Perfect Blue (1997) 50

パーフェクトブルー
81' · japán · animációs, thriller, horror, anime 18

Ügynöke legnagyobb megdöbbenésére Mima nem csupán közepesen sikeres tini-zenekarából lép ki, de ártatlanságot tükröző imázsát is hátrahagyja, hogy egy fülledt hangulatú tévésorozatban vállaljon szerepet. A karrierváltást nem minden rajongója veszi jó néven. Mimát hamarosan üldözni kezdi egy… [tovább]

Szereposztás

Junko IwaoMima Kirigoe (hang)
Rica MatsumotoRumi (hang)
Shinpachi TsujiTadokoro (hang)
Masaaki ÔkuraUchida (hang)
Yôsuke AkimotoTejima (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 64


Kiemelt értékelések

lollynymph

Az egész film döbbenetes, de az utolsó fél óra… Hátborzongató. A Fekete Hattyú is nagyon jó film, de ez annál valami több. És szerintem ez az animációnak köszönhető. Ezt a fajta szürreális őrületet, az álom-valóság határán való egyensúlyozást rajzolt formában lehet igazán kifejezni. És itt ez sikerült… de még mennyire, hogy sikerült.

1 hozzászólás
Zsófia 

Satoshi Kon és multikulti anime, mégis eléggé vegyesek az érzéseim. Egyfelől többet szerettem volna izgulni, mert hát pszicho meg thriller, másfelől reálisabb végkifejletet vártam. A fordulat okozott meglepetést a végén, csak a lebonyolítása az, amin még mindig vonogatom a szemöldököm, hogy akkor most mit is szívtunk tulajdonképpen? A hangulata jó és a képi világa is nagyon szép. De valami akkor is hiányzott.

slawter

A Perfect Bluenak sikerült elkerülnie a műfajában oly gyakori öngólt, amely a logikátlanságból és a követhetetlenségből adódik, Satoshi alkotása ugyanis bár a végéig tartogat meglepetéseket és csavarokat, ügyesen tisztázza a részleteket és így kerek és tartalmas egésszé áll össze a film, amely zsánerén belül már csak kivitelezése révén is méltán áll kultikus társai mellett.

Kemiviki 

Hát hűűű. Durva volt, nagyon durva és zseniális. És atya ég. Ennél összetettebb értékelést nem bírok megfogalmazni.

marslakócska

Többet vártam, de ennek több oka is lehet:
– véletlenül lespoilereztem magamnak a végét;
– műfajilag többet vártam, több borzongást;
– olyan ember ajánlotta, akinek megbízok az ízlésében, és ő ódákat zengett róla;
– egyszerűen nem tudtam azonosulni a főszereplővel;
– a konfliktus megoldásával pedig főleg nem.
Ennek ellenére a maga nemében jó alkotás, információszűzen nézve valószínűleg még csodálatos is, úgyhogy ajánlom, mert jónak jó.

Liza 

Mi történik akkor, hogyha a valóság és az őrület közti határ teljesen eltűnik?

Már amikor elolvastam a leírást, akkor éreztem, hogy nekem ezt látnom kell és egyáltalán nem bántam meg, sőt! Komolyan, az egyik legjobb film, amit valaha láttam, szerintem még rengetegszer meg fogom nézni.
Fantasztikus a képvilág, a hangulat, a zene és maga a történet is: Mimának a média világában kell helytállnia, miközben körülötte minden és mindenki, akit és amit ismer darabokra hullik, de még magában sem lehet biztos. A napok hetekké folynak össze, az emberek pedig kiismerhetetlenek és megfoghatatlanok: mindenki az-e, akinek látszik vagy egyáltalán léteznek-e? Miben rejlik a nagyobb veszély, a médiában vagy azokban, akiket magunk köré engedtünk?
Őszintén mondom, hogy sok (pszicho)thrillert láttam már, de ez a valaha volt egyik legjobb közülük. Izgalmas, de még a film vége után is hagy maga után gondolkodni valót: a körülöttünk lévőkről, a média világáról és arról, hogy vajon mindenki az-e, akinek ismerjük, magunkat is szorosan beleértve. Abszolút kedvenc.

Zakuro 

Úgy körülbelül a film felétől csak egy dolog kattogott a fejemben: Most meg mi a kínkeserves atyaúristen történik?
Az egyik kedvenc youtube-vlogeremnek ez a kedvenc animéje, és őszintén, nagyon meg tudom érteni. Miatta néztem meg és ezért örökké hálás leszek. Így indultam el az anime rajongás felé. Nem mellesleg, piszok jó film. A rajzolás gyönyörű, a zene is olyan hátborzongató néhol, a történet meg…Amit már mondtam. A felétől semmit sem értettem, összezavarodtam, a finálénál a hajamat téptem, de a végére minden a helyére került. Mint egy kirakós játék.
Ui: Majd elfelejtettem. Gratulálok, amiért sikerült megalkotniuk minden idők valószínűleg leggusztustalanabb külsejű főgonoszát spoiler.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján