Hazug csajok társasága (Hazug csajok társasága 1.) (2010–2017) 371

0 díj · 2 jelölés

Öt gimnazista lány véd- és dacszövetséget köt, melyet semmi sem szakíthat szét. Egy tragédia azonban mindannyiuk életét beárnyékolja. Emily, Hanna, Spencer és Aria számára új, és korántsem felhőtlen időszak kezdődik, amikor váratlanul megtalálják barátnőjük, Alison holttestét. A rejtélyes… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 33

Szereposztás

Shay MitchellEmily Fields
Troian BellisarioSpencer Hastings
Ashley BensonHanna Marin
Lucy HaleAria Montgomery
Laura LeightonAshley Marin
Ian HardingEzra Fitz
Sasha PieterseAlison DiLaurentis
Janel ParrishMona Vanderwall
Tyler BlackburnCaleb Rivers
Julian MorrisWren

További szereplők

Kedvencelte 250

Várólistára tette 202


Kiemelt értékelések

Theana 

Váóv. Hát tényleg vége lett.

A sorozat alapját már nem szerettem (tudom, jó kezdés), mert ezt a „hazudjunk, mert muszáj” elvet mindig is el akartam kerülni. Úgyhogy ez a sorozat sosem tudott a kedvencemmé válni.

De engem érdekelt a sztori, hogy miket találnak ki; vonzott a dolog, a párocskák, akik kialakultak a történtek során, stb. Szóval, mondhatjuk, hogy beszippantott. Mert akkoriban, 2015 nyarán kezdtem el a sorozatot, egy kicsit el akartam vonni a figyelmemet, ez a sorozat pedig abszolút lekötött, és ezen gondolkoztam álladóan. De végül, persze, sosem az lett, akire én gondoltam, úgyhogy egy idő után, mikor hitegették a nézőt a látvánnyal (aminek mai napig semmi értelme nincs, nem indokolták meg…), abbahagytam a gondolkodást, és csak figyeltem a történteket. És két hónap alatt sikerült kivégeznem 5 évadát a sorozatnak. (Talán akkoriban valamikor kezdődött el a hatodik? Vagy később? Már nem tudom.)

És szerintem azért a színészek is odatettek magukért. :))

Na, meg, ugye, van egy üzenete az egésznek, amit szerintem baromi jól közvetített, néha kicsit túl jól is.

Ami bajom van a sorozattal főleg, hogy naaaagyon elhúzták. Az ötödik évadnál le lehetett volna zárni, simán. Erre, és ezt eredetileg nem akartam spoilerbe zárni, mert ezt hülyeségnek gondoltam kapcsos zárójelbe tenni, hiszen vá, ez nonszensz. spoiler És én itt kaszáltam el magamban a sorozatot végleg. Oké, voltak benne baromi logikátlanságok az ötödik évadig is, de megbocsátottam, mert érdekes volt, nekem legalábbis. Aztán csináltak vele azt, amit, és a logikátlanságok folytatódtak (de azok olyan hülyeségek lettek…!), plusz, ami eddig egész jóra sikeredett, azt elrontották. A szereplőket eltorzították, a párbeszédek annyira gagyik lettek, spoiler, hogy néha úgy éreztem, mintha hülyéket hallgatnék (komolyan volt egy ilyen érzésem a 7. évadban -.-). (És az a gáz, hogy már nem tudom, mi számít spoilernek, mert annyi minden történt, de már nem emlékszem rájuk..)

Az első évadokat szívesen újra fogom nézni someday, mert azokat tök jónak gondolom, főleg a spoiler szerettem, és a lányokat is bírtam összességben. (Hanna marad az örök kedvencem a sorozatból.)

Ó, anyám, ennek még múzeuma is van?!

Update-elek, mert láttam a különkiadást:
Marlene King azt nyilatkozta, hogy már az ötödik évadnál (végén, valahol, anyway) tudta, mit fog csinálni a hetedik végén, akkor mégis miért lett ilyen rossz, összecsapott… kupac?! Volt rá 2 éve, KETTŐ, hogy megvalósítsa ezt a hülyeséget? Két éve volt rá, hogy min. olyan legyen, mint az öt évad… Drágaszentég, nagyon nem vágom.

És mikor, azt hallom, hogy a sorozat benne van rengeteg ország legjobb sorozatok listájában (ráadásul a top 5-ben!), akkor megkérdezem, hogy mégis ők akkor mit néztek?

18 hozzászólás
zsebibaba007

Le akartam csillagozni, mert rengeteget romlott a szinvonala, de a PLL a tipikus guilty pleasure sorozat. Mind konyvben, mind sorozatban. #teamSpoby! Imadom Spencer eszjarasat, es Hanna stilusat, beszolasait :D

6 hozzászólás
liliannahorvath

Véleményem a sorozat előtt:Tudom,hogy vannak hibái. Tudom,hogy vannak benne hatalmas nagy marhaságok,amik képtelenségek. Tudom,hogy valamelyik szereplőt legszívesebben lelőném. Tudom,hogy ez lehetetlenség. De hát már 6 évaaad? Tudom,tudom,hogy nagyon húzzák. De olyan idiótaságokat tudnak mondani… TUDOM.
Tudom és tudom! De elfogadom,és ezzel én nem tudok mit tenni,de én imádom. A hibáival együtt,az összes hatalmas és icipici hibáival együtt. Imádom a lányokat, a sztorit,az izgalmat, a fiúkat. Szeretem Spencert,mert iszonyatosan okos és csinos,és szerintem fantasztikus humora van. Szeretem Ariát,mert csodálom a fotózás és az irodalom szeretetét,na meg a stílúsát,wow. Szeretem Emilyt mert mindenkinek segít, felvállalja a másságát, bátor és erős lány. Szeretem Hannát,mégha hatalmas nagy hülyeségeket is tud mondani, szeretem a stílusát, azt,hogy milyen rafkós és szeszélyes. Szeretem Alisont, nem érdekel,hogy milyen a múltja szeretem őt is,mert látom,hogy kezd felnőni és nagyon igyekszik megváltozni. Szeretem Monát,mert ő a legokosabb a lányok közül,és egyszerűen Monaaaa.<3.
Szeretem Ezriát. Szeretem Spobyt. Szeretem Halebet. És el se hiszem,hogy ezt mondom,de még Pagilyt is szeretem!(így kell írni?)
Ez a sorozat az egyik legnézettebb sorozat (nem komolyan) és én annyira örülök,hogy nézem.:)

Véleményem a sorozat után: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA csakis TÜRELMES MAZOCHISTÁKNAK ajánlom, meg akik szeretik, hogyha a dolgok fájnak.
Azért a gyerekeimmel majd végig nézetem, hahahaha tudják milyen a szenvedés. :)))

1 hozzászólás
H_Anita

Nagyon nehéz most értékelést írnom, így mindennek a végén, de megpróbálom.

Végtére is, nagyon ambivalensek az érzelmeim. 7 év azért mégis csak 7 év.
Ez volt kb. az első sorozat amit elkezdtem nézni és végig nagyon szerettem. Nagyon sokszor utáltam is és még mindig úgy érzem, hogy sok volt a 7 évad. Ebben a sztoriban maximum 4 évadra elegendő történet volt. A sorozatírók már a saját hazugságaikba is belefulladtak konkrétan. Látszott, hogy mi minden változott, mi minden lett más, csak azért, hogy legyenek még újabb évadok.
De ugyanakkor nem tudtam nem végignézni. Az érdeklődésem iránta már elveszett a 4.-5. évad körül, de sosem tudtam nem nézni. És most végre választ kaptunk. Nos igen, senki nem találta volna ki, ez biztos. Még most is úgy érzem, hogy a sorozatkészítők a 7x19 után találták ki, hogy ki is lesz A.D. Bár egyébként jó húzás volt, de korántsem zseniális.

A végkifejlett tetszett, végre minden rendben. Így kellett volna lennie a 4. évad után kb. A befejezés meg jó kis irónikus volt. Ahogy kezdődött az egész, úgy is fejeződött be. De azért remélem, hogy nem lesz egy hasonló sorozat, ahol majd B zaklat mindenkit.

Szóval tényleg nem tudom. Néha teljes időpazarlásnak éreztem, de sokszor volt, hogy teljesen lekötött. Nagyon sok negatívat tudok mondani rá, de ugyanakkor mégis csak évekről van szó. Évek, amik az életem részei és akaratlanul is hozzámnőtt a sorozat.

Örülök, hogy nem néztem újra. Nem is tenném és elég sok idő is lenne. Így legalább feledésbe merült jó pár kérdés, amit megválaszolatlanul hagytak.

1 hozzászólás
Ekesgyb

1. évad: 10*
2. évad: 10*
3. évad: 10*
4. évad: 10*
5. évad: 10*
Imádom, jöhet a hatodik évad! :3

RavenS

Már a hatodik évadban járunk, és egyre valószínűtlenebb az egész, és a realista énem néha csak tombol belül, hogy mi az istenért nézem én ezt még mindig, de képtelen vagyok lejönni a cuccról. Egyszerűen mindig leköt, és ameddig tudom, hogy van rész, amit még nem láttam, addig nem nyughatok, ameddig meg nem nézem. Egyszerűen Addiktív. A legjobb guilty pleasure sorozat, ami létezik!

molly_

Bár még csak a 4. évadnál járok, a kihívás miatt összedobok egy gyors értékelést, aztán majd ha befejeztem a sorozatot, meglátjuk, mennyit változik a véleményem. :D
Barátnőm beszélt rá, hogy kezdjem el nézni, úgyhogy belevágtam. Az első évadot konkrétan 2-3 nap alatt daráltam le, majd a másodiknál kicsit kezdtem unni, hogy sose tudunk meg semmit, viszont újabb és újabb kérdések jönnek. Már tényleg mindenkire gondoltam, hogy ki jöhet szóba, mint A, a Gossip Girlből tanulva azt hiszem, tuti a legkevésbé gyanús személy lesz az, aki látszólag totál nem is illik a képbe. :D Jól van ez így, csak úgy érzem, felesleges ezt 7 évadon keresztül húzni.
Az, hogy megszerettem a sorozatot, nagyrészt a karaktereknek köszönhető. Kedvencem Aria, akinek imádom a stílusát, valamint Hanna, akinek meg a dumájától fekszek ki. :D
Mivel kb a sorozat közepén járok, még nagyon sok minden megtörténhet, úgyhogy ennél többet egyelőre nem tudok mondani: szeretem, teljesen leköt, kikapcsolódásnak tökéletes, a szereplők imádnivalóak, drukkolok a párocskáknak, bár tényleg nem tudom, hogy lehet ezt 7 évadig nyomatni anélkül, hogy ne laposodna el spoiler. :D

UPDATE:
Végignéztem. Hű. Szóval… nagyon érződött már a végére az erőlködés a készítők részéről, az egész sztori 4-5 évadba is simán belefért volna. Még az utolsó, másfél órás sorozatfináléban is voltak totál értelmetlen részek spoiler Ahhoz képest, hogy 7 évadig húzták, az utolsó részt szerintem kicsit elkapkodták, spoiler
Aztán esküszöm, már előre tudtam, hogy be fogják dobni a tipikus spoiler Jézusom, az mennyire gagyi volt. :DDD
Najó, mindennek ellenére egyáltalán nem bántam meg, hogy végignéztem. Néha imádtam, néha utáltam (főleg, mikor a készítők szétszedték a jól bevált párocskákat spoiler ), de összességében hozzám nőttek a karakterek, és a mindennapjaim része lett. Marad a 8 csillag, viszont a kedvenc szereplőm mostanra egyértelműen Hanna lett. :)

1 hozzászólás
nikol_24

A kedvenc sorozatom egyike. Egyszerűen lenyűgöző, mennyire tehetségesek a színészek és az alkotó Marlene King. Fantasztikus sorozat volt. Sokat nevettem,sírtam. Mindenkinek ajánlom, hogy kezdje el nézni a sorozatot, mert ez nem csak egy sorozat. Új barátok szereztem és részese lehettem az ő kesze-kusza életüknek és még egy kicsit a család részévé is váltam.Köszönöm.

KillerCat

Jól indult,izgalmas volt,de most már húzzák,mint a rétestésztát.

1 hozzászólás
Faythe 

Eleinte még tök jó volt, meg minden, de mostmár annyira nagyon elszaladt a ló a készítőkkel.. annyira valószínűtlen, hogy öt lánynak ennyire mozgalmas és ijesztő élete legyen.. Szerintem ha odáig eljutunk, ezek még nagymama korukban is nyomozni és menekülni fognak…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Bálintwatch

Spencer: Hanna, control A!
Hanna: What the hell do you think I'm trying to do?
Spencer: No, hit CTRL A! On the keyboard!

liliannahorvath

Mert ketten csak úgy tudnak megtartani egy titkot,ha az egyikőjük halott.

1 hozzászólás
Theana 

Got a secret
Can you keep it?
Swear this one you'll save
Better lock it, in your pocket
Taking this one to the grave
If I show you then I know you
Won't tell what I said
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead?

ilendi

Áh boldogság… A tehén is boldog, de a végén hamburgerként végzi.

2. évad 11. rész – Gyónás
Theana 

(Hanna nassol.)
Spencer: Miért eszel még mindig?
Hanna: Mert itt van.


Népszerű triviák

blackbeakwitch 

2016-ban a hat női főszereplő mutatóujjuk belső felére tetováltatták karaktereik nevének kezdőbetűjét.

Kapcsolódó filmek: Hazug csajok társasága (2010–2017)

Hazug csajok társasága (2010–2017)

Kapcsolódó művészek: Ashley Benson · Sasha Pieterse · Lucy Hale · Shay Mitchell · Troian Bellisario · Janel Parrish

blackbeakwitch 

A sorozat 2014 januárjában világrekordot döntött: ez volt a történelem során az a sorozat, melyről a legtöbbet tweeteltek. Percenként 30.000 bejegyzés született a csinos kis hazudozók kapcsán.

Kapcsolódó filmek: Hazug csajok társasága (2010–2017)

Hazug csajok társasága (2010–2017)

blackbeakwitch 

A Hanna Marin-t alakító Ashley Benson javasolta a műsor készítőinek, hogy a The Pierces Secret című szerzeménye legyen a sorozat főcímdala.

Kapcsolódó filmek: Hazug csajok társasága (2010–2017)

Hazug csajok társasága (2010–2017)

Kapcsolódó művészek: Ashley Benson

blackbeakwitch 

Az akkoriban még csak 13 éves Sasha Pieterse eredetileg Hanna szerepére jelentkezett, végül Alison szerepét kapta, az Emily-t alakító Shay Mitchell pedig Spencer szerepére pályázott.

Kapcsolódó filmek: Hazug csajok társasága (2010–2017)

Hazug csajok társasága (2010–2017)

Kapcsolódó művészek: Sasha Pieterse · Shay Mitchell

blackbeakwitch 

A főbb karakterek vonásai messze nem egyeznek meg a könyvsorozatbeli leírásokkal. A könyv szerint Aria fekete hajú és kék szemű, Spencer szőkésbarna hajú és zöld szemű, Hanna barna hajú és barna szemű, Emily szőke zöld szemekkel, Mona pedig hidrogénszőke hajú, kék szemű és szeplős.

Kapcsolódó filmek: Hazug csajok társasága (2010–2017)

Hazug csajok társasága (2010–2017)

Kapcsolódó művészek: Ashley Benson · Lucy Hale · Shay Mitchell · Troian Bellisario · Janel Parrish


Folytatása

Összehasonlítás

Hazug csajok társasága


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján