Átkozott boszorkák (1998) 295

Practical Magic
104' · amerikai · romantikus, vígjáték, fantasy

Sally és Gillian, a két testvér mindig tudta, hogy nem olyan, mint a többi gyerek. Szüleik halála után különc nagynénjeik nevelték őket, és a háztartásuk egy cseppet sem volt hétköznapi, már kiskoruktól gyakorolták a családjukban generációról generációra öröklődő varázslást. Egy apró gond van… [tovább]

angol
angol

Képek 15

Szereposztás

Sandra BullockSally Owens
Nicole KidmanGillian
Goran VišnjićJimmy Angelov
Aidan QuinnGary Hallet
Stockard ChanningFrances Owens
Dianne WiestJet Owens
Evan Rachel WoodKylie
Hirdetés

Kedvencelte 121

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Imádom ezt a filmet, az egyik legnagyobb kedvenceim közé tartozik. Sandra Bullock és Nicole Kidman nagyon jó páros voltak, igazán szerethetőek. És a két kislány is, meg a nagynénik is. :-) Sally és Gillian jó testvérpár, az egyik határozott és megfontolt, míg a másik könnyűvérű, és imádja a kalandokat, és a nagyon rosszfiúkat. :-D Gyerekkorom egyik legjobb filmje, még mindig nagyon élvezhető, vannak benne vicces részek is, amik még mindig mosolyt csalnak az arcomra. Romantikus, varázslatos, kár hogy még nem olvastam a könyvet. :-)

Banditaa 

Nagy kedvenc, rengetegszer láttam és még mindig nagyon szeretem. Valamiért a magyar szinkron, nem is a magyar hangok jobbak, mint az eredetiek, szóval kivételesen a magyar változat az, amit jobban szeretek.
A könyvet még nem olvastam, kicsit félek tőle, hogy elrontja a filmélményt. Egyszer azért elolvasom.

4 hozzászólás
Marcsi0603

Egyszerűen imádom ezt a filmet, Nicole Kidman és Sandra Bullock párosa nagyon jó, legalább tízszer láttam már és még mindig tudom élvezni. Eleve nagyon szeretem a boszorkányos történeteket, ezt meg főleg, mind a karakterek, mind a történet nagyon jó. Mindenkinek ajánlom!

2 hozzászólás
Fainthoar

Az egyik diákom ajánlotta, mint az egyik kedvenc filmjét, és mivel egy ideje boszorkányos hangulatban voltam, pont kapóra jött. Az egésznek a hangulata tetszett a legjobban, a girlpower vonal, ahogy női generációk sorai élik végig ugyanazokat a dolgokat. Gyerekként rengeteg időt töltöttem a nagynénéimmel, szóval teljesen át tudtam érezni a helyzetet. Az egyik csúcs jelenet az volt, amikor a két nagynéni és a két unokahúg összeül tequilázni.
Sandra Bullock és Nicole Kidman is meggyőző volt, hát még Aidan Quinn a hősies szerepben – indokolatlanul nagyon bírom azt a pasit. :)

5 hozzászólás
Judit_Cseh

Örök és abszolút kedvenc, a színeszek, a sztori, minden… *.* Imádom!!!

Arwen5

Valószínűleg fiatalabb koromban jobban élveztem volna. Nekem ez most elég gagyi hatású volt, úgy alapból a sztori se volt valami nagy eresztés. Pedig várólistán van Alice Hoffman műve, de most valahogy nem ég a tenyerem, hogy kézbe vehessem.

Hiranneth

Ez a történet még mindig elvarázsol. Szerelem, szeretet és persze némi bűbáj. Mi kell még?

ÁrnyékVirág

Sandra Bullock miatt néztem meg, ez nálam úgy van, hogy beakad egy-egy színész, és akkor egymásután több filmjét végignézem az illetőnek…most Sandra van soron. Amellett, hogy itt is megbízhatóan jól alakít, ez a film nem lett több nekem, mint egy kellemes esti filmecskézés, talán kamaszként kellett volna először lássam, mert így harminc fele annyira nem tudott már lekötni és elvarázsolni.

Perly

„Boszik, boszik, átkozott boszik!” És ha tudnák, mennyire igaz…

Már vagy ezerszer láttam, és mégis minden alkalommal le tud nyűgözni. A történet érdekes, vicces, néhol szomorú, ahogy annak lennie kell. A szereplők is zseniálisak! Egyszerűen megunhatatlan! :-)


Népszerű idézetek

Treszka

Azt álmodtam, teljes ember lettem, már nem tart ébren a kín, de mégis, amikor forró szél fúj és a tücskök ciripelnek, olyan szerelemről álmodom, amelytől talán megáll az idő. Jó lenne, ha valaki szeretne, rám nézne, de talán már megkaptam a boldogságot, ami nekem járt. Nem akarok hinni ebben, de nem vár más rám, csak a Hold!

Judit_Cseh

…de egy biztos: Szórjanak sót a hátuk mögé a bal vállukon át. A kertkapuba ültessenek rozmaringot, és szerencsehozó levendulát… és legyenek bátran szerelmesek!

Marcsi 

Normálisnak lenni nem erény, hanem a gyámoltalanság jele.

Timi

– Te mit tennél Gillian?
– Mit meg nem tennék az igaziért.

grgrnt 

Frances Owens: Eye of newt and toe of frog, wool of bat and tongue of dog.
Jet Owens: Adder's fork and blindworm's sting…
Frances Owens: Barbados lime is just the thing.
Jet Owens: Cragged salt like a sailor's stubble!
Frances Owens: Flip the switch and let the cauldron bubble!

Timi

Azt akarom, hogy úgy kívánjon, hogy az már szinte fájjon!

grgrnt 

Sally Owens: He will hear my call a mile away. He will whistle my favorite song. He can ride a pony backwards.
Gillian Owens: What are you doing?
Sally Owens: Summoning up a true love spell called Amas Veritas.
Sally Owens: He can flip pancakes in the air.
He'll be marvelously kind.
And his favorite shape will be a star.
And he'll have one green eye…and one blue.
Gillian Owens: Thought you never wanted to fall in love.
Sally Owens: That's the point. The guy I dreamed of doesn't exist. And if he doesn't exist, I'll never die of a broken heart.

grgrnt 

Sally Owens, Gillian Owens: Black as night, erase death from our sight. White as light, Mighty Hectate make it right.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján