyűgöző. Mennyi munka van mögötte.
Kisgyerekként én is szeretem volna balettozni de sajnos nem volt a közelünkben balett iskola. Aztán végül lemondtam róla. De egyébként gyönyörű táncforma. Ebben is gyönyörű volt. ^-^
A többi színész is jó volt. Mila Kunis remek.
Ez a film zseniális úgy ahogy van, egyszerűen mást most nem tudok mondani. Felkavaró de egyben csodálatos is.
Biztos hogy még megfogom nézni de nem mostanában mert azért mellbevágó film.
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…

Coralie 

Nem találom a szavakat. Annyira mély, és olyan felkavaró, hogy kell egy kis idő, mire leülepszik és elcsendesedik bennem. Maga a film zseniális, az alakítások tökéletesek.

1 hozzászólás
liliannahorvath

Megint csak egy film, ami már évek óta a várólistámon üldögélt és végre megnéztem.
Azt azért leszögezném, hogy jobb is, hogy nem korábban néztem meg mert hát nem biztos, hogy bírtam volna lelkileg.
Konkrétan nem jutottam szóhoz a befejezés után. Pedig tudtam, hogy hogyan lesz vége, és még így is letaglózott, megbotránkozatott,valamint legyűgözött. Egyszerűen hihetetlen egy élmény volt.
A film kezdetétől egészen a végéig feszült voltam és gyomorgörcsöm volt. Azt hiszem ilyen egy jó film.
Komolyan nem találok szavakat. Egyszerre gyönyörű volt és hátborzongató. Igen talán ez a két szó írja le legjobban ezt a filmet, mesterművet.
A balett csodálatosan szép volt, öröm volt nézni. A színészek egytől egyig zseniálisak, Natalie Portman egyszerűen ELKÉPESZTŐ volt, talán egyik legjobb színészi alakítása volt ez a szerep. Annyi kemény munka van a film mögött, hogy konkrétan rettegek belegondolni, mennyit edzhettek, próbálhattak, készültek fel a szerepükre a színészek. Biztos beteges volt.
Tényleg nem találok szavakat, ez egy olyan filmes élmény volt, hogy azt egyszerűen képtelenség szavakba önteni. Ezt tényleg látni kell , másképpen nem érti meg az ember a nagy hűhót a film körül.
Az meg már csak plussz, hogy a A hattyúk tavát adják elő, ami az egyik kedvenceeeeeeeeem a zene pedig csodálatosan szép, imádom. ♥
Biztosan újra fogom nézni, de ez nem az a tipikus film, amit egymás után meglehetne nézni vagy 10x… De ha valaki képes ezt megnézni vagy 10x egy héten belül? Hát akkor tényleg minden elismerésem. Hatalmas nagy érzelmi hullámvasút, amibe könnyen belefárad az ember.
Kedvenc lett ez nem is kérdés, elképesztően gyönyörű volt és félelmetes. És nem akarok balerina lenni, többé már nem, inkább csak nézem a táncot, köszi.

Netta88 

Először is köszönöm az ajánlást @Hypersomniax ! :) Másodszor, lehet nem egy családi filmezés keretein belül kellett volna megnéznem, csak mert nem igazán áll közel senkihez ez a téma xD No, de most már mindegy.
Az első pár perc, negyed óra elteltével nővérem kijelentette, hogy vontatott az egész film, és az elején egyet is kellett értenem vele. Lassan indult be, szinte unalmas is volt, de aztán egyre érdekesebb lett a számomra, ahogy Nina egyre jobban kezdett becsavarodni. Sőt voltak olyan jelenetek, amin becsuktam a szemem, mert egyszerűen nem bírtam nézni. spoiler Jól sikerült ábrázolniuk, azt, ahogy a lány kezd becsavarodni a szerep miatt, de az anyja sem volt szerintem teljesen ép. A leszbikus szálat viszont kihagytam volna a filmből, az szerintem teljesen feleslegesen volt benne, ahogy maga Lily is. Alapból volt ott más, akivel rivalizálhatott volna, az a lány, akinek először szánta a szerepet a rendező.
Összességében viszont nem volt rossz film, de annyira jó sem, hogy újranézzem.

6 hozzászólás
agi89

Hűha!
Na ezt nevezem én elgondolkodtató, lebilincselő filmnek.
Natalie Portmant sose láttam még ennyire szépnek és zseniális színésznőnek mint itt.

Sokszor újranézős.

Popovicsp87 

Kicsit lassan indul be, de a második felére rendesen belejön.
Tetszett Nina karaktere, ahogy a film előrehaladásával egyre jobban becsavarodik a szerep kedvéért. Portman nagyszerűen játszott.
Lily sem volt rossz, bár a rivalizálásukat jobban kifejthették volna, a leszbikus jelenetet kihagyhatták volna, sok funkciója nem volt.
Itt is megmutatkozik az, amit már A forrásban is szerettem, oda kell rá nagyon figyelni, mert Nina elméjénél könnyen összemosódik a képzelet a valósággal.
Viszont az öncsonkító jeleneteknél nem mindig bírtam nézni, borzalmasak voltak ahogy Nina kínozza magát.
Az anyja pedig benne látta azt, aki ő maga nem lehetett.
Vincent Cassel karaktere viszont túl sokat engedett meg magának, vagy Nina szeretett alárendelt lenni.

KillerCat

Fantasztikus film volt. Most lett vége és egyelőre nem találom a szavakat. Talán majd később.


Népszerű idézetek

BlackSwan 

Nina's mother: What happened to my sweet girl?
Nina: She's gone.

agica_711k

Thomas Leroy: Csakis te állsz a saját utadban.

fondorka

Thomas Leroy: [to Nina] Perfection is not just about control. It is also about letting go. Surprise yourself so you can surprise the audience. Transcendence. Very few have it in them.

Ashtray_Heart

[last lines]
Thomas Leroy: Nina, what did you do?
Nina: I felt it. Perfect. I was perfect.

Ashtray_Heart

The only person standing in your way is you. It's time to let her go. Lose yourself.

Ódor_Endre 

– Where have you been?
– To the moon and back.

Thomas Leroy: Én épp most csábítottalak el. Fordítva kellene történnie.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján