Így jártam anyátokkal (2005–2014) 548

Ahogy a cím is mondja a történet arról szól, hogy Ted Mosby 2030-ban elmeséli gyermekeinek, hogyan ismerkedtek össze a szüleik.

A történet kezdetén Ted legjobb barátja, Marshall elárulja, hogy meg akarja kérni barátnője, Lily kezét. Ted ebben a pillanatban döbben rá, hogy többé nem… [tovább]

angol

Képek 70

Szereposztás

Josh RadnorTed Mosby
Jason SegelMarshall Eriksen
Alyson HanniganLily Aldrin
Neil Patrick HarrisBarney Stinson
Cobie SmuldersRobin Scherbatsky
Lyndsy Fonsecalány
David Henriefiú
Cristin MiliotiTracy McConnell
Marshall ManeshRanjit
Joe NievesCarl

További szereplők

Így jártam anyátokkal (2005–2014)
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
20th Century Fox Television
Bays Thomas Productions

Streaming
Disney+

Feldolgozásai

Így jártam apátokkal (2022–2023)
Így jártam apátokkal (2022–2023)

Kedvencelte 373

Várólistára tette 119


Kiemelt értékelések

minnie

Soha nem fogom megbocsátani az utolsó évadot…soha….. sohasohasohasoha…

15 hozzászólás
revelácifa

Minél többször nézem újra ezt a sorozatot, annál több értéket veszek észre benne és főleg az utolsó évadok nőttek fel a szememben, főleg a befejezés, ami anno nekem is megfeküdte a gyomromat. Akárki akármit is mond, az Így Jártam anyátokkal egy korszak alkotó sorozat és vele együtt egy korszak lezárult a szitkom történelemben. Csak remélni, tudom, hogy most sem kell várni sokat egy ilyen sorozatra.

Samantha

Amikor először néztem végig ezt a sorozatot, 12 éves voltam (akkor jelent meg az utolsó évad). Tetszett, de nem igazán tudtam azonosulni a szereplőkkel, meg ugye sokszor nem is értettem, hogy mit miért csinálnak, milyen az a fajta szerelem, amire Ted vágyik, miért rabja a vágyainak Barney, miért ennyire fontos Robinnak a karrierje, és hogy Lily és Marshall hogyan képes a feltétel nélküli szeretetre. Így, 7 évvel később sokkal érdekesebb es viccesebb volt újranézni ezt a sorozatot. Imádtam! Nyilván nem sorsfordító stílusát és műfaját tekintve (valamiért a Jóbarátokat vettem alapjául) , de megütötte azt a mércét, amit meg kellett ütnie. Volt benne, szerelem, humor, dráma, jellemfejlődés (ami a legtöbb sorozat hibája szokott lenni, hogy elakadnak ott a karakterek, ahonnan az első epizódból kiindultak), szerintem ez a sorozat igenis 10/10….az első 8 évadban.
Nyilván, mivel nem elsőre néztem végig, tudtam, hogy mi lesz a nagy csavar a sztoriban, és hogyan fog befejeződni, nekem soha nem volt rossz véleményem róla, mint másoknak itt, snitten. Egyébként ez is volt a másik inspirációm arra, hogy újranézzem a sorozatot, mert kíváncsi voltam, hogy idősebb fejjel hogyan ítélem meg a sorozat végét, és hát… Nem tetszett.
Úgy gondolom, ott rontotta el a sorozat, spoiler
Szeretném hozzátenni, nekem tetszik a sorozat sztorija, és a befejezése is. Jó lett, minden értelmet nyer még abból a szempontból is, hogy miért meséli Ted spoiler a gyerekeinek, hogy mégis hogyan ismerte meg az anyjukat. Csak túlságosan el lett kapkodva, és ez igazán kár érte.

MLauri

Naaagyon elképesztően imádom!! A humort, a szereplőket, mindent!!
A vége meglepett, de tetszett, hogy ez lett végülis.

Zahra 

Imádom a sorozatot, bár voltak benne gyengébb részek. És a vége… Kiakasztott, de tényleg. Most komolyan így vetnek véget neki?!
Bírtam mindenkit, bár Ted az örökös „Ezt a sors akarta így” dumájával néha idegesítő tudott lenni.
Barney volt a kedvencem, imádtam a poénjait.. Meg úgy egyszerűen mindent ami ő :D
Lily és Marshall is nagyon aranyosak voltak együtt.
Robin se lett kedvenc, pláne nem a vége után…
Tracyt nagyon megkedveltem, már akkor amikor felbukkant.

MrsCumberbatch 

Már nem is számolom, hogy hányszor láttam ezt a sorozatot. Itt is persze mint mindehol vannak lassabb, unalamsabb részek, olyanok amiknek felesleges volt elkészülni… Vagy olyan ami szimplán csak túl sok… De mégis minden rész mosolyt csal az arcomra.

A karakterek azok a tipikus tömegkarakterek, akik együtt nagyon jól működnek, de külön-külön (vagy párossával) nagyon nem állnak meg a lábukon.
– Barney egyedül egy undorító, gátlástalan féreg, de így csapatban egy nőcsábász mókamester.
– Ted naivitása és túlzott optizmusa majd mélybe zuhanása szánalomra méltó, de az, hogy így a csapat egyik tagjaként teszi, nem sok.
– Robin a megtesztesült hisztis p*csa, aki nem tudja mit akar. Mindent akar és mégis semmit… Az örök határozatlan. De így csapatban szuper.
– Lily és Marshall… A túl határozott csaj a papucs párjával… Ha az ő szerelmi sorozatát kéne néznem, egy évadig sem bírnám. Nekem túl sok az, ahogy Lily rángatja Marshallt… De így a kis baráti társaságban tökéletesek. Míg a többiek keresik az igazit (vagy nem), addig legalább látunk egy biztos kapcsolatot.

Szóval igen, A végletek találkoznak egy baráti társaságban: A nagy gyerekkori szerelmes pár, aki 30+ éves koráig várt, hogy megtalálja az igazit, a nőcsábász férfi, aki sose akar felnőni és a nő, aki azt sem tudja mit akar, nem akar kapcsolatot, de aztán mégis… Nem akar gyereket… de aztán mégis… ő sose házasodik meg, aztán mégis esküvőre vágyik…

Egy szó mint száz. Ők is ugyanúgy, ahogy a Jóbarátok szereplői, együtt az igaziak. Külön idegesítőek és sok(k)ak lennének, de együtt.. Szórakozatóak, érdekesek és még okítanak is. A maguk módján.

Ó és a vége… Őszintén szólva nem értem, miért szidja mindenki az utolsó évadot. Persze szomorú, spoiler, de őszintén ki nem számított arra, hogy a végén spoiler Hiszen ahogy Ted lánya is mondta, az utolsó részben: spoiler Ki is mondja az első (azt hiszem) részben, hogy spoiler Szóval, az egész sorozat erről szólt. Már-már akkor lett volna igazán csalódás a sorozat, ha spoiler. Na meg… Egy rész miatt elítélünk egy egész évadot? Ez tényleg fair? Szóval bár szomorú a vége, szerintem akkor is kiszámítható volt és nekem nem okozott nekem csalódást.

Pandalány 

Imádom őket! ❤
Minden hibájával együtt ez az egyik legjobb sitcom, amit valaha láttam. Pörgős, eredeti, a karakterek annyira szerethetőek.
Tudom, hogy sokan folyton a Friendshez hasonlítják (sőt, a „Friends-sznobok” megnézni sem hajlandóak), de szerintem ez teljesen felesleges. Friss, modern sorozat, nem ugyanaz a felépítése, még ha sok hasonlóság is van köztük.
A HIMYM a szórakoztatás mellett komoly érzelmi tanulságokat üzen, köszönhetően a narrációnak, ami egy nagyon jó eszköz erre.
Olvastam olyan cikket is, ahol sok-sok pontba szedték mindazt, ami vitatható benne (nők kezelése, homofóbia) és van igazsága sajnos, de én mindezek ellenére nagyon szeretem. Nem gondolom túl az epizódokat, csak pusztán élvezem ezeknek a fantasztikus karaktereknek a társaságát minden alkalommal. ❤
Anno nagyon nehezen fogadtam el a sorozat befejezését, azóta viszont átértékelődött bennem és teljesen megbékéltem vele. Amúgy sem teszi a lezárása semmissé a sok szuper évadot.

Nagyon szeretnék egyszer eljutni Berlinbe, ahol van egy valóságos, rendesen működő, komplett Maclaren's pub.

zsebibaba007

Az utolso par evadban csalodtam, de orok kedvenc marad!:)

Coffee

A befejezés miatt vontam le az egy csillagot, egyébként minden részét imádtam!


Népszerű idézetek

Molli

Lily: Barney, nem jössz el velünk menyasszonyi ruhát választani?
Barney: Nem lehet, van ez az izém…
Lily: Mizéd?
Barney: Péniszem!

Pandalány 

Marshall: – Ez egy kördiagram a kedvenc oszlopaimról. Ez pedig egy oszlopdiagram a kedvenc köreimről.

Szeszj 

Barney: -Túl gyönge fogni tálat!
Robin: -Jó, megetetlek
Barney: -Vá, ez nagyon fojjó! Nyem akajok levest, fagyit akajok!
Robin: -Nem, nem fogsz fagyit vacsorázni csak mert beteg vagy.
Barney: – De fáj a torkom.
Robin: -Neeem!
Barney: -Utállak! Ne hagyj itt!

5 hozzászólás
Pandalány 

Robin: – Ti már tudjátok, hogy az apám egy kicsit… ijesztő.
Ted: – Hidegvérű mardekáros.

shano

Ted: Barney, rajtad mackó van?
Barney: Lehet. De ez is Armani.

Pandalány 

Lily: – Ted, lehet, hogy nálad se asszony, se gyerek, de tök olyan vagy, mint egy apuci.
Ted: – Nem tetszik ez a hangnem, kisasszony!

Theana 

Robin: Hú, ez a kék vadászkürt nagyon komoly!
Ted: Ja.
Robin: Ühüm.
Ted: Tisztára mint egy törpkuki.

1. évad 1. rész – A kezdetek
Theana 

Marshall: Lily, én szeretem az olivát!

1. évad 1. rész – A kezdetek
Szeszj 

– Barney, te mit dolgozol?
– Pfff… Kérlek! :D

MLauri

Ted: Barney!
Barney: Óóó, hellósztok!
Ted: Mit művelsz te itt?
Barney: Szolgálom az urat.
Ted: De te a sátán vagy!

1. évad 9. rész – A pulykával tömött pocak

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján