Jóbarátok (1994–2004) 800

6 díj · 26 jelölés

A nagysikerű sorozat hat, a húszas éveiben járó fiatal (három férfi és három nő) mindennapjait követi nyomon. A sorozat főszereplői Rachel Green, az elkényeztetett „apuka-kislánya”; Monica Geller, a kényszeresen rend- és tisztaságmániás séf; Chandler Bing, a viccelődő okostojás, a szerelemben… [tovább]

angol

Képek 67

Szereposztás

Jennifer AnistonRachel Green
Courteney CoxMonica Geller
Lisa KudrowPhoebe Buffay
Matt LeBlancJoey Tribbiani
Matthew PerryChandler Bing
David SchwimmerDr. Ross Geller
James Michael TylerGunther
Elliott GouldJack Geller
Christina PicklesJudy Geller
Maggie WheelerJanice

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Jóbarátok

66 tag · 36 karc · Utolsó karc: 2021. július 25., 12:36 · Bővebben


Kedvencelte 790

Várólistára tette 104


Kiemelt értékelések

Sydney 

A mai napig egy olyan sorozat, amit képtelenség megunni, berakja az ember, és csak megy és megy… csak azt veszem észre, hogy váltani kell az évadok között :)
Chandler és Monica az abszolút kedvenc, a kezdeti butuska Phoebe azért a végére kikupálódik, szenzációsak (és ugyanakkor szomorúak) a gyerekkori élményei, de ahogy az élethez és a nehézségekhez áll, le a kalappal előtte. Ross nagyon dinka, és mindenképpen megérdelmi a boldogságot. Joey és Rachel volt mindig is az a két karakter, akiket a legkevésbé szerettem, főleg Rachel, néha iszonyat idegesítő és önző tud lenni, Joey butasága és naivsága is volt, hogy kiakasztott.

Marcsi 

Végigkísérte a tinikorom és még ha ma már előre is mondom a poénokat, bármikor le tudok ülni megnézni 10 részt egymás után!
Óriási szerelem! ♥♥♥♥♥♥

Little_Monster 

A valaha készült legjobb sitcom. Azóta is a legtöbb sikerre vágyó sorozat ide nyúl vissza, több-kevesebb sikerrel. Remekül kidolgozott karakterek, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy legtöbbjüknek azóta sem sikerült kitörni belőle. Abszolút etalon, bármikor, bármennyi idő után nézhető, időtálló, vicces, örök kedvenc.

1 hozzászólás
Charityy 

Istenem, mennyire fog hiányozni!
Rengeteget nevettem rajta, a legjobb sorozat, amit eddig láttam. És ezt szerencsére nem is húzták el, nem csökkent a minősége az évadok előrehaladtával.
A poénok megmaradtak, a csapat valami fantasztikus.
Biztos újra fogom még nézni!

MLauri

Nagyon késői vagyok, de most vettem csak rá magam arra, hogy megnézzem, így 15 évvel a befejezése után. Valahogy sosem vonzott igazán a sorozat, mindig inkább a dráma /akció után kutattam, ahol lehet izgulni meg tele van vérrel. Nos, mostanság inkább ez a vonal vonz. Miután megnéztem a How I Met Your Mothert, megkérdeztem az ismerőseim, hogy milyen hasonló sorozatokat tudnak ajánlani és itt kötöttem ki, bármennyire nehezen bírtam rá magam. Nem bántam meg. Igaz, az első rész kifejezetten nem tetszett, de utána szerelem volt. Nagyon megszerettem a karaktereket, és izgalmasan vártam, hogy vajon mi lesz végre spoiler és spoiler között, mikor lesznek újra együtt. Hát spoiler A kedvenc szereplőim Chandler, mert túlságosan relatable, valamint Phoebe, mert ő Phoebe. de tényleg mindenkit rettentően imádok, és még biztosan belenézek még a jövőben is <3

bettibujdoso

Elkezdtem egyszer pár éve. Nem tetszett. Újrakezdtem tavaly. Nem tetszett. Adtam neki egy harmadik esélyt. Le sem tudok állni vele.
Mondjuk a How I met your mothert nem tudja felülmúlni, de így az érettségi időszakban tökéletes, könnyed sorozat.

update20190725: felülmúlta a HIMYM-et szerintem, legalábbis a Friendset jelenleg jobban szeretem, viszont az utolsó évadon látszott, hogy csak le akarják zárni a sorozatot, kicsit gyengébbek voltak a poénok, de szép lezárást kapott a sorozat. biztosan újra fogom nézni (még ha nem is ilyen maraton szinten, mint ahogy most, de 1-2 rész belefér néha)

update20191114: jó szar időszakában vagyok az életemnek, és a teljes kétségbeesés szélén állva beraktam a sorozatot időpocsékolásnak, és továbbra is imádom. Lehet olyant, hogy esetleg kihúz a szarból a sorozat??

3 hozzászólás
Lilla99 

Ez az a sorozat, amire még a 10 csillag is kevés. Szerintem ennél tökéletesebb nincs is. Nem hiába ez a kedvenc sorozatom, és bár csak 5 éves voltam, amikor befejeződött, emlékszek rá, hogy már akkor is néztem. Ebből pedig egyenesen következik az, hogy már lassan két kezemen sem tudom megszámolni, hogy hányszor láttam, szinte az összes rész szövegét fejből tudom, de ha azt nem is, azt biztos, hogy miről szól. Mégis ennek ellenére minden áldott újranézéskor feltűnik valami új dolog, leesik valami poén, stb. Imádom a szereplőket, imádom a színészeket, imádom minden egyes pillanatát. Szerintem ez egy olyan sorozat, amit mindenkinek látnia kell. És ez alatt azt értem, hogy mindenkinek, még annak is aki meg sem született, mert az biztos, hogy jó pár óra felhőtlen nevetést kap az illető.

2 hozzászólás
Manni

Eddig összesen négyszer néztem végig az elejétől a végéig, és még mindig hatalmasakat tudok rajta nevetni. A környezetemben lévő embereket rendre azzal szórakoztatom, hogy jeleneteket vagy poénokat idézek a filmből, tulajdonképpen, nekik már nem is kéne megnézni, én úgyis elmondom az egészet. :D A végén mindig egy kicsit elszontyolodok, de újra és újra visszatérek ehhez a lökött bandához.

Haspók 

Régi nagy kedvencem a sorozat. Minimum 10x , maximum 20x láttam már. Nagyon szeretem a karaktereket, mind a 6-ukat. Öröm őket nézni, kikapcsol mindig. Ha idegenbe vagyok és el vagyok keseredve , legtöbbször hozzájuk fordulok segítségért ..Úgy megszerettem a karaktereket , h emiatt családias légkör vesz körül,amikor őket nézem . A testvéremmel együtt néztük legtöbbször, kiválasztva random részeket .ez volt a szokásunk sokáig..s még most is néha,amikor együtt vagyunk Friends-et nézünk :) ez a mi kis közös kedvenc sorozatunk .

tataijucc

Szerintem ez az a sorozat, amit képtelenség megunni. Meg nem mondom, hányszor néztem újra a sorozatot, magyarul és angolul egyaránt, vagy éppen random epizódok elindításával. Hiába hallottam bizonyos poénokat belőle legalább 10-szer, ugyanúgy vinnyogva, és egyben alig levegőt kapva nevetek.

2018.02.17 – 2018.04.29.
Sokadjára néztem már újra, de még mindig az egyik legjobb vígjáték sorozatnak tartom. Talán az az egyik legjobb benne, hogy minden őrültségük ellenére a szereplők hétköznapiak, és egy-egy megnyilvánulásban simán magára ismer az ember (egy kicsit Monica vagyok, de csak egy egészen kicsit). Egyik percben sírok, a következőben pedig már nevetek, aztán pedig még hangosabban nevetek. Majdnem tökéletes. Szeretem.

2021.04.17 – 2021.05.31.
A hibái ellenére is tökéletes.


Népszerű idézetek

Klitty

Rachel: Csinálj valamit! Rúgd be azt az ajtót!
Ross: Berúgnám, de bibis lesz a lábam. Egyébként is, hallod, minden rendben van, hiszen Emma most alszik.
Rachel: De mi van, ha kiugrott az ágyából?
Ross: A fejét se tudja még felemelni, de persze, kiugrott…
Rachel: Jézus Mária, nem zártam el a csapot!
Ross: Rachel, biztosan elzártad a csapot. Kérlek, szedd össze magad, jó?
Rachel: Nem kapcsoltam ki a tűzhelyet.
Ross: Nem főztél 1996 óta.
Rachel: Nincs nyitva az ablak? Mert ha nyitva van, berepülhet valami madár.
Ross: Uramisten, igen, igen, ebben igazad van, azt hiszem. Hallga-hallgasd csak! Mi ez? Egy galamb? Nem, nem. Nem, nem. Várj, várj, ez egy kőszáli sas! Rárepül a sparheltre és menten lángra kap! A baba, ezt látván, kiugrik a rácsos ágyából, hogy megmentse a királyi állatot. A sas azonban félreérti, agressziónak véli, és csőrébe ragadja a csecsemőt. Eközben a csapból zuhogó víz elönti a lakást. Baba és madár még mindig lángokban, a csőre mint halálos bilincs, belezuhannak az áradó vízbe, és elnyeli őket az örvény.
Rachel: Hú, de bánni fogod, ha mindez igaz.

4 hozzászólás
Timi

Rachel: Nézzétek, hát nem ínycsiklandozó?
Ross: De, az. Mi ez?
Rachel: Angol trüffel. Egy csomó rétegből áll. Legalul van a babapiskóta, utána a lekvár, vanília krém, amit én főztem, aztán málna, megint babapiskóta, marhahús babbal és hagymával, vanília krém, azon banán, a legtetején tejszínhab.
Ross: Mimimimit mondtál a banán réteg előtt?
Rachel: A húst? Igen nekem is furcsa volt…

Ross: Láb íze van!
Joey: Nekem ízlik.
Ross: Te hülye vagy.
Joey: Mi benne a rossz? A sodó jó, a lekvár jó, a hús jó!

7 hozzászólás
Timi

– Hé Phoebe, akarsz segíteni?
– Segítenék… de nem akarok!

1. évad 1. rész – Randi vagy nem randi, ez itt a kérdés
2 hozzászólás
Imma 

Monica: Halló?
Chandler: Szia, én vagyok.
Monica: Chandler! Minden rendben?
Chandler: Igen, minden rendben. Hmhmhmhm hm hmhmhmhmhm hm hmhmhmhm!
Monica: Mi?
Chandler: Hmhmhmhm hm hmhmhmhmhm hm hmhmhmhm!
Monica: Fogalmam sincs, mit mondtál.
Chandler: Add Joey-t!
Joey: Mi újság öreg?
Chandler: Hmhmhmhm hm hmhmhmhmhm hm hmhmhmhm!
Joey: Jézusom! Bennragadt egy bankállomáson Jill Goodacre-rel!

1 hozzászólás
Marcsi 

Phoebe ovisoknak:
A tehén azt mondja, hogy mú,
a tehén azt mondja,hogy mú!
De a gazda fejbevágja,
azután jól megdarálja,
így készül a hamburger.

Marcsi 

Rachel: De Phoebe, a mostani munkahelyemen is lehet fénymásolni. Csak ebédidőben gyere, hogy ne lásson a főnököm, mert megharagudna, és már így sem rajong értem.
Chandler: Ez fura, engem sem szeret a főnököm.
Monica: Engem sem szeret az enyém.
Ross: Lehet, hogy ez általános jelenség.
Joey: Vagy az is lehet, hogy csak azért van, mert szerda délelőtt tizenegykor kávézgattok!!

4 hozzászólás
Marcsi 

Ross: Nincs biztonsági öv?
Phoebe: Semmi baj! Ha nekimegyünk valakinek, a motor úgyis felrobban, úgyhogy jobb is, ha kirepülsz az ablakon.

Marcsi 

bíró: A házasság érvénytelenítését kérik?
Rachel: Igen, bírónő. Itt vannak a papírok.
bíró: Azért kérik az érvénytelenítést, mert „Mr. Geller mentálisan instabil”?
Ross: Igen, az vagyok. Mentálisan instabil…
bíró: Valamint azért, mert „Mr. Geller intravénás drogokat használ”?
Rachel: Igen, heroint és krekket.
Ross: Mi? A krekket nem is intravénásan kell beadni.
Rachel: Te már csak tudod!
bíró: Azt is beírták a kérvénybe, hogy eltitkolta szexuális beállítottságát.
Ross: Jaj, ugyan már!
Rachel: Ross, kérlek, megtaláltam a magazinokat!
bíró: „És képtelen volt ellátni házastársi kötelességét.” Hát nem csodálom, ha egyszer meleg, és heroinfüggő…


Népszerű triviák

Puska 

A Büdös macska című slágert Lisa Kudrow és a legjobb barátja írták egy részeg éjszakán, és olyan vicces lett, hogy végül – mint az köztudott – a sorozatba is bekerült.

Kapcsolódó filmek: Jóbarátok (1994–2004)

Jóbarátok (1994–2004)

Kapcsolódó művészek: Lisa Kudrow

Puska 

Nemcsak Chandlernek volt remek humora, hanem az őt megformáló Matthew Perrynek is. A forgatókönyvírók beleírtak a szövegbe több olyan poént is, amit Perry talált ki a forgatásokon.

Kapcsolódó filmek: Jóbarátok (1994–2004)

Jóbarátok (1994–2004)

Kapcsolódó művészek: Matthew Perry

Virtual_Angel 

A sorozat összes részében elhangzik a barátok szó.

Kapcsolódó filmek: Jóbarátok (1994–2004)

Jóbarátok (1994–2004)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján