Jóbarátok (1994–2004) 959

8 díj · 34 jelölés

A nagysikerű sorozat hat, a húszas éveiben járó fiatal (három férfi és három nő) mindennapjait követi nyomon. A sorozat főszereplői Rachel Green, az elkényeztetett „apuka-kislánya”; Monica Geller, a kényszeresen rend- és tisztaságmániás séf; Chandler Bing, a viccelődő okostojás, a szerelemben… [tovább]

angol

Képek 75

Szereposztás

Jennifer AnistonRachel Green
Courteney CoxMonica Geller
Lisa KudrowPhoebe Buffay
Matt LeBlancJoey Tribbiani
Matthew PerryChandler Bing
David SchwimmerDr. Ross Geller
James Michael TylerGunther
Elliott GouldJack Geller
Christina PicklesJudy Geller
Maggie WheelerJanice

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Jóbarátok

113 tag · 75 karc · Utolsó karc: 2024. június 3., 17:40 · Bővebben


Kedvencelte 938

Várólistára tette 119


Kiemelt értékelések

Sydney 

A mai napig egy olyan sorozat, amit képtelenség megunni, berakja az ember, és csak megy és megy… csak azt veszem észre, hogy váltani kell az évadok között :)
Chandler és Monica az abszolút kedvenc, a kezdeti butuska Phoebe azért a végére kikupálódik, szenzációsak (és ugyanakkor szomorúak) a gyerekkori élményei, de ahogy az élethez és a nehézségekhez áll, le a kalappal előtte. Ross nagyon dinka, és mindenképpen megérdelmi a boldogságot. Joey és Rachel volt mindig is az a két karakter, akiket a legkevésbé szerettem, főleg Rachel, néha iszonyat idegesítő és önző tud lenni, Joey butasága és naivsága is volt, hogy kiakasztott.

Szeszj 

Régóta ismerem a sorozatot, a tv-ben láttam is részeket is belőle, az egyik legjobb barátnőm is imádja már vagy ezerszer megnézte de én úgy voltam vele hogy annyira nem érdekel, mekkora hiba is volt ez, egyszerűen imádtam már az első rész után, fantasztikus sorozat, amin nagyon sokat lehet nevetni de komoly is tud lenni. Volt mikor elég rossz kedvem volt és elkezdtem nézni a sorozatot és máris sokkal jobban éreztem magam, nem tudok normális értékelést írni sajnos de azt tudom hogy imádom és biztos nagyon sokszor újra fogom nézni (igazából már is neki kezdenék de megállom.)) :D
Mind a hatukat nagyon megkedveltem de a legnagyobb kedvencem Chandler lett, imádom. De Joey, Monica, Phoebe, Ross is remek karakterek és nagyon imádom őket. Rachel sokszor idegsített, főleg így az első 7 évadban de a végére sokkal jobban megkedveltem és ő is nagy kedvenc lett.
Igazából maga a sorozat nagy kedvenc, örülök hogy elkezdtem. ❤❤❤
https://giphy.com/gifs/friends-thumbs-up-matthew-perry-…

Samantha

Én ahhoz képest nagyon sokára találkoztam ezzel a sorozattal. Még meg sem születtem, amikor már az nagy népszerűségnek örvendett, és egészen 18 éves koromig egy részt se láttam belőle. Hihetetlen, hogy azóta el se tudom képzelni a mindennapjaimat a Jóbarátok nézése nélkül – ha boldog, vagy szomorú vagyok, ha pakolok vagy csak szimplán eszem, mindig a Jóbarátokat nézem, mert borzasztóan megnyugtat. Imádom a szereplőket, imádom a történetüket, és imádom, hogy valahol mindegyikükkel tudok azonosulni. Sok mindennek nem örülök a sztorival kapcsolatban, de tudom, hogy ez így van jól, ahogy van. Ez egy tökéletesen megtervezett és kivitelezett sorozat, ami nem csoda, hogy a mai napig a valaha volt legnépszerűbb szitkom.

1 hozzászólás
Marcsi 

Végigkísérte a tinikorom és még ha ma már előre is mondom a poénokat, bármikor le tudok ülni megnézni 10 részt egymás után!
Óriási szerelem! ♥♥♥♥♥♥

dorib99 

Máris vége?! Ez nem lehet igaz..:(
Imádtam, ez volt életem egyik legjobb sorozata. Kicsit reménykedtem benne hogy Phoebe és Joey összejön majd a végén, de nembaj mert így is kaptunk egy gyönyörű lezárást. Nekem Ross és Rachel kapcsolata mindig is különleges helyet foglal el a szívemben. Szerintem még nagyon sokszor újra fogom nézni. Nem tudok kiemelni kedvenc szereplőket mert mindegyik szereplő egy külön egyéniség volt. Sokat köszönhetek ennek a sorozatnak.♥

Little_Monster

A valaha készült legjobb sitcom. Azóta is a legtöbb sikerre vágyó sorozat ide nyúl vissza, több-kevesebb sikerrel. Remekül kidolgozott karakterek, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy legtöbbjüknek azóta sem sikerült kitörni belőle. Abszolút etalon, bármikor, bármennyi idő után nézhető, időtálló, vicces, örök kedvenc.

1 hozzászólás
Tárnok_Emese

Soha nem értettem,hogy mi ez a nagy felhajtás a Jóbarátok körül,hiszen csak egy sitcom..ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna.Majdnem 19 évembe telt mire adtam neki egy esélyt és mennyire jól tettem.Egy átlagos májusi délután,amikor már elegem lett a sok tanulásból valami könnyed kikapcsolódásra alkalmas sorozatot kerestem,de rájöttem,hogy nincs ilyen a most nézett sorozataim között.Hirtelen ötlettől vezérelve gondoltam ez lesz a tökéletes alkalom adni egy esélyt végre a Jóbarátoknak.Nem kellett sok idő,hogy hozzám nőjjön a sorozat,elkapjon a hangulat,megszeressem a szereplőket és feldobja a napjaimat. Hamar megértettem miért rajonganak érte annyian..mert szerethetőek a szereplők,időtállóak a poénok,könnyen elfeledteti a rossz napokat és nagyon sokszor megríkat ha éppen arra van szükség.
Nagyon-nagyon megszerettem a 6 jóbarátot már-már annyira,hogy alig tudnék kedvencet választani közülük.Chandler nőtt leghamarabb a szívemhez,mert hát ki ne imádná a szarkasztikus humorát,de ugyanakkor csodálatos lelkét,de Joeyt is nagyon megszerettem időközben hiszen annyira imádnivaló és önzetlen volt végig a sorozat alatt,hogy nem lehetett nem szeretni,Phoebe hippi stílusával nagyon sokszor tudtam azonosulni és imádtam a perverz humorát,Ross rengetegszer megnevettetett visítós szinten, nem tudtam nem szeretni,Rachel szerintem nagyon sokat változott időközben,rengeteget komolyodott és egy nagyon kiforrott személyiség lett a végére,Monica maximalizmusa és elszántsága pedig irigylésreméltó,szerettem benne,hogy mennyire tudott küzdeni.Nem tudom mi lesz most velem hiszen az elmúlt 8 hónapomat jelentősen meghatározták,benyomtam egy részt miközben ettem,pihenés közben,amikor beteg voltam,lefekvés előtt vagy ha éppen szomorú voltam.Köszönök nekik minden boldog pillanatot,minden egyes viccet és ezt a kalandos,gyönyörű utazást!
Alig várom,hogy elölről kezdhessem ezt az utazást!♥

MLauri

Nagyon késői vagyok, de most vettem csak rá magam arra, hogy megnézzem, így 15 évvel a befejezése után. Valahogy sosem vonzott igazán a sorozat, mindig inkább a dráma /akció után kutattam, ahol lehet izgulni meg tele van vérrel. Nos, mostanság inkább ez a vonal vonz. Miután megnéztem a How I Met Your Mothert, megkérdeztem az ismerőseim, hogy milyen hasonló sorozatokat tudnak ajánlani és itt kötöttem ki, bármennyire nehezen bírtam rá magam. Nem bántam meg. Igaz, az első rész kifejezetten nem tetszett, de utána szerelem volt. Nagyon megszerettem a karaktereket, és izgalmasan vártam, hogy vajon mi lesz végre spoiler és spoiler között, mikor lesznek újra együtt. Hát spoiler A kedvenc szereplőim Chandler, mert túlságosan relatable, valamint Phoebe, mert ő Phoebe. de tényleg mindenkit rettentően imádok, és még biztosan belenézek még a jövőben is <3

Zahra 

Istenem, mennyire fog hiányozni!
Rengeteget nevettem rajta, a legjobb sorozat, amit eddig láttam. És ezt szerencsére nem is húzták el, nem csökkent a minősége az évadok előrehaladtával.
A poénok megmaradtak, a csapat valami fantasztikus.
Biztos újra fogom még nézni!

Pandalány 

Imádom a sorozat hangulatát, a karaktereit, a poénokat, a tökéletes sitcom!
Nem csoda, hogy forradalmit alkotott a sorozatok világában és a mai napig újabb és újabb rajongók tudnak azonosulni vele. Sok sitcomot láttam már, de az első és legjobb mindig is a Friends lesz.
A ’90-es évek hangulata, New York, igaz barátságok és a felnőtté válás rögös útja. Megunhatatlan! ❤


Népszerű idézetek

Klitty

Rachel: Csinálj valamit! Rúgd be azt az ajtót!
Ross: Berúgnám, de bibis lesz a lábam. Egyébként is, hallod, minden rendben van, hiszen Emma most alszik.
Rachel: De mi van, ha kiugrott az ágyából?
Ross: A fejét se tudja még felemelni, de persze, kiugrott…
Rachel: Jézus Mária, nem zártam el a csapot!
Ross: Rachel, biztosan elzártad a csapot. Kérlek, szedd össze magad, jó?
Rachel: Nem kapcsoltam ki a tűzhelyet.
Ross: Nem főztél 1996 óta.
Rachel: Nincs nyitva az ablak? Mert ha nyitva van, berepülhet valami madár.
Ross: Uramisten, igen, igen, ebben igazad van, azt hiszem. Hallga-hallgasd csak! Mi ez? Egy galamb? Nem, nem. Nem, nem. Várj, várj, ez egy kőszáli sas! Rárepül a sparheltre és menten lángra kap! A baba, ezt látván, kiugrik a rácsos ágyából, hogy megmentse a királyi állatot. A sas azonban félreérti, agressziónak véli, és csőrébe ragadja a csecsemőt. Eközben a csapból zuhogó víz elönti a lakást. Baba és madár még mindig lángokban, a csőre mint halálos bilincs, belezuhannak az áradó vízbe, és elnyeli őket az örvény.
Rachel: Hú, de bánni fogod, ha mindez igaz.

4 hozzászólás
Timi

Rachel: Nézzétek, hát nem ínycsiklandozó?
Ross: De, az. Mi ez?
Rachel: Angol trüffel. Egy csomó rétegből áll. Legalul van a babapiskóta, utána a lekvár, vanília krém, amit én főztem, aztán málna, megint babapiskóta, marhahús babbal és hagymával, vanília krém, azon banán, a legtetején tejszínhab.
Ross: Mimimimit mondtál a banán réteg előtt?
Rachel: A húst? Igen nekem is furcsa volt…

Ross: Láb íze van!
Joey: Nekem ízlik.
Ross: Te hülye vagy.
Joey: Mi benne a rossz? A sodó jó, a lekvár jó, a hús jó!

7 hozzászólás
Timi

– Hé Phoebe, akarsz segíteni?
– Segítenék… de nem akarok!

1. évad 1. rész – Randi vagy nem randi, ez itt a kérdés
2 hozzászólás
Marcsi 

Phoebe ovisoknak:
A tehén azt mondja, hogy mú,
a tehén azt mondja,hogy mú!
De a gazda fejbevágja,
azután jól megdarálja,
így készül a hamburger.

Imma 

Monica: Halló?
Chandler: Szia, én vagyok.
Monica: Chandler! Minden rendben?
Chandler: Igen, minden rendben. Hmhmhmhm hm hmhmhmhmhm hm hmhmhmhm!
Monica: Mi?
Chandler: Hmhmhmhm hm hmhmhmhmhm hm hmhmhmhm!
Monica: Fogalmam sincs, mit mondtál.
Chandler: Add Joey-t!
Joey: Mi újság öreg?
Chandler: Hmhmhmhm hm hmhmhmhmhm hm hmhmhmhm!
Joey: Jézusom! Bennragadt egy bankállomáson Jill Goodacre-rel!

1 hozzászólás
Marcsi 

Rachel: De Phoebe, a mostani munkahelyemen is lehet fénymásolni. Csak ebédidőben gyere, hogy ne lásson a főnököm, mert megharagudna, és már így sem rajong értem.
Chandler: Ez fura, engem sem szeret a főnököm.
Monica: Engem sem szeret az enyém.
Ross: Lehet, hogy ez általános jelenség.
Joey: Vagy az is lehet, hogy csak azért van, mert szerda délelőtt tizenegykor kávézgattok!!

4 hozzászólás
Marcsi 

Ross: Nincs biztonsági öv?
Phoebe: Semmi baj! Ha nekimegyünk valakinek, a motor úgyis felrobban, úgyhogy jobb is, ha kirepülsz az ablakon.

Marcsi 

bíró: A házasság érvénytelenítését kérik?
Rachel: Igen, bírónő. Itt vannak a papírok.
bíró: Azért kérik az érvénytelenítést, mert „Mr. Geller mentálisan instabil”?
Ross: Igen, az vagyok. Mentálisan instabil…
bíró: Valamint azért, mert „Mr. Geller intravénás drogokat használ”?
Rachel: Igen, heroint és krekket.
Ross: Mi? A krekket nem is intravénásan kell beadni.
Rachel: Te már csak tudod!
bíró: Azt is beírták a kérvénybe, hogy eltitkolta szexuális beállítottságát.
Ross: Jaj, ugyan már!
Rachel: Ross, kérlek, megtaláltam a magazinokat!
bíró: „És képtelen volt ellátni házastársi kötelességét.” Hát nem csodálom, ha egyszer meleg, és heroinfüggő…


Népszerű triviák

Puska 

A Büdös macska című slágert Lisa Kudrow és a legjobb barátja írták egy részeg éjszakán, és olyan vicces lett, hogy végül – mint az köztudott – a sorozatba is bekerült.

Kapcsolódó filmek: Jóbarátok (1994–2004)

Jóbarátok (1994–2004)

Kapcsolódó művészek: Lisa Kudrow

Puska 

Nemcsak Chandlernek volt remek humora, hanem az őt megformáló Matthew Perrynek is. A forgatókönyvírók beleírtak a szövegbe több olyan poént is, amit Perry talált ki a forgatásokon.

Kapcsolódó filmek: Jóbarátok (1994–2004)

Jóbarátok (1994–2004)

Kapcsolódó művészek: Matthew Perry

Virtual_Angel 

A sorozat összes részében elhangzik a barátok szó.

Kapcsolódó filmek: Jóbarátok (1994–2004)

Jóbarátok (1994–2004)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján