Jóbarátok (1994–2004) 509

6 díj · 26 jelölés

A nagysikerű sorozat hat, a húszas éveiben járó fiatal (három férfi és három nő) mindennapjait követi nyomon. A sorozat főszereplői Rachel Karen Green, az elkényeztetett „apuka-kislánya”; Monica Eustace Geller, a kényszeresen rend- és tisztaságmániás séf; Chandler Muriel Bing, a viccelődő… [tovább]

Képek 52

Szereposztás

Jennifer AnistonRachel Green
Courteney CoxMonica Geller
Lisa KudrowPhoebe Buffay
Matt LeBlancJoey Tribbiani
Matthew PerryChandler Bing
David SchwimmerDr. Ross Geller
James Michael TylerGunther
Elliott GouldJack Geller
Christina PicklesJudy Geller
Maggie WheelerJanice

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 472

Várólistára tette 83


Kiemelt értékelések

Sydney 

A mai napig egy olyan sorozat, amit képtelenség megunni, berakja az ember, és csak megy és megy… csak azt veszem észre, hogy váltani kell az évadok között :)
Chandler és Monica az abszolút kedvenc, a kezdeti butuska Phoebe azért a végére kikupálódik, szenzációsak (és ugyanakkor szomorúak) a gyerekkori élményei, de ahogy az élethez és a nehézségekhez áll, le a kalappal előtte. Ross nagyon dinka, és mindenképpen megérdelmi a boldogságot. Joey és Rachel volt mindig is az a két karakter, akiket a legkevésbé szerettem, főleg Rachel, néha iszonyat idegesítő és önző tud lenni, Joey butasága és naivsága is volt, hogy kiakasztott.

Marcsi 

Végigkísérte a tinikorom és még ha ma már előre is mondom a poénokat, bármikor le tudok ülni megnézni 10 részt egymás után!
Óriási szerelem! ♥♥♥♥♥♥

Charityy 

Istenem, mennyire fog hiányozni!
Rengeteget nevettem rajta, a legjobb sorozat, amit eddig láttam. És ezt szerencsére nem is húzták el, nem csökkent a minősége az évadok előrehaladtával.
A poénok megmaradtak, a csapat valami fantasztikus.
Biztos újra fogom még nézni!

Manni

Eddig összesen négyszer néztem végig az elejétől a végéig, és még mindig hatalmasakat tudok rajta nevetni. A környezetemben lévő embereket rendre azzal szórakoztatom, hogy jeleneteket vagy poénokat idézek a filmből, tulajdonképpen, nekik már nem is kéne megnézni, én úgyis elmondom az egészet. :D A végén mindig egy kicsit elszontyolodok, de újra és újra visszatérek ehhez a lökött bandához.

Haspók 

Régi nagy kedvencem a sorozat. Minimum 10x , maximum 20x láttam már. Nagyon szeretem a karaktereket, mind a 6-ukat. Öröm őket nézni, kikapcsol mindig. Ha idegenbe vagyok és el vagyok keseredve , legtöbbször hozzájuk fordulok segítségért ..Úgy megszerettem a karaktereket , h emiatt családias légkör vesz körül,amikor őket nézem . A testvéremmel együtt néztük legtöbbször, kiválasztva random részeket .ez volt a szokásunk sokáig..s még most is néha,amikor együtt vagyunk Friends-et nézünk :) ez a mi kis közös kedvenc sorozatunk .

Lilla99 

Ez az a sorozat, amire még a 10 csillag is kevés. Szerintem ennél tökéletesebb nincs is. Nem hiába ez a kedvenc sorozatom, és bár csak 5 éves voltam, amikor befejeződött, emlékszek rá, hogy már akkor is néztem. Ebből pedig egyenesen következik az, hogy már lassan két kezemen sem tudom megszámolni, hogy hányszor láttam, szinte az összes rész szövegét fejből tudom, de ha azt nem is, azt biztos, hogy miről szól. Mégis ennek ellenére minden áldott újranézéskor feltűnik valami új dolog, leesik valami poén, stb. Imádom a szereplőket, imádom a színészeket, imádom minden egyes pillanatát. Szerintem ez egy olyan sorozat, amit mindenkinek látnia kell. És ez alatt azt értem, hogy mindenkinek, még annak is aki meg sem született, mert az biztos, hogy jó pár óra felhőtlen nevetést kap az illető.

2 hozzászólás
DoreenShitQ

Nagyon szeretem a hangulatát, humorát, karaktereit. De az utolsó évadot annyira összecsapták, fáj érte a szívem.

tataijucc 

Szerintem ez az a sorozat, amit képtelenség megunni. Meg nem mondom, hányszor néztem újra a sorozatot, magyarul és angolul egyaránt, vagy éppen random epizódok elindításával. Hiába hallottam bizonyos poénokat belőle legalább 10-szer, ugyanúgy vinnyogva, és egyben alig levegőt kapva nevetek.

2018.02.17 – 2018.04.29.
Sokadjára néztem már újra, de még mindig az egyik legjobb vígjáték sorozatnak tartom. Talán az az egyik legjobb benne, hogy minden őrültségük ellenére a szereplők hétköznapiak, és egy-egy megnyilvánulásban simán magára ismer az ember (egy kicsit Monica vagyok, de csak egy egészen kicsit). Egyik percben sírok, a következőben pedig már nevetek, aztán pedig még hangosabban nevetek. Majdnem tökéletes. Szeretem.

rhysciar

Mit lehet még elmondani erről a sorozatról, amit mások már nem mondtak el?

Nekem is hatalmas favoritom volt régen, imádtam, ezen nőttem fel, úgyhogy ideje volt újranézni. Kellett egy kis kikapcs, és szerettem volna nevetni, úgyhogy mi mást vettem volna elő, ha nem a Jóbarátokat? Valahogy egyértelműnek tűnt, hogy ez a helyes választás.

Így közel (majdnem) a 30-hoz viszont elgondolkodtatott ez a sorozat, ahogy az egyes évadok követték egymást: mégis mi a fészkes fenéért engedték megnézni ezt a sorozatot a szüleim? Úgy érzem, egyáltalán nem alkalmas kisgyerekeknek (mennyi lehettem, amikor ez ment, kb. 10 éves), de még tinédzsereknek sem, annyira tele van nem túlságosan bújtatott szexizmussal, transz- és homofóbizmussal. Rettentően problémás látásmódokat közöl egy-egy karakteren keresztül (főleg Joeynál és Chandlernél vehető észre), amiket próbál elviccelni, de nekem ez nem tetszett, soha nem szerettem a jellemkomikumot. Az ember olyan, amilyen, de nem próbál meg rátenni még egy lapáttal csak azért, hogy az ember nevessen rajta.

Épp ezért a falat kapartam Ross miatt. Annak idején sem volt a kedvencem, most aztán meg pláne. Iszonyatosan zavart a folyamatos rinyálása, az életképtelensége, az egész jelleme, az, ahogy gusztustalanul nyáladzik Rachelre, és már-már beteges perverzitásba folyik ez a „szerelem”, a készítők pedig ezt próbálják romanticizálni. Szörnyű volt végignézni, ahogy 10 évadon keresztül azon lovaglunk, hogy Ross és Rachel milyen jó páros, egymásnak lettek teremtve, de ha szigorúan nézem, szemernyi hasonlóság sincs köztük, arról nem is beszélve, hogy mennyit jártak, fél évadot? Egyet? Mindegy.

Tudom, hogy ez egy vígjáték, és hogy régi, ezért nem kéne ennyire véresen komolyan venni, de sokszor éreztem azt, hogy a történetvezetésbe a készítők beleerőltetik a saját vágyaikat annak érdekében, hogy tovább húzzák a sorozatot, és még több pénzt húzzanak le a nézőkről. Érezni egyébként, hogy az első pár évad humora messze kenterbe veri a végéhez képest, ott már elfáradt az egész történet, a 10. évad pedig összekapott, elsietett lett. Egyszerre történik minden, ami máskülönben legalább 3 évadnyi anyagot tett ki, ezért kicsit mérges vagyok – másrészről örülök, hogy befejezték, mert érezhetően elfogyott a szufla mindkenkiből.

Természetesen így is szerettem a szereplőket, Chandler és Monica a kedvencem, nem csak együtt, de külön-külön is. Imádtam őket, talán ők ketten voltak a legerősebb karakterek a sorozatban, úgyhogy örülök, hogy számukra happy end lett a vége. Ross és Rachelt hanyagolnám (bár szerintem Rachel járta be a legnagyobb utat a sorozat elejétől a végéig, rettenetesen nagyot fejlődött), de együtt kibírhatatlanok voltak. Joey és Phoebe pedig hát… ők Joey és Phoebe. Még mindig azt mondom, a sorozat első pár évadja alapján nekik kellett volna összejönniük, érezhető volt a kettejük közötti különleges barátság. (Na jó, kit akarok átvágni, két lökött összeillik mindenhol :D)

A színészi játékról szintén nem nyilatkozom, nekem nem volt vele gondom, viszont sokszor látszott, hogy maguk a színészek sem bírták elfojtani a nevetésüket. Így azért született egy-két igen érdekes arckifejezés egy-egy komolyabbnak szánt jelenetben, úgyhogy ez megint egy szürke foltja a sorozatnak.

Szó mi szó, örülök, hogy újra megnéztem a Jóbarátokat, de azt hiszem, többet nem fogom. Szerencsére azért így is több a pozitív élményem, mint a negatív, de hazudnék, ha azt mondanám, nem csalódtam benne egy ici-picit. Arra jó volt, hogy megnevettetett esténként, valamint rájöttem, hogy rengeteg sztereotíp jelenetet, szituációt, karaktertípust tudat alatt bár, de innen vettem, ez pedig felért legalább egy mini-sokkal. Ezért is gondolom azt, hogy ezt a sorozatot nem szabad kiskorban nézni, nem is illik gyerekeknek, szóval fogalmam sincs, miért néztem akkoriban. Mindenesetre azért jó nosztalgia volt, egy-két részt biztos, hogy később is meg fogok nézni, de mai szemmel azért elég problémás még a vígjátékok között is.

Timi

Nálam nincs olyan nap, hogy ne nézzek meg legalább egy részt belőle, na jó vagy akár hatot is. Ha elérkeztem az utolsó részhez, hát kezdem a legelején, egyszerűen nem tudom megunni őket. Imádom Chandlertől Monica-ig az egész csapatot!


Népszerű idézetek

Klitty 

Rachel: Csinálj valamit! Rúgd be azt az ajtót!
Ross: Berúgnám, de bibis lesz a lábam. Egyébként is, hallod, minden rendben van, hiszen Emma most alszik.
Rachel: De mi van, ha kiugrott az ágyából?
Ross: A fejét se tudja még felemelni, de persze, kiugrott…
Rachel: Jézus Mária, nem zártam el a csapot!
Ross: Rachel, biztosan elzártad a csapot. Kérlek, szedd össze magad, jó?
Rachel: Nem kapcsoltam ki a tűzhelyet.
Ross: Nem főztél 1996 óta.
Rachel: Nincs nyitva az ablak? Mert ha nyitva van, berepülhet valami madár.
Ross: Uramisten, igen, igen, ebben igazad van, azt hiszem. Hallga-hallgasd csak! Mi ez? Egy galamb? Nem, nem. Nem, nem. Várj, várj, ez egy kőszáli sas! Rárepül a sparheltre és menten lángra kap! A baba, ezt látván, kiugrik a rácsos ágyából, hogy megmentse a királyi állatot. A sas azonban félreérti, agressziónak véli, és csőrébe ragadja a csecsemőt. Eközben a csapból zuhogó víz elönti a lakást. Baba és madár még mindig lángokban, a csőre mint halálos bilincs, belezuhannak az áradó vízbe, és elnyeli őket az örvény.
Rachel: Hú, de bánni fogod, ha mindez igaz.

4 hozzászólás
Timi

Rachel: Nézzétek, hát nem ínycsiklandozó?
Ross: De, az. Mi ez?
Rachel: Angol trüffel. Egy csomó rétegből áll. Legalul van a babapiskóta, utána a lekvár, vanília krém, amit én főztem, aztán málna, megint babapiskóta, marhahús babbal és hagymával, vanília krém, azon banán, a legtetején tejszínhab.
Ross: Mimimimit mondtál a banán réteg előtt?
Rachel: A húst? Igen nekem is furcsa volt…

Ross: Láb íze van!
Joey: Nekem ízlik.
Ross: Te hülye vagy.
Joey: Mi benne a rossz? A sodó jó, a lekvár jó, a hús jó!

7 hozzászólás
Marcsi 

Rachel: De Phoebe, a mostani munkahelyemen is lehet fénymásolni. Csak ebédidőben gyere, hogy ne lásson a főnököm, mert megharagudna, és már így sem rajong értem.
Chandler: Ez fura, engem sem szeret a főnököm.
Monica: Engem sem szeret az enyém.
Ross: Lehet, hogy ez általános jelenség.
Joey: Vagy az is lehet, hogy csak azért van, mert szerda délelőtt tizenegykor kávézgattok!!

4 hozzászólás
Imma 

Monica: Halló?
Chandler: Szia, én vagyok.
Monica: Chandler! Minden rendben?
Chandler: Igen, minden rendben. Hmhmhmhm hm hmhmhmhmhm hm hmhmhmhm!
Monica: Mi?
Chandler: Hmhmhmhm hm hmhmhmhmhm hm hmhmhmhm!
Monica: Fogalmam sincs, mit mondtál.
Chandler: Add Joey-t!
Joey: Mi újság öreg?
Chandler: Hmhmhmhm hm hmhmhmhmhm hm hmhmhmhm!
Joey: Jézusom! Bennragadt egy bankállomáson Jill Goodacre-rel!

1 hozzászólás
Marcsi 

Ross: Nincs biztonsági öv?
Phoebe: Semmi baj! Ha nekimegyünk valakinek, a motor úgyis felrobban, úgyhogy jobb is, ha kirepülsz az ablakon.

Marcsi 

Phoebe ovisoknak:
A tehén azt mondja, hogy mú,
a tehén azt mondja,hogy mú!
De a gazda fejbevágja,
azután jól megdarálja,
így készül a hamburger.

Timi

– Hé Phoebe, akarsz segíteni?
– Segítenék… de nem akarok!

(1. évad 1. rész)

2 hozzászólás
Marcsi 

bíró: A házasság érvénytelenítését kérik?
Rachel: Igen, bírónő. Itt vannak a papírok.
bíró: Azért kérik az érvénytelenítést, mert „Mr. Geller mentálisan instabil”?
Ross: Igen, az vagyok. Mentálisan instabil…
bíró: Valamint azért, mert „Mr. Geller intravénás drogokat használ”?
Rachel: Igen, heroint és krekket.
Ross: Mi? A krekket nem is intravénásan kell beadni.
Rachel: Te már csak tudod!
bíró: Azt is beírták a kérvénybe, hogy eltitkolta szexuális beállítottságát.
Ross: Jaj, ugyan már!
Rachel: Ross, kérlek, megtaláltam a magazinokat!
bíró: „És képtelen volt ellátni házastársi kötelességét.” Hát nem csodálom, ha egyszer meleg, és heroinfüggő…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján