A szürke ötven árnyalata (A szürke ötven árnyalata 1.) (2015) 470

Fifty Shades of Grey
125' · amerikai · dráma, romantikus, thriller, erotikus 18

4 díj · 6 jelölés

A szürke ötven árnyalata a világszerte hatalmas karriert befutott bestseller várva várt filmváltozata. Kiadása óta az Ötven árnyalat trilógiát 51 nyelvre fordították le, és több mint 100 millió példányt adtak el belőle nyomtatott és digitális formában, és ezzel a trilógia bekerült minden idők… [tovább]

magyar

Képek 8

Szereposztás

Dakota JohnsonAnastasia Steele
Jamie DornanChristian Grey
Luke GrimesElliot Grey
Jennifer EhleCarla May Wilks
Max MartiniJason Taylor
Eloise MumfordKate Kavanagh
Victor RasukJosé Rodriguez
Marcia Gay HardenDr. Grace Trevelyan Grey
Callum Keith RennieRay
Rita OraMia Grey

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 36

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

kiruu 

Először is: hol a BlackBerry? Mi az, hogy azt a rohadt iphone-t nyomkodja Dornan? A három kötetben többször szerepel a BlackBerry szó, mint az hogy szeretkezés. Őszinte leszek, ezer éve nem nevettem ennyit egy filmen. De komolyan. Annyira borzalmas, hogy az már vicces. Ahogy Dakota véresre rágja a szája szélét, oly módon, hogy egy kínai kopasz kutya szexibb nyalakodás közben. Amikor a ceruzájával szórakozik, amikor elpirul, amikor forgatja a szemét. Egyszerűen agykárosodást kaptam tőle. Aztán ott van Kriszcsön. Idézem: „Bébirépám, én nem szexelek, én baszok.” Ezek a baszok és ragozásai annyira viccesek voltak. Jaj, és Jamie gödröcskéi, amikor egy picit is mosolyog. Jézusom, sírásig nevettem.
Komolyra fordítva a szót: ez a film semmit nem ér, rém unalmas, semmi valóságalapja, egyáltalán nem könyv hű, a romantika egy ismeretlen fogalom, a parancsolgatás olyan szintjeire jutunk el, amiről álmodni se mertünk volna, végül pedig hol marad a szinkronból a szentséges basszantyú?! Anasztézsa meg Kriscsön egy idő után nagyon kevés volt.
Magyarul: szar

Ui: figyelmeztetés: Dakota Jonhson mellbimbói hét és fél percenként láthatóvá válnak, és támadnak!

4 hozzászólás
Emerson 

Hol kezdjem? Annak kifejezetten örülök, hogy az akciók (többnyire) sötétben zajlottak, így csak a lihegést meg a nyálas aláfestő zenét lehetett hallani. Bevallom másra számítottam, mert egy alapos SM-hez minimum Marilyn Mason járna, vagy valami ütősebb zene, de úgy látszik, írónőnknek van egy kis fogalomzavara amellett, hogy brutálisan sivár lehet a nemi élete, ha ilyen gyerekes fanfictionökkel tudja csak kielégíteni magát (a könyvet nem olvastam, így ha az irodalmi magasságokat dönget, elnézést kérek).
Az szado-mazo ha valakinek pamut bugyival, vagy nyakkendővel kikötik a kezeit? He? Ecetes szögesdróttal, öcsém! A jégkockataszigálás és a tollpihével való simogatás sem SM, bocs. Az meg, hogy megy itt az utasítgatás, hogy „Tedd a kezed a fejed fölé! Hajolj le!” és ilyenek… hát ilyen egy átlagos testnevelésórán is elhangzik… És még folytathatnám a sort, de nehogy már én adjam itt a tippeket!
A dominanciát sem láttam a butus szépfiú karakterében. Attól mert valaki kő gazdag és tőmondatokban beszél még nem domináns (kivéve ha Putyinnak hívják). Ez a kis liba meg valami hiperérzékeny kiéheztetett szuka lehetetett, mert már attól elalélt, ha valaki rálehelt.
Végig abban reménykedtem, hogy az Anastasia lakásában felakasztott fekete országúti bringa végre lekerül a falról és a film hátralévő részében azt mutatják, ahogy suhan az úton. (Amúgy bringát nem lógatunk a falról! Szadizmus!)

Ó, 1:45-nél vettem észre, hogy a sofőrt vagy mit Max Martini játssza. Nyehh… ki kellett volna cserélni Jamie Dornannel… lehet, akkor két csillagot adtam volna. Így csak egy jár. A bringának, amit viszonylag sokszor mutattak (de nem elégszer).
Ui.: mi a p.csáért volt ez 2 óra 8 perces?! Nem is voltak benne szuperhősök!
Uui.: CKR-t tényleg csak egy mondatért alkalmazták?
Uuui.: A végén lévő seggrepacsinál csak nekem ugrott be Ludas Matyi?

7 hozzászólás
Kopaszkutya 

Ilyen lehet az, amikor egy buta nő találkozik egy beteg férfival. A rendezés és a forgatóköny borzalmas, akár a két főszereplő. Ezek az alakítások kb. egy karrier végét jelentenék normális esetben. Először a huszadik perc környékén akartam kikapcsolni, amikor telefonon beszélgettek. Hát az a jelenet ultragáz volt, amire a magyar szinkron még rátett egy lapáttal. Ennyire rossz, kusza filmet rég láttam már. Egy percig sem szórakoztatott, igaz nem is vártam tőle semmit, tehát nem csalódtam. Az egyetlen említésre méltó pozitívum a zene volt.

5 hozzászólás
Chriss 

Röviden, tömören: borzalmas. A színészek szörnyűek, a történet semmi. Dramaturgia nulla. Számomra még mindig felfoghatatlan, hogy lett ekkora sikere.

2 hozzászólás
Rémálom 

A legjobb vígjáték, amit láttam, könnyes röhögés garantált. :D

5 hozzászólás
Coffee

Először is leszögezném: nem azért kapott csak 1 csillagot, mert divat leszólni ezt a filmet. A Twilightot is divat leszólni, nekem mégis nagyon tetszett, szerettem a könyvet is és a filmet is.
Eszem ágában sem volt megnézni ezt a filmet, méghozzá azért nem, mert arra gondoltam, hogy ha esetleg valaki megkérdezi, hogy láttam-e, nyugodt szívvel, fintorogva mondhassam el, hogy NEM! Ám közbeszólt a férjem, aki azt mondta, szeretne írni egy filmes kritikát, én pedig azt mondtam, írok róla könyvkritikát, ha elolvastam. De meg is nézem vele…
A szereplők hatalmas nullák. Az arcukon semmi érzelem, a jelenetek ezáltal nem élvezhetők és semmitmondóak. „Most megütlek.” – „Jó, üss.” (facepalm)
Egyébként meg abszurd az egész. Kétszer találkozom valakivel, aki harmadik találkozásnál bevezet az ő kis beteg világába. Kétszer találkozom valakivel, aztán felhív részegen, én pedig szaladok a megmentésére? Mindkét esetben hátradőlnék a fotelomban, röhögnék az illetőn és élném tovább boldog kis életem nélküle.
Meg egyébként is… A szűz, stréber kislány meglát egy helyes pasit és már lihegve készíti az interjút? Annyira hülyén lett megoldva az egész… Legalább párszor összefuthattak volna, mielőtt hanyatt vágódnak egymásnak. Meg egyáltalán… Christian szájából olyan szavak hangzanak el az első és második találkozás alkalmával is, hogy csak néztem: milyen elcseszett ember mond ilyet egy idegennek?
Egyébként, ha kivesszük az erotikus(nak épp nem mondható) jeleneteket, valaki elmondaná, mi marad a filmben? Semmi cselekmény. Ha a szereplők arcán nulla érzelem, miközben bármit tesznek, a nézőkből hogyan és mit szeretnének kiváltani?
Nem volt csalódás, mert olyan sz.r, mint gondoltam.

2 hozzászólás
Charityy 

Jézusom, valami baj van velem. xdd Nekem ez miért tetszett? Eskü nem volt olyan rossz, mint ahogy beharangozták. Meg nem mondom miért kötött le, de valamiért mégis.

krlany 

Én ezt csak azért néztem meg, mert fel kellett vennem egy kesztyűt. A könyvet is azért olvastam el. (Nem, nem a téma zavar, hanem a színvonal.) https://kulturleny.wordpress.com/2015/03/01/az-arnyalat… Azt hiszem egy csillagot adtam rá. Itt a film kettőt kap. Ugyanis nagy meglepetésemre, jobb volt mint a könyv. (Nincs mese, bevallom, rosszabbat vártam. Bár mondjuk annál rosszabbat, elég nehéz…)
Azért volt jobb, mert arcot kapott a picsogás, egy-egy beállítást jól eltaláltak stb. azokat a leíró részeket, amikre a könyv csak úgy fittyet hányt, a film megjelenítette, és némileg tompította a blődséget, az igénytelen párbeszédeket, mert ugye van, amit nem lehet eljátszani annyira szarul még egy tehetségtelen színésznek sem, mint ahogy az meg vagyon ottan írva, és itt a színészek, bármennyire is nem a legjobbak, csak éppen az ügyeletes szépfiú/szépkislány színvonalat hozzák, mégis túlszárnyalják azt. Bár mondjuk ebből a fasziból ki nem nézem, hogy egy nemzetközi céget el tudna irányítani, nehéz döntésekre lenne képes. Hiányzik belőle az erő, a tartás. Ám cserébe szépfiú, lehet nyálat csorgatni.
Mindent összevetve azt kell mondjam, inkább a filmet nézd meg, minthogy elővedd a könyvet.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Néda

Azt hiszem, már tele van a meglepetéshócipőm.


Folytatása

Összehasonlítás

A szürke ötven árnyalata


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján