Another (Another 1.) (2012–2012) 68

1972-ben egy Misaki nevű tanuló járt az Északi Yomiyama Általános Iskola kilencedik évfolyamának hármas osztályába. A fiú nagy népszerűségnek örvendett az osztályában, egyaránt szerették a diákok és a tanárok is. Szinte mintatanulónak számított, aki még a sportokban is kiválóan teljesített. De… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Takamori NatsumiMisaki Mei (hang)
Abe AtsushiSakakibara Kouichi (hang)
Yonezawa MadokaAkazawa Izumi (hang)
Sadaoka SayuriAmane (hang)
Furuya ShizukaArita Matsuko (hang)
Hirata ManaAyano Aya (hang)
Hirata HiroakiChibiki Tatsuji (hang)
Inoue MahiroInose Tomoka (hang)
Nanjo YoshinoKakinuma Sayuri (hang)
Mine KenichiKawahori Kenzou (hang)

További szereplők

Kedvencelte 27

Várólistára tette 46


Kiemelt értékelések

Lucy 

Bevallom a befejezés tekintetében picit másra számítottam, meg talán jobb lett volna ha hosszabb és egy kicsit több részletet tudunk meg. De ezektől függetlenül nagyon tetszett *-* Örülök, hogy megnéztem.

Sixa

Hát ez lehetett volna jobb is.
A 12 rész ellenére a fő szál egész lassan haladt, csak az utolsó 4 részre pörögtek fel az események. Pedig az elején tök jól nyitott. Jó kis horrorosan. Aztán ahogy haladtunk a sztoriban, jobban elkezdtek érdekelni a mellékszereplők, illetve a csak úgy megemlített szereplők és a múlt, mint maga az átok. Vagyis balszerencsés eseményfolyam. Főleg, hogy a végén megtalálják a módját, hogy mégis hogyan lehetne megállítani és kb nem használják!! Ráadásul végig lehetett volna. Ez engem nagyon idegesített. És még így se derültek ki a miértek. Na jó, ez nem teljesen igaz. Csak engem elkezdtek érdekelni a mögöttes dolgok. Ami egy rész tök jó. Szeretem, ha ilyen hatással van rám, valami, hogy még utána is azzal foglalkozok, mert érdekel. Viszont ez itt olyan, hogy kaptam valamit, ami egyáltalán nem elégített ki, inkább felmérgesített és helyette más dolgokra lettem kíváncsi. Nem egy szerencsés megoldás…

Andro 

Japánban a 9. osztály nem az általános iskolához tartozik, hanem az alsó-gimnázium 3. osztálya (végzős), míg nálunk a középiskola első évfolyama. Japánban az iskolarendszer 6+3+3 évfolyamból áll. Csak egy apróság, amit észrevettem a leírásban.

Az animét még pár éve néztem meg, és nekem nagyon tetszett. Én a végéig nem jöttem rá, ki lehet a halott, pedig mindenkire gondoltam, még Kouichira is, hogy talán ő az. Nem egy könnyen emészthető történet, rengeteg kérdést felvet, a halálesetek kellően sokkolóak, az anime egész hangulata pedig baljós. Még a vidám epizódok ellenére is. A grafika gyönyörű, az opening és ending pedig igencsak illik a történethez.

Netta88 

Az elején olyan jól indult. Megvolt benne a komor, sötét, nyomott hangulat – amitől megvoltam győződve, hogy ez rendesen besz***tós anime lesz, de tévedtem. Később ez a komror, sötét hangulat valahogy elveszett… egyedül a nyomasztó érzés maradt még meg néha, de a végére valahogy már csak nevetni tudtam az egészen, ahelyett, hogy borzongatott volna. Nem mintha nagyon borzongani akartam volna, de azért többre számítottam ennél…
Jó volt az alap sztori, de a végére viccet csináltak az egészből. Volt pár durva haláleset, főleg az első, amire azt tudtam mondani, hogy ez aztán nem volt semmi. Ez, meg még pár volt, amitől Végső Állomás feelingem volt, ami nem volt baj, még tetszett is.
Aztán voltak olyan szereplők, akiket nem értem miért kattantak meg… Aztán a végére átmentünk egy Battle Royalba, ami kész vicc volt… értelmetlen hentelés… esküszöm untam…
Igazából a főszereplő – hogy is hívták? Sakakibara? – rémálmai ijesztőbbek voltak a haláleseteknél. Kommentekbe olvastam 1-1 rész alatt, hogy jaj ez most nagyon durva lesz, aztán csak pislogtam a képernyő előtt, hogy aztán ebbe mi volt olyan durva? Még csak darabokra sem hullott… Szóval, amilyen jól indult, olyan rossz lett az egész…
A megoldás meg amúgy kézenfekvő volt… Arról nem is beszélve, hogy már az elején is kiderülhetett volna, hogy ki a plusz ember -akire amúgy nem gondoltam, szóval ez még egy jó pont az animének-, mivel megvolt rá a lehetőség, hogy kiderüljön, és akkor nem halt volna meg senki… vagy legalábbis nem ennyien, és nem lett volna az animéből Battle Royal… és a fogadósok? Meg az asztmás gyerek? Na az még egy rohadt nagy kérdőjel a számomra xD

4 hozzászólás
kedaiyun

Korábban már láttam ezt a sorozatot, és most újra elővettem. Már első alkalommal is tetszett, annak ellenére, hogy pár dolgot logikátlannak találtam. Most, második megnézésre volt, ami kissé logikusabbnak tűnt.
Ami tetszett, az a hangulat és a grafikai megvalósítás, végig elég nyomasztó a hangulata, de közben nagyon szép is. Fokozatosan, lassan bontakozik ki a cselekmény, eleinte nem is nagyon történik semmi, de vannak olyan információmorzsák, amikre, ha később visszagondolunk, akkor összeáll a kép, hogy ki is a halott személy.
A 6. rész elég fontos, mert itt tudjuk meg, hogy tulajdonképpen hogyan is működik ez a jelenség az elátkozott 3-as osztályban… azaz nem teljesen tudjuk meg, mivel ez a szereplők előtt is nagy rejtély, hogy amikor elkezdődik a csapássorozat, akkor milyen erők azok, melyektől megváltoznak az emberek emlékei, sőt a fényképek és az osztálynévsorok is. Kíváncsi vagyok, hogy a történet alapjául szolgáló regényben ezt mennyire magyarázzák meg, lehet, hogy ott is rejtély marad.
Kérdés, hogy ki hibázott már az elején, de így, második megnézésre úgy gondolom, hogy mindenki, viszont ettől függetlenül sem biztos, hogy el lehetett volna kerülni a tragédiát. spoiler Amit viszont nehezebb megmagyarázni, az az, hogy spoiler
A szereplők közül a kedvencem Mochizuki és Teshigawara volt. A kedvenc részeim között volt a 6. és a 9. rész. Persze volt benne a szokásos tengerpartos rész is, de legalább nemcsak töltelék volt, hanem lényeges dolgot is megtudtak a főszereplők. A végén szerintem egy kissé túltolták az egészet, spoiler
Összességében szerintem ez egy jó sorozat, sőt kedvenc is a pár logikátlan dolog ellenére is. A mangát olvastam, a regényt még nem, de már tervben van angolul.

Skeletrino

Nem mondom, hogy nem tudnék feltenni néhány kérdést, hogy ezt miért csinálták így, vagy amazt miért nem tette már meg előbb egy bizonyos szereplő …. de ettől függetlenül, ez a horror anime simán kenterbe veri a mai élőszereplős horror filmek kilencven százalékát.

Hannah 

Szerintem egy újabb remek horror animét láthattam.
Kezdésnek elég lassan indul be, viszont a halálesetek már ekkor is megdöbbentőek és izgalmasak. Az utólsó két rész viszont mindent vitt és a végére tényleg elég brutális lett spoiler. Az egyetlen dolog ami nekem annyira nem jött be az Misaki volt, szerintem őt is igazán meg lehetett volna ölni, de ha őt nem veszem figyelmbe akkor nem tudnék rossz dolgot mondani erről az animéről. Plusz még a végén lévő „csavar”, hogy ki lehet az extra diák, na ott nagyon meglepődtem, mert pont rá nem gondoltam. Tetszett még, hogy megtudhattunk háttérinfókat az előző osztályról is, és az ő tanácsát követően a jelenlegi hármas osztály is hagyott hátra valamit az utánuk következőknek.
A grafikája, pedig teljesen rendben volt, igényesen volt megcsinálva. Ezért mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az animét. :)

JustLuigi 

Én eléggé horror fan vagyok, úgyhogy nekem kifejezetten tetszett az anime :3. Igaz elég lassan indult be, de időközben bele kezdett a véresebbmél véresebb halálokba. Az anime stotry szerintem érdekes, és a látványvilágra se lehet azt mondani hogy hányinger keltő.

rocketdog 

Vizuálisan igen erőteljes, inspiráló. A horror keverve az esztétikummal nálam mindig bejövős. Sajnos ennyiben ki is merülnek ennek az animének az erősségei.
A hangulat eleinte határeseten billegett, hogy beszippantson, de a felére már ez a kis varázs is elmúlt, a vége meg már teljesen érdektelenné vált.
A történet gyakorlatilag megegyezik a Végső Állomás szériával, csak amolyan japános beütéssel fűszerezve tálalják.
A történetvezetés borzalmasan pocsék, egyrészt túl lassú, az utolsó 2 részben meg éppen túl kapkodós, zavaros. De ami kifejezetten idegesített, hogy számtalan alkalommal (epizódonként többször) felmerül egy szituáció, amiben kiderülne a titok vagy valamilyen részlet róla és mindig valami gagyisággal terelik el a figyelmet, hogy épp ne tudjunk meg semmit. De komolyan ilyenek vannak, hogy valaki bejön a terembe, megcsörren a telefon stb és ezt nagyon sokszor eljátsszák.

kkata76 

A történet izgalmas, az animáció nagyon jó. Mivel horror (és tényleg az), a 18-as karika nem vicc, ahogy halad előre a cselekmény, egyre durvább lesz képileg is, szóval erősebb idegzetűeknek ajánlom.


Népszerű idézetek


Folytatása

Összehasonlítás

Another


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján