Kedvencelte 22

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

Életem első olyan szitkomja volt, amin nem tudtam/mertem enni, mert egyszer annyira nevettem közben, hogy a vacsorám a monitoron landolt.
Milliószor láttam, de megunni sohasem tudom.

nikici

Imádom ezt a sorozatot. Nem normális egy család.
Jó lenne, ha újra adná valamelyik csatorna.

Komodo 3000! :D

2 hozzászólás
GentleRain 

Rettentően irritáló sorozat. Ahányszor anno megláttam, már kapcsoltam is el a tévét. Egy részt kínkeservesen végigszenvedtem belőle. Nem értem, miért hypolják annyira, mikor nézhetetlen.

silverstark92

Érdekes, de míg a tévében belefutottam egy-egy részben nagyon idegesített ez a sorozat, főleg Lois állandó üvöltözése. Rendre elkapcsoltam akárhányszor megláttam, viszont reggel munka előtt, miközben készülődtem és nem volt időm megkeresni a távirányítót lement egy rész és azt vettem észre, hogy jópárszor felröhögtem és elkezdtem odafigyelni a sztorira. Aztán volt, hogy vasaltam, szintén nem volt kedvem távirányítót előkotorni, úgy voltam vele háttérzajnak jó lesz. És akkor is azon kaptam magam, hogy tulajdonképpen tök jól elszórakozok rajta. Később pedig nem is kerestem a tévében, hanem letöltöttem gépre és nekiálltam darálni. Az első két évad aranyat ér, nagyon király sorozatnak indult, sajna a későbbiekben esik a színvonal és a címszereplő Malcolm is ahogy cseperedik úgy válik belőle egyre nagyobb s*ggfej. Ugye elég nehéz úgy nézni bármit is ha a főszereplőt nem bírod elviselni.
Már igencsak felnőttként futottam bele ebbe a sorozatba, de valahogy mégis olyan nosztalgikus nézni a nagyon korai 2000-es évek környezetében játszódó sorit. Malcolmék egyébként a saját családomat juttatja eszembe, bár szerencsére nekem nincs ennyi testvérem, de a család anyagi helyzete, és a szülők „nevelési” stílusa abszolút a saját gyerekkoromat idézi fel bennem. A szegénységből adódó állandó helyhiány, nélkülözés, osztozkodás mindenen IS, a testvéri rivalizálás, a tombolás, a rombolás, a csínytevések ezek mind-mind olyan dolgok, amiken én is átestem annak idején. Egyébként stílusában nagyon hasonlít a Rém rendes családhoz, szerintem teljesen méltó utódja, hiszen itt is leginkább egy alsóközéposztálybeli diszfunkcionális (de valahogy mégis funkcionáló) nagycsalád mindennapjait mutatja be. Nem túl píszí, elég szókimondó, nem finomkodik, a néző képébe vágja, hogy bizony ebben a családban nincs semmi amit tökéletesnek lehetne nevezni, minden centnek megvan már jó négy évre előre a helye, a gyerekek nagyrészt neveletlenek, tiszteletlenek, lázadnak, ahol és ahogy csak tudnak, a szülők pedig maguk is csak nagyranőtt gyerekek…még Lois is. Ebben pedig leginkább a Shameless jut eszembe, valahogy annak meg a Rém rendes családnak a fura keveréke. Valahogy megnyugtató nézni, ahogy vannak más családok is ahol nem süt mindig a nap, ahol a létező legszűkösebbek az anyagi keretek, sem a gyerekek sem a szülők nem tökéletesek és ez teljes mértékben normalis. Nem kell szégyelned, ha szegény vagy, ha rosszak a gyerekeid, ha a szüleid kétkezi munkásak, ha nem éled a tökéletes mintaéletet, amit mindenki elvár tőled.


Népszerű idézetek

grgrnt 

Malcolm: What will they pay me?
Lois: I'll tell you what they'll pay you.
Lois: What all jobs pay…
Lois: less than you're worth and just enough to keep you crawling back for more.

Nevra

Reese: Mit bámul? Nem látott még 40 kilós nyúlat?

Leah 

Lois :Ha annyira akarod vedd meg a saját pénzedből. Jövőhéttől babysitterkedsz! Spórold össze.
Malcolm: Azt se tudom, mennyit fizetnek!
Lois : Meg mondom én neked mennyit. Amennyit az összes munka. Kevesebbet mint amennyit érsz, de eleget h ne mondj fel.

1. évad 5. rész
2 hozzászólás
chickette 

Dewey: But what if Jellybean's hurt? It's dark outside.
Hal: Let me tell you a little something about cats, all right? They're nocturnal creatures, which means they prefer the night. Then again, so do coyotes and feral dogs and devil worshippers.

2. évad 21. rész
chickette 

Reese: I guess when people are miserable and suffering, it brings out the best in me.

2. évad 24. rész
troublesome_007

Yes, no, maybe, I don't know, can you repeat the question? You're not the boss of me now, You're not the boss of me now, You're not the boss of me now, and you're not so big. You're not the boss of me now, You're not the boss of me now, You're not the boss of me now, and you're not so big. Life is unfair… (főcímdal)

troublesome_007

You want to know the best part about childhood? At some point, it stops.

chickette 

Commandant Spangler: I blame myself, but it is you who will suffer.

2. évad 9. rész
troublesome_007

Dewey: Is Reese a girl now?
Malcolm: No, Dewey, he's a lady.
Reese: Shut up.
Malcolm: Sorry, ma'am.

troublesome_007

If the future's gonna be half as bad as Grandpa and I suspect, the only survivors are gonna be mutants, coackroaches, and me. All living underwater.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján