Bűvölet (1996) 116

The Craft
101' · amerikai · fantasy, thriller, horror 16

Ez a négy lány más, mint a többiek. Magányosak, csak egymásra számíthatnak. Azután rájönnek, hogy van még egy erősségük: a bűvölet. Kitanulják a fekete mágia tudományát, és fokozatosan próbálgatják, mire képesek. Fiúcsábítás, lánybosszú, apróbb bűbájosságok. De nincs megállás. Az öröm, a játék… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Robin TunneySarah Bailey
Fairuza BalkNancy Downs
Neve CampbellBonnie
Rachel TrueRochelle
Skeet UlrichChris Hooker
Breckin MeyerMitt
Christine TaylorLaura Lizzie
Assumpta SernaLirio
Cliff De YoungMr. Bailey
Helen ShaverGrace Downs

További szereplők

Kedvencelte 23

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Az utolsó tizenöt percért kár, mert egyébként nagyon élveztem a filmet. Igazi, ’90-es évekbeli hangulatot adó tini történet négy olyan lányról, akik a mindennapok gondjai elől a boszorkányságba, a mágiába menekülnek. Valamelyik szereplő hátterével szerintem könnyen tud azonosulni a néző. A zenék nagyon jók és nekem a maga a cselekmény is tetszett, leszámítva a végét. Örülök, hogy megnéztem.

Törpillaa 

Jesszus Mária mi a jó franc ez? XD Azt hittem a 2020as Bűvölet gyengébbnek fog tűnni ennél, de azt hiszem tévedtem. Ez egy borzadály. Idegesítőek voltak a csajok egytől egyig. Az őrült csaj és a bandája filmet láthatták, hölgyeim és uraim. XD Halál unalmas ez film, semmi szórakoztató nincs benne, még izgalmas sem volt. Az összes szereplő annyira felejtős, idegesítő és azonkívül, hogy boszorkányokról szólt, egyáltalán semmi értelme nem volt. Csak a végtelen sikítozás, meg a viháncolás… Az utolsó fél óra teljesen hazavágta az egészet, és annyira semmilyen volt az egész.

theodora 

Kár, hogy tiniként nem láttam korábban ezt a filmet – most se volt rossz, voltak benne meglepő fordulatok. Meg fogom majd nézni a 2020-as adaptációját is, szerintem az még jobban fog tetszeni! :)

Banditaa 

Ez nekem anno kimaradt, pedig még mai szemmel is jó film. (Megnéztem a remake trailerét, na az katasztrófálisnak néz ki…) A zenék nagyon tetszettek, a színészek is nagyon rendben voltak (helló, Skeet), a sztoriban ugyan voltak lyukak, de semmi zavaró. Abszolút nézhető még 2020-ban is.

LeaIris2001 

Az a baj, hogy a kilencvenes években nagy népszerűségnek örvendtek az ilyesfajta tinifilmek. Valahogy én valami többre számítottam, legalább egy kicsivel, mint kliséhalmazokra, borzalmas CGI-ra, és egy unalmas, vontatott sztorira.

Kincsanna 

Ifjúsági horror…
Felnőtt fejjel nem mondanám félelmetesnek, de tudom értelmezni rajta a horror címkét.
Sajnálom, hogy nem futottunk össze korábban, pedig nagy Charmed-rajongóként teljesen indokolt lett volna. Szórakoztató film, tök jók benne a zenék, a sztori klisés és kiszámítható, de ez sem zavart közben különösebben.

kkata76 

Először is, tök jó zenék vannak a filmben. Másodszor: tele van ismerős arcokkal, ott van mindjárt Neve Campbell a Sikoly sorozatból, meg Skeet Ulrich, hol is láttam? Ja, igen, a Sikolyban… (éreztem, hogy ismerős a srác valahonnan, de nem értettem, hogy mért volt kapásból ellenszenves).
A film szerintem nagyon jó, kimondottan tetszett.


Népszerű idézetek

Ódor_Endre 

-True magic is neither black nor white. It's both because nature is both. Loving and cruel all at the same time. The only good or bad is in the heart of the witch. Life keeps a balance on its own.


Hasonló filmek címkék alapján