Elemi ösztön (1992) 158

Basic Instinct
127' · francia, amerikai, angol · dráma, thriller, rejtély 16

0 díj · 3 jelölés

A San Fransisco-i night club tulajdonosát, Johnny Boz-t holtan találják az ágyában. Nick Curran nyomozó kapja meg az ügyet, aki ugyan ma már teljesen tiszta, de múltjában nagy szerepet kapott az alkohol és a kábítószer. Az első számú gyanúsított Catherine Tramell, a titokzatos és kihívó… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Michael DouglasNick Curran
Sharon StoneCatherine Tramell
George DzundzaGus
Jeanne TripplehornDr. Beth Garner
Leilani SarelleRoxy
Denis ArndtLieutenant Walker
Bruce A. YoungAndrews
Chelcie RossCaptain Talcott
Dorothy MaloneHazel Dobkins
Wayne KnightJohn Correli

További szereplők

Kedvencelte 16

Várólistára tette 96


Kiemelt értékelések

Pistee66 

Talán az egyik legjobb valaha készült erotikus krimi, melyben ismert színészek nagyon merész szex jelenetekben mutatják meg mire is képesek, ha egy olyan szenvedélyes rendező, mint Paul Verhoeven irányítja a dolgokat. Természetesen erre szükség volt egy tökéletes forgatókönyvre, egy szuper zeneszerzőre, operatőrre és persze a rendező instrukcióira vevő színészgárdára is.
Joe Eszterhas írta a könyvet, ami egy igazi mestermű; logikus, izgalmas, érdekes és legfőképpen azért emlékezetes, mert a film fordulatait nem sejtjük előre és ezek a fordulatok nem esnek túlzásokba mely által a film csak egy nagy katyvasz lenne, mint láttuk egyéb film esetében, ahol nem tudták, hogy a kevesebb néha több.
A színészek is nagyon hihetően alakítják a szerepeiket. Douglasről elhisszük, hogy képes mindarra, amit a filmben csinál. Természetesen ez Sharon Stonera is igaz, nem véletlenül hozta meg számára az igazi hírnevet ez a film.
Manapság így biztos nem forgatnák le, mert a stúdiók nem vevők az ilyen merész filmekre, tehát köszönet a Carolconak is, amiért bevállalták és elkészítették.
Szerintem ezt az alkotást látni kell!

A második résztől mindenki óvakodjon, aki nem akar borzalmas filmet látni!

lilla_csanyi

A maga idejében bizonyára botrányos és fülledten erotikus volt. Szó se róla, Sharon Stone hatalmasat alakít benne, gyakorlatilag egyedül elviszi a hátán a filmet. Minden más, ami nem Sharon Stone, viszont vagy érdektelen, vagy gagyi benne. A rendőrök közötti párbeszédektől, és a "kemény nyomozás"tól például a hideg futkosott a hátamon. És Michael Douglastől is. Nem hiszem, hogy a rendőrségnél megtűrnének egy ennyire féktelen, nyers és agresszív embert, hacsak nem valami csókos.

Ascyra 

Van olyan X gererációs filmnéző, aki ezt a filmet nem látta és nem tudja pontosan, szinte minden jelenetét tekintve, hogy mi történik benne? Ez azért van, mert Sharon Stone egy szexi istennő, (akinek mondatait igyekeztem szinte kivétel nélkül bemagolni és néhol alkalmazni a való életben is :D), és Michael Douglas pedig olyan fickó, akivel szívesen … csevegnénk. Nagyon jó páros, és ez végig érezhető! Nemcsak a sztori, de az akkoriban nagyon divatos pszichokavarc filmek közül kiemelkedő a téma, amit nagyon jól sikerült izgi és buja thrillerré kovácsolni. A legtöbbször nézett filmem. Imádom :)

Ciccnyog

Nyilván látni akartam tiniként, akkor ez volt a menő, #nem a szürke.# Mai szemmel már nem akkora eresztés, de még így is élvezhető, sikerét főleg ama bizonyos kultikus jelenetnek köszönheti, mikor is Stone kisasszonyt kihallgatják. Filmrajongóknak és az erotikus filmek kedvelőinek várólistára való!

blianhun 

Egy fekete és egy fehér Lotus Esprit. Kevés menőbb dolog volt ennél 92-ben.
Egyéb látványosságokról nem is beszélve… :)

Mr_Catharsis91 

Ez a film nagyon okosnak tettette magát, pedig valójában….nem volt annyira az. A hype-ot értettem én a macska-egér játék miatt, meg azért a híres jelent miatt, amit nagyon megmosolyogtam, mert beugrottak a paródiák de a film annyira nem jött be.
Tripplehorn-t meg bármikor bárhonnan előbb hazavittem volna, mint Stone-t, de ez már csak ízlés kérdése. :)

kiruu

Igazából, nem volt rossz. Jó sem, de érdekes volt.

Wolly

Fordulatos, picit kiszámítható, de végig fenntartja a figyelmet. Méltán híres
Bár a karakterektől néha falramásztam

Bence_Gellérfi

Ordenáré dumák, B-kategóriás akciófilmes arcraközelítések, a szexnek mint olyannak az önmagában való pózer mocsódása és maga mögé bármi többletet hazudása, borzalmas nőszemély, indokolatlan kultusz.


Népszerű idézetek

Ascyra 

Gus: Ismered a mondást ugye? A bolondok felismerik egymást.

Ascyra 

-KT: Nem ártana egy kis melegség a szobádba…. Ah, nem akarod, hogy tükröződjön a személyiséged?!
-NC: Nem. Senkit sem akarok átvágni. Jack Daniels, jó lesz? Az van háznál.
-CT: Ühüm, jó.
-NC: Jeget?
-CT: Ühüm, kérek.

-CT: cheerio, a barátaim Catherine-nek hívnak!

Ascyra 

Dr. McElwaine: Nick, when you recollect your childhood, are your recollections pleasing to you?
Nick: Number 1, I don't remember how often I used to jerk off, but it was a lot. Number 2, I wasn't pissed off at my dad, even when I was old enough to know what he and mom were doing in the bedroom. Number 3, I don't look in the toilet before I flush it. Number 4, I haven't wet my bed for a long time. Number 5, why don't the two of you go fuck yourselves; I'm outta here.


Hasonló filmek címkék alapján