Modern család (2009–2020) 347

Modern Family · Egy rém modern család
22' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték, sorozat, áldokumentumfilm 12
11 évad · 250 rész

22 díj · 11 jelölés

A 2009-ben indult Modern családot nemcsak a szakma, de a nézőközönség is kitüntette figyelmével, így az USA egyik legnépszerűbb vígjátéksorozata lett a 18-49 évesek körében: a harmadik évadot már több, mint 12 millió néző követte. A szakma is értékelte a sorozatot, szereplői és készítői számára… [tovább]

angol
angol

Képek 84

Szereposztás

Eric StonestreetCameron Tucker
Sofía VergaraGloria Delgado-Pritchett
Ed O'NeillJay Pritchett
Jesse Tyler FergusonMitchell Pritchett
Ty BurrellPhil Dunphy
Ariel WinterAlex Dunphy
Sarah HylandHaley Dunphy
Aubrey Anderson-EmmonsLily Tucker-Pritchett
Julie BowenClaire Dunphy
Blake GibbonsConstruction Worker

További szereplők

Kedvencelte 259

Várólistára tette 161


Kiemelt értékelések

Theana 

Hát vége van.
A sorozat zsenialitása abban rejlik, hogy rendkívül egyszerű. A mindennapok problémáit, küzdelmeit, örömeit jeleníti meg, viszi képernyőre. Látva a (ál)dokumentumsorozatról készült dokumentumfilmet (haha, mekkora poén) most már megértettem, hogy miért hatnak a jelenetek ennyire valóságosan (mert a készítők a saját életükből kaptak ihletet). Mindenfajta karaktertípust, viselkedésformát és kapcsolatrendszert láthatunk, ezeknek az összecsapásait és elsimításukat. Vicces, érdekes, szarkasztikus, sokkoló. Életszerű és valóságos.

Bevallom az első évadot kissé magamra erőltettem, mert sosem néztem filmet még ilyenfajta stílusban (a Shameless egy nagyon kicsit hasonlít ehhez), és az elején nem tartottam érdekesnek, de közben egyre jobban beszippantott, és azt vettem észre, hogy falom az évadokat. Nagyon megtetszett ez az interjús forma, amikor mindenki szemszögét láthattuk ugyanabban a helyzetben. Tetszett, hogy nem vágtak alá megható, hatásvadász dalokat, legfeljebb csak párszor, amikor tanulságot vontak. A konfliktusok nem voltak erőltetettek, mindenféle téma felmerült, hangsúlyt kaptak különböző helyzetek, de voltak visszatérő sablonok, amik nem voltak unalmasak, noha minden évadban megjelentek.

A tizedik évadra láthatóan mindenki nagyon megváltozott külsőleg, és nekem szembetűnt pár kínos jelenet is, ott volt néhány mélypont, a tizenegyedik évad viszont megint nagyon jóra sikerült, bár végig érezhető volt, hogy ez az utolsó évad. Jövőbeli tervek és búcsúzkodások…
Nem csodálom, hogy sok színész részt akart venni a forgatáson, magában a sorozatban, mert az alap felálláson egyértelműen érződött, hogy nemcsak eljátszák, hogy egy család, hanem az évek során tényleg azzá formálódtak és irtó jó hangulatban telhetett ez a tizenegy év.
Egyszerű, de nagyszerű, szokták mondani.

NaNa_88 

Imádnivaló, vicces, ritkán siratós.
Nem tudom megunni és csak darálni lehet. :D

Traclon

Imádnivaló, úgy ahogy van.
Remekül eltalált, jópofa karakterek, nagyszerű színészi alakítások, a világ két legszerethetőbb „búzája”, egy vadítóan dögös Sophia Vergara, egy hihetetlenül szép Julie Bowen, s persze Ed O'Neill, aki hajszálra ugyanazzal a manírkészlettel dolgozik, mint Al Bundy szerepében, mégis sikerül egy teljesen más karaktert hoznia. S ebben mutatkozik meg igazán a színészi nagyság!
Amit még külön meg kell említenem a sorozat javára, hogy – hála a magasságos mennybélinek – kihagyták belőle a gépi műröhögést!

A negyedik legjobb sorozat, amit valaha láttam.

3 hozzászólás
Echo

Nagyon imádom ezt a sorozatot! Először megijedtem, mert sok évada van, de most meg kevésnek érzem. Néztem volna még.
Az egész mindig olyan poénos volt, igaz néha túl érzelgős,de ki lehetett bírni. Szinte az összes szereplőt megkedveltem, főleg Lily-t.
A vége egész jó lett, bár mint említettem én néztem volna tovább.

cirilla

Egy nagyon kis „aranyos”, hétköznapi sorozat, melynek minden karaktere szórakoztató és még ha klisének is tűnnek néha olykor, máskor megmutatják, hogy többek ennél. Nagyon tetszett, hogy a sorozat nem próbált több lenni annál, ami, vagyis nem tették tele erőltetett tanulságokkal, nagyon hihetetlen helyzetekkel, hanem az élethelyzetek tényleg olyanok voltak, amibe olykor a saját családomat ismertem fel. Egész egyszerűen nem tudok rosszat írni a sorozatról, minden egyes részét élveztem.

Sisyll

Imádjuk ezt a sorozatot.
A Comedy Centralon találkoztam először a sorozattal, akkor még csak elvoltam vele. Aztán úgy döntöttem, hogy ideje az elejétől kezdeni. Jó ötlet volt. S nemcsak én, de párom is nagyon megszerette. Ez a dinka család nagyon szerethető. Gyorsan le is daráltuk az évadokat.
Bár mindenkit nagyon szeretünk, az abszolút kedvenc Phil Dunphy. Egy nagyra nőtt gyerek, aki mindig az élet vidám és fényesebb oldalát nézi, s ugyanakkor nagyon odatudja tenni magát férj és apa fronton is. Kitűnően kompenzálja a határozott és időnként túl komoly Claire-t, aki a maga módján épp oly dilis, mint a férje.
Ami nagyon tetszik a sorozatban, hogy a család tagjairól valóban érződik tetteik és viselkedésük alapján, hogy kire hasonlítanak, vagy kire milyen hatással vannak a családi körülmények. Teljesen életszerűvé teszi a sorozatot, ahogyan a modern családi felállás is:
meleg pár gyermekkel, egy fiatalabb feleség idősebb férjjel, no meg egy klasszikus felállás, egy ifjú korban összekerült pár. Minden család modellnek meg van a maga különlegessége, ami lehet számunkra tanulságos is, ugyanakkor a humor forrása is lehet.
Bár javarészt a Modern család volt a napi nevetés adag fő támogatója, azért voltak olyan pillanatok és monológok, amik könnyen könnyeket csaltak a szemembe.
Sokszor hangzott el tőlünk a részek alatt, hogy bár tudjuk nem valós a család, már szinte túlságosan idilli, de mi is ilyenre vágyunk. Szeretnénk bohókás szülők lenni, egy nagy családdal, akik között szoros a kapocs.
Rengeteg pozitív dolgot tudnék még elsorolni, de úgy gondolom az mindent elárul, hogy sok filmes oldalon magas pontszámot kapott, még a nyolcadik évadon is képesek voltunk nevetni, ami nagy szó, mert az első pár év után egy sorozat nagyon csúnyán be tud laposodni, a vígjátékoknál pedig szerintem még nehezebb a helyzet, de a Modern család szerintem ezt simán átívelte. Nálam. Úgy olvastam sajnos már külföldön apadt a nézettség, meg valószínűleg befejező évad következik. Ha így is lenne, hát nem bánom.
A Jóbarátok összes epizódját is képes voltam harmincszor megnézni, a Prichett-Dunphy családdal sem lesz másként. :)

woolfe

Nagyon szeretem a sorozatot. Minden évadot darálni szoktam, mert ha elkezdem, nem tudom abbahagyni egy-két rész után. Berántanak a családok, mert itt nem feltétlenül a szituációk viccesek, hanem a karakterek. Mindenki izgalmas, érdekes. A kapcsolatok is. Nagyon jó dinamikával dolgoznak. Nevetve tanít, nevetve döbbent rá dolgokra, nevetve mutatja meg, milyen egy házasság, milyenek a testvérek, milyen az örökbefogadás, stb.

vudura06 

Már 2x láttam végig a sorozatot és az első perctől az utolsóig imádtam. A szereplők, a történetek és a család erej végig a képernyő elé szegezte a figyelmemet. Nem tudnék rá egy negatívumot sem mondani, mert túlságosan elfogult vagyok ezzel a sorozattal kapcsolatban. Még biztosan elő fog kerülni nálam, mert a valaha volt kedvvenc sorozatom. <3

Biann

Nagyon szerettem ezt a sorozatot. Klisés, ugyanakkor ezek a klisék bájosak és viccesek, élvezetessé teszi, hogy a karakterek hogyan jelenítenek meg egy-egy embertípust. És amikor azt hinné az ember, hogy unalmas lesz, akkor mindig jön egy új fordulat, egy jellemfejlődés.
Sophia Vergara tökéletes volt Gloria szerepére, ő volt a kedvencem, mert egyszerre volt erős, de ugyanakkor a hibáit beismerni képes karakter, miközben képes volt lemondani a büszkeségéről csak azért, hogy a szeretteinek örömet okozzon. És ő volt az egyetlen, aki tisztelte Philt.
Nagyon szerettem még Haley és Alex kapcsolatát, illetve amikor a 3 gyerek összefogott.
Összességében – bár az embernek ég a feje néha a szereplők helyett is – örülnék, ha ilyen családom lenne.

crissy 

Erre a sorozatra lehet azt mondani, hogy relatable.


Népszerű idézetek

vvn_e

Cameron: A galamb jobban fél tőled, mint te tőle.
Mitchell: Ezek nem félnek semmitől, a vezetéken ülnek.

1. évad 24. rész – Repül a madárka!
liliannahorvath

Alex: Szia Anya.
Claire: Tudod Haley iCloud jelszavát?
Alex: Persze, odaadta nekem a naplója kulcsával és egy listával együtt, amin rajta van,hogy mitől fél.
Claire: Talán ki tudjuk találni.
Phil: Claire véletlenül leraktál.
Claire: Óh,igen tudod drágám,hogy nem értek a gépekhez.
Alex: Anyu ki akarja találni Haley iCloud jelszavát. Ami szerintem a magánélet súlyos megsértése. Uh, próbáld ki a „jelszót”!
Claire: Örülök,hogy nem jött be!
Phil: Várj! Azt mondta,hogy valami olyasmi, amit az emberek nem tudnak róla. Mint a kedvenc irodalmi karaktere.
Claire: Bejutottam!
Alex: Mi? Mi volt az?
Claire: Snoopy!

NaNa_88 

Alex: – Mi az a Jägermeister?
Phil: – Hát, tudjátok, a mesékben mindig van egy bájital, amitől a királylány elalszik a pasi meg elkezdi csókolgatni. Na ez is olyan, csak nem egy kastélyban ébredtek fel, hanem egy koleszszobában és oda a jó híretek.

1. évad 14. rész – Rumli a javából
8 hozzászólás
NaNa_88 

Gloria: – Most lezuhanyzom. Szeretnél velem jönni?
Jay: – Tudod szívem, van egy puskám elzárva a garázsban. Ha egyszer nemet mondok erre a kérdésre, szeretném, ha lelőnél.

1. évad 4. rész – Szuper kínos incidens
NaNa_88 

Mitchell: – Egy bölcs ember azt mondta nekem… Nem értem, de ha ez vagy te, ne merészeld szégyellni.

5. évad 21. rész – Bealvás
valdezier

Phil: Melyik a két kedvenc állatom?
[felveszi a telefont]
Phil: Hal-ló!

NaNa_88 

Mitchell: – Az emberek néha meglepnek. Azt hiszed, hogy már kiismerted őket. Játsszák a szerepüket. Olyanok amilyenek. Aztán egyszer csak tesznek valamit, amiből rájössz, hogy jóval sokoldalúbbak, mint valaha sejtetted volna.

2. évad 18. rész – Morcos szomszéd
S_Bíborka 

Bárcsak olyan ember lennék, akinek két személyisége van a veszélyes helyzetekre… tudják, Bruce Wayne, Peter Parker, Hannah Montana…

2. évad 11. rész – Száguldó szomszéd
NaNa_88 

*a kikötőben sétálnak*

Mitchell: – Annyira izgulok! Láthatjuk Jackmant* fürdőruhában. Mit mondasz a fürdőruhás Jackmannek?
Cameron: – Úristen, ez hatalmas!
Mitchell: – Elég közvetlen, de beválhat. Óh, mármint a hajó!

*Hugh Jackman

5. évad 20. rész – Ausztrália
NaNa_88 

Mitchell: – Cam, gyere! Induljunk!
Cam: – 10 másodperc!
Mitchell: – Azt hittem, ha a párom férfi, akkor nem kell ennyit várnom. Most úgy érzem átvertek.

5. évad 5. rész – Egy kis késés

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján