Káosz karácsonyra (2015) 222

Love the Coopers
107' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

0 díj · 1 jelölés

Charlotte Cooper a tökéletes karácsonyról álmodik, amikor esik a hó, sül a pulyka, illatoznak a sütemények, és boldog egyetértésben összegyűlik az egész család. Mindent el is követ ennek érdekében, csak egyvalamivel nem számol: a családtagokkal. Mert ahol négy generáció gyűlik össze, ott… [tovább]

magyar

Képek 6

Szereposztás

Diane KeatonCharlotte
John GoodmanSam
Olivia WildeEleanor
Amanda SeyfriedRuby
Marisa TomeiEmma
Anthony MackieOfficer Williams
Ed HelmsHank
Jake LacyJoe
Timothée ChalametCharlie
June SquibbFüllencs néni

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 134


Kiemelt értékelések

meseanyu

Hülye a cím, és hülye a trailer, mert mindenki valami fetrengve röhögős vígjátékra számít. Én szerencsére már több forrásból is hallottam, hogy nem ez lesz, így tudtam, mire számítsak. És így nagyon jó volt, nagyon nekem való, végig valami kellemes bizsergést éreztem. Líraian szomorkás, megható, elgondolkodtató, és olykor persze vicces, általában az intelligensebb módon. Szóval nem a sírva röhögős, hanem inkább a romantikusan sóhajtozós. Nekem bejött.

Charityy 

Egészen az utolsó pár percig úgy voltam vele, hogy ez egy egész jó kis karácsonyi film. Aztán megláttam a kutyát, akiről kiderült, hogy spoiler Előtte is kissé cukormázas volt már a film, de utána.. Borzasztó! Miért kellett ezt könyörgöm? Ah, ezzel úgy elrontották az egészet.

Kija 

Ez volt az utolsó film, amit moziban néztem meg a tavalyi évben és számomra hatalmas csalódás volt. Egy tipikus karácsonyi, családi filmre számítottam, ehelyett egy karácsonyi családi zagyvaságot kaptam, aminek a végén szinte menekültem a moziból.
Én nem vártam sokat a filmtől, csak egy tűrhető családi mozit, némi humorral és egy nagy adag karácsonyi érzelgősséggel, de ez nem igazán jött össze. A karakterek nagy részét nem sikerült megszeretnem, mivel idegesítőek és rettenetesen önzőek voltak vagy egyszerűen csak 2-3 percnyi szerepük volt az egész filmben és ez alatt az idő alatt sem sikerült megtudnunk róluk semmit, mert egyszerűen csak vicc forrásként lettek kezelve. A főszereplő házaspár volt a legrosszabb, de a gyerekeiket is untam.
Eleanor kifejezetten irritált, mert egyszerűen undorító volt ahogy azzal a szegény Joe-val bánt. Már az se nagyon tetszett ahogy ugráltatta, de ami nálam teljesen kiverte a biztosítékot az a folyamatos gúnyolódása volt Joe politikai beállítottságán. Engem érdekel az amerikai politika alakulása és én is inkább a demokraták nézeteivel szimpatizálok, de szerintem az ilyen szintű nézetek erőltetése egy filmben egy évvel a választások előtt, erős és nagyon nem helyénvaló. Pedig én az ilyen kamu-pasis szálakat mindig nagyon szoktam szeretni, de ez itt nem jött össze.
Igazándiból sorolhatnám még, hogy kivel mi volt a problémám, de akkor ez egy nagyon hosszú kritika lenne és nincs rá energiám. Egy szereplőt azért még kiemelnék, a kutyát. Igen a kutyát, aki akárhányszor megjelent a vásznon legszívesebben egy söprűvel üldöztem volna odébb. Nem vagyok valami nagy kutyabarát, de azért a cuki kutyáktól én is el tudok olvadni, itt viszont valamiért olyan cukormázasra próbálták venni a figurát, hogy az számomra elviselhetetlenné tette a kutyát. Aztán a végén kiderült róla valami, ami nálam végképp betette a kaput és ezért úgy pattantam fel a székemből a moziban, mint akit puskából lőttek ki.
Egyébként nagyobb története nincs a filmnek és az egy-két érdekesebb szálat is hamar elvágják a készítők és míg az elejéért és főleg a közepe miatt lehet, hogy megérte volna 7 csillagot, a lezárás azzal a cukormázzal, amivel le lesz öntve annyira elrontotta, hogy 5 csillagnál nálam nem érdemel többet. De őszintén az egész film hangulata számomra olyan erőltette és pocsék volt, hogy még a vége nélkül sem biztos, hogy megadta volna neki ezeket a csillagokat.

4 hozzászólás
Valcsa 

Vicces volt és aranyos, szerintem akinek az Igazából szerelem bejött, ezt is szeretni fogja. :) Itt is megvan a több szálon futó cselekmény (annyi kivétellel, hogy itt egy család tagjainak életébe nyerünk bepillantást) és a romantikus vígjáték jelleg, no meg a karácsony. :) Igaz, csöppet klisés, de én minden hibájával együtt szerettem, újranézős lesz… :)

viky0222 

Az egész promóciója egy nagy félrevezetés. A műfaj, a cím, sőt, a trailer is… Karácsonyi vígjátékot akartam nézni, és nem drámát. És így nem tudtam élvezni. Voltak ugyan jó pillanatai, de többségében untam, és bevallom, sokra már nem is emlékszek. Kivéve a végére. De az akkora baromság, hogy nehéz elfelejteni. :D
Az is tudom, hogy biztos van benne elég sok olyan dolog, amit még nem tapasztaltam, és így nem is érthettem meg. Sajnálom, hogy ekkora csalódás lett.

Little_Monster 

Legalább a cím találó, mert ez aztán tényleg káosz volt. Alapvető problémáim vannak Diane Keatonnal, így mindig fenntartással nézem a filmjeit. Ez most sem volt másképp, de ha pozitívan álltam volna hozzá, akkor is csalódás lenne. A film végéig nem jöttem rá, hogy tulajdonképpen mit nézek? Mi is akar ez lenni? Miről szól a film? Van egy átlagos család, átlagos problémákkal, melyek a kényszerből együtt töltött ünnepek miatt a felszínre kerülnek. Nem kommunikálnak, mindenki éli a saját önző kis életét, és évente egyszer összegyűlnek, hogy önmaguknak és a többieknek is csalódást okozzanak. Szívderítő történet, de nem ez benne a legszörnyűbb. Mindezt lehetett volna az átlagember szintjén ábrázolni, úgy, hogy hiteles legyen. És ez az, ami teljességgel hiányzott, az őszinteség, a valódiság, az, hogy ne csak az izzadt próbálkozást lássam, ami a forgatókönyvíró elgyötört arcára kiül, miközben kínlódik. Hogy a végeredmény ne csak egy óriási, összelapátolt kliséhalmaz legyen, több, semerre nem tartó mozaikos jelenettel. A történet nagyon lassan halad előre, és ezalatt nagy súlyossággal felvázolják a problémákat, a szánkba rágják, hogy bizony itt komoly dolgokról van szó. Aztán mikor az elgyötört néző unalmában álomra hajtaná a fejét, egy csettintéssel minden véresen komoly probléma megoldódik és megkapjuk a happy endet. Nagyon szépen köszönöm, és NEM az élményt, hanem azt, hogy vége van.

Pandalány

Egyszernézős, kedves film. Nagyon tetszettek a mindenféle karácsonyi zenék benne, a színészekkel sem volt gondom, bár az tény,hogy összességében a film nem egy nagy durranás. De ráhangol az ünnepre.

Lilla99 

Rájöttem, hogy nagyon megzavaró a cím ezzel a filmmel kapcsolatban. Azt hittem, hogy majd egy agyonröhögős történetet kapok, amiben együtt a család és egy csomó bénázás van stb. Mint általában a karácsonyi filmekben ez lenni szokott. De egyáltalán nem ez a helyzet. Nevetni nem igazán lehet rajta, hiszen az igazi vígjátéktól távol áll. Viszont összességében egy nagyon jó filmnek tartom. A szereplők nagyon találóak voltak, és megszerethetőek. Szokás szerint itt is minden szál összeér spoiler. Értelem szerűen a kedvencem Eleanor és Joe kapcsolata volt, imádtam ezt a párost. Azt pedig, hogy az egészet spoiler.

Keikorca

Nem jó ez a cím… valahogy olyan bugyutácska.
A történet a Cooper család karácsonyát mutatja be, egy teljes napot, amelyből a múltba is gyakran bepillantást nyerünk. Egy sok szempontból sérült család ez, akik csak és kizárólag a karácsony miatt gyűlnek össze és ülnek le egy asztalhoz. Több szálon indul a történet, de a felére már lassan kirajzolódik, hogy ki kinek a hozzátartozója, rokona. Egy-két erőltetett poént leszámítva élvezhető film, nincs rajta sok csillogó karácsonyi máz, és vannak mélyebb rétegei is. Szóval kellemes téli szórakozás sok-sok Bob Dylan számmal.

Kincsanna 

Messze felülmúlta a várakozásaimat ez a film.
A kerettörténet gyenge volt, de a karakterek nagyon szerethetőek, a hangulat pedig kicsit ismerős a saját valóságomból.
A kedvenc karakterem Olivia Wilde-é, de Marisa Tomei és Jake Lacy sincs nagyon lemaradva tőle.


Népszerű idézetek

Fancs_118

Olyan szomorú ez. Amit gyerekként megteszünk, hogy beilleszkedjünk, az szigetel el minket felnőttként.

Osli75 

A karácsony a jókedv és az öröm ünnepe, mintha a boldogság rendelésre érkezne.

Dorka 

Joe Eleanornak: Before I saw her, I… didn't believe in love at first sight. Thought it was bullshit. And then I saw this… reckless girl who had forgotten how beautiful she was, and I thought… I thought if I could wake up every day and look into that face, I could get through anything. And you… were standing right next to her.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján