Tágra zárt szemek (1999) 105

Eyes Wide Shut
159' · amerikai, angol · dráma, thriller 18

0 díj · 5 jelölés

Dr. William Harford és felesége pszichológus. A New York-i elit tagjaként bejáratosak a legragyogóbb estélyekre. Az egyik karácsonyi partin Alice flörtölni kezd egy férfival, miközben a férje két szexis lánnyal enyeleg. Ezen később összekapnak, és sorozatos kísértésekkel teszik próbára egymás… [tovább]

angol

Képek 25

Szereposztás

Tom CruiseDr. William Harford
Nicole KidmanAlice Harford
Sydney PollackVictor Ziegler
Marie RichardsonMarion
Rade SerbedzijaMilich
Todd FieldNick Nightingale
Vinessa ShawDomino
Sky du MontSandor Szavost
Fay MastersonSally
Leelee SobieskiMilich lánya

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 17

Várólistára tette 110


Kiemelt értékelések

Thelonious

Kubrick utolsó filmje, ami talán azóta se jött ki szinkronosan. Cruise túlteljesíti magát, nyilván mert különben haza se mehetett volna a forgatásról. A zene egyszerű és mégis nagyszerű, helyenként fojtogató hatás, zseniálisan adaptált kisregény.

2 hozzászólás
Marcsi0603

Szeretem Nicole Kidmant, Tom Cruise-t már kevésbé, ezt a filmet meg nagyon nem. Nekem valahogy nem működik ez a páros, nem csoda, hogy elváltak. Az alaptörténet jó lenne, érdekes, csak én többet vártam, valami nagyobb csavart vagy ilyesmi, így ez most elég gyenge volt számomra. Nem szeretném újra megnézni.

Honey_Fly 

Ez (is) teljesen szubjektív értékelés, elnézést. Szóval nem tehetek róla, Tom Cruise nem szimpi nekem, ez rányomja a bélyegét erre a filmre is. Nem kívánom őt semmiféle szexuális kontextusban látni. Pedig egyébként nem egy rossz film, érdekesek ezek a házastársi próbatételes alkotások.

AnnaAnn

Más, mint amit eddig láttam Kubricktól, de nem is baj. Viszont az egyik legjobb is. A hűség-hűtlenség témáját feszegeti, hogy hol húzódnak meg a határok. A szexualitást pedig könnyedén ábrázolja. A két főszereplő együtt nagyon jó, lévén, hogy voltak is házasok. Nicole Kidman jó színésznő. Cruise viszont nekem nem szimpatikus. Ettől még jobb volt egy ilyen szerepben látni. A film zenéjét is mindenképpen kiemelném, már az első taktusoktól kezdve, Dmitri Shostakovich és Ligeti György munkái.

Morn

Ez valami borzalmas volt. Nem is véletlenül nem bírtam egyben megnézni. Nagyon furcsa volt az egész, Will „próbatételeivel” meg visszaemlékezéseivel… Utóbbit még teljesen megértettem volna, illett is volna a filmhez, ha egy szimpla döglődő házastársi filmet, drámát kapunk, de a többi.. Nekem ez túl sok volt és zavaros.
A színészek is borzalmasak voltak, túljátszottak, mesterkéltek, ble. A zene is irritált, a hangos zongoraleütések. Huh.
Túlságosan elnyújtott és kb. semmitmondó az egész. Kárt volt rá időt pocsékolnom. De legalább anyu egyetért velem, hogy nem egy jó film, pedig aztán ő totál odáig van Cruise-ért.

fayakezdet

Számomra mindenképpen egy pozitív film élmény volt.

Horváth_Evelyn 

A történetre nem tudok sok pontot adni. A színészek és minden más szuper volt.

SzilSzilvi

20 évet vártam ennek a filmnek a megnézésével. Talán anno nem is esett volna le, hogy mi ez az egész. Most viszont nagyon is tetszett, nagyon érdekes felvetéseket hoz a házastársi hűség témakörében. Én valamivel bizarrabbra számítottam, de örültem neki, hogy annyira nem volt az és olyan zavaros sem, mint ahogy többektől hallottam. Ráadásul teljesen megállja a helyét 2019-ben néhány 90-es évekbeli alkotással ellentétben, amik visszatekintve elég korszerűtlennek tűnnek mára. Az Eyes Wide Shut viszont nem ilyen. Lekötött a sztori, tetszett a színészek játéka, szerintem mindkét főszereplő nagyon jól hozta a figuráját és jól is működtek együtt. Az operatőri munka, a zenék is nagyon pöpecül illettek a hangulathoz. Kitűnő munka.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján