Az ifjú Sheldon (2017–2024) 261

Még csak 1989-et írunk és ez egy komédia, a Big Bang Theory spinoffja a Texas-ban felnövő fiatal Sheldon Cooper életéről. A srác azzal, hogy zseni, nem sokra megy a foci és a vallás által uralt terepen. Amíg a tehetséges, de sebezhető és naiv gyerek megtanul boldogulni a világban, addig a… [tovább]

magyar

Képek 48

Szereposztás

Iain ArmitageSheldon Cooper
Marcia Ann BurrsBetty
Wyatt McClureBilly Sparks
Lance BarberGeorge Cooper
Jim ParsonsSheldon Cooper (idősebb)
Zoe PerryMary Cooper
Raegan RevordMissy Cooper
Ryan PhuongTam
Annie PottsMeemaw
Montana JordanGeorgie Cooper

További szereplők

Kedvencelte 122

Várólistára tette 164


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Vegyes érzelmekkel fogadtam a sorozat hírét. Nem tudtam eldönteni, hogy jó ötlet-e vagy pedig hatalmas baki lesz ezt ránk erőltetni. Az első pár rész (első nézéskor) nem is igazán tetszett. Talán, mert még nem szoktam meg, talán mert nem szimpantott még be a feeling… Nem tudom, de nyert.

Aztán tovább néztem, megszoktam a szereplőket, megszoktam a stílusukat, megszoktam az interakciókat és nagyon tetszett. Egyre jobban tetszett és egyre többet akartam. Örülök, hogy sok kérdésre választ ad, de azért még bőven akad olyan dolog, amit megnéztem volna. Továbbá kíváncsi leszek hány éves koráig mennek majd el, de mivel ilyen hamar érő típus, szerintem még az egyetemet is lenyomhatnák… Na meglátjuk. Mindenesetre sajnálnám, ha itt lenne vége.

bius07

Hihetetlenül aranyos lett ez a sorozat. És eszméletlen vicces. :D Én legalábbis nagyon jót szórakoztam a kicsi Sheldon történetein. Hiszen amiket megtudtunk Sheldonrol a TBBT-ban, itt bontakozik ki rendesen.
Ha nem láttad az anyasorozatát,akkor is ajánlom,hiszen anélkül is simán élvezhető. Inkább csak egy kis pluszt ad hozzá,mikor felidézem hogy az Agymenőkben milyen utalások voltak.
Minden szereplő eszméletlenül szerethető lett kivétel nélkül. Piros pont a sorozatnak amiért Jim Parsons narrálja az eseményeket. Nekem nagyon tetszik.
Tökéletes esti kikapcsolódásnak. Nem is igazán tudnék belekötni bármibe is,hiszen imádtam az összes részt. :)

Sister

Szórakoztató és tanulságos betekintés a kicsi Sheldon életébe. Nem minden epizód egyformán vicces, de többségében élveztük mindketten. A Sheldont játszó színész nekem néha már kicsit sok, de alapvetően jó választás volt, ahogy a többiekre se lehet igazán panasz. Missyt nagyon bírom, és a nagyinak is akadnak jó beszólásai. :) Kíváncsi vagyok, hogyan fog folytatódni, fogunk-e vajon ugrani egyet az időben, és mikor is fogunk a jelenbe érkezni. Mindenesetre az utolsó mondat sokat sejtető a BBT-t illetően is. :)

lydiasnow

Teljesen más hangulatú, mint a fősorozat, nem záporoznak úgy a poénok, sokszor lelkizősebb vagy sötétebb témát érint. Az Agymenők alapján nem egészen így képzeltem Sheldon gyerekkorát, a suliban nem is szekálták agyon, még barátai is akadtak, a bátyja se bántja annyit meg az apukája is tőle telhetően egész megértő. A casting szerintem nagyon jó, főleg Mary, George és Missy, a kicsi Sheldonban viszont nem annyira látom Jim Parson jellegzetes mimikáját és gesztusait. Iain Sheldonja sokkal emberibb és normálisabb szerintem, mint a felnőtt változat. :D De ez nem baj, szerethető volt így. Ami nem tetszett, az Mimóka, az ő karakterét teljesen máshogy képzeltem el és a végére se tudtam megszokni.
Nagyon jó volt látni a sok utalást az Agymenőkre, szóval aki azt szereti, szerintem ne hagyja ki. Annak ismerete nélkül is szórakoztató lehet, de talán unalmasabb úgy.

1 hozzászólás
Mr_White 

Ezeknél a sorozatoknál, azt hiszem a döntő szempont, hogyan sikerül a szereplőválogatás. Ebben az esetben nem tévedtek a castingosok. A sorozat gyakorlatilag három fő karakterre épül, Sheldonra, aki jól hozza ezt a mindenhonnan kilógó karaktert, az anyjára, aki folytonosan küzd a gyerek iránti szeretete és aggódása között, és Mimóra, a szexi öreglányra, aki a csibészséget viszi a sorozatba. A másik három karakter (apa meg a két tesó) inkább csak rezonőr ebben a sztoriban. Szerintem érdemes nézni, érdemesebb, mint az Agymenőket a 10. évad óta.

1 hozzászólás
Szencsike 

Nagy TBBT rajongó vagyok, és amikor bejelentették Sheldon előzménysorozatát, akkor meglepődtem. Tényleg meglepődtem, mert az első gondolatom az volt, hogy lehet viccesen bemutatni egy olyan gyerekkort, ami tele volt „bántalmazással”. Azért tettem idézőjelbe, mert amit Sheldon a gyerekkoráról mesélt, nem volt épp vicces… két erőszakos(nak bemutatott) testvér, egy elnyomó apa, egy túlságosan is vallásos anya, iskolai bullyk tömege… Mi lesz ebből…
Ehhez képest az első évad hihetetlenül cukira sikeredett. Komolyan, elképesztően cuki a Cooper család. Látni, hogy vannak problémák Mary és George között, de mégis az egész olyan normálisnak tűnik a maga fura módján. Mary vakhite néha kissé sok volt (pl. a képregényes epizód), de amúgy egész jópofa anyuka, aki imádja a gyerekeit. George is igyekszik helytállni, bár már látszik rajta, hogy belefáradt az életébe, de nem rossz ember. A két tesó is imádnivaló kölyök, inkább Missy viszi a prímet a kiváló beszólásaival, de Georgie is jókat mond, ha hagyják kibontakozni. Mimó pedig, na ő aztán feladja a leckét, egyáltalán nem ilyennek képzeltem, inkább egy kedves-bolyhos idős hölgyet, de ez a vagány verzió sokkal jobb. Sheldon… nos, valahogy sokkal inkább egy mini-Sheldont láttam magam előtt, mielőtt megnéztem volna a sorozatot, de ez a verzió sokkal szerethetőbb, elviselhetőbb, aranyosabb, emberibb, megközelíthetőbb mint a felnőtt verzió. Bár nem tudom meddig húzza majd a sorozat, de jó lesz látni, ahogy felnő.
Iain Armitage nagyon jó választás a szerepre, elhiszi róla a néző, hogy ő egy kis zseni. Zoe Perryt látni fiatal Maryként nagyon jó választás, a grimaszok miatt sokszor beugrott az édesanyja, Laurie Metcalf (aki az idősebb Maryt játssza a TBBT-ben), nagyon jó ötlet volt :)
Első pillantásra nem egy nagy durranás a sorozat, mert egy „tipikus családsorozat” a TBBT teszi különlegessé, de egy idő után az előzmények se különösebben számítanak, annyira kikapcsol és szórakoztat a sorozat.

DoreenShitQ

Sokkal jobban szeretem, mint az Agymenőket. Kérek még!

Zsu

Én nagyon szeretem ezt a sorozatot, de egyáltalán nem Sheldon miatt. Jól működik szerintem családi szitkomként, érdekesek a szereplők, mindig jól szórakozok rajta. Missy a kedvencem :)

crissy 

Ideje volt már ezt is kedvenc sorozattá avatni. Nem tudok betelni vele, imádom. Szeretem, hogy nem hasonlít a TBBT-RE, mégse feledkezik meg arról sem ez a történet. Szeretem, hogy mégse csak az ifjú Sheldonról szól, hanem az egész családjáról, s pont ezért szeretném, ha sokáig folytatnák a sorozatot.
Amúgy Missy a sorozat igazi MVP-je.


Népszerű idézetek

lydiasnow

Sheldon: Hát te mit csinálsz?!
Mary: Elkobzom a képregényeket! Visszakapod, ha nagykorú leszel.
Sheldon: Caspert, a barátságos szellemet is?
Mary: A szellemek szentségtörők, nem barátságosak.
Sheldon: Rendben van! Egy másik könyvnek is a dobozban a helye. *előveszi a Bibliát* Házasságtörés, népírtás és emberáldozás van benne.

1. évad 18. rész – Az anya, a gyermek és a kék férfi hátsója
1 hozzászólás
Sydney 

Csengetnek, Mary ajtót nyit.
Mary: Segíthetek?
FBI Ügynök 1: Elnézést a zavarásért! FBI, Sheldon Lee Cooper-t keressük!
Mary: George!?
George: Épp a budin ülök!
Mary: GYERE!
George: Mi az?
Mary: Az urak az FBI-tól jöttek és Sheldon-t keresik.
George: Mi? Ez valami tévedés lesz, Sheldon gyerek.
FBI Ügynök 2: Nos, valaki erről a címről felhívott egy kanadai uránbányát, hogy uránt vegyen tőlük.

1 hozzászólás
Liza 

Missy: I don't have to be good at math. I have beautiful hair.
Sheldon: That's the saddest thing I've ever heard.

Liza 

Mary: That's enough, no one is adopted!
Missy: I wish I was.

Rahenys

Ms. Hutchins: Jaj, a macskák! Ott hagytam Edgart és Allant!
George: Edgar és Allan?
Ms. Hutchins: Poe elszökött.

3. évad 18. rész – Repedt bordák és a szellemjelző a gabonapelyhes dobozból
1 hozzászólás
Liza 

Sheldon: My mother never understood that I actually enjoyed being alone.

Liza 

Tam: 'I'm not hungry". Three words you would never hear in Vietnam.

Kemiviki 

George: Mihez kezdjek a testvéreddel?
Missy: Nevezz régimódinak, de szerintem fenekeld el!
George: Anyád nem hagyja.

4. évad 8. rész – Egzisztenciális válság és a buborékfújó maci
Kemiviki 

Missy: Sheldonnak miért könnyű a matek ha nekem nehéz?
Mary: Nem tudom drágám, te másban vagy ügyes.
Missy: De miben?
Mary: Hát mondjuk… Például gyönyörű a hajad!
Missy: Igaz.

1. évad 2. rész – Rakéták, kommunisták és a Dewey-féle tizedes osztályozás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján