Elemi ösztön (1992) 120

Basic Instinct
127' · francia, amerikai, angol · dráma, thriller 16

0 díj · 2 jelölés

A San Fransisco-i night club tulajdonosát, Johnny Boz-t holtan találják az ágyában. Nick Curran nyomozó kapja meg az ügyet, aki ugyan ma már teljesen tiszta, de múltjában nagy szerepet kapott az alkohol és a kábítószer. Az első számú gyanúsított Catherine Tramell, a titokzatos és kihívó… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Michael DouglasNick Curran
Sharon StoneCatherine Tramell
George DzundzaGus
Jeanne TripplehornDr. Beth Garner
Leilani SarelleRoxy
Denis ArndtLieutenant Walker
Bruce A. YoungAndrews
Chelcie RossCaptain Talcott
Dorothy MaloneHazel Dobkins
Wayne KnightJohn Correli

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

… és Paul Verhoeven megteremté Sharon Stone-t…

Ez egy baromi jó film, ami mind a mai napig megállja a helyét. Douglas és Stone között sistereg a lepedő, és Jerry Goldsmith fülledt erotikájú zenéjétől folyton az a bűnös gondolatunk támad, hogy kukkolunk. És persze ott a sok meglepetés, amitől ez egy elsőrangú thriller.

u.i.: Azóta sem töröm jégvágóval a jeget.

lilla_csanyi

A maga idejében bizonyára botrányos és fülledten erotikus volt. Szó se róla, Sharon Stone hatalmasat alakít benne, gyakorlatilag egyedül elviszi a hátán a filmet. Minden más, ami nem Sharon Stone, viszont vagy érdektelen, vagy gagyi benne. A rendőrök közötti párbeszédektől, és a "kemény nyomozás"tól például a hideg futkosott a hátamon. És Michael Douglastől is. Nem hiszem, hogy a rendőrségnél megtűrnének egy ennyire féktelen, nyers és agresszív embert, hacsak nem valami csókos.

Ciccnyog

Nyilván látni akartam tiniként, akkor ez volt a menő, #nem a szürke.# Mai szemmel már nem akkora eresztés, de még így is élvezhető, sikerét főleg ama bizonyos kultikus jelenetnek köszönheti, mikor is Stone kisasszonyt kihallgatják. Filmrajongóknak és az erotikus filmek kedvelőinek várólistára való!

blianhun 

Egy fekete és egy fehér Lotus Esprit. Kevés menőbb dolog volt ennél 92-ben.
Egyéb látványosságokról nem is beszélve… :)

kiruu 

Igazából, nem volt rossz. Jó sem, de érdekes volt.

Mr_Catharsis91 

Ez a film nagyon okosnak tettette magát, pedig valójában….nem volt annyira az. A hype-ot értettem én a macska-egér játék miatt, meg azért a híres jelent miatt, amit nagyon megmosolyogtam, mert beugrottak a paródiák de a film annyira nem jött be.
Tripplehorn-t meg bármikor bárhonnan előbb hazavittem volna, mint Stone-t, de ez már csak ízlés kérdése. :)

Ascyra 

Van olyan X gererációs filmnéző, aki ezt a filmet nem látta és nem tudja pontosan, szinte minden jelenetét tekintve, hogy mi történik benne? Ez azért van, mert Sharon Stone egy szexi istennő, (akinek mondatait igyekeztem szinte kivétel nélkül bemagolni és néhol alkalmazni a való életben is :D), és Michael Douglas pedig olyan fickó, akivel szívesen … csevegnénk. Nagyon jó páros, és ez végig érezhető! Nemcsak a sztori, de az akkoriban nagyon divatos pszichokavarc filmek közül kiemelkedő a téma, amit nagyon jól sikerült izgi és buja thrillerré kovácsolni. A legtöbbször nézett filmem. Imádom :)

lepetitlys

Nagyon jó film, okos ez a nő, de néha idegesítőek voltak a karakterek.

Dániel_H 

Érdekes történet, klasszik rendőrklisék, és jó színészi játék.
Akkorát mondjuk tényleg nem üt, mint vártam, de nekem így is tetszett a végén a csavaros befejezés.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján