Az eastwicki boszorkányok (1987) 165

The Witches of Eastwick
118' · amerikai · vígjáték, fantasy, horror 16

2 díj · 5 jelölés

New England egyik kisvárosában játszódik a film. Itt él ugyanis a három, különféle módokon megözvegyült barátnő, Alexandra, a fekete hajú szobrásznő, Jane, a vörös csellótanárnő és Sukie, a szőke újságírónő. Baráti összejöveteleik során lassan rádöbbennek, hogy különleges képességekkel… [tovább]

magyar
angol

Képek 8

Szereposztás

Jack NicholsonDaryl Van Horne
Michelle PfeifferSukie
Susan SarandonJane Spofford
CherAlexandra Medford
Veronica CartwrightFelicia Alden
Richard JenkinsClyde Alden
Carel StruyckenFidel
Keith JochimWalter Neff

Kedvencelte 15

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

Halálra untam magam a film nézése közben. Sajnos a történet és a megvalósítás borzasztó gagyira sikeredett és ezen még Jack Nicholson sem tudott túl sokat segíteni – viszont ha nem ő lett volna, valószínűleg ennél jóval kevesebb pontot tudtam volna adni…

Három barátnő összeül és az igaziról álmodoznak. Létezik ilyen egyáltalán? „Véletlenül" épp ugyanabba az alakra bukkannak mindannyian és ezt ki is használja Van Horne…Vajon ki is ez az alak? És mit is akar pontosan az addig oly békés Eastwicktől?
Megmaradhat-e így a barátság és sikerül-e a terve, melyet egy nő „jósol" meggymagokat „köpködve"? Mindez kiderül a filmből.

A női főszereplők borzasztóan idegesítettek, legjobban (ki más?!) persze Michelle Pfeiffer…Szabályosan egy varangyra emlékeztetett az arca.

Egyszer elment, de soha többet!

Ascyra 

Imádom ezt a filmet! Jack Nicholsontól megszokhattuk, hogy lenyűgöző a szerepeiben, de ez a mélyről jövő, pökhendi gonoszság és az igénytelen igényesség nagyon jól áll neki. A hölgyekről pedig: elbűvölőek, mindegyikük, de nekem külön kedvencem a szerep miatt Sukie. Csodálatos az a szimbiózis, amiben ezek a nők, ebben a filmben ennyire együtt tudnak működni. Már-már erotikus tartalom is összefűzi őket, pedig erre semmiféle külön utalás nincs a filmben. Nagyon nagyon nagyon működő kémia, a vígjátékoktól nem megszokott mélység is jellemzi ezt a filmet. Én mindig drámaként nézem és nagyon sokat gondolkodom rajta. Magával ragadó alkotás, akárhányszor újra tudom nézni.

1 hozzászólás
mvancsika 

Nagyon régen láttam, és valamivel jobbra emlékeztem.
Jack Nicholson remekül játszik, rettentően gusztustalan és valóban ördögi. Cher olyan, mint mindig, Michelle Pfeiffer tud ennél jobbat is. Susan Sarandon magasan kiemelkedik a trióból. Az ő karaktere a legérdekesebb, ő megy át a legnagyobb változáson és nagyszerűen birkózik meg a szereppel.
A történet érdekes, bár szerintem időnként indokolatlanul elnyújtott és a végén sok kérdés nyitva marad.

Hippoforaccus 

Meglehetősen furcsa film, még ahhoz képest is, hogy Nicholson játszik benne. Horror vígjátéknak van titulálva, de se nem vicces, se nem ilyesztő, szóval inkább olyan semmilyen. Egyszer nézhető, de többször csak, ha fegyvert fognak rám.

2 hozzászólás
Mr_Catharsis91 

Nicholson eszméletlenül élvezhette ezt a forgatást és gyakorlatilag bármelyik jelenetet ellopta, amiben benne volt. Csak úgy sugárzott a belső vágyak manifesztációjaként. A női front jól ellensúlyozta ezt, szép volt, ahogyan mindegyik nő valahogy felszabadult eddigi élete alól és kicsit megőrült és fullba élte a hedonizmust.

Történetként nekem ugyan kicsit vékony volt, de a színész játék miatt megérte megnézni.

Bexy_15

Hát mikor elindítottam a filmet nem hittem volna, hogy ez lesz a vége. Olyasmi hangvételre gondoltam, mint mondjuk a Casper vagy legvégső esetben a Bűbájos boszorkák, de köze nem volt hozzá. Jack Nicholson első mocskos szájú monológja után csak pislogva ültem a tévé előtt és fogtam a fejemet, hogy atya gatya ez most komoly? És onnantól kezdve tehát a maradék másfél órában csak ilyen mondatok voltak. Nem mondanám, hogy rossz film volt, de azért én besuvasztanám az egyszer nézős kategóriába. Michelle Pfeiffer pedig brutális, hogy egy 30 évvel ezelőtti filmben is ugyan úgy nézett ki, mint most 60 évesen. Még mindig gyönyörű, Cher pedig szintén.

darkfenriz

Érdekes alapötlet, mi történik egy csendes kisvárossal, ha megjelenik az Ördög? Mert bár nem az a jóképű típus, pimaszságával mégis le tudja venni a lábáról mindhárom barátnőt. És ehhez a szerephez keresve sem találhattunk volna hitelesebb figurát Jack Nicholson-nál, hiszen ez a tekintet és vigyor mindig is kölcsönzött viselőjének valami hamiskás érzetet. Legalábbis egy nem százas figurát mindig könnyen el tud játszani :D
Aztán a film vége felé előkerülnek a gagyi elemek (pl. cseresznye mag okádás), az egyik mélypont pedig talán amikor Daryl Van Horne King Kongként kukucskál be az ablakon…
Az sem teljesen világos, hogy a Kúria miként jutott a 3 barátnőhöz és terjedelmes porontyállományához, de ez mégis így esett..

Drucocu

Nem volt olyan jó, mint vártam. Jó színészek, jó zene, de a történet nem igazán tetszett. Nem volt se izgalmas, se eléggé misztikus, se eléggé rejtélyes. :/


Népszerű idézetek

EBrody

Nem mi forgatjuk a kereket idelenn a földön, csak megtesszük a számokat.

Drucocu

Mit gondolnak, vajon az Isten tudta-e mit csinál, mikor megteremtette az asszonyt? He? Szart! Fogalma sem volt. Vagy a nők ezt is úgy tekintik mint egyet az apró tévedések közül? Mint az árapályt, földrengést, árvizet? Szóval a nő maga is természeti csapás? Gondolják, hogy az Isten nem hibázhat? Hogy a fenébe ne? Mindannyian hibázhatunk. Persze ha mi hibázunk azt ördöginek titulálják. Hogyha az Isten hibázik az mindjárt más! Az a természet! Szóval mi a véleményük? Az asszony egy tévedés vagy ellenkezőleg: szándékosan csinálta így.

Drucocu

Semmi kifogásom a szokatlan dolgok ellen. Az a természetes. Mert a világ maga egy rendkívüli dolog.


Hasonló filmek címkék alapján