A szobalány (2016) 55

The Handmaiden · Ah-ga-ssi
144' · dél-koreai · dráma, romantikus, történelmi, thriller, erotikus 18

0 díj · 2 jelölés

A szobalány az 1930-­as évek Koreájában játszódik, a japán megszállás éveiben. Egy pénzéhes szélhámos felbérel egy ifjú zsebtolvajnőt, hogy egy japán úrnő szobalányaként férkőzzön annak a bizalmába, így segítve, hogy a férfi megszerezze a nő pénzét. A különösen csavaros történetben a két… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Kim Min HeeLady Hideko
Ha Jung WooFujiwara gróf
Jo Jin WoongKouzuki nagybácsi
Kim Tae-riSook-Hee
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 114


Kiemelt értékelések

Charityy 

A történet csavarossága lenyügözött, de nekem too much volt ennyi erotika. Kínosan éreztem magam a nézése közben és már örültem, amikor ugrottunk. Nem annyira olvastam utána, így kicsit másra számítottam, de összeségében tetszett a film.

Röfipingvin 

Remek atmoszféra, remek színészi játék, egy kicsi Korea, egy kicsi Japán, fülledt erotika (soft), ám nekem egy kicsit túl sok a jóból kategória. Indokolatlan a két és fél óra, viszont határozottan jó, hogy el vannak varrva a szálak. Tetszett a kétféle szemszög, de kicsit kiszámítható volt.
Mindenesetre szeretem, hogy mekkora különbségek tudnak lenni a koreaiak sorozat, ill. filmgyártása között. Viszont előre félek, hogy hollywood pár év múlva majd remake-t akarna csinálni… Hisz ez a szokásuk, nem?

krlany 

Ez nagyon vagány volt.
Gyönyörűen van fényképezve, mint ahogy azt azért a minőségi ázsiai filmektől már megszokhattuk. A történetvezetés is nagyon rendben van, jók a csavarok benne…
Engem személy szerint nem zavartak, és nem is éreztem zavarba ejtőnek az erotikus részeket, és még csak pornónak sem éreztem őket – anno német és olasz szexfilmeken nőttünk fel –, legalább nem finomkodtak, és átjött a szenvedély.
A vége nem egyszerű, de aki látta Pasolini Salóját, annak ez meg se kottyan, messze nincs olyan kemény, mint az.
Szóval nekem tetszett, és nem éreztem meg a 2 óra 25 percet… de az biztos, hogy más szemüvegen át kell nézni, mint a többi filmet.

LoneWolf 

Nem is tudom, mit mondjak. Sosem néztem még ehhez hasonló filmet moziban és szerintem egyedül ez piszkosul kínos lett volna… így sem volt egy sétagalopp, de…
Feministáknak, leszbikusoknak, kissé perverz, vagy épp nagyon unatkozó embereknek erősen ajánlott darab, azonban nem tudom, hogy másnak kezébe adnám-e megnézésre. Érdekesen bemutatta a korabeli társadalmi helyzeteket, illetve miként tudják kijátszani a nők egymást és persze minket, férfiakat is csupán a testiség erejével, mégsem éreztem, mi is a valódi célja eme műnek. A fordulatok viszonylag kiszámíthatóra sikeredtek, míg a szexjelenetek jobbára ízlésesek, mégis nevetségesen hatottak inkább, szóval egyszerűen semmi extra. A kritikák alapján valami soft-pornó szintű botrányfilmre számítottam, de szerintem minden szempontból egy középszerű darab lett. 500 forintot persze mindenképp megért, főleg a megfelelő társasággal és arra jó volt, hogy elgondolkodjak utána pár nem épp a filmmel kapcsolatos dolgon, mert ezen már nem igazán tudtam mit agyalni.

Riley

Csavaros film, dráma, rendezés, zene megint csak top kategória, ez nyakon van öntve nem kevés erotikával. Az év legjobbjai közt jó eséllyel helyet kap majd.

yeliel

Már rég értékelni akartam ezt a filmet, de eddig nem tudtam jól megfogalmazni a gondolataimat. Azt hiszem most nagyjából sikerült.
Park Chan-Wooktól először ezt láttam, ami sokkoló volt. Mindenki kiakadt a szexjeleneteken és a hihetetlen perverzitáson, ami áthatja a filmet. Én is roppant kényelmetlenül éreztem magam bizonyos történések alatt, de úgy hiszem mindennek meg volt az oka és ha túllépünk a szörnyülködésen akkor lehet igazán értékelni a művet.
Igazság szerint nagyon szomorúan láttam, hogy minden egyes kritikában csak arról volt szó, hogy erotikus, mennyire szép és micsoda fantasztikus csavarok vannak benne. Úgy éreztem, hogy valami többről szól. Először beletörődtem, hogy annyi a lényeg, hogy a férfiak gonosz állatok a nők meg királyak és éljen a feminizmus. De utána belegondoltam és számomra a szabadságról és a függetlenségről szól. Lehet, hogy kicsit nyálasan hangzik de a vége nagyon megnyugtató volt nekem.

Aikome 

Semmit nem tudtam erről a filmről, de mikor a mamám kijelentette, hogy meg akarja nézni, rögtön átvállaltam a feladatot. Én tesztelem, hogy megéri-e a nagyszüleimnek végigülni. :D Mivel rasszisták és homofóbok, a válaszom nem. xD Viszont ezt így nincs szívem a szemükbe mondani. Csak reménykedhetek, hogy megfeledkeznek A szobalányról. ><
Először nem értettem, hogy mi a franc van… Aztán akkorát dobbant a szívem, hogy azt a k*rva. Akkor kezdett el kevésbé tetszeni a film, mikor az spoiler, de amint szépen kibontakozott előttünk az egész… Én elájultam! Komolyan nem tudom szavakkal kifejezni, hogy mennyire meglepődtem és megszerettem ezt a filmet. Megszámlálhatatlanul sokszor tátottam nagyra a számat és csak néztem ki a fejemből, hogy mi a retkem történik. Sorra értek a libabőrös meglepetések és fordulatok.
Mikor már azt hittem, hogy tudok mindent… DE NEM!
Meg mertem volna esküdni rá, hogy utálni fogom és sz*rrá kritizálom, viszont óriásit tévedtem! ZSE-NI-Á-LIS az egész úgy, ahogy van! Van benne ármánykodás, romantika, egy kis vígjáték, dráma, erotika, egy cseppnyi történelem és egy icipici thriller-horror. Koreai ugyan, de ha nem a nyelvre meg a színészekre koncentrál a néző, akkor meg nem lehet mondani. Nem butaság kijelenteni, hogy világszínvonalú a forgatókönyv. Valamiért emlékeztet a spoiler a sztori (passz, hogy miért), de az fele ennyire sem nyerte el a tetszésemet.
Csak ajánlani tudom, tényleg. (De ez 16+, a 18+ az kicsit sok azt tekintve, hogy 14 évesen ma már nem divat szűznek lenni lol)
„De legalább úgy halok meg, hogy a farkam a helyén van.” :D

Zsófia 

Nagyon művészi volt a kivitelezés, volt a filmnek egy sajátos atmoszférája, ami bizonyos mértékig tetszett. Azt hiszem az az oldala, ahogy a keletiség megjelent ebben a (nyugati) gótikus-szecessziós „világban”. Ugyanakkor nyomasztó és frusztráló a film szexualitása, a történetfolyam pedig lassú és vontatott. Valahogy fenntartotta az érdeklődést, vártam a végkifejletet, hiába találtam ki magamtól is, mégis nagyon örültem, amikor vége lett, mintha újra levegőhöz jutottam volna. Brr.

Tamás

Ez a film jobb mint amennyire én értékelem, de egyszerűen fizikailag nem bírtam elviselni azt a perverziót ami benne volt. FÚJ!!! Plusz az első csavar még le tud döbbenteni, de második már adja magát. Fújj, utálom ezt a filmet, gyááj. Fúj.

1 hozzászólás
kedaiyun 

Ez volt az utolsó film, amit vetítettek a 9. Koreai Filmfesztiválon Szegeden. Ezt reklámozták a legjobban, és talán ezen a filmen volt a legnagyobb a közönség. Nem tudtam, hogy ez egy regényadaptáció, csak a film után olvastam róla. Azt sem tudtam, hogy ez egy kifejezetten leszbikus történet lesz, de nagyjából sejteni lehetett. A rendező a filmet a 30-as évek japánok által megszállt Koreájába helyezte, így a film elég jelentős része japán nyelvű. Érdekes volt a három rész, a három nézőpont, és minden váltásnál fordult egyet történet, mert egyik szereplő sem ártatlan. Viszonylag sok benne a leszbikus szexjelenet (ezt a film után páran szóvá is tették), és felbukkannak benne utalások az európai klasszikus erotikus művekre is, amik sajátos japános környezetbe helyeződtek.
Összességében jó film volt, nem voltak előzetes elvárásaim vele kapcsolatban. A kor hangulatát, a keleti és a nyugati stílus találkozását jól megidézte.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján