Ollókezű Edward (1990) 578

Edward Scissorhands
105' · amerikai · dráma, romantikus, fantasy 12

1 díj · 6 jelölés

Fiút barkácsolt magának az öreg, különc feltaláló. Az Edward névre keresztelt, érző, gondolkodó lény majdnem teljesen kész, már csak a kezei helyén éktelenkednek ollók. Sajnos ott is maradnak, mert az öreg meghal, mielőtt a művét befejezhette volna. A jószívű Peg talál rá a lakatlan kastélyban.… [tovább]

angol

Képek 22

Szereposztás

Johnny DeppOllókezű Edward
Winona RyderKim
Dianne WiestPeg Boggs
Anthony Michael HallJim
Kathy BakerJoyce Monroe
Robert OliveriKevin
Conchata FerrellHelen
Caroline AaronMarge
Dick Anthony WilliamsOfficer Allen
O-Lan JonesEsmeralda

További szereplők

Kedvencelte 187

Várólistára tette 192


Kiemelt értékelések

molly_

Francba, nem voltam rá felkészülve, hogy ez ennyire szomorú. spoiler
Egyszerre imádtam és utáltam.
Imádtam, mert Edward amennyire ijesztő, olyan cuki is, végig azt éreztem, hogy legszívesebben megölelgetném, vagy befogadnám én is, mint valami kiskutyát. Pofon vágtam volna mindenkit, aki kiröhögi amiért bénázik az ollókkal. (Ilyenkor amúgy távolról emlékeztetett az egyik volt osztálytársamra, akinek legalább ekkora műkörmei voltak, na ő is olyan volt gépírás közben mint Edward.. :D) Annyira jó volt látni, ahogy megtalálta, miben jó, és mindenki csodálja érte. Aztán… hát igen, utáltam nézni, ahogy kiközösítik és hirtelen mindenki megveti szerencsétlent, pedig a légynek sem tudna ártani. Egyszóval egy halál cuki karakter, akit bizony nem kímélnek a készítők, hogy aztán lehessen sajnálni.
Vicces volt egyébként a cuki kis amerikai utca a tipikus unatkozó amcsi háziasszonyokkal, egy igazi kis pletykafészek. És az utca végén meg az a drámai, komor épület, ami amúgy rohadtul nem passzol oda. :D
Nem is értem, miért nem láttam én ezt eddig. Johnny nagyon jól játszik, pedig alig kell megszólalnia. A magyar szinkronját valamiért úgy érzem, nagyon eltalálták. A zene szintén nagyon jó. Egyszerűen nem tudok belekötni, lehet azért, mert még a hatása alatt vagyok, de az is lehet, hogy mindjárt repül a kedvencek közé. :)

1 hozzászólás
Törpillaa 

Hű ez nem volt, nekem tetszett, Johnny Deep alakítása viszont lenyűgöző. :-D Az egyik kedvenc színészem, és szeretem a filmjeit is, és nem is értem miért halasztgattam ezt annyira. Most láttam először, és talán nem is utoljára. :-D A többi szereplő kicsit bosszantott, főleg Peg szinkronhangja, és Esmeralda pipiskedése. spoiler Amúgy a sztori tetszett, csak kár, hogy a vége szomorú, és nincs túl jó happy endje. Úgy vártam volna még valamire, pl spoiler Szerethető volt Edward. :-)

2 hozzászólás
Nihilchan 

Edward hihetetlenül aranyos volt, Johnny Depp pedig a korai években is tehetségesen játszott (ahogy Winona Ryder is). Az idilli környezetbe helyezett történet egyszerre szórakoztató, ugyanakkor szomorú is. Nem erre számítottam, azt gondoltam, Edward ijesztőbb lesz a puszta mivolta miatt, de nem bánom, hogy mást kaptam, mert szerettem.

Szeszj 

Wow nem gondoltam volna hogy ennyire tetszeni fog. Ez a film már régóta halogatva van nálam, úgy gondoltam hogy nem olyan jó film ezért nem is néztem meg sokáig. Úgy látszik megint tévedtem mert szerintem egy nagyon is jó film, ami aranyos de közben pedig elég szomorú is.
Maga a város ábrázolása nagyon tetszett, és az ott lakó emberek is. Jól megoldta Tim Burton. De szerintem ami a legjobban nézet ki az a kastély, meg persze a sövénynek is rendkivül jól néztek ki.
Gondoltam hogy szegény spoiler
A színészek jók voltak, Johnny Depp a nem nagyon beszélt a filmben de mégis remekelt.
A végét sajnálom hogy így hagyták meg, spoiler
Tim Burton remek filmet hozott össze. ^-^
https://media1.tenor.com/images/aa12bd63dff7ed1c0816b2e…

duracell

A címe miatt évekig nem mertük megnézni előítéletek please, aztán egy barátnőnk ajánlására végül rászántuk magunk. Ez nagyjából öt évvel ezelőtt történt, és azóta úgy beépült ez a film a tudatomba, mintha mindig is ott lett volna. Miért is nem sejtettem, hogy az Ollókezű Edward a kedvenc téli/karácsonyi filmjeim közé repíti majd magát? Mindezt úgy, hogy a cselekmény 90%-a nyáron/napos időben játszódik. Bár a történet valóban kiszámítható, a szereplők és a kisvárosi miliő teljesen egyedivé teszik a filmet, nem is beszélve Danny Elfman gyönyörű zenéjéről, amit akár tanulás közben is képes vagyok hallgatni ami azért nagy szó, mert általában nem tudom elviselni, ha ilyenkor szól valami. Ez a film úgy lóg ki a Tim Burton életműből, hogy közben mégis szerves része annak. Aki még nem látta, sürgősen pótolja ezt a hiányosságát, nem fogja megbánni! :)

pizza42 

Imádom a filmet. Teljes mértékben egyedi a főszereplője, és Johnny Depp alakítása is zseniális.

Negative_Singularity

Kevés olyan film van, ami annyira belefullaszt a letargiába és a könnyekbe, hogy az élettől is elmegy a kedvem, mégis rettenetesen élvezem ezt a nyomorult érzést – ez a film újra és újra megteszi ezt velem, egy kicsit mindig tönkretesz, napokig bennem marad és belülről feszít, mint valami rossz nyavalya, vagy inkább, mint valami tiltott élvezet, amiről tudod, hogy nem jó neked, de a maga kifacsart módján akkor is jól esik.
Örök kedvenc.

Bálint_Péter 

Tipikus Tim Burton film, Johnny Deppel az élen. A kis város kicsit olyan, mint a Truman showban, és az emberek is az amerikai álomban élnek, de közben itt is két jelzáloghitel van a házon :D Ennek a filmnek is megvan a fura mese hangulata, sok aranyos jelenettel, főleg amikben látjuk Edwardot a kezeivel bénázni. Sejtettem, hogy ilyen irányba fordul a történet a vége felé, nem is nagyon vártam, hogy bekövetkezzen, de hát ez történik, ha egy ilyen figura bekerül a „normális” emberek közé. Egyszerre vicces és szívszorító, bár a lány elég nagy surmó volt, meg a kisfiú is meg az összes aki segíthetett volna kimagyarázni Edwardot. spoiler 7/10

Lexy

Végtelenül szép történet egy mindenekfelett aranyos fickóval a középpontban. Gondolom mondanom sem kell, mennyire megszerettem Edwardot. :) Azonban nem bánom, hogy nem láttam korábban. Edward külsője még felnőtt szemmel is kissé ijesztőnek tűnhet elsőre. Örülök, hogy nem hagytam ki. Egy újabb szívmelengető filmes élménnyel lettem gazdagabb. :)

DoreenShitQ

Mindig elfelejtem, hogy milyen csodálatos ez a film.


Népszerű idézetek

GentleRain 

Kim: Biztos rossz érzés volt, amikor megmondták, hogy az Jimék háza.
Edward: Tudtam, hogy Jimék háza.
Kim: Tudtad?!
Edward: Igen.
Kim: Akkor meg… miért?
Edward: Mert te kértél rá.

heyreka

Edward: Kevin, játszunk megint kő, papír, ollót!
Kevin: Áh, most nincs kedvem. Unom már, hogy mindig én nyerek.

bad_dreams

Psychologist: His work, the garden sculptures, hairstyles and so forth – indicate that he's a highly imaginative… uhm… character. It seems clear that his awareness of what we call reality is radically underdeveloped.

DeadBite

Edward: Kevin, játsszunk megint kő, papír, ollót!
Kevin: Áh, most nincs kedvem. Unom már, hogy mindig én nyerek.

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján