Végzetes játék (1994) 1

Playmaker
91' · angol · dráma, thriller, erotikus 16

Jamie Harrist nem halmozzák el szerepajánlatokkal, ezért barátja, Eddy tanácsára bejelentkezik színi növendéknek egy hírhedt és különc figurához, Rosshoz. A férfi kegyetlen módszerei eleinte megrémítik, ám egyszerre vonzzák is a fiatal lányt, aki úgy dönt, folytatja a tanulást. A kezdeti félelem… [tovább]

angol

Képek 35

Szereposztás

Colin FirthRoss Talbert / Michael Condren
Jennifer RubinJamie Harris
John GetzEddie
Jeff PerryAllen
Belinda WaymouthAngie
Hirdetés

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

Londonna 

Egyszerre beteg és zseniális. Beteg, mert az olyan pszichikai terrort, amit ebben a filmben a drámatanár levág… Hát ember legyen a talpán, aki jól viselné, sőt, egyáltalán elviselje. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy a módszer valahol tényleg hatásos, embertelensége ellenére is. És ettől a zsenialitása. Meg a rejtélytől, ami szép lassan előkerül, majd bontakozni kezd. És amikor az ember már azt hinné, megfejtette, jön egy (újabb) csavar. Ötletes filmecske, igaz, vannak benne logikai bukfencek. Legalábbis bennem maradtak kérdőjelek. A végét lezáratlannak éreztem, nem gondolom, hogy minden kérdésemre megkaptam volna a kielégítő magyarázatot.
Ebben a filmben Colin a szadista, de szexi drámatanárt alakítja. Ebből következik, hogy az előbbit egy kicsit elhomályosítja az utóbbi. :) Nem csak a nézőnek, hanem a film főszereplőjének is.
Érdekesség, hogy Colin Firth ebben triplán színészkedik. Mint színész, eljátszik ugye egy filmben egy szadista drámatanárt, de aztán egy csavar után kiderül még valami, amitől meg megint… És ettől már-már kicsit követhetetlenül keszekusza lesz mindez, de pont ettől szép és nevezhető mégis talán egyfajta kihívásnak. Itt is lehet ijedezni tőle, máskor meg olvadozni… Megtéveszt, hogy akkor ő most jófiú-e vagy mégsem? Vagy is-is? Totális képzavar, egyszerűen fenomenális. Pedig Colin kifejezetten utálja ezt a filmjét… :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján