Another (Another 1.) (2012–2012) 88

1972-ben egy Misaki nevű tanuló járt az Északi Yomiyama Általános Iskola kilencedik évfolyamának hármas osztályába. A fiú nagy népszerűségnek örvendett az osztályában, egyaránt szerették a diákok és a tanárok is. Szinte mintatanulónak számított, aki még a sportokban is kiválóan teljesített. De… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Takamori NatsumiMisaki Mei (hang)
Abe AtsushiSakakibara Kouichi (hang)
Yonezawa MadokaAkazawa Izumi (hang)
Sadaoka SayuriAmane (hang)
Furuya ShizukaArita Matsuko (hang)
Hirata ManaAyano Aya (hang)
Hirata HiroakiChibiki Tatsuji (hang)
Inoue MahiroInose Tomoka (hang)
Nanjo YoshinoKakinuma Sayuri (hang)
Mine KenichiKawahori Kenzou (hang)

További szereplők

Kedvencelte 31

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nem gondoltam volna hogy így fog tetszeni, az elején kb teljesen elvoltam veszve, aztán kezdetek beindulni a dolgok és egyre jobban érdekelt az átok és hogy miért jött létre, ki lehet spoiler, aztán jött az utolsó két rész ami nagyon nem tetszett, de azt leszámítva szerintem egy érdekes, feszültség keltő, izgalmas, fordulatos anime lett!
A szereplők közül sokakat nem nagyon kedveltem meg, igazából csak Kouichi, Izumi és Chibiki voltak a szimpatikusak!
Mei az utolsó részben teljesen leírta magát előttem sajnos!
A nagy fordulatot én nem tudtam volna kitalálni, mindenki másra gondoltam kivéve rá, nagyon ötletes lett!
Örülök hogy megnéztem mert szerintem tényleg egy nagyon jó anime lett, csak sajnos a vége valahogy nekem nem igazán adta! :D

Lucy 

Bevallom a befejezés tekintetében picit másra számítottam, meg talán jobb lett volna ha hosszabb és egy kicsit több részletet tudunk meg. De ezektől függetlenül nagyon tetszett *-* Örülök, hogy megnéztem.

Sixa

Hát ez lehetett volna jobb is.
A 12 rész ellenére a fő szál egész lassan haladt, csak az utolsó 4 részre pörögtek fel az események. Pedig az elején tök jól nyitott. Jó kis horrorosan. Aztán ahogy haladtunk a sztoriban, jobban elkezdtek érdekelni a mellékszereplők, illetve a csak úgy megemlített szereplők és a múlt, mint maga az átok. Vagyis balszerencsés eseményfolyam. Főleg, hogy a végén megtalálják a módját, hogy mégis hogyan lehetne megállítani és kb nem használják!! Ráadásul végig lehetett volna. Ez engem nagyon idegesített. És még így se derültek ki a miértek. Na jó, ez nem teljesen igaz. Csak engem elkezdtek érdekelni a mögöttes dolgok. Ami egy rész tök jó. Szeretem, ha ilyen hatással van rám, valami, hogy még utána is azzal foglalkozok, mert érdekel. Viszont ez itt olyan, hogy kaptam valamit, ami egyáltalán nem elégített ki, inkább felmérgesített és helyette más dolgokra lettem kíváncsi. Nem egy szerencsés megoldás…

GentleRain 

Japánban a 9. osztály nem az általános iskolához tartozik, hanem az alsó-gimnázium 3. osztálya (végzős), míg nálunk a középiskola első évfolyama. Japánban az iskolarendszer 6+3+3 évfolyamból áll. Csak egy apróság, amit észrevettem a leírásban.

Az animét még pár éve néztem meg, és nekem nagyon tetszett. Én a végéig nem jöttem rá, ki lehet a halott, pedig mindenkire gondoltam, még Kouichira is, hogy talán ő az. Nem egy könnyen emészthető történet, rengeteg kérdést felvet, a halálesetek kellően sokkolóak, az anime egész hangulata pedig baljós. Még a vidám epizódok ellenére is. A grafika gyönyörű, az opening és ending pedig igencsak illik a történethez.

Tárnok_Emese

Véletlenszerűen találtam rá az animére és az izgalmas alapsztori és az értékelések hatására bár egy kis félelemmel,de elkezdtem.Az értékeléseket olvasva nagyon brutális animére számítottam,de igazából nem volt durva sokkal inkább nyomasztó és az alaphangulata elég hidegrázósra sikerült.Maga az ötlet és a kivitelezés szerintem fantasztikus,végig fenntartja a feszültséget és nagyon nehéz leállni vele,tökéletesen titokban marad egészen a legutolsó percig,hogy ki a halott tanuló és akkor annyira arcul csap,hogy csak néz az ember.A szereplők alapvetően kedvelhetőek voltak,szerettem Sasakit,Izumit,Yuuyát,Chibikit és Teshit is(bocsánat ha valamelyikőjük nevét rosszul használom,mindig bajban vagyok a japán nevekkel)
Misakit nem kedveltemspoiler Együtt egyébként édesek voltak,de annyira nem tudtam megérteni a lányt.
A halálok kreatívak voltak bár őszintén borzalmas,hogy mennyire értelmetlen volt ez a sok halál spoiler
Maga a halálok közül szerintem a spoiler
Nagyon tetszettek a nyomozások és a fokozatosan kiszivárgó információk,de spoiler Kedveltem egyébként,sajnálom,hogy pont neki kellett lennie a halottnak spoiler
Néhány kérdésre azért nem kaptam választ spoiler
Mindenesetre rég volt anime,ami ennyire lekötött volna,nagyon élveztem,izgultam végig,egy nap alatt ledaráltam és még mindig a hatása alatt vagyok.
Biztos meg fogom nézni máskor is figyelve a jelekre,kíváncsi vagyok fény fog-e még derülni valamire második nézésre.
Új kedvencem lett!<3
Ooo és az opening csodás.

bubimentesvíz 

Bátyám ajánlására megnéztem. Azt kell mondjam, hogy értem miért a harmadik kedvenc animéje. Nekem az egész annyira tetszett (tekintsünk el most attól amit az utolsó részhez írtam Mei-ről), alapjáraton a történetet amikor mesélte tesóm, hogy átok meg, hogy iskola megcsillant a szemem és én akkor tudtam, hogy ez nekem tetszeni fog. Szereplők nagy részét nem szerettem, a kedvenceim már első pillantásból Izumi és Naoya voltak. Sokkal durvább jelenetekre számítottam az itteni megjegyzések alapján, szerintem annyira nem volt durva, de mindenkinek más. A hangulat és grafika voltak azok amik még kilóra megvettek, a babák egyszerűen olyan gyönyörűek voltak.
Mangára pedig ezek után ráfogok repülni a következő napokban :D

Victorious 

Pár éve már tervben volt, így rövidsége miatt gondoltam ideje sort keríteni rá.
Leírás alapján bevallom kicsit többre meg másra számítottam, így inkább csak egy ilyen egynek elmegy darab volt. Megvoltak a momentumai plusz bevallom a végén a csavarra nem gondoltam, de nagyon semmi extra.
Leginkább zavaró részek:
-konkrétan a főszereplő. Az elején eléggé úgy viselkedett, mint valami creepy stalker Misaki felé, később meg úgy istenigazából maximum 70-es IQ-val operált xD De tényleg, az égvilágon semmire sem jött rá, mindent a szájába kellett rágni vagy 200x
-túl sokszor lett ellőve a 12 rész alatt, hogy valami éppen kiderülne, de ezt valami/valaki pont megzavarja, így csak tologatva van az egész
-az egész sorozat alatt több logikai bukfenc is volt szerintem, főleg azzal kapcsolatban ahogy az emberek hozzáálltak ehhez az osztályhoz meg átokhoz. Több dolog meg se lett magyarázva.
-a kedvelhető karakterek száma egészen minimális volt.
– a végére eléggé átesett a ló túloldalára
-Misaki spoiler
Alapból kapott tőlem egy 7 csillagot, de ezek után inkább leviszem 6-ra :D

kedaiyun

Korábban már láttam ezt a sorozatot, és most újra elővettem. Már első alkalommal is tetszett, annak ellenére, hogy pár dolgot logikátlannak találtam. Most, második megnézésre volt, ami kissé logikusabbnak tűnt.
Ami tetszett, az a hangulat és a grafikai megvalósítás, végig elég nyomasztó a hangulata, de közben nagyon szép is. Fokozatosan, lassan bontakozik ki a cselekmény, eleinte nem is nagyon történik semmi, de vannak olyan információmorzsák, amikre, ha később visszagondolunk, akkor összeáll a kép, hogy ki is a halott személy.
A 6. rész elég fontos, mert itt tudjuk meg, hogy tulajdonképpen hogyan is működik ez a jelenség az elátkozott 3-as osztályban… azaz nem teljesen tudjuk meg, mivel ez a szereplők előtt is nagy rejtély, hogy amikor elkezdődik a csapássorozat, akkor milyen erők azok, melyektől megváltoznak az emberek emlékei, sőt a fényképek és az osztálynévsorok is. Kíváncsi vagyok, hogy a történet alapjául szolgáló regényben ezt mennyire magyarázzák meg, lehet, hogy ott is rejtély marad.
Kérdés, hogy ki hibázott már az elején, de így, második megnézésre úgy gondolom, hogy mindenki, viszont ettől függetlenül sem biztos, hogy el lehetett volna kerülni a tragédiát. spoiler Amit viszont nehezebb megmagyarázni, az az, hogy spoiler
A szereplők közül a kedvencem Mochizuki és Teshigawara volt. A kedvenc részeim között volt a 6. és a 9. rész. Persze volt benne a szokásos tengerpartos rész is, de legalább nemcsak töltelék volt, hanem lényeges dolgot is megtudtak a főszereplők. A végén szerintem egy kissé túltolták az egészet, spoiler
Összességében szerintem ez egy jó sorozat, sőt kedvenc is a pár logikátlan dolog ellenére is. A mangát olvastam, a regényt még nem, de már tervben van angolul.

Skeletrino

Nem mondom, hogy nem tudnék feltenni néhány kérdést, hogy ezt miért csinálták így, vagy amazt miért nem tette már meg előbb egy bizonyos szereplő …. de ettől függetlenül, ez a horror anime simán kenterbe veri a mai élőszereplős horror filmek kilencven százalékát.

Hannah 

Szerintem egy újabb remek horror animét láthattam.
Kezdésnek elég lassan indul be, viszont a halálesetek már ekkor is megdöbbentőek és izgalmasak. Az utólsó két rész viszont mindent vitt és a végére tényleg elég brutális lett spoiler. Az egyetlen dolog ami nekem annyira nem jött be az Misaki volt, szerintem őt is igazán meg lehetett volna ölni, de ha őt nem veszem figyelmbe akkor nem tudnék rossz dolgot mondani erről az animéről. Plusz még a végén lévő „csavar”, hogy ki lehet az extra diák, na ott nagyon meglepődtem, mert pont rá nem gondoltam. Tetszett még, hogy megtudhattunk háttérinfókat az előző osztályról is, és az ő tanácsát követően a jelenlegi hármas osztály is hagyott hátra valamit az utánuk következőknek.
A grafikája, pedig teljesen rendben volt, igényesen volt megcsinálva. Ezért mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az animét. :)


Népszerű idézetek


Folytatása

Összehasonlítás

Another


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján