Agymenők (2007–) 382

5 díj · 19 jelölés

A történet a kaliforniai Pasadena városában játszódik. Itt él a két főszereplő Caltech-tudós: a kísérleti fizikus Leonard Hofstadter és az elméleti fizikus Sheldon Cooper. Két legjobb barátjuk is állandó szereplője a sorozatnak: Howard és Rajesh. Életüket egy csinos, szőke pincérlány, Penny… [tovább]

angol

Képek 97

Szereposztás

Jim ParsonsSheldon Cooper
Johnny GaleckiLeonard Hofstadter
Kaley CuocoPenny
Simon HelbergHoward Wolowitz
Kunal NayyarRajesh Koothrappali
Sara GilbertLeslie Winkle
Mayim BialikAmy Farrah Fowler
Melissa RauchBernadette Rostenkowski
Kevin SussmanStuart Bloom
Carrie Fisherönmaga

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 384

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

BZsofi 

Egy fizikus feleségeként? Alapmű. :D

Nadja_Blue 

Régen nem igazán voltam jó véleménnyel a sitcomokról, egyszerűen nem tűntek viccesnek és hamar unalmassá váltak az ismétlődő poénok. Aztán ahogy igyekeztem nyitottabb lenni, találtam néhányat, amit már szívesen nézek. Jelenleg pedig ebben a kategóriában messze az Agymenők a legnagyobb kedvencem. Sőt, úgy tűnik annyira jó a sorozat, hogy még a teljesen sitcom ellenes barátomat is meggyőzte, miután nagyjából egy évadnyi részt megnéztünk a tévében. Most már ő szokott előhozakodni az ötlettel, hogy nézzünk meg pár részt. ;)
Szereplők közül persze nekem is rögtön Sheldon lett a favorit. :D Nem is csodálom, hogy díjakat kapott, tényleg nagyon jó. Igazából szinte mindenkit kedvelek, nincs olyan, aki idegesítene, bár az első pár évadban Howard és Rajesh néha zavart, de ez már a múlt. :)

Charityy 

Hamar kedvenc lett a sorozat. Ki ne imádná Sheldont? :D

LoneWolf 

Az aktuális évad és a sorozat jelenlegi iránya miatt képtelen vagyok lehúzni a csillagozást és kivenni a szériát a kedvencek közül. Elvesztette régi fényét és teljesen szembement az alapokkal, így ha nemrég még hibátlan is volt az egyedisége, illetve specifikus humora miatt, ma már közel sem az…

sipiarpi 

Szeretem a jó sitcomokat. Ez pedig bizony jó. Az első évadok még kicsit kiforratlanok voltak, de sikerült megtalálni az aranyközéputat. Mint minden sorozatban itt is vannak kevésbé jól sikerült részek, de a döntő többsége jó.
Nem gondoltam, hogy a fizika lehet vicces. :)
Akinek meg bejön a geekség, az feltétlenül tekintse meg a Kockafejek (2006–2013)et.

negike 

Nagyon régóta szemezgetem evvel a sorozattal, a tévében láttam először, akkor igazából nem nagyon tetszett, nem tudom mért, valahogy nem fogott meg. Aztán láttam még többször és utána elkezdtem rajta nevetni, meg érdekelni ez az egész dolog, és végül is megtetszett, most meg már imádom. Láttam belőle már sok részt összevissza, de gondoltam hogy el kellene kezdeni előröl, igaz hogy rengeteg évad van, de szerintem megéri! :D
1.évad: Még nagyon kezdetleges volt, de már akkor is vicces, olyan oltári poénok vannak benne, és nekem az is tetszik hogy ilyen tudományos, mert érdekes de közben vicces is! :D A szereplőket nagyon szeretem, Sheldon egyik nagy kedvencem, de imádom Howardot, Pennyt, Leonard-t és persze Rajesh-t is. Nagyon kis sorozat, kíváncsi vagyok hogy hogyan alakulnak a kis kalandjuk a tudósoknak! :D

csartak 

Nos, belekóstoltam a sorozatjunkie-ságba. Mondhatni két hét alatt nagy fan lettem. Persze hallottam már a sorozatról, de nem érdekelt annyira, mert alapból nem szeretem a sitcom műfajt. De nemrég egy részt véletlenül láttam a tv-ben. … és szétröhögtem magam … utána elkapott a gépszíj, onnantól kezdve le se lehet vakarni róla, elkezdtem a neten nézni, tulajdonképpen rogyásig tudnám fogyasztani. :D 10 évad ledarálva. Nagyon bírom a szereplőket, és hát ki más, mint Sheldon a kedvencem. És ez nem Bazinga! :))
Most már szinte hiányzik, hogy nem nézhetem folyamatosan, és várni kell a következő részre. :)

Samantha 

Nagyon régóta ismerem ezt a sorozatot, és számomra örök kedvenc marad. Azt hinné az ember elsőre, hogy valami nagyon tudományos lesz, amit még a legjobb fizikusok is alig értenek meg, pedig ez nem így van. Személy szerint évekig vártam arra, hogy szerezzek valami fizikai alapismereteket, hogy amikor elkezdem nézni az Agymenőket, értsek valamit, mert a nővéreim azzal etettek, hogy nem fogom érteni a párbeszédeket.
Itt szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy ahhoz, hogy tudj valamin nevetni, nem kell tudomány. Pláne ennél a sorozatnál, hiszen arról szól, hogy a kockák hogyan törnek ki a komfortzónájukból, és hogyan lesznek „normális emberek”. Nem elég, hogy szórakoztató a sorozat, még az alap történetszál is nagyon jó, egyszerűen érdekli az embert, hogy vajon szerelmesek lesznek-e a kockák, összeházasodnak-e valakikkel, meg úgy általánosságban, sikerül-e nekik megváltozni, és élvezni az életüket úgy, hogy nincsen ötmillió kémcső meg egyenletekkel teli táblák a közelükben.
Talán kijelenthetem, hogy szerintem a világon az egyik legjobb színész a Sheldont alakító Jim Parsons. Nagyon nehéz egy olyan karaktert már megírni is, nem hogy eljátszani, mint Sheldon, úgyhogy minden tiszteletem Jim-nek és szerintem tényleg megérdemelte azt az Emmy-díjat.

mosotthulla

A barátaim ki nem állhatják, nekem pedig hatalmas kedvencem. :D
Mindenképp eredetiben érdemes nézni, lehetőleg angol felirattal, mert iszonyú nehéz lefordítani/átadni egy olyan poént, ami csak angolul vicces.
Leonard az örök kedvencem, de Sheldont is mindenképp meg kell említenem, mert zseniális maga a karakter és a színész is.:)
Külön szeretem, hogy rövidek a részek, így ha van egy kis időm, mindig belefér egy-egy rész.
Eddig csak random részeket láttam, (kb.a jelenlegi évadok felét) egy ideje nézem csak szépen sorban, de megelőlegezem a 10 csillagot.


Népszerű idézetek

Lexy 

Sheldon: Most miért sírsz?
Penny: Azért, mert buta vagyok!
Sheldon: Amiatt nem kell sírni. Az ember akkor sír, ha szomorú. Például én azért sírok, mert mások buták, és ettől szomorú vagyok.

Molli

Sheldon: Én inkább a kő-papír-olló-gyík-Spock-ot javaslom.
Raj: ?
Sheldon: Egyszerű. Az olló elvágja a papírt. A papír becsomagolja a követ. A kő összezúzza a gyíkot. A gyík megmérgezi Spock-ot. Spock összetöri az ollót. Az olló lefejezi a gyíkot. A gyík megeszi a papírt. A papír megzavarja Spock-ot. Spock szétporlasztja a követ. És mint mindig, a kő összezúzza az ollót.

Krenai 

Sheldon: I'm not insane, my mother had me tested!

Tiko 

Sheldon: Nem is mondtál le róla, igaz?
Leonard: A gyerekeink szépek és okosak lesznek…
Sheldon: De főleg képzeletbeliek!

3 hozzászólás
Molli

Leonard: Sheldon, muszáj elvállalnunk!
Sheldon: Dehogy muszáj! Muszáj táplálkoznunk, kibocsátani a salakanyagokat, és oxigént felvenni a sejtműködéshez. Minden más választható!

Lexy 

Sheldon: Why do people cry at weddings?
Mary: They're practicing for what's coming later.

1 hozzászólás
Tiko 

Penny: Úristen, képzeljétek, négy évig éltünk együtt… négy évig! Az olyan hosszú idő, mint a gimi!!
Sheldon: Neked négy évig tartott a gimi?!?

mlnrkt

Leonard: Tehát mindenki tudja mi a terv?
Howard: Igen. Koothrappali összepisálja magát, én hányni fogok, Sheldon elszalad, te pedig meghalsz.

LoneWolf 

Amy: Why are you speaking Klingon?
Sheldon: Oh, why are you speaking English?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján