Freddy vs. Jason (Péntek 13. XI.) (Rémálom az Elm utcában 8.) (2003) 94

A Rémálom az Elm utcában szörnyetege, Freddy Krueger pokolra jutott, egyetlen esélye az életben maradásra, ha félnek tőle az emberek. Ők azonban már megfeledkeztek róla. Freddynek ördögi ötlete támad, a hokimaszkos gyilkost, Jason Voorheest, a Péntek 13. elpusztíthatatlan gyilkológépét küldi… [tovább]

Képek 10

Szereposztás

Robert EnglundFreddy Krueger
Ken KirzingerJason Voorhees
Monica KeenaLori Campbell
Kelly RowlandKia Waterson
Chris MarquetteCharlie Linderman
Katharine IsabelleGibb
Brendan FletcherMark Davis
Jason RitterWill Rollins
Lochlyn MunroScott Stubbs helyettes
Tom ButlerDr. Campbell

További szereplők

Kedvencelte 14

Várólistára tette 24


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Freddy és Jason a két ikonikus gyilkoló gép visszatér, és nem is akárhogy. A közös filmjük jó volt, csak a többi szereplő gagyi, idegesítő, visítozó dinkák. XD Nagyon bosszantóak voltak, és alig vártam, hogy végre ki végezzenek velük, és inkább szurkoltam a két horrorfilm szereplőnek, mint az ártatlan embereknek, akik máshoz sem értettek, mint az ordítozás, meg futkározás. Végre Freddy itt jobb volt, mint az előző részben, amit néztem, és Jason is tetszett. A sztori jó volt, és volt pár vérengzős jelenet is. :-)

BeL1eVe 

A bűnös élvezet egyik nagyágyúja nálam. Az emberi karakterek java darálnivaló sztereotípia, de kit érdekel. Itt a két legenda ural mindent. Jason gyilokjai kreatívak, Freddy szövegei a zseniális Robert Englund-dal hatalmasak. Az összecsapásuk a nagybetűs EPIC!
És a magyar szinkron csak rádob az élményre. Harsányi Gáborral milliószor idézhető mondatok hangzanak el. :)

„Majd én elintézem, te bunkó!”
„Miért nem döglesz már meg?!”
„Halottnak lenni nem gond, de ha elfelejtenek, az nagyon durvaa!”
„Elő a torpedókkal!”

Imádom! :D

1 hozzászólás
Nevra 

Egész jó lett. Tetszett, hogy Jason is itt volt. A többi szereplő is jó választás volt. A történet is jó volt.

Gothic01 

Az eredeti Rémálom az Elm utcában-filmek a rebootot most ne emlegessük inkább nagy rajongójaként nem volt kérdés, hogy sort fogok keríteni erre a részre is, viszont a Jason Voorhees univerzuma által bennem generált fő hatások rendre az unalom és az érdektelenség, ezért kicsit tartottam tőle, hogy mi lesz belőle, ha két ennyire nem egy súlycsoportban mozgó, ikonikus karaktert összeeresztenek.

Szerencsére ez inkább volt Rémálom az Elm utcában-film, mint Péntek 13-film!

Attól a kis mellékes ódzkodástól eltekintve imádtam a horror-crossover ötletét, egyáltalán nem bőrlehúzás; izgalmas, kreatív és friss. Csinálhatnák többször is emberforma gyilkosokkal, de természetesen csakis ilyen minőségben. A klasszikus slasherek paraméterein belül korrekt és logikus módon helyezték el a játékosokat a táblán, a cselekmény valóban érdekes, nem csak mutatóban van az instant kaszabolás mellett. A legnagyobb örömömre pedig fel is tuningolták őket egy csöppet a nagy összecsapásra, hogy az erőviszonyok jobban kiegyenlítődjenek. Látszódott, hogy valóban fektettek időt, energiát, és törődést ebbe a filmbe, hogy nem csak rutinmelónak szánták, arra alapozva, hogy a két franchise kedvelői úgyis ugranak majd rá. A Freddy vs. Jason egy olyan film, ami a már meglévő rajongók kiszolgálásán kívül arra is hivatott, hogy újakat toborozzon, hogy kedvet csináljon az előzmények megtekintéséhez.

Az emberszereplők persze egytől-egyig selejtesek voltak… de ez nem is akkora baj, – bármennyire is értékeltem a talpraesett final girlöket a Freddy-filmekben – ők csak a nyersanyagot képezték a fő sztárok mellett. Mindazonáltal az egyiküknek volt egy jelenete, ami különösen megfogott; amikor Kia arról magyarázott Freddy-nek, hogy Minek azok a nagy pengék, csak nem kompenzálni akar velük valamit? , akkor hatalmasat röhögtem. Az ötletes gyilkosságok, a sötétség, a vér és a körömrágás közepette plusz pontot jelentett, hogy finoman beékelték azt a nagyon is komoly kérdéskört, hogy mennyit ronthat az ember önbecsülésén néhány rosszmájú megjegyzés olyan emberektől, akik a saját kisebbrendűségi komplexusokat másokra vetítik ki, a tinédzserek közötti verbális bullying.

Filmdoki

„Halottnak lenni nem gond, de ha elfelejtenek, az nagyon durva.”

Már az 1993-as Jason pokolra jut elhintette, hogy a kristálytavi gyilkos valamikor szembe fog kerülni az Elm utcai mészárossal. Nos, erre 10 évet kellett végül várni. A Freddy vs. Jason egy ügyesen összerakott crossovere a két szériának, mely mindkét rémnek hagy elég játékidőt, hogy rajongóik kedvükre drukkolhassnak nekik. A film nem finomkodik, folyik a ketchup rendesen, az idióta szereplők pedig hullanak, mint a legyek. Jason rendesen aprít is, de Freddy sajnos nem igazán mutatja be mikre is képes az álmokban, pedig egy-két fantáziadúsabbat elbírt volna a film.
A sztori egész ügyesen lett összerakva egyébként, legalábbis nekem tetszett, ahogy a két szereplő útját összehozták. Persze amúgy meg tele van orbitális baromságokkal, de van annyira szórakoztató, hogy az ember megbocsássa ezeket neki, hiszen mégis csak egy trash filmről beszélünk. Mondjuk azt megnéztem volna, hogy Springwood hogy az Istenbe töltődött fel ilyen gyorsan tinikkel. Illetve a híres Elm utcai házról egyetlen tini sem hallott sose? Oké, hogy eltitkolták a szülők a dolgokat, de ez már erős túlzás.
Teljesen korrekt film lett, esti kikapcsolódásnak bőven megteszi. Fura, hogy nem folytatták, pedig tudtommal elég sikeres lett.

dulkap 

Közel sem tökéletes film, de azért korrekt kis filmet hoztak össze a két legenda összeeresztésével. Én mindig is inkább Jason párti voltam, így ebben a filmben is jobban tetszettek az ő jelenetei. Közel sem olyan misztikus, mint Freddy, viszont sokkal félelmetesebb és karizmatikusabb. A készítők szépen elegyítették a két sorozat jellemvonásait, kicsit felhozva a 2000-es évek hangulatához.
Kár, hogy mindkét sorozat remake-je olyan lett, amilyen.

Criala 

Imádom! Kicsit béna, kiszámítható, de szórakoztató. :D
Freddy és Jason párosa fantasztikus! ❤

mandu 

Tetszett a két film ötvözése, sokkal kreatívabb volt, mint külön-külön a kettő. Mindig is szerettem a sorozatgyilkosokat, Freddy Krueger és Jason Voorhees apum két kedvence, és be kell ismernem, hogy mindketten elég ütősek. A befejezés volt a kedvencem, jót vigyorogtam, pedig erre lehetett számítani. :D Akik kedvelik a két pszichopatát, azoknak mindenképpen kötelező darab, de ha valaki inkább kihagyná, az sem veszít sokat. :)

mvancsika 

Már annyian leírták, de nekem is muszáj: óriási ötlet volt, hogy összeeresztették a két gyilkológépet; és még elrontani sem sikerült, nagyon jól megoldották (a miért-et és a hogyan-t is). Főként azért, mert két különbözőbb karaktert nem is találhattak volna. Imádom minden egyes jelenetüket, főleg, amikor egymással küzdenek.
Kicsit több Freddy-t azért hiányolok a filmből :(
A többi részét a filmnek annyira nem szerettem. Megint egy csomó idegesítő tini. :( Jobban örültem volna, ha az összeset kinyírják és pont.

BlackSwan

Már kétszer láttam, ha szombaton vagy vasárnap horrorra vágyom, akkor keresek. Pont bele is botlottam ebbe. Nos, nem is tudom, azt hiszem Jason szimpatikusabb volt a Krueger-nél, bár egyikkel sem találkoznék szívesen. :D Nagyon idegesítene, ha valaki folyton molesztálna az álmomban, én meg az öltözködőszekrénybe kellene, hogy elbújjak, de ott is megtalál a k***ög… :D eléggé véregzős, eléggé szadista film. Jók azok a jelenetek, amikor összeverekszenek. Sajnos sosem látom a film elejét, így nem tudom a konfliktus forrását a két gigant között… na, majd egyszer :D
Update(2019.11.01.): most latom az elejet :)


Népszerű idézetek

mvancsika 

Rátok szabadítottam, hogy szórakozzon egy kicsit veletek. De belejött a gyilkolásba, és most nem akarja abbahagyni ez a hokibuzi!

Tündérke

Bejártam a pokol összes bugyrát és végül ráakadtam valakire…valakire, aki emlékezteti őket, milyen a félelem íze. Övé lehet a vér, de enyém lesz a dicsőség és a félelem az a busz, amin hazagördülök.

mvancsika 

Halottnak lenni nem gond, de ha elfelejtenek, az nagyon durva.


Hasonló filmek címkék alapján