A sötét ötven árnyalata (A szürke ötven árnyalata 2.) (2017) 253

Fifty Shades Darker
118' · amerikai · dráma, romantikus, erotikus 18

2 díj · 7 jelölés

Amikor a megsebzett Christian megpróbálja visszacsábítani az óvatos Anát az életébe, ő új megállapodást akar, mielőtt adna még egy esélyt a férfinak. Miközben ők ketten megpróbálják újra felépíteni a bizalmat egymás iránt, baljós alakok bukkannak elő Christian múltjából, és elkezdik bekeríteni a… [tovább]

angol
Angol

Képek 18

Szereposztás

Dakota JohnsonAnastasia Steele
Jamie DornanChristian Grey
Max MartiniTaylor
Kim BasingerElena Lincoln
Luke GrimesElliot Grey
Rita OraMia Grey
Brant DaughertyLuke Sawyer
Hugh DancyDr. John Flynn
Marcia Gay HardenMrs. Grey
Bella HeathcoteLeila Williams

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 28

Várólistára tette 50


Kiemelt értékelések

ScarlettBlair

A véleményemet a moziban mögöttünk ülő úr fogalmazta meg a legjobban: úr isten, végre vége …

4 hozzászólás
Sydney 

Leginkább dühös vagyok, ez a film valami iszonyatos, és ezért emberek fizetést kaptak, mások pedig a fizetésüket költik rá. Olyan egysíkúak a karakterek, hogy az már felháborító.
Dakota Johnson nem lett jobb színésznő az elmúlt pár évben, és szörnyen gáz, hogy Kim Basinger jobban néz ki, mint a „vágy tárgya”. Jamie Dornan rettenetesen messze van a megközelíthetetlen, szexi milliárdostól, fejlődése: „Megváltozok!” Ana: „Oké” Christian: „Megváltoztam!”
Egy tragédia ez a film, egymást követik az értelmetlenebbél értelmetlenebb jelenetek. Christian „múltja” visszaköszön? Ugyan, ne röhögtessenek már. spoiler nagyon ciki. Ana pedig, mint a spoiler???

Update: Továbbra is hihetetlen fordulatok, csodás kalandok és lebilincselõ :D cselekmény!!

Update2: Ejj… öhh… brrr… szörnyű :D

3 hozzászólás
Törpillaa 

Végre én is rávettem magam, hogy megnézzem ezt a filmet, habár még nem olvastam a sorozatot. De ez a rész nem lett kedvenc. Olyan összecsapott, és majdnem semmi változás nem volt a két rész között. Hol elmenekült Anastasia, hol visszament hozzá. Egyébként se nagyon csípem a színésznőt számomra még mindig idegesítő volt, mint az első részében. De Jamie Dornan-t pedig nagyon bírtam kár, hogy nem mutattak többet belőle. Mindig rajta maradt az a nadrág kicsit zavaró volt. :D A film vége sokkal jobban tetszett, mint a film együttvéve. Imádom a tűzijátékot. :)

8 hozzászólás
NaNa_88 

Nagyon összecsapottnak éreztem. :/
Megvoltak a fontosabb események és fordulatok, de ezeket mintha csak úgy egymás után dobálták volna. Nem éreztem az átmenetet. Válság van, lerendeztük, egy kis szex. Összevesztünk, kibékülünk, szex. És ezt így tovább.
Nem lesz kedvencem ez a film, de van amiért megéri megnéznem. :D

mandu 

Ánásztézsá és Kriszcsön szenvedésének története tovább folytatódik egy creepy csaj, egy creepy nyanya és percenkénti szexjelenetek kiegészítésével. Köszönjük… Vagy sem

Charityy 

Oké, szóval ez már nem is volt igazán romantikus meg erotikus film, hanem inkább thriller. Teljesen más irányba ment el ez a film, mint az előző. Ezt most miért??

a_ndreaa

Őszintén szólva, én nem értem ezt a tömeghisztériát körülötte. Legyünk őszinték, mégis mit várt a nagyközönség ettől a filmtől?
Maguk a színészek is kismilliószor elmondták, hogy ezek az adaptációk a rajongóknak készülnek. Ha kicsit mögé nézünk a dolgoknak, akkor nem kell agysebésznek lenni hozzá, miért mondják ezt mindig. Mert ez a film másnak amúgy sem fog tetszeni, aki nem szerette a könyveket és az első részt is lehúzta, annak ez sem fog nagy valószínűséggel. Pluszban divat utálni a filmet, ez meg egy másik tényező.
Nekem személy szerint semmi bajom nem volt ezzel a filmmel sem, én a könyveket is elolvastam anno. Vannak ezerszer rosszabb filmek/könyvek is ennél, én remekül elvagyok vele. Vannak hibái, néha kicsit butácska a felépítés is maga, de felesleges rá sárral dobálózni. Személy szerint én még mindig nagyon bírom Dakotát, mint színésznőt, ezerszer többet kihoz a könyves karakteréből, mint azt ahogy a könyv szerzője megírta. Igazából számomra ő viszi a filmet, na meg a humora. Jamie-t még a Once Upon A Time-os szerepe óta imádom, vele meg elfogult vagyok, ő igazából bármit tehet, szeretni fogom. Viszont az első résszel ellentétben itt jobban éreztem a kettejük közti kémiát/kötődést. Ez az első filmnél nem mindig jött át, viszont itt mindig. Ami külön tetszett, hogy követte a film a könyv cselekményét, szinte semmi nem lett átírva; valamint 1-2 dialógus egy kis „kozmetikázáson” esett át, ami szerintem szintén jó döntés volt.
Összességében nekem bejött, aki meg eleve utálattal/előítélettel áll hozzá, az meg ne kínozza magát vele. Felesleges, hogy utána pedig elmondhassa magáról, hogy mennyit szenvedett.

3 hozzászólás
Detty89 

Sajnos a film önmaga paródiája lett. Én még ennyit életemben nem nevettem moziban. Biztos, hogy a szinkron és a fordítás is bőven levont az élvezeti értékéből, de konkrétan 2 óra tömény semmit kaptam. Eseménytelen, unalmas, már-már szánalmas volt szegény. Viszont csillagos ôtös jár a filmzenéért, illetve Jamie Dornan játékáért, aki próbálta megmenteni a filmet.

8 hozzászólás
dorinasenkar

Nagyon kíváncsi voltam erre a filmre, mert az előzetesek alapján úgy gondoltam, ez jobban sikerült, mint az első rész. Olvastam a könyveket, és az első részt is láttam. Ez sokkal jobb lett, kifejezetten Ana karaktere tekintetében. Ő számomra a könyvekben egy elég idegesítő szereplő, de ebben a filmben teljesen más volt, sokkal határozottabb, szarkasztikus, öntudatosabb, magabiztosabb énét mutatta meg, és a színésznőnek is sokkal jobban állt, mint a naiv liba szerepe.
Mr. Grey-ről szintén pozitívan tudok nyilatkozni, sokkalta élvezetesebb színészi játékot nyújtott Jamie Dornan is. És a szakáll csak dobott rajta. Az ő szemszöge ebben a részben inkább az érzelmi világára koncentrált, és arra, hogy teljesen elismerje a hibáit, az, hogy amit ő „csinál” nem éppen egészséges, és változtatni akar. Nekem igazából ez tetszett tőle a legjobban.
A többi szereplő is jól hozta, amit kell. Kim Basinger által megformált Elena viszont, kicsit sok botoxot kapott, néha nehéz volt számára az arcjáték. :)
Mindent összevetve nekem tetszett, és a moziteremet elnézve nem csak én voltam ezzel így. :)


Népszerű idézetek

Pandalin

Anastasia: De úgy a főnököm leszel…
Christian: A főnököd főnökének leszek a főnöke.
Anastasia: És a főnököm főnökének a főnökével fogok lefeküdni…
Christian: És most épp vele vitatkozol.
Anastasia: Igen, mert egy segg!

Pandalin

Anastasia: Sajnálom…
Christian: Tényleg?
Anastasia: Nem.

Zakuro 

Ana: Mikor vásároltál utoljára?
Christian: Houstonban, egy hete.
Ana: Mit vettél?
Christian: Légitársaságot.

Pandalin

Christian: Meghúztad a határt.
Anastasia: Nem lépem át!
Christian: Akkor a tiéd.


Folytatása

Összehasonlítás

A szürke ötven árnyalata


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján