Apró mesék (2019) 49

Tall Tales
112' · magyar · romantikus, történelmi, thriller 16

Az Apró mesék 1945-ben, a II. világháború utáni hónapokban játszódik Magyarországon, amikor káosz és bizonytalanság uralkodik az országban. A történet főszereplője egy szélhámos, aki ezt a zavaros időszakot próbálja kihasználni, míg egy váratlan találkozás örökre megváltoztatja az életét. A film… [tovább]

magyar
magyar

Képek 2

Szereposztás

Szabó Kimmel TamásHankó
Kerekes VicaJudit
Molnár LeventeBérces
Tóth BercelVirgil
Gyabronka Józsefjegyző
Egyed AttilaKovács nyomozó
Tamási ZoltánFeledi
Dékány BarnabásSándor
Bakos ÉvaSándor anyja
Kiss Diána MagdolnaSiposné

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 179


Kiemelt értékelések

sophie 

Rendben volt ez, nagyon is.
Az első kb öt perc rögtön nagyon erős. A főcím a jellegzetes betűtípussal és rendszerrel, a fekete-fehér képek, a korabeli felvételekbe úszó ablakon kinézés, … Én benne voltam innentől. spoiler
A történet váza persze követi a kötelező ritmust – mondhatjuk úgy is, hogy kiszámítható –, de ez a hanta-szöveg, meg hogy abból most mennyi az igaz, és mennyi a gurítás, mégiscsak lebegteti, spoiler
Szabó Kimmel Tamás szinte maga volt a szerep, a gyerek cuki volt, Molnár Levente meg teljesen találó arc. spoiler. Kár, hogy a nőci kicsit nem volt tisztább figura – spoiler, a ruhatára pedig ott az erdő közepén túl pazarnak tűnt, de annyi baj legyen.
Kezdem gyakorolni a neveket. Pl Nagy Andrásét már nem kell, már a Fehér tenyérnél megjegyeztem.

2 hozzászólás
pocokláma 

Az esetek 99%-ban ha magyar filmet megyek nézni a moziba akkor vagy valami iszonytató f@st kapok vagy kiemelkedően jó cuccot. Most meg még oda is elértünk, hogy teljesen oké filmek is készülnek. Annyira vártam már egy olyan (magyar) filmet ami tudja, hogy nem attól lesz közönségbarát, hogy olyan szekunder szégyen poénokkal,jelenetekkel és dailógusokkal van tele, hogy inkább felvágom az ereimet csak ne kelljen végig néznem.
Mármint ebben a filmben nincsenek nagy meglepetések, nem váltja meg a világom, a karakterek nem mellesleg tök egyoldalúak és klisések de ez egyáltalán nem zavaró mert egy nagyon egyedi atmoszférát teremt a film amiben kellemesen elmerül az ember egy pár órára. Volt benne amúgy pár dolog amit nagyon okosba oldottak meg az elején tetszett a stáblista átvezetése és nekem bejött, hogy azokra a régi klasszikus magyar filmekre hajaz amikről amúgy semmit nem tudok. Mindenestre én megköszöntem, hogy nem kellett kést szegeznem a vénáimhoz alatta :)

Lunemorte

Nagy elvárásokkal kezdtem a film nézésébe és nem csalódtam, sőt! Meglepődtem, hogy ennyi jó magyar színész van és hogy mennyire egyedi sztorit lehet csinálni. Nem szeretnék ilyen rendszerben élni – politikai oldaltól mentesen mondom, mert egyik sem jobb mint a másik szerintem. Minden szereplőt meg lehet érteni a maga módján, bár a pszichopata ember volt a legszimpatikusabb valamiért. Egy régi volt ismerősömre emlékeztetett…..

Chris90 

Imádtam ezt a film noir hangulatut, a főcímtől és a stáblistától is oda meg vissza vagyok. Igazából meggyőződésem lassan, hogy Szász Attila nem tud igazán rossz filmet alkotni. (Ez a film azért nem 10 csillag, mert azért apróbb hibái voltak, amik felett nem tudtam szemet hunyni, másrészt meg ott van a Félvilág, ami nekem az etalon Szásznál, és annál jobban nem tetszett ez.) De egyébként le a kalappal minden alkotó előtt, gyönyörű volt a képi világa, a vágás is teljesen oké, a színészek továbbra is remekelnek, egyedül a hangkeveréssel lehetne kezdeni valamit, mert most is túl hangos volt a zene a szöveghez képest.

darkfenriz

A mostanában látott magyar filmek meggyőztek. Az értékelt film is kiváló történet, nagyon jó alakítások és nagyszerű rendezés. Mondjuk Szász Attilától nem is vártam mást, a többi filmjei is nagyon tetszettek.
Az igazság elhallgatásával leplezett sorsok, összefonódások, nagy találkozások és hosszan tartó hallgatások. Gyönyörű erdei házikó, idilli élet lehetne, de minduntalan megreccsen egy gally, bezárul a vadcsapda és a puskalövéstől visszangzik a vadon.
Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente is fantasztikusan hozták figuráikat, utóbbi mérhetetlenül pszichopata szerep, melyet remekül visszaadott a színész.
Azért mostanában tedd a fiók mélyére, vagy inkább dobd a tűzre a Kis Újságot, nehogy valamibe beletenyerelj…

BeL1eVe

Végre egy Szász Attila film méltó helyére került. A nagyvászonra. Remekül ábrázolt korkép, lenyűgöző fényképezés, briliáns színészek, tapintható feszültség és teljesen átélhető emberi érzelmek. Fantasztikus alkotás, nálam az év egyik legjobbja.
Kerekes Vica szerintem döbbenetesen hasonlít Kelly Reilly-ra minden szempontból. Imádtam.

kamububu 

Úgy örülök, hogy elkezdtünk végre értelmes magyar filmeket gyártani!
Persze ez sem hibátlan, és nem is tlejesen azt kaptam a történettől, amire az előzetes alapján számítottam, de nagyon gyorsan beszippantott magába és aztán el sem engedett. Nem volt egy unalmas perc benne, és a korszak hangulatát is tökéletesen visszaadta kezdve a stáblistával, a felvételekkel, a zenével.
Aki teheti, nézze meg.

Novecento

Gondolkodtam, hogy 7 vagy 8 csillagot adjak neki. Lehet, hogy kicsit túl szigorú voltam, de még túlságosan mérges vagyok Kerekes Vicára meg az elszalasztott lehetőségekre. Lehetett volna ez a film nagyon jó is, így csak szimplán jó lett, egyszernézős történelmi(?), romantikus(?) thriller(?). Mintha nem tudta volna eldönteni a rendező, melyikre helyezi a hangsúlyt. Pedig nem ártott volna, mert így sok momentum volt, ami először hibának tűnt, aztán először értelmet véltem felfedezni benne, majd kiderült, hogy igazam volt, mégiscsak hiba. Thrillernek nem volt elég bátor, a romantikus szál viszont nagyon elcsépelt volt, a történelemből pedig keveset mutatott. Kerekes Vicára pedig azért vagyok dühös, mert vagy a játéka volt borzasztóan idegesítő, vagy a karaktert direkt ilyennek szánták, de akkor meg az a hiba, hogy ez nem volt egyértelmű. Szabó Kimmel Tamás meglepően korrektül játszott, a kedvencem viszont Bérces volt (Molnár Levente), ijesztően természetesen hozta a karaktert. A kissráccal sem volt probléma. A szovjetek meg a velük “kooperáló” magyar faluvezetés az egyik legjobb dolog volt a filmben, bár sok újdonságot nem mutattak.
Összegezve, kicsit bátortalan volt az egész, ide-oda belecsípett, de nem találta igazán a helyét. Egyedül a végére lett egy jó kis thriller belőle, az utolsó 15-20 percre, de ekkor már késő volt ahhoz, hogy igazán maradandó legyen. Hozzátesz ehhez a vége is, ami aztán egyrészt kicsit homályos, másrészt sablonos és kiszámítható lett.
Egyszer azért érdemes megnézni, nem lett ez rossz.

a_girl92 

Elég régóta vártam ezt a filmet, anno itt nem volt moziban, de azt hittem jobban fog tetszeni azért..


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján