Az eastwicki boszorkányok (1987) 126

The Witches of Eastwick
118' · amerikai · vígjáték, fantasy, horror 16

0 díj · 1 jelölés

New England egyik kisvárosában játszódik a film. Itt él ugyanis a három, különféle módokon megözvegyült barátnő, Alexandra, a fekete hajú szobrásznő, Jane, a vörös csellótanárnő és Sukie, a szőke újságírónő. Baráti összejöveteleik során lassan rádöbbennek, hogy különleges képességekkel… [tovább]

magyar
angol

Képek 7

Szereposztás

Jack NicholsonDaryl Van Horne
Michelle PfeifferSukie
Susan SarandonJane Spofford
CherAlexandra Medford
Veronica CartwrightFelicia Alden
Richard JenkinsClyde Alden
Carel StruyckenFidel
Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 54


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Imádom ezt a filmet! Jack Nicholsontól megszokhattuk, hogy lenyűgöző a szerepeiben, de ez a mélyről jövő, pökhendi gonoszság és az igénytelen igényesség nagyon jól áll neki. A hölgyekről pedig: elbűvölőek, mindegyikük, de nekem külön kedvencem a szerep miatt Sukie. Csodálatos az a szimbiózis, amiben ezek a nők, ebben a filmben ennyire együtt tudnak működni. Már-már erotikus tartalom is összefűzi őket, pedig erre semmiféle külön utalás nincs a filmben. Nagyon nagyon nagyon működő kémia, a vígjátékoktól nem megszokott mélység is jellemzi ezt a filmet. Én mindig drámaként nézem és nagyon sokat gondolkodom rajta. Magával ragadó alkotás, akárhányszor újra tudom nézni.

1 hozzászólás
Saille 

Fantasztikus film egy kisvárosban unatkozó három szépasszonyról, akik boszorkányos erővel bírnak, és megidézik magát az ördögöt is – egy karizmatikus férfi személyében. Sajnos Jack Nicholson nekem mindig valahogy unszimpatikus volt és maradt, így még azt is elhiszem, hogy ő az ördög – de hogy bárki is beleszeretne?!

mvancsika 

Nagyon régen láttam, és valamivel jobbra emlékeztem.
Jack Nicholson remekül játszik, rettentően gusztustalan és valóban ördögi. Cher olyan, mint mindig, Michelle Pfeiffer tud ennél jobbat is. Susan Sarandon magasan kiemelkedik a trióból. Az ő karaktere a legérdekesebb, ő megy át a legnagyobb változáson és nagyszerűen birkózik meg a szereppel.
A történet érdekes, bár szerintem időnként indokolatlanul elnyújtott és a végén sok kérdés nyitva marad.

Hippoforaccus 

Meglehetősen furcsa film, még ahhoz képest is, hogy Nicholson játszik benne. Horror vígjátéknak van titulálva, de se nem vicces, se nem ilyesztő, szóval inkább olyan semmilyen. Egyszer nézhető, de többször csak, ha fegyvert fognak rám.

2 hozzászólás
Bexy_15

Hát mikor elindítottam a filmet nem hittem volna, hogy ez lesz a vége. Olyasmi hangvételre gondoltam, mint mondjuk a Casper vagy legvégső esetben a Bűbájos boszorkák, de köze nem volt hozzá. Jack Nicholson első mocskos szájú monológja után csak pislogva ültem a tévé előtt és fogtam a fejemet, hogy atya gatya ez most komoly? És onnantól kezdve tehát a maradék másfél órában csak ilyen mondatok voltak. Nem mondanám, hogy rossz film volt, de azért én besuvasztanám az egyszer nézős kategóriába. Michelle Pfeiffer pedig brutális, hogy egy 30 évvel ezelőtti filmben is ugyan úgy nézett ki, mint most 60 évesen. Még mindig gyönyörű, Cher pedig szintén.

Drucocu

Nem volt olyan jó, mint vártam. Jó színészek, jó zene, de a történet nem igazán tetszett. Nem volt se izgalmas, se eléggé misztikus, se eléggé rejtélyes. :/


Népszerű idézetek

EBrody

Nem mi forgatjuk a kereket idelenn a földön, csak megtesszük a számokat.

Drucocu

Mit gondolnak, vajon az Isten tudta-e mit csinál, mikor megteremtette az asszonyt? He? Szart! Fogalma sem volt. Vagy a nők ezt is úgy tekintik mint egyet az apró tévedések közül? Mint az árapályt, földrengést, árvizet? Szóval a nő maga is természeti csapás? Gondolják, hogy az Isten nem hibázhat? Hogy a fenébe ne? Mindannyian hibázhatunk. Persze ha mi hibázunk azt ördöginek titulálják. Hogyha az Isten hibázik az mindjárt más! Az a természet! Szóval mi a véleményük? Az asszony egy tévedés vagy ellenkezőleg: szándékosan csinálta így.

Drucocu

Semmi kifogásom a szokatlan dolgok ellen. Az a természetes. Mert a világ maga egy rendkívüli dolog.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján