Modern család (2009–2020) 181

Modern Family · Egy rém modern család
22' · amerikai · vígjáték, sorozat, áldokumentumfilm 12
11 évad · 250 rész

1 díj · 11 jelölés

A 2009-ben indult Egy rém modern családot nemcsak a szakma, de a nézőközönség is kitüntette figyelmével, így az USA egyik legnépszerűbb vígjátéksorozata lett a 18-49 évesek körében: a harmadik évadot már több, mint 12 millió néző követte. A szakma is értékelte a sorozatot, szereplői és készítői… [tovább]

angol
angol

Képek 83

Szereposztás

Eric StonestreetCameron Tucker
Sofía VergaraGloria Delgado-Pritchett
Ed O'NeillJay Pritchett
Jesse Tyler FergusonMitchell Pritchett
Ty BurrellPhil Dunphy
Ariel WinterAlex Dunphy
Sarah HylandHaley Dunphy
Aubrey Anderson-EmmonsLily Tucker-Pritchett
Julie BowenClaire Dunphy
Blake GibbonsConstruction Worker (1 episode, 2010)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 145

Várólistára tette 125


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Imádnivaló, vicces, ritkán siratós.
Nem tudom megunni és csak darálni lehet. :D

Traclon

Imádnivaló, úgy ahogy van.
Remekül eltalált, jópofa karakterek, nagyszerű színészi alakítások, a világ két legszerethetőbb „búzája”, egy vadítóan dögös Sophia Vergara, egy hihetetlenül szép Julie Bowen, s persze Ed O'Neill, aki hajszálra ugyanazzal a manírkészlettel dolgozik, mint Al Bundy szerepében, mégis sikerül egy teljesen más karaktert hoznia. S ebben mutatkozik meg igazán a színészi nagyság!
Amit még külön meg kell említenem a sorozat javára, hogy – hála a magasságos mennybélinek – kihagyták belőle a gépi műröhögést!

A negyedik legjobb sorozat, amit valaha láttam.

Sisyll

Imádjuk ezt a sorozatot.
A Comedy Centralon találkoztam először a sorozattal, akkor még csak elvoltam vele. Aztán úgy döntöttem, hogy ideje az elejétől kezdeni. Jó ötlet volt. S nemcsak én, de párom is nagyon megszerette. Ez a dinka család nagyon szerethető. Gyorsan le is daráltuk az évadokat.
Bár mindenkit nagyon szeretünk, az abszolút kedvenc Phil Dunphy. Egy nagyra nőtt gyerek, aki mindig az élet vidám és fényesebb oldalát nézi, s ugyanakkor nagyon odatudja tenni magát férj és apa fronton is. Kitűnően kompenzálja a határozott és időnként túl komoly Claire-t, aki a maga módján épp oly dilis, mint a férje.
Ami nagyon tetszik a sorozatban, hogy a család tagjairól valóban érződik tetteik és viselkedésük alapján, hogy kire hasonlítanak, vagy kire milyen hatással vannak a családi körülmények. Teljesen életszerűvé teszi a sorozatot, ahogyan a modern családi felállás is:
meleg pár gyermekkel, egy fiatalabb feleség idősebb férjjel, no meg egy klasszikus felállás, egy ifjú korban összekerült pár. Minden család modellnek meg van a maga különlegessége, ami lehet számunkra tanulságos is, ugyanakkor a humor forrása is lehet.
Bár javarészt a Modern család volt a napi nevetés adag fő támogatója, azért voltak olyan pillanatok és monológok, amik könnyen könnyeket csaltak a szemembe.
Sokszor hangzott el tőlünk a részek alatt, hogy bár tudjuk nem valós a család, már szinte túlságosan idilli, de mi is ilyenre vágyunk. Szeretnénk bohókás szülők lenni, egy nagy családdal, akik között szoros a kapocs.
Rengeteg pozitív dolgot tudnék még elsorolni, de úgy gondolom az mindent elárul, hogy sok filmes oldalon magas pontszámot kapott, még a nyolcadik évadon is képesek voltunk nevetni, ami nagy szó, mert az első pár év után egy sorozat nagyon csúnyán be tud laposodni, a vígjátékoknál pedig szerintem még nehezebb a helyzet, de a Modern család szerintem ezt simán átívelte. Nálam. Úgy olvastam sajnos már külföldön apadt a nézettség, meg valószínűleg befejező évad következik. Ha így is lenne, hát nem bánom.
A Jóbarátok összes epizódját is képes voltam harmincszor megnézni, a Prichett-Dunphy családdal sem lesz másként. :)

woolfe

Nagyon szeretem a sorozatot. Minden évadot darálni szoktam, mert ha elkezdem, nem tudom abbahagyni egy-két rész után. Berántanak a családok, mert itt nem feltétlenül a szituációk viccesek, hanem a karakterek. Mindenki izgalmas, érdekes. A kapcsolatok is. Nagyon jó dinamikával dolgoznak. Nevetve tanít, nevetve döbbent rá dolgokra, nevetve mutatja meg, milyen egy házasság, milyenek a testvérek, milyen az örökbefogadás, stb.

Biann

Nagyon szerettem ezt a sorozatot. Klisés, ugyanakkor ezek a klisék bájosak és viccesek, élvezetessé teszi, hogy a karakterek hogyan jelenítenek meg egy-egy embertípust. És amikor azt hinné az ember, hogy unalmas lesz, akkor mindig jön egy új fordulat, egy jellemfejlődés.
Sophia Vergara tökéletes volt Gloria szerepére, ő volt a kedvencem, mert egyszerre volt erős, de ugyanakkor a hibáit beismerni képes karakter, miközben képes volt lemondani a büszkeségéről csak azért, hogy a szeretteinek örömet okozzon. És ő volt az egyetlen, aki tisztelte Philt.
Nagyon szerettem még Haley és Alex kapcsolatát, illetve amikor a 3 gyerek összefogott.
Összességében – bár az embernek ég a feje néha a szereplők helyett is – örülnék, ha ilyen családom lenne.

crissy

Erre a sorozatra lehet azt mondani, hogy relatable.

littlelinda

Imádooom :)) A comedy centralon láttam először és pár rész után már tudtam, hogy belekerült a kedvenc sorozataim közé :)

Little_Monster 

Bírom az alap koncepciót, bírom a karaktereket, a kapcsolatokat, a történetet. Jól ki van ez találva. Kicsit hullámzik, nem sikerül minden résznek hozni a színvonalat, de összességében jó szórakozás.

naravna

Nem láttam belőle csak pár 10 részt összevissza, de nagyon tetszett. Azt vettem észre, hogy miközben ment a tévében, egy idő után mindig leültem elé, pedig ilyen már nagyon rég történt tévés sorozatokkal…
Szerintem két dolognak volt ez köszönhető: vicces (de tényleg, pedig tudom utálni a gagyi vígjátékokat) és családközpontú, ennek ellenére nem konzervatív.
Szerk. (5 évaddal később): Még mindig szeretem és nem untam meg! Kedvenc.

a_girl92 

imádom ezt a sorit, olyan kis aranyos, vicces, szerethető karakterekkel, igaz csak Ed O’Neill ( Al Bundy ) miatt kezdtem el nézni, de nagyon megszerettem (: nincsenek benne igazán negatív vagy gonosz karakterek, olyan pozitív kis sorozat! (: és az időtartama is pont jó, mivel evés közben mindig nézek valamit, és egy rész pont jó evéshez…nem mintha csak evés közben nézném ez még csak olyan plusz pozitívum :'D


Népszerű idézetek

Lili98

Alex: Szia Anya.
Claire: Tudod Haley iCloud jelszavát?
Alex: Persze, odaadta nekem a naplója kulcsával és egy listával együtt, amin rajta van,hogy mitől fél.
Claire: Talán ki tudjuk találni.
Phil: Claire véletlenül leraktál.
Claire: Óh,igen tudod drágám,hogy nem értek a gépekhez.
Alex: Anyu ki akarja találni Haley iCloud jelszavát. Ami szerintem a magánélet súlyos megsértése. Uh, próbáld ki a „jelszót”!
Claire: Örülök,hogy nem jött be!
Phil: Várj! Azt mondta,hogy valami olyasmi, amit az emberek nem tudnak róla. Mint a kedvenc irodalmi karaktere.
Claire: Bejutottam!
Alex: Mi? Mi volt az?
Claire: Snoopy!

NaNa_88 

Mitchell: – Egy bölcs ember azt mondta nekem… Nem értem, de ha ez vagy te, ne merészeld szégyellni.

(5.évad 21.rész)

NaNa_88 

Alex: – Mi az a Jägermeister?
Phil: – Hát, tudjátok, a mesékben mindig van egy bájital, amitől a királylány elalszik a pasi meg elkezdi csókolgatni. Na ez is olyan, csak nem egy kastélyban ébredtek fel, hanem egy koleszszobában és oda a jó híretek.

(1.évad 14.rész)

8 hozzászólás
valdezier

Phil: Melyik a két kedvenc állatom?
[felveszi a telefont]
Phil: Hal-ló!

lomax

Bárcsak olyan ember lennék, akinek két személyisége van a veszélyes helyzetekre… tudják, Bruce Wayne, Peter Parker, Hannah Montana…

NaNa_88 

Mitchell: – Az emberek néha meglepnek. Azt hiszed, hogy már kiismerted őket. Játsszák a szerepüket. Olyanok amilyenek. Aztán egyszer csak tesznek valamit, amiből rájössz, hogy jóval sokoldalúbbak, mint valaha sejtetted volna.

(2.évad 18.rész)

vvn_e 

Cameron: A galamb jobban fél tőled, mint te tőle.
Mitchell: Ezek nem félnek semmitől, a vezetéken ülnek.

NaNa_88 

Gloria: – Most lezuhanyzom. Szeretnél velem jönni?
Jay: – Tudod szívem, van egy puskám elzárva a garázsban. Ha egyszer nemet mondok erre a kérdésre, szeretném, ha lelőnél.

(1.évad 4.rész)

NaNa_88 

Mitchell: – Cam, gyere! Induljunk!
Cam: – 10 másodperc!
Mitchell: – Azt hittem, ha a párom férfi, akkor nem kell ennyit várnom. Most úgy érzem átvertek.

(5.évad 5.rész)

NaNa_88 

*a kikötőben sétálnak*

Mitchell: – Annyira izgulok! Láthatjuk Jackmant* fürdőruhában. Mit mondasz a fürdőruhás Jackmannek?
Cameron: – Úristen, ez hatalmas!
Mitchell: – Elég közvetlen, de beválhat. Óh, mármint a hajó!

*Hugh Jackman

(5.évad 20.rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján