Interjú a vámpírral (1994) 569

Interview with the Vampire
118' · amerikai · dráma, fantasy, horror 18 !

10 díj · 13 jelölés

Tom Cruise, Brad Pitt és számos ifjú tehetség főszereplésével készült Anne Rice bestseller regényéből a film, amely „egyike az év legjobbjainak” (Caryn James, The New York Times).
A vámpír Lestat gonosz, ám mégis karizmatikus egyénisége rabul ejti Louist, aki ezért az elátkozottak sorsát,… [tovább]

angol

Képek 20

Szereposztás

Tom CruiseLestat de Lioncourt
Brad PittLouis de Pointe du Lac
Christian SlaterDaniel Malloy
Antonio BanderasArmand
Kirsten DunstClaudia
Stephen ReaSantiago
Thandiwe NewtonYvette
Helen McCroryprostituált
Domiziana GiordanoMadeleine
Sara StockbridgeEstelle

További szereplők

Kedvencelte 191

Várólistára tette 190


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

A történetet ismertem, mert még egyetemistaként láttam egy zenés-táncos feldolgozását (ami nem tetszett), de különösebben sosem érdekelt a film, köszönhetően az egyébként parádés színészgárdának. Maga a film kellemes, egyébként is jobban kedvelem a klasszikus vámpírokat, mint a moderneket. A színészek tényleg jók voltak, de nekem lényegesen jobban bejött a hangulat és a látvány. Mindent összevetve továbbra sem az én világom, viszont ez egy jó film.

Kemiviki 

Abban az évben láttam utoljára mikor az érettségi tételemre a plusz egy választható tételt dolgoztam ki, s hát az sem most volt (mindenkinek volt egy +1 tétele aminek maga választotta meg a témáját az irodalmon belül, én a film és a könyv összehasonlítását választottam).
Annyira jól esett újra megnézni, nem is értem eddig miért nem vettem elő megint.
Annyira magával ragadó ez a sötét, veszélyes és rejtélyes hangulat. Na ők az igazi vámpírok, nem azok a csillogó gömbök.
A színészek előtt le a kalappal, különösen Kristen Dust előtt. Hihetetlen milyen beleéléssel és milyen tökéletesen játszotta a gyermek testbe zárt felnőttet.
Lestat mellett nem tudok elmenni, egyszerűen hihetetlenül jó formáját nyújtotta Tom Cruise, egyszerűen utánozhatatlan.
Szerencsésnek tartom magam, hogy ez a film vitt be a vámpírok világába s nem más mai csillámos nyálregény.

9 hozzászólás
Törpillaa 

Hát én nem esem hasra ettől a filmtől. Egynek elment. Nem igazán bírom a két főszereplőt, de azért tetszett a karakterük, meg Claudia karaktere is, meg Armand-é. Nem olvastam a könyvet még, de egyszer biztos fogom. A filmet nem hiszem, hogy újranézem, eléggé kiszámítható, és lassú volt, főleg amilyen hosszú… Alig vártam, hogy végre véget érjen. XD spoiler Szóval, egynek elment, azért jó kikapcsolódás, nem sokat kell agyalni a filmen, de a sztori, még úgyis, hogy nem olvastam, eléggé kiszámítható.

Wanda

Brad Pitt miatt nem igazán akartam megnézni, mert finoman szólva irritál a színész. Viszont ebben a filmben egész jól alakított, leszámítva, hogy maga a karakter rémes egy vámpír.
Annyira imádom ezeket az – úgymond – régi vámpírokat, a közelébe sem érnek az Alkonyat filmek napon csillogó kisfiúinak.
Lestat és Louis karakteréről néha Damon és Stefan jutott eszembe a Vámpírnaplókból, az egyik élvezettel issza az emberek vérét, a másik pedig állatokon tengődik. Persze a másik lassan szintén áttér az emberekre. Nem mondanám, hogy izgalmas film volt, viszont lekötött és nem néztem percenként az időt, hogy mikor lesz már vége.
Lestat karakterét imádtam, ahogy minden bűntudat nélkül élvezi a vámpírlét előnyeit, mégis magányos és kell neki egy társ. Néha még a shippelés gondolata is megfordult a fejemben. Mikor úgy tűnt, hogy a film felénél meghalt rendkívül csalódtam, de a visszatérése után reménykedtem, hogy másodszorra sem sikerült végezni vele és igazam lett. Rendkívül badass jelenete volt a végén. *-* Nem kell bemutatkoznom, ugye?
Louist nem értettem, a folytonos siránkozás és szenvedés néha kicsit sok volt, viszont imádtam a párosukat Lestatal, és később kiderült, hogy egyáltalán nem miatta kell bánkódnom. Viszont a végére egész szerethető lett.
Claudia karaktere irritált a legjobban, egyáltalán nem tudtam sajnálni, amiért sosem lesz képes felnőni, nem az ő hibája, hogy vámpír lett, de határozottan nem illett bele a képbe. Nem rajongok a gyerekekért, főleg nem a vámpírgyerekekért, volt egy jó jelenete Lestat megmérgezése, de ezen kívül idegesítő volt. Viszont volt néhány jelenet ami megmosolyogtatott, miközben hármasban éltek, de a szemem sem rebbent, mikor a Nap hamuvá égette.
Ez is nagyon tetszett, hogy nem tudták elkerülni a Napot gyűrűvel, illetve a nappalt alvásra szánták.

Tehát összességében nagyon tetszett.

1 hozzászólás
Popovicsp87 

Pár részletet láttam annak idején a filmből, de eddig nem láttam egybe.
Nem bántam meg, jó vámpíros történet. Cruise és Pitt remekül játszanak, kicsit sajnálom, hogy Armand később lép csak színre.
Lestat és Louis a két végletet képviseli, egyik bohém másik inkább visszafogott jellem.
Claudia is jó, kicsit ellensúlyozza Louis-t és meglepett, hogy a fiatal Dunst milyen jól játszott.
Nem egy akciókkal telerakott darab, ellenben a maga drámai lassúságával jól érzékelteti a vámpírok világát. A két órát kicsit kevésnek éreztem, pár dolgok jobban kibonthatott volna.

Negative_Singularity

Nem is tudom, hányszor láttam már… Mindig úgy érzem, hogy képtelen vagyok érdemben hozzászólni, csak mereven bámulok magam elé, és nyalogatom – bocsánat – a sebeimet, hogy ez egy film, de milyen fájóan gyönyörű film, és mennyi-mennyi erkölcsromboló szépséges bűnt látni bele, és lehet élvezni, pironkodva és szív-dobogva.

Igazából a könyvről (részben) ezt írtam anno, de ez érvényes a filmre is (és dicséret, hogy a Babette-s részt kihagyták belőle, bűn unalmas volt)

Stílus: orgazmus.
Karakterek: Louis nyavalyog, majd feladva egy egész könyvnyi (filmnyi, amit itt és most nem ábrázoltak, hál' isten) nyavalygást, szembe köpi önmagát.
Lestat erős, mégis üres istenség, de ó, mennyi van benne, mennyi-mennyi minden… imádom.
Armand – szétpergett az öröklétbe, vele bomlottam én is, de ahogy hátat fordított, én is elfordultam tőle. (ez szintén másképp volt a filmben, ez a hajlítás nem tetszett, hogy Louis hagyta őt magára)
Claudia… villanás az életben, villanás a regényben (filmen hangsúlyosabb a szerepe, de ezzel együtt idegesítőbb is) – folytatás nélkül.

TiaManta 

De régen láttam ezt a filmet elsőnek.
Még mikor nem tudtam mi fán terem a könyve, és hogy egyáltalán adaptációról van szó. de rendkívül tetszett. Bár Antonio Banderas kilógott nekem ebből az egészből.
És ami a legfontosabb képes volt olyan hangulatot teremteni hogy érdekeljen a drága vámpírjaink sorsa.

MFKata

Még a régi Corvin mozi páholyából néztük az egyik osztálytársnőmmel és szerintem ez az első vámpíros film, amit valaha láttam. Nagy hatással volt rám, nem tagadhatom.
Profi film.

Filmdoki

Azt hittem nem igazán fog tetszeni, hiába szeretem Cruise-t, illetbe Pitt is általában jól szokott alakítani. Végül pozitívan csalódtam, mert egy remek atmoszférával rendelkező, kellően izgalmas filmet kaptam, melyben az előbb említett két színész prímán játszik (az Arany-málna jelölés elég érdekes), illetve a fiatal Kirsten Dunst is remek volt. Szerencsére nem csak a film eleje volt érdekes, hanem végig fenntartja a néző érdeklődését, hol a humorával, hol a sejtelmességével, hol pedig az izgalmas jelenetekkel. A film zenéje príma, Goldenthal kicsit több filmhez is komponálhatott volna zenét. Ámbár néhol felismerhető volt az Alien 3, illetve előrevetítette a Mindörökké Batman zenéjét is, de annyira mesteri volt, hogy ez egyáltalán nem zavart. A magyar szinkron is remek lett, Rátóti Zoltán hangja valami különös oknál fogva remekül illett Cruise-hoz.
Érdemes megnézni.


Népszerű idézetek

Klitty

Louis: Vágytam a halálra. A meghívás mindenkinek szólt: a szajhának az oldalamon, a kerítőnek a hátam mögött, de végül egy vámpír fogadta el.

woolfe

Lestat de Lioncourt: Mocskos modern banda. Torzszülöttek egytől-egyig, mit nem adnák egy korty igazi kreol vérért.
Louis de Pointe du Lac: Jenkikhez nem fűlik a fogad?
Lestat de Lioncourt: Halálosan émelyít az a demokratikus mellékízük.

Zea

Harminc év telt el, de Claudia örök, hű gyermekteste mit sem változott. Csak a hajfürtjei alól kivillanó szempár mutatta korát és értő tekintete, mely egy napon majd megköveteli a választ.

s_l_m

A szobor mozdulni látszik, mégis mozdulatlan. A világ megváltozott, mégis ugyanaz maradt.

s_l_m

Végignéztem emberéletem utolsó napfelkeltéjét, most is pontosan emlékszem rá, de elfelejtettem minden az előtt látott napfelkeltét. Akkor utoljára úgy bámultam a hajnal fenséges csodáját, mintha először látnám. Azután búcsút vettem a napvilágtól, hogy azzá lehessek, ami ma vagyok.

Gabi

A halál nem nézi a kort. Utolérhet bárhol és bármikor.

Bohemian

That morning I was not yet a vampire, and I saw my last sunrise. I remember it completely, and yet I can't recall any sunrise before it. I watched the whole magnificence of the dawn for the last time as if it were the first. And then I said farewell to sunlight, and set out to become what I became.

Bohemian

We reached the Mediterranean. I wanted those waters to be blue, but they were black, nighttime waters, and how I suffered then, straining to recall the color that in my youth I had taken for granted.

Bohemian

You gave me the dark gift, and I delivered you into the hands of death for the second time.

Kiskakukk 

Tessék, most ki fogja befejezni a ruhácskádat?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján