A végzet órája (2018) 85

The House with a Clock in its Walls
105' · amerikai, kanadai, indiai · vígjáték, fantasy, horror 12

A történet középpontjában egy tízéves kisfiú, az elárvult Lewis Barnavelt áll, aki a szülei halála után a Michiganben élő nagybátyjához kerül, akiről hamar kiderül, hogy nem egy tipikus nagybácsi, egy nem éppen szokványos otthonnal, és egy nem éppen szokványos szomszéddal.

angol
magyar

Szereposztás

Cate BlanchettMrs. Zimmerman
Jack BlackJonathan Barnavelt
Kyle MacLachlanIsaac Izard
Owen VaccaroLewis Barnavelt
Braxton BjerkenWoody Mingo
Van Martenvároslakó
Demetri Landellgyalogos
Ricky Musebuszsofőr
Perla Middletonszülő / tanár
Dylan Gage Moorefiú az édességboltban

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 153


Kiemelt értékelések

Charityy 

Szegény gyerekek hogy fognak ma aludni ezután xd Nem mondanám mesének és nem ajánlanám a kisebb gyerekeknek, nekik még kissé ijesztő lehet.
Megmondom őszintén valami lájtosabbra számítottam, ami inkább gyerekeknek szól, de így is nagyon tetszett. A látvány lenyűgözött és a színészeket is imádtam.
A humora is szerethető. Nincsen teledobálva poénokkal, de az a pár darab nagyon üt a beszólásokkal együtt.

Haspók 

A meséktől eleve csak azt várom,hogy elkápráztassanak . Itt is sikerült nekik. Szeretem a dark-os beütést, egész jól sikerült nekik érdekesen ábrázolni a varázslókat és házukat :)
spoiler
A legjobban a humora jött be, főleg a két főszereplő varászló között : Mrs Zimmerman(Blanchett) és Jonathan Barnavelt (Black)

TejesMasni 

Tetszett, izgalmas film volt, érdekes történettel, csak a végét éreztem kicsit összecsapottnak. Jobbat is kihozhattak volna a lezárásból. A színészek jól alakították a karaktereiket. Jack Black olyan, mint máskor: komolytalan, vicces és néha egy pöttyet idegesítő is, de ezt elnézem neki. Cate Blanchett-et egyszerűen imádtam a filmben, hitelesen hozta a szerepét. spoiler

Little_Monster 

Könnyedebbre számítottam, és Jack Black is kellemesen visszafogott volt. Mese volt, de nem a Disney-féle, sötétebb volt, és ez nagyon jól állt neki. Tetszett, hogy nem veszi félvállról a karaktereket, és egész elfogadható backstoryt is kaptunk. A kis srác jól játszott, mikor meg kellett ijedni, úgy kiabált, hogy néha én is féltem, helyette. Cate Blanchett csodálatos volt, mint mindig, a gúnyos sértéseit, mindet imádtam. Mióta ezt a filmet láttam, mindig elmosolyodom, ha lila ruhás nőket látok az utcán.

Saille 

Wow, nagy meglepetésemre a forgatókönyvet Eric Kripke írta (!!!), ettől függetlenül nem olyan véresen hátborzongató a történet, ahogy tőle várná az ember. Bár ez a korosztályi besorolás miatt is lehet. Kicsit olyan Libabőr-szerű a sztori. Az elárvult kisfiú a varázslós nagybácsi, a gonosz varászló ellenfél….Jack Black kicsit fura volt nekem ilyen „komoly” szerepben, de elment, Cate Blanchett-et imádom, itt is fantasztikus volt a kimért, ámde csipkelődő idősebb hölgy szerepében. a kisfiú kicsit bambuci volt, de istenem mostanában valahogy direkt nem raknak be értelmes tekintetű, helyes kissrácokat ilyen szerepekbe (?). Na az a srác aki a suliban barátkozott vele, sokkal helyesebb, egyben pszichotikusabb kinézetű és viselkedésű volt, jóval izgalmasabb szerepet is kaphatott volna.
A történet kalandos, mágikus, a tipikus tanulsággal, hogy a felnőttek sosem figyelnek igazán a gyerekekre, pedig ők a kulcsai mindennek. A tökök és a babák támadása adott egy enyhe borzongást, Jonathan bácsi bébivé válása ugyan kicsit undorítóan abszurd volt, de volt a történetben némi csavar is, és végül is egy jópofa, izgalmas, varázslatos-kalandos ifjúsági filmet nézhettünk végig.

Könyves_Flóra 

Ez bizony nem az a könnyed gyerek film volt, mint amire számítottam. Egyes jelenetek még rám is szívbajt hoztak, de ennek ellenére nagyon élveztem. Az egész kitalált világ a varázsházzal és a varázslókkal nagyon klassz volt. És a karakterek is szuperek voltak. Lewis-t imádtam a maga kis különcségével. A két varázsló csipkelődési is szuperek voltak, Mrs. Zimmerman karaktere pedig egy kicsit Mary Poppinsra emlékeztetett. Lehet az esernyő miatt. Pluszpont, hogy még meglepő csavar is volt a végén.

Hippoforaccus 

Így első nézésre vicces volt egy-egy helyen, de nem mondanám, hogy különösebben megfogott. Látványos, de a történet elég lapos.

victoria_m997 

Végig iszonyatosan aranyos és izgalmas, vicces, a vége talán kicsit összecsapott, de nagyon jó volt, mi imádtuk :D

ReNyx 

Sokkal jobbra számítottam. Nagyon vontatott lett bizonyos részeknél, míg ami a lényeg – a mágia – keveset lett mutatva.
Ui.: horrornak sem volt nevezhető.

Lulu23 

Alapvetően nem szeretem a horrort, de ez a film épp megfelelő arányban ötvözi fantasy-vel a horror elemeket, hogy ne borzasztó, hanem inkább érdekes és izgalmas legyen. A történet annak ellenére élvezhető, hogy az alapszitu sok újdonságot nem hoz, a fordulatok elég kiszámíthatóak, és a fejlődéstörténetben rejlő gegek is várhatóak vagy ismerősök. Egy közepes városi varázslós mese, aminek szépen kidolgozott és prezentált látványvilága van.
A karakterek alapból jópofák, csak a színészi plusz néhol hiányzik – vagy mínuszba csap át.
Black nagyon jól játssza az őrjöngő, különc, ripacskodó karaktereket, namármost ez csupán egy különc szerep, aki néha komoly. Ebből következően itt-ott borzasztó modorosra sikerül a játéka (na nem annyira, mint a Holiday-ben, de végig úgy érzed, hogy van valami hátsó szándék, egy rejtőzködő infó, vagy poén, de nincs).
Blanchett aranyosan hozza a figurát, de nem érzem olyan átütően kibontakozni, sok rejlik még ebben a bosziban, ami a könyvsorozat első részében még elmenne ilyen félkész karakternek, de filmben nem hinném, hogy sorozat lesz belőle.
A kissrác nekem erőtlen. És ez az elején hagyján, de a végén már hiányérzetem van.
A látvány-zene-vágás együttes szép munka, és hozza az audiovizuális élményt, amiért érdemes végigülni a filmet.


Népszerű idézetek

Nocharity 

Tarby: Te a gyilokházban laksz?
Lewis: Gyilokházban?
Tarby: Ja, ott meghalt valami fazon, és éjjelente szellemek kísértik.
Lewis: Azok nem szellemek, csak a nagybátyám mászkál éjszaka. Azt hiszem, keres valamit.
Tarby: Mondjuk egy baltát?
Lewis: Az az ő háza. Miért ne tudná, hol a baltája?

Bea_Csakegyolvasólány 

Jonathan: Pókerezel?
Lewis: Öhm…tízéves vagyok.
Jonathan: Jogos érv.

Bea_Csakegyolvasólány 

Jonathan (amikor meglátja a babákat, amik rájuk néz): Kiráz. A. Hideg.

Nocharity 

Jonathan: Hát, én forrócsokiba fojtom a bánatom. Kérsz te is, Lewis?
Lewis: Naná!
Jonathan: És te, Florence?
Mrs. Zimmerman: Boldogan.
Jonathan: Főzz magadnak.
Mrs. Zimmerman: Fulladj meg.

Nocharity 

Olyan nagy rajongója vagy a szavaknak, és lám, most egy se jut eszedbe.

Nocharity 

Jonathan: Mit csinálunk, ha már csak egyet kondul az óra, és ránk tör a vész?
Mrs. Zimmerman: Elbújunk a pincében, mint minden értelmes ember.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján